IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
    И на мен ми е интересно какво ще се случи с тези падащи наеми и вдигащи се @продажни цени, едно от двете ще трябва да претърпи корекция на някъде.
    Отделно мисля, че малко се подценяват възможностите на хората - доста семейства могат да спестят по 15к евро на година, за сам човек особено в провинцията по-скоро невъзможно, но и там има доста скрити лимонки ИТ-та и имигранти с пари.
    Факт е, че хубавите имоти са дефицит.
    Ами не са толкова много според мен / не съм гледал доходната разгъвка как е скоро/ , но 15К евро спестени на година е = минимум 55К лева семеен доход / при 25К разходи/ или по-скоро на 60-70К годишен доход. И това би покрило само поскъпването = никой не е спестено нищо екстра и е на позицията от преди година. Едва ли има повече от 100К семейства с подобни доходи у нас, но не всичкият кеш отива за имоти, трябва и да се акумулира кеш повече от номиналното поскъпване през годините и т.н.
    От друга страна наемите са гледам вече тотал щета на настоящите продажни цени...Просто няма смисъл да се купи/отдава освен ако не се казваш Митко....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Това само на строежа без земята ?
      Да. Парцелите, и те напредват.

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Нови - да, но не са много.
        Скъпи - към настоящ момент може и така да изглеждат. След година - приемливи, след две - нормални ценови нива. Само за последната година (особено в последните 6 месеца), себестойността се изстреля с над 50%.
        Това само на строежа без земята ?

Коментар

• И на мен ми е интересно какво ще се случи с тези падащи наеми и вдигащи се @продажни цени, едно от двете ще трябва да претърпи корекция на някъде.
          Отделно мисля, че малко се подценяват възможностите на хората - доста семейства могат да спестят по 15к евро на година, за сам човек особено в провинцията по-скоро невъзможно, но и там има доста скрити лимонки ИТ-та и имигранти с пари.
          Факт е, че хубавите имоти са дефицит.

Коментар

Ми то и аз мяукам не са само те.....:-)
            Надявам се че ще се смени филма. Относно цените .... много е объркана ситуацията с разнопосочни фактори, но все пак не би трябвало да дръпнат с повече от 10%. Чисто номинално такива цифри ми изглеждат невъзможни за смилане от пазара = 15К евро средно нагоре ....Не са много хората, които могат да спестят толкова за година = т.е. броят на възможните купувачи ще се свие значително...., а има нови и скъпи проекти....
            Нови - да, но не са много.
            Скъпи - към настоящ момент може и така да изглеждат. След година - приемливи, след две - нормални ценови нива. Само за последната година (особено в последните 6 месеца), себестойността се изстреля с над 50%.

Коментар

• Първоначално изпратено от СтанчевА.
              Измислителя не гоУемото МЯУ се оказа прав! ГоУемото МЯУ дойде!... амааа само че дойде на перона, защото предлагането на имоти е никакво, а цените фърчат нагоре. Даже вчера измислителя на гоУемото МЯУ констатира покачването на цените на всичко (нещо което Седларов ви казваше, че ще се случи с това бясно печатане на пари) И сега на перонЯ: еЖони - МЯУУУУУ, заплатката - МЯУУУУ, всички олимпийци-нулеваци - МЯУУУУ.....
              До 2029-та ще е все така МЯУУУУ, МЯУУУУ, МЯУУУ. +30% до края на тази година. Песимисте???
              Ми то и аз мяукам не са само те.....:-)
              Надявам се че ще се смени филма. Относно цените .... много е объркана ситуацията с разнопосочни фактори, но все пак не би трябвало да дръпнат с повече от 10%. Чисто номинално такива цифри ми изглеждат невъзможни за смилане от пазара = 15К евро средно нагоре ....Не са много хората, които могат да спестят толкова за година = т.е. броят на възможните купувачи ще се свие значително...., а има нови и скъпи проекти....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха всичко изкупиха ЛИПСВАЩИТЕ софиянци. Да не са били марсианците?
                Ботич, чест и почитания! Надявам се - здрав.
                Не съм казал изкупено, изкупиха...
                Казах: спад в предлагането. Коренно различни са термините.

Коментар

Ако е необходимо да бъдем по-точни, дори по показаните скрийншотове, то и там не е най-точната статистика. Определно имат какво да работят по статистически данни, но това не е най-важния фокус на портала. Прост пример: Ако вземем статистическата графика ( тя е през един въпрос - Колко струва моят имот?) и пуснем рисърч по същия показател и ще се изненадате от разликата, която отново е в негативна посока ( спад в предлагането).
                  ЗаплаткоФ, не отчита и други факти (от кухнята са). Важното е, "че е коригирал пазара" с писането у форумА и е доказал, че брокерите го манипулират...
                  ха ха всичко изкупиха ЛИПСВАЩИТЕ софиянци. Да не са били марсианците?
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Чак в такива филми като неговите е трудна работа, просто исках да кажа че най-вероятно и с тия справки е същото.
                    Сайта им е много стар и такива обновявания по принцип изобщо не са нужни, явно е доста бъгав отдолу.
                    Ако е необходимо да бъдем по-точни, дори по показаните скрийншотове, то и там не е най-точната статистика. Определно имат какво да работят по статистически данни, но това не е най-важния фокус на портала. Прост пример: Ако вземем статистическата графика ( тя е през един въпрос - Колко струва моят имот?) и пуснем рисърч по същия показател и ще се изненадате от разликата, която отново е в негативна посока ( спад в предлагането).
                    ЗаплаткоФ, не отчита и други факти (от кухнята са). Важното е, "че е коригирал пазара" с писането у форумА и е доказал, че брокерите го манипулират...

Коментар

По това време се обновява информацията.
                      Не се вкарвайте във филми " А ла заплата...."
                      Чак в такива филми като неговите е трудна работа, просто исках да кажа че най-вероятно и с тия справки е същото.
                      Сайта им е много стар и такива обновявания по принцип изобщо не са нужни, явно е доста бъгав отдолу.

Коментар

Сайта на имот правят нещо през нощта между 12 и 2, обяви се показват като изтекли и след няколко часа се появяват пак. Предполагам и със справките е така, там се гледа през деня.
                        По това време се обновява информацията.
                        Не се вкарвайте във филми " А ла заплата...."

Коментар

За София това бива, ама за желаните места има случаи на 50% намаление..... Да не говоря, че цените на тва дето става са станали тиит.....
                          50% намаление кореспондира директно с "тиит"-а

Коментар

• Сайта на имот правят нещо през нощта между 12 и 2, обяви се показват като изтекли и след няколко часа се появяват пак. Предполагам и със справките е така, там се гледа през деня.

Коментар

Песи, не знам.
                              Знам, че броя оферти в продажби ( на всички имоти които се предлагат в гр. София) на годишна база, в посочения портал е със спад 17%.
                              За София това бива, ама за желаните места има случаи на 50% намаление..... Да не говоря, че цените на тва дето става са станали тиит.....

Коментар

Маверик, по моите справки е тиит тиит тиит / принципно не псувам /..... Такава липса имало ли е въобще някога ?
                                Песи, не знам.
                                Знам, че броя оферти в продажби ( на всички имоти които се предлагат в гр. София) на годишна база, в посочения портал е със спад 17%.

Коментар

Working...
                                X