If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мерси Левчо..надявам се....сега ще ползвам само стратегия с усвояване и подобрения на всичко.
Липсва ми Диска. За това сега ще стягам гараж за целеви наем 150лв. ,както и вендинг машина blackaquarius, също много ме изкефи за отговора му към Евго, каква кола кара. Хвала на такива инвестори!
Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Постъпил си изключително зряло и не си се подвел с компромис. Това е важно, ще береш плодовете.
Мерси Левчо..надявам се....сега ще ползвам само стратегия с усвояване и подобрения на всичко.
Липсва ми Диска. За това сега ще стягам гараж за целеви наем 150лв. ,както и вендинг машина blackaquarius, също много ме изкефи за отговора му към Евго, каква кола кара. Хвала на такива инвестори!
Колко вложи в тула, колко в други инструменти. По проценти може ли да споделиш, ако искаш разбира се.
Щото имам познати набили по 2-7 хилки в лева в акции и вложили. Разбирам да вложиш поне 50-200К лева.
Не мога да ти пиша на лични. Има някакъв бъг и ме изхвърля.
Аз не съм голям. Малък съм, но в София вече нямам никакви цели. Виж в четвъртия град не ми достигаха силите за тор locacion и прибегнах до добрия стар потр. кредит, щото и лихвите спрямо 2008г. са много сгодни. От друга страна се лакомя за ликвидност на наемите. Дори миналата година, като увеличих площ в София, Овча купел, намерих стабилен наемател. В четвъртия град нямах опции да влагам в предградия.
Постъпил си изключително зряло и не си се подвел с компромис. Това е важно, ще береш плодовете.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Големи сте, аз докато се чудя изпуснах влака.... цените вече не ме устройват.... Наемите пак са тръгнали надолу.... Вече за мен е сигурно, че покупка на ново особено трябва да се държи не оправено като депозит и без разправии с наеми.... А старите апарти няма да ми видят ремонт в близките 10 години , за да е сгоден наема за Заплатката :-)
Аз не съм голям. Малък съм, но в София вече нямам никакви цели. Виж в четвъртия град не ми достигаха силите за тор location и прибегнах до добрия стар потр. кредит, щото и лихвите спрямо 2008г. са много сгодни. От друга страна се лакомя за ликвидност на наемите. Дори миналата година, като увеличих площ в София, Овча купел, намерих стабилен наемател. В четвъртия град нямах опции да влагам в предградия.
И аз така. Вложих всичко свободно в различни инструменти.
п.п. И в тухла разбира се.
Колко вложи в тула, колко в други инструменти. По проценти може ли да споделиш, ако искаш разбира се.
Щото имам познати набили по 2-7 хилки в лева в акции и вложили. Разбирам да вложиш поне 50-200К лева.
Големи сте, аз докато се чудя изпуснах влака.... цените вече не ме устройват.... Наемите пак са тръгнали надолу.... Вече за мен е сигурно, че покупка на ново особено трябва да се държи не оправено като депозит и без разправии с наеми.... А старите апарти няма да ми видят ремонт в близките 10 години , за да е сгоден наема за Заплатката :-)
Естествено! Има опции за лавиране, стига да няма робство към банка.
Спасих го, че даже добавих 40% в кредит за 5г. Сега много спокойно ще наблюдавам нарастващите цени на всичко, макар да се завърна към някои spending cut практики.
На Лорда радостта му предполагам е провокирана от това, че е спасил кеша / да тулата макар и не перфектно Е спасение/. Засега аз не мога да се похваля и зарадвам като него....
Спасих го, че даже добавих 40% в кредит за 5г. Сега много спокойно ще наблюдавам нарастващите цени на всичко, макар да се завърна към някои spending cut практики.
Окачения таван е също толкова вероятно да падне колкото и мазилката да. Сигурно има окачени тавани с носещи профили изцяло по стените, предполагам те са по сигурни ама няма как да се знае. Обиковено не пада само мазилката. На мен това дето ми падна на главата бяха големи камъни от бетона и на тавана се виждаше армировката. Според мен това е най-вероятното срутване защото артматурата деформира твърдия бетон който няма елстичност и се отчупва, дали земетресения или температурни колебания на гранциата на метала с бетона е най-уязвимо сигурно.
Окачения таван се кове с анкер а не с дюбел, заради противопожарните изисквания или с пирон с експлозив, примерно на Хилти са популярни. Ако няма мазилка между окачвача и бетонната плоча и бетона е здрав, тези начини са изключително сигурни и няма падане на гипскартона. Ако са забити в мазилка, като тази, която ти е паднала на главата или в некачествен бетон - къса се от бетона и тавана пада заедно с парчетата.
Доколкото си спомням, коефицентите на лнейно разширение на бетона и стоманата са много близки и температурните колебания почти не им влияят.
Няма носещи профили по стените. По стените има само направляващи профили. Проблем са различните равнини в които се разширяват стените и таваните и затова има напуквания в ъглите. Популярен и лош начин е да се слага акрил в тези фуги и е въпрос на време пак да има пукнатини. Вариант е да се използва хартиена лента, която е много здрав материал. Слага се на ръка, с банджо или базука. В последните години кнауф има лента, която се слага на стената (мисля?, несъм ползвал) и се разделя тавана от стената, по този начин работят независимо. Друг начин, в България незнам дали има, е да се ползва алуминиев профил, който се слага на стената, листа влиза в него и се образува отворена фуга примерно 10мм по краищата на тавана. За растерни тавани нещата са други. Последния пазаж беше отклонение, ама да дам малко инфо.
Коментар