Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 1 like
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
що се правиш на улав бе ?! банката ще ти даде пари срещу лихва,която лихва ще се изпапка от инфлацията ! ти сериозно ли ?
Пп след като имотиту са по малкото зло,дай прогноза при разтяща лихва ,разтяща инфлация ,кводрат от 2.5к евра калко ще стане за да запази стойност ?! и кой ще го плати ?
Никъде не виждам загуба за банката....
Няколко пъти надолу писах кои ще са плащачите на сметката....Генерално почти всички..., но спестителите повече....
При инфлация от около 10% цените на имотите я следват с 1 до 3 години лаг....Има достатъчно исторически потвърждения....
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
Надежда, обеля .. и един в зона Ц1 фирмите не мога да ти ги кажа. Имайте предвид, че не се изключва и друг проблем, .. не потенциален срив на пазара, а проблем с местата има го и това тестето с картите. Не съм влизал толкова в детайли .. хвърлят ми ги такива димки, "приятели" познати с мераци на строителни предприемачи
На Г.М-то имаше един около 400 кв. ама с отреждане за детска градина или училище
Да повторя и в момента има проекти в строеж на 6-700 евро С ДДС на места като тези за които пишеш.... дори по-централни Защо му е на някой да ги купува и да строи 5 години за 10-20% печалба ? Ако я има въобще....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не, банките НЕ губят пари ! Те са ги взели на минус половин процент лихва / това с таксите/ примерно и ги раздават на 3% по ипотеки / акоро ще стане и на 2% ГПР/ и не знам на точно колко ама да речем на 6-7% по потребителски средно. Къде видя банките да губят ?
Губещите са депозитарите, които са си дали парите на банките за съхранение....
Секс ще има за всички по много ... от сърце :-) На малко ще им се размине.... И не имотите не са спасението, а евентуално по-малкото зло....донякъде....
Пп след като имотиту са по малкото зло,дай прогноза при разтяща лихва ,разтяща инфлация ,кводрат от 2.5к евра калко ще стане за да запази стойност ?! и кой ще го плати ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
Песи не знам дали видя Софбилд заградили едно каре нагоре по България. Отварям днес сайта да видя какво ще е - 30% от първата сграда продадена. Ебаси.
Коментар
-
Т.е. банките ще губят пари а кредитополучателите ще печелят пари ?! Ти да видиш ! Малко е 2.5 к евра на квадрат в случая !
ПП Относно южна Европа ....идва денят в който ще има неизбежни последствия от това ядене без плащане .
За мен идва големия секс, въпроса е кой ще е най малко ебан в тая ситуация . Моментната тенденция при имотиту и това ,че всички се качват на този клон може само да подсказва къде НЕ ТРЯБВА да се ходи , В МОМЕНТА !
Губещите са депозитарите, които са си дали парите на банките за съхранение....
Секс ще има за всички по много ... от сърце :-) На малко ще им се размине.... И не имотите не са спасението, а евентуално по-малкото зло....донякъде....
Коментар
-
Поживем увидим :-) Факторите са много / особено за нас/ , но най-очеизвадният е, че ако започне съществено вдигане Южна Европа трябва да се закрие.... Няма как да си обслужва дълга.... И да, ще има прилична инфлация / реална/ и официално ниска.... и лихвите пак ниски.... То и в момента е така / реалната инфлация е вероятно в зоната на 5-10%/
Банките не са прецакани те работят не знам как е термина с капитала на вложителите и си печелят от маржа върху него. Прецаканите са най-вече пенсионни фондове със задължителни условия за инвестиране в нисколихвени ДЦК-та, консервативни взаимни фондове насочеи към същото, мисля и при застрахователите има подобни изисквания..., депозитарите и т.н.....
Крайният резултат е обедняване за 95% от хората по различни пътища и най-вече за кешовиците....
https://www.banker.bg/finansov-dnevn...EuFJ038ndRDOnM
Малка фирма или гражданин може да фалират - ама монополните и държавите- ньет.
Оформил се е един антилогичен икономическо финансов буламач на който Последния купил на високите цени ще духа супата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
да де, ама една фирма би била доволна и на 1000 е/м2 да ги пласира, при себестойност 550-700.
Значи Мяуто ще е силно, квадрата ще слезе и под 1000.
И в момента знам за няколко проекта на 600-700 евро официална продажна цена с ДДС. Има и достатъчно апарти за всеки поискал / проекти за по няколкоститин апарта са/
Коментар
-
Кои са тези фирми и парцелите може ли да ги видим къде са ?
Питам за един познат инвеститор/строител, който с радост ще се прецака да им ги изкупи / не съм аз - евентуално бих намазал нещо на промо тъмно зелено/. Интересува ме карето Борис 3- Цариградско-ГМДимитров-Каблешков.... Има ли нещо там ?
Коментар
-
Поживем увидим :-) Факторите са много / особено за нас/ , но най-очеизвадният е, че ако започне съществено вдигане Южна Европа трябва да се закрие.... Няма как да си обслужва дълга.... И да, ще има прилична инфлация / реална/ и официално ниска.... и лихвите пак ниски.... То и в момента е така / реалната инфлация е вероятно в зоната на 5-10%/
ПП Относно южна Европа ....идва денят в който ще има неизбежни последствия от това ядене без плащане .
За мен идва големия секс, въпроса е кой ще е най малко ебан в тая ситуация . Моментната тенденция при имотиту и това ,че всички се качват на този клон може само да подсказва къде НЕ ТРЯБВА да се ходи , В МОМЕНТА !Last edited by pa4anga; 03.05.2021, 15:06.
Коментар
-
Кои са тези фирми и парцелите може ли да ги видим къде са ?
Питам за един познат инвеститор/строител, който с радост ще се прецака да им ги изкупи / не съм аз - евентуално бих намазал нещо на промо тъмно зелено/. Интересува ме карето Борис 3- Цариградско-ГМДимитров-Каблешков.... Има ли нещо там ?
На Г.М-то имаше един около 400 кв. ама с отреждане за детска градина или училищеLast edited by marsianec1; 03.05.2021, 15:11.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Това не можеш да го твърдиш , особенно с " видимата " инфлация ! Или смяташ ,че банката ще е от губещата страна ?! Таксите няма да покрият загубата !
ПП ГъзЪТ е свързан с веждите, колкото и да не им се вярва на някои юзЪри тук !
Банките не са прецакани те работят не знам как е термина с капитала на вложителите и си печелят от маржа върху него. Прецаканите са най-вече пенсионни фондове със задължителни условия за инвестиране в нисколихвени ДЦК-та, консервативни взаимни фондове насочеи към същото, мисля и при застрахователите има подобни изисквания..., депозитарите и т.н.....
Крайният резултат е обедняване за 95% от хората по различни пътища и най-вече за кешовиците....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.05.2021, 15:06.
Коментар
-
По скоро е по малко ...
Значи Мяуто ще е силно, квадрата ще слезе и под 1000.
Коментар
-
Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
e, че това си е индикатор за много бързо приближащо Мяу, иначе щяха да построят блоковете, да ги продадат половината за зелено, и другите на Акт 16, значи, партито може да има още 12-18 месеца мегдан.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
Има не малко строителни фирми, които си продават парцелите, които са купили с цел да ги застроят. Бургаски фирми се оттеглат от софийския пазар, това е изключително сериозен индикатор за проблем в близоко бъдеще
Коментар
Коментар