Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
При условие, че се храните вкъщи и се следят промоции, може би отиват 1500 лв за 4 човека за храна.
Но ако си фитнес маняк и ядеш здраво заради тренировките, тогава може и над 2000 лв.
А помните ли 90-те години хората с какви бюджети караха?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Бъзикаш се предполагам. Ако не се храня навън дневните ми разходи за храна са 5-6 лв месо и яйца, 5-6 лв скир, 2-3 лв плодове, 3-4 лв зеленчуци, 3 лв ядки, значи 20 лв само за мен. Хайде жена ми изяжда сигурно 1/3 от това, но ако добавиш и две деца няма как да паднете под 50 лв на ден. Ако се сложат и неизбежните за 90% хранения навън, всичко под 2000 лв на месец за храна е абсурд.
Но ако си фитнес маняк и ядеш здраво заради тренировките, тогава може и над 2000 лв.
А помните ли 90-те години хората с какви бюджети караха?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
Някои предпочитаме да ядем много плодове, салати и читава храна вместо боклуци тъпкани с всякакви странни съставки. Със сигурност си правя сметка на парите значително по-добре от теб.Last edited by X_Y; 21.04.2021, 12:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Шокирана съм да си призная. Явно много хора не могат да си правят сметка на парите ! В България, все още е много евтина храната и не знам какво купувате за тези пари, че и всеки ден !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Много са смешни хората, дето пръскат луди пари за почивки, а мрънкат че не могат да съберат 1000 лева на месец за жилище. После се чудят що техния влак е от Гара Бов, а не от гара Пионер. Ако заделяш по 5 стотинки от всяка изпушена цигара, от всяка чаша бира или ракия, от всеки километър шляене, от всеки лев по кръчмите, ще събереш достатъчно.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BlackRock Разгледай мнениеЕдно четиричленно семейство (двама възрастни и две деца) би могло при необходиост да живее съвсем нормално с 2000 лв. месечно (без да включвам екскурзиите и наем/изплащана на жилище или кола).
Храна - 600 лв.
Транспорт - 200 лв.
Сметки - 350 лв.
Лични средства - 400 лв.
Други разходи - 450 лв (поддръжка на жилище/автомобил, медицински, дрехи и т.н.).
Всяко семейство на база наличния ресурс и доходи определя какви приоритети има и в каква посока и в каква степен да насочи своя ресурс. Най-важното е да може да си прави правилна СМЕТКА кое колко му струва и от какво би се лишил, ако го купи. Защото ако няма приоритети, шансът парите да отидат за по-маловажни неща е много голям. Затова според мен най-важното нещо е да се съставят и подредят приоритетите.
Моите приоритети са да отгледам здрави и образовани деца, да пътуваме много и след около 10 години да мога да се пенсионирам (на 50 г. възраст). В листата на приоритетите ми притежанието на скъпа копа/предмети на лукса и честото ходене по барове и ресторанти са по-надолу.
И за да отговоря на потребителя, който питаше за ипотеката - ЕДжони го е описал доста добре. Съветът ми е да седнеш за 10 мин пред компютъра си, да отвориш един ексел и да сметнеш колко би ти излязло всичко в рамките на въпросните 35 години. Напарави същата сметка и в случай, че решиш да живееш под наем. Аз тази сметка съм я правил и единият вариант печели с много....
- 1 like
Коментар
-
Шокирана съм да си призная. Явно много хора не могат да си правят сметка на парите ! В България, все още е много евтина храната и не знам какво купувате за тези пари, че и всеки ден !Last edited by X_Y; 21.04.2021, 12:06.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Много са смешни хората, дето пръскат луди пари за почивки, а мрънкат че не могат да съберат 1000 лева на месец за жилище. После се чудят що техния влак е от Гара Бов, а не от гара Пионер. Ако заделяш по 5 стотинки от всяка изпушена цигара, от всяка чаша бира или ракия, от всеки километър шляене, от всеки лев по кръчмите, ще събереш достатъчно.
профила на преуспелия наемател е такъв, един от друг гледат и го копират.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Шокирана съм да си призная. Явно много хора не могат да си правят сметка на парите ! В България, все още е много евтина храната и не знам какво купувате за тези пари, че и всеки ден !
та тук едни 30% парите ги немат за нищо.
всеки тука прескача с бизнес клас до залцбург, когато жена му му намигнепрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
BONI - вие може да сте способни да живеете в мизерия от заплата до заплата на буркани и препечен хляб с маргарин, но някои от нас предпочитат като каже жената "хайде да идем до Залцбург" аз да отговоря - "Добре, паля колата!" вместо "оф, трябва да теглим заем..." За всеки влак си има пътници
- 1 like
Коментар
-
Едно четиричленно семейство (двама възрастни и две деца) би могло при необходиост да живее съвсем нормално с 2000 лв. месечно (без да включвам екскурзиите и наем/изплащана на жилище или кола).
Храна - 600 лв.
Транспорт - 200 лв.
Сметки - 350 лв.
Лични средства - 400 лв.
Други разходи - 450 лв (поддръжка на жилище/автомобил, медицински, дрехи и т.н.).
Всяко семейство на база наличния ресурс и доходи определя какви приоритети има и в каква посока и в каква степен да насочи своя ресурс. Най-важното е да може да си прави правилна СМЕТКА кое колко му струва и от какво би се лишил, ако го купи. Защото ако няма приоритети, шансът парите да отидат за по-маловажни неща е много голям. Затова според мен най-важното нещо е да се съставят и подредят приоритетите.
Моите приоритети са да отгледам здрави и образовани деца, да пътуваме много и след около 10 години да мога да се пенсионирам (на 50 г. възраст). В листата на приоритетите ми притежанието на скъпа копа/предмети на лукса и честото ходене по барове и ресторанти са по-надолу.
И за да отговоря на потребителя, който питаше за ипотеката - ЕДжони го е описал доста добре. Съветът ми е да седнеш за 10 мин пред компютъра си, да отвориш един ексел и да сметнеш колко би ти излязло всичко в рамките на въпросните 35 години. Напарави същата сметка и в случай, че решиш да живееш под наем. Аз тази сметка съм я правил и единият вариант печели с много....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Прав си, аз живея на 10 мин от Софийския университет, до спирка на метрото, но и в моя блок и в блока на родителите ми също няма хубави отношения, както имаше преди промените. Просто светът е различен и при капитализма "човек за човека е вълк",
Коментар
Коментар