Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Чуваш ги нещата добре накъде сме се запътили.... Процента наематели в развитите световни градове го показва идеално....
Това, което виждам в момента е поне за над средният сегмент / било място или качество на сградата/, че могат да си го позволят вероятно няколко промила от населението у нас / требе да си мЕлеонерин доста/ . И те купуват яко , а не по 1 апарт.... Промъква се по някой ипотечко евентуално и край .... Да подчертая, че и аз съм извън пазара - не мога да се класирам за това ниво.... При следващото завъртане на строителските пари / те са единствено сигурните пачкоправачи/ вече толкова са са ояли, че мЕлеонерините ще могат да захлупват вече не по няколко апарта, а по 1.... достигаме до големите рентособственици, които ще строят сами да рентят... Евентуално ще продават по нещо между другото на убийствена цена и всеки посмял да избяга от панелка може да бъде само наемател ....
Ето примерно, Малинова Долина добре е започнат. Продължиха пътя от НСА към околовръстното, защото цяло Симеоновско не може да обслужва Студенстки, Витоша и Малинова едновременно. На моменти има какво да се желае, ама все още не е тотално съсипан.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
Засега само ти си убеден, че можеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнениеТака е Песи, а строителите проектират съгласно нагласите на купувачите. Когато българина купува изложени на показ вещи (дрехи, коли, жилища) основната му движеща сила е да конвертира парите в статус. И понеже задължително търсят максимален статус, сами се поставят в положение да купуват на ръба възможностите си. Строителите (и всички производители и търговци) го усещат емпирично с времето по оборота си. Нашенецът по-скоро няма да купи дълго време, но когато се реши ще е задължително на ръба или малко над възможностите си. Защото целта не е просто да има жилище или кола, а да покаже превъзходство. Затова се говори с пренебрежение и от високо за квартали, професии. Не се казва просто този квартал не ми харесва, а се намират хиляди снобски претенции. Тъй като масово се самоопределяме по притежанията си, преди да се натрупат остава самоопределянето по претенции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
Логично е, да е така както казваш, тоест жилищата да са купени още на тъмно зелено ..
Сега се пита във въпроса ... тези дето са ги купили на пакети по 4-5 и повече имота какви са ?
Те са същите тези брокери и те са тези, които манипулират и спекулират на пазара , не ли ?
В тази сграда, същата .... преди 2 години на тъмно зелено цената беше 650 евро ....
В задачата се пита, защо ако строителите, инвеститорите имат пари както ти твърдиш ..
ще продават на зелено на минус 200 евро кв., а не да си реализират те тази печалба ..
И кои са тези, които надуват реално цената ? Не са ли същите тези брокери ?
А иначе аз съм убеден, че мога да структурирам цяла схема, с която да се въздейства на пазара в желаната от мен посока, чисто теоритично,
а ако аз мога, то значи и други могат, а ако аз мога и не го правя поради някакви причини, за друг тези прични може да не са фактор и пречка и е твърде вероятно той /те да го прави/ят
А относно вдигането да ти кава и аз една история - начи имаше 1 проект който се строи от около 2 години - цената беше през цялото време 1300 , но преди 2 години не беше ок и имаше няколко апарта останали.... с дребни или по-големи проблеми = трябва компромис.... Та сградата е вече накрая и понеже няма какво да се купи реших да се жертвам с дребните проблемчета и да се пробвам за 1 апарт....Обаче изненада от 1 месец цената е 1600.... та така.... отказах се...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.05.2021, 19:09.
Коментар
-
А иначе аз съм убеден, че мога да структурирам цяла схема, с която да се въздейства на пазара в желаната от мен посока, чисто теоритично,
а ако аз мога, то значи и други могат, а ако аз мога и не го правя поради някакви причини, за друг тези прични може да не са фактор и пречка и е твърде вероятно той /те да го прави/ят
- 1 like
Коментар
-
Ми не знам с какви строители си се разправял, но тези с които аз съм се пробвал нямат проблем с парите, строят без кредити и дори без парите на зеленяците...нямат нужда от кеш.....Фърчат мевду тях буквално милиони.... все едно са банички....Явно печелят добре досега....
За конкретният случай който описваш не знам каква е историята / а винаги има такава/ та само 2 неща - не разбирам защо трябва да се разправяш с агенции след като знаеш строежа и що не се свържеш с инвеститора ? Ако си го направил и той ти каже всичко продадено, а агенциите продават то това означава, че не купуваш от строителя инвеститор , а от спекуланти, които са му изкупили сградата на много ранни етапи / убеден съм че в момента няма сграда на Акт14 в София, която да не е продадена поне на 80-90%/
Относно мизерията с измамните квадрати....Огромна е .... и всяка година става по-зле. Нужни са законодателни промени да се реши този проблем. Не може да продължава така....Дано и строителите измамници да го разберат по-скоро / например един замразен проект по спомен има 22-24% общи части . Поне за мен рекорд който съм виждал....засега..../....
ПП Всеки строител, който иска много пари първоначално или работи с кредити поне за мен е изключително рисков и НИКОГА не бих купил нещо в такъв проект и без пари да е....преди да получи Акт 16....:-)
Сега се пита във въпроса ... тези дето са ги купили на пакети по 4-5 и повече имота какви са ?
Те са същите тези брокери и те са тези, които манипулират и спекулират на пазара , не ли ?
В тази сграда, същата .... преди 2 години на тъмно зелено цената беше 650 евро ....
В задачата се пита, защо ако строителите, инвеститорите имат пари както ти твърдиш ..
ще продават на зелено на минус 200 евро кв., а не да си реализират те тази печалба ..
И кои са тези, които надуват реално цената ? Не са ли същите тези брокери ?
а ако аз мога, то значи и други могат, а ако аз мога и не го правя поради някакви причини, за друг тези прични може да не са фактор и пречка и е твърде вероятно той /те да го прави/ятLast edited by marsianec1; 07.05.2021, 18:44.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеНе брокерите, а строителите ги определят с проектите си в съответният район.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
За София няма разлика. Разликата между панел и тухла е колко добре държат на температурни промени, ту се свиват, ту се разширяват, ту замръзват, и в пукнатините се събират други боклуци които правят същото. Земетресенията елиминират всички предимства на тухлата освен изолацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Да не се облизват ами да мислят къде е изгоден наема и за колко време. С покупките приключи мача. Даже след евентуален спад след няколко години сме извън пазара.
Чалга бомбите и неко футболистче ще купи, ще фалира скоро докат още е зелен и не знае какво да прави с кинтите, ще му ги вземат и после и апарта. . Те чалга каките се съмнявам че са собственици, пуснати са да живеят от когото трябва.
Който обаче иска на желано място вече само наем или мЕлеонерин требе да е туй то....и няма да се промени....
Коментар
-
Да, когато говориш за новото строителство е така и да, съгласен съм с 90 % от това, което казваш.
Само пропускаш, може би умишлено или не незнам .. че строителе и инвеститоря са си принципно на зор трябва да продават,
ако не продават и не са строили само с лични средства .. малко строители имат такива "мускули" .. се трупкат лихви .
И ся гледай трик .. споделям ти действителност .. малко блокче с 20 жилища, акт 14 има вече .. видял съм друга част на сградата и ми допада ..
допада ми като локация, като цена долу горе и като изпълнение .. София говорим . Звъня на обява - добър ден тука една сграда един апартамент ... виждам , че предлагате 4 апартамента, но са само на последните етажи .. да направя оглед и да избера нещо .. евентуален пазарлък някакъв и т.н. ..
имате ли етаж 2 който да има юг примерно .. не вика само тези 4 апартамента останаха, всичко друго в сградата е продадено. ок викам ще мисля ..
цъкам по натам в нета .. оп други 4 апартамента в същата сграда на други етажи друг брокер ... звъня може ли да видим за какво става въпрос ... да може, аз вече съм я гледал както казвам сградата .. зора е само пазарлък да се случи ... та тоя брокер предлага само кутийки с площ до 45 кв . на различни етажи един под друг .. викам други по големи на 2-3 етаж ... не ...всичко в сградата е продадено само това остана.. ровичкам още .. луп туп .. друг брокер същата сграда .. вече има по големи и на етажа който искам 3 апартамента .. прая се на луд .. викам други жилища в блокчето имате ли .. вика не, всичко е продадено
И от 20 жилища сигурно 18 са свободни 2 са за обезщетените собственици на парцела .. пълен смях .
А това пък със изчислението на квадратурата в София, вече чупи тъпомара отсякъде .. вика 850 евро е квадрата, това е бруто .. жилището 72 кв.
демек нето е има няма 55 кв. и в следващия момент почваш да кълвеш по елката на телефона 61 000 викаш в най лошия случай .. на 60 ше го земеш със всички разходи .. нали като мислиш за отстъпката .. евентуалната и ти викат .. ама не не .. това не е цената .. ей сега да извадя таблицата .. това е без общите части .. и ти шибат още 10 квадрата общи части като минимум .. вика купуваш кутийка 55 кв. плащаш 84 кв. 850 евро и почваш да наливаш тепърва да я правиш ..а лихви .. примерно ?.Не знам колко силно и лошо трябва да си ударил човек главата за да се вкара в такава глупост сам и тва преди да е сигурно, че тоа кокошарник ше е годен за обитаване , ше има А16 .. щото и това го има в раздаването .. айде нема нужда .
За конкретният случай който описваш не знам каква е историята / а винаги има такава/ та само 2 неща - не разбирам защо трябва да се разправяш с агенции след като знаеш строежа и що не се свържеш с инвеститора ? Ако си го направил и той ти каже всичко продадено, а агенциите продават то това означава, че не купуваш от строителя инвеститор , а от спекуланти, които са му изкупили сградата на много ранни етапи / убеден съм че в момента няма сграда на Акт14 в София, която да не е продадена поне на 80-90%/
Относно мизерията с измамните квадрати....Огромна е .... и всяка година става по-зле. Нужни са законодателни промени да се реши този проблем. Не може да продължава така....Дано и строителите измамници да го разберат по-скоро / например един замразен проект по спомен има 22-24% общи части . Поне за мен рекорд който съм виждал....засега..../....
ПП Всеки строител, който иска много пари първоначално или работи с кредити поне за мен е изключително рисков и НИКОГА не бих купил нещо в такъв проект и без пари да е....преди да получи Акт 16....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.05.2021, 18:17.
Коментар
-
Чуваш ги нещата добре накъде сме се запътили.... Процента наематели в развитите световни градове го показва идеално....
Това, което виждам в момента е поне за над средният сегмент / било място или качество на сградата/, че могат да си го позволят вероятно няколко промила от населението у нас / требе да си мЕлеонерин доста/ . И те купуват яко , а не по 1 апарт.... Промъква се по някой ипотечко евентуално и край .... Да подчертая, че и аз съм извън пазара - не мога да се класирам за това ниво.... При следващото завъртане на строителските пари / те са единствено сигурните пачкоправачи/ веюе толкова са са ояли, че мЕлеонерините ще могат да захлупват вече не по няколко апарта, а по 1.... достигаме до големите рентособственици, които ще строят сами да рентят... Евентуално ще продават по нещо между другото на убийствена цена и всеки посмял да избяга от панелка може да бъде само наемател ....
Чалга бомбите и неко футболистче ще купи, ще фалира скоро докат още е зелен и не знае какво да прави с кинтите, ще му ги вземат и после и апарта. . Те чалга каките се съмнявам че са собственици, пуснати са да живеят от когото трябва.Last edited by bulgarian lev; 07.05.2021, 17:54.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от kot_dodi Разгледай мнение
Не бате, не остана вече толкоз калпав народ, който ще живее в мизерията и ще се бие в гърдите, че е собственик. Само някой лелка/чичак от "старото матриал" може да купи във Вади и Ливади на тея пари (с кредит) и да се хфали, че бил големия инвеститор-собственик ... или пък някой батка/кака тип "чалга култура", които брокерите са го излъгали, че това са най-перспективните райони ... "с гледка към планината" ... хахах....
Това, което виждам в момента е поне за над средният сегмент / било място или качество на сградата/, че могат да си го позволят вероятно няколко промила от населението у нас / требе да си мЕлеонерин доста/ . И те купуват яко , а не по 1 апарт.... Промъква се по някой ипотечко евентуално и край .... Да подчертая, че и аз съм извън пазара - не мога да се класирам за това ниво.... При следващото завъртане на строителските пари / те са единствено сигурните пачкоправачи/ вече толкова са са ояли, че мЕлеонерините ще могат да захлупват вече не по няколко апарта, а по 1.... достигаме до големите рентособственици, които ще строят сами да рентят... Евентуално ще продават по нещо между другото на убийствена цена и всеки посмял да избяга от панелка може да бъде само наемател ....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.05.2021, 17:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Панелките затова държат цена, щото новите майстори по зян от старите, а са кът.
- 1 like
Коментар
Коментар