Първоначално изпратено от Trakatrak
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
По данъчна може да минават тези с кеш. С кредит не става.
Реално никъде няма статистика за това, което писах - ново-старо, ПК-тухла
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
По данъчна може да минават тези с кеш. С кредит не става.
в момента в който кеш сделките намалеят за сметка на кредитите...хоп поскъпване еди колко си %
никой не казва реално статистика цена на кв.м по сключени сделки....
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
2020-та се изповядаха много сделки сключени на зелено от 2017,18,19 - та
те дават 'живеца' в ценово отношение, защото и по данъчна да ги минават - данъчната на новото строителство е доста висока.
за 2021-ва със сигурност ще има сгради наченати 2019-та , които ще пооправят статистиката, но не мисля, че ще е с мащаба на 2020-та. Как точно се движат нещата ще има ясното след първото полугодие.
Коментар
-
https://www.dnes.bg/stranata/2021/03...lokdaun.484203
Спад на ражданията 9 месеца след първия локдаун
Болниците отчитат като тенденция намаляването на бебетата
Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2021/03...lokdaun.484203
кончателни данни за броя раждания за януари 2021 г., в който се раждат бебетата, заченати през април 2020 г., сочат видимо намаляване, което на някои места надминава 30%. Това е в пъти повече от намаляването на броя на ражданията през последните 10 години, което по данни на НСИ е около 3-4% годишно, съобщава "Телеграф".
Отражение
Предварителни данни за броя раждания у нас през януари 2021 г. НСИ ще публикува по-късно през годината и те ще дадат цялостен поглед върху отражението на априлския локдаун върху раждаемостта. Първичните данни от родилните отделения в страната обаче показват очевидна тенденция. Така например, в най-голямата АГ болница в София "Майчин дом" броят раждания през януари 2021 г. е с цели 30% по-нисък от съответния брой година по-рано – 355 към 247 новородени. Макар и не толкова значими, намаления на броя родени бебета има и в частните болници "Надежда" и "Щерев".
Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2021/03...lokdaun.484203
Коментар
-
https://www.marica.bg/imoti/v-plovdi...at-ceni-dokoga
В Пловдив: Наемите падат, имотите още държат цени, докога?
Банковата ваканция скоро свършва и това ще доведе до невъзможност от страна на някои потребители да обслужват кредитите си. Като вземем впредвид и падането на БВП от с 3.8% през 2020 година, оттам по-ниските доходи и достъпността на кредите, наистина има признаци за раздвижване на пазара. За сравнение през 2009-а БВП се смъкна с 5% и всички помним как това се отрази на пазара на имотите“, казва финансистът Росен Иванов. Той посочва още, че предлагането ще си остане голямо, но последствията от коронавирус кризата ще повлияят на търсенето. Все пак има една съществена разлика между икономическата криза и настоящата. Тогава лихвите по ипотечните кредитите варираха около 11-12%, а сега са рекордно ниски – 2,5-3%.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
държавните чиновници + тези на социал не могат да те разберат.
за тях всичко е супер и им остават пари, че няма кръчми и си мислят, че всички са така.
БВП пада, задлъжнялостта расте, безработицата расте, а сектор като летен туризъм е на глинени крака и що се касае до чуждите туристи се очертава нулев сезон.
на фона на това не виждам поводи за голям отпимизъм и бурен ръст в цените на наеми и ново строителство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеНещо не ме изкефи
Това ново строителство, старо, тухла, панел, епк - няма никакво значение, нали
те дават 'живеца' в ценово отношение, защото и по данъчна да ги минават - данъчната на новото строителство е доста висока.
за 2021-ва със сигурност ще има сгради наченати 2019-та , които ще пооправят статистиката, но не мисля, че ще е с мащаба на 2020-та. Как точно се движат нещата ще има ясното след първото полугодие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/...obrazno.484186
Правим само разходи, така че фалитите със сигурност ще следват лавинообразно", зам.-председател на Българската Ритейл Асоциация (БРА) Аксиния Баева.
за тях всичко е супер и им остават пари, че няма кръчми и си мислят, че всички са така.
БВП пада, задлъжнялостта расте, безработицата расте, а сектор като летен туризъм е на глинени крака и що се касае до чуждите туристи се очертава нулев сезон.
на фона на това не виждам поводи за голям отпимизъм и бурен ръст в цените на наеми и ново строителство.
Коментар
-
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/...obrazno.484186
Правим само разходи, така че фалитите със сигурност ще следват лавинообразно", зам.-председател на Българската Ритейл Асоциация (БРА) Аксиния Баева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orthodox
найлон ми остана над главата
а сделките са ти 5 защото
Между втория и третия 8-годишни периоди, поскъпването не се измерва в %, а в геометрична прогресия, а през четвъртия 10-годишен, цените се удвоиха. Съжалявам за НЕкупилите, като теб.
Вчера един познат разправяше за негов приятел купил двустаен панел в Надежда за 65К€, та се вайкаше не са ли много...ама пича е купувал през 2016г. и е изпуснал движението на влаковете след това..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Уви статията и данните в нея не пасват на сайта по никакъв начин и са най-вече за успокоение на Олимпийците защото реалността е много по-жестока....
Зимам за пример Белите Брези:
Цифрите от статията са, за гарсониера, 2-стаен и 3-стаен 876, 1078 и 1165
А на сайта са
Вид имот: 1-СТАЕН,
Под райони: БЕЛИТЕ БРЕЗИ,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 74999 euro
Средна цена на кв.м: 1973 euro.
Вид имот: 2-СТАЕН,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 107424 euro
Средна цена на кв.м: 1391 euro.
Вид имот: 3-СТАЕН,
Средна цена на имотите в извадката: 155045 euro
Средна цена на кв.м: 1377 euro.
При едностайните разликата е само по 2 :-))) шото има само 1 обява.... , но и при другите е огромна.... По статията за всички типове има спад, а в реалността за всички типове ръста е между 10 и 15% за 1 година....
Т.е. статията или е поръчкова / да промоптира определени райони с нови проекти примерно/ или ужасно некадърно написана....
Добре поосведомяваш рицарите на печалния образ накъде се движат нещата.
Но нищо, има надежда. Ковида щв изпонатръшка хиляди и щв опържи всякакви наченки на възстановяване. И като ще почнат едни подаръци по 200€...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Уви статията и данните в нея не пасват на сайта по никакъв начин и са най-вече за успокоение на Олимпийците защото реалността е много по-жестока....
А на сайта са
Средна Средна цена на цена на имотите в извадката:
107424 euro kв.м: 1391 euro.
При едностайните разликата е само по 2 :-))) шото има само 1 обява.... , но и при другите е огромна.... По статията за всички типове има спад, а в реалността за всички типове ръста е между 10 и 15% за 1 година....
Т.е. статията или е поръчкова / да промоптира определени райони с нови проекти примерно/ или ужасно некадърно написана....
А в края на тази година съвсем ще се откажат да купят след като видят едни лежерни +30%.
Last edited by Арменския пoп; 22.03.2021, 20:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от seeker33 Разгледай мнениеКак се промени пазарът на жилища в София след една година пандемия
А на сайта са
Средна цена на имотите в извадката: 107424 euro
Средна цена на кв.м: 1391 euro.
Коментар
Коментар