If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кешът (в истинското му значение на банкноти и монети) растеше и когато имотите поевтиняваха. Растеше и в кризисните години. Това си е една устойчива тенденция, а не само в пандемичната година. Просто говорим за различни движещи сили при него.
Ти колко си прост направо не е истина, човека ти говори за тухлени сгради, те не са тухлени по същество но ти от друго няма да разбреш така, че за теб са тухлени.
А ти си мислиш че ти говорят за панели.
Как изобщо успяваш да ползваш компютър да пишеш тук е пълна мистерия за мен.
Не можах да разбера какво точно не ти е ясно. Дали са тухли или панел желязото и заварките са важни. Ама за да се направи противоземетръсно трябва да се влагат ъглови елементи в пространството където е тухлата/панела. Гледай видеото, явно не разбираш ама поне по картинтки се помъчи малко да вденеш да не се излагаш.
Ето съгласих се.... естествени процеси .... всичко расте /без БВП-то т.е. икономиката назад ама кеша напред глей ти чудо естествено/ Хората се запасяват с налични ама в същото време и кеша в банките расте с рекордни темпове....Кеша станал запасняк :-)
Не ме разбирай погрешно - нямам предвид, че БНБ просто ей така е напечатала 3 млрд. Те са резултат на естественото им търсене = народа поне като пари в пандемичната година е яко забогатял по всички фронтове.... и това има последствия в частност и за имотите....
Кешът (в истинското му значение на банкноти и монети) растеше и когато имотите поевтиняваха. Растеше и в кризисните години. Това си е една устойчива тенденция, а не само в пандемичната година. Просто говорим за различни движещи сили при него.
Това не е някаква политика на централната банка, а естествени процеси. Расте търсенето на наличните пари от страна на хората и бизнеса. А търсенето расте главно заради икономическото и социалното развитие. Отделно има и други фактори, които ускоряват или забавят тези процеси. Сега покрай епидемията (а и не само тя) нарастването на парите се засили заради запасяването на хората.
Ето съгласих се.... естествени процеси .... всичко расте /без БВП-то т.е. икономиката назад ама кеша напред глей ти чудо естествено/ Хората се запасяват с налични ама в същото време и кеша в банките расте с рекордни темпове....Кеша станал запасняк :-)
Не ме разбирай погрешно - нямам предвид, че БНБ просто ей така е напечатала 3 млрд. Те са резултат на естественото им търсене = народа поне като пари в пандемичната година е яко забогатял по всички фронтове.... и това има последствия в частност и за имотите....
Тази функция от какви причини е провокирана , че вместо парите да намалеят с 3 млрд за година те са се увеличили с толкова ? Има ли причина за подобно поведение на БНБ ?
''Парите в обращение се увеличили с 15.4% (2,825 млрд. лв.) за година и в края на март са възлизали на 21,2 млрд. лева.''
Това не е някаква политика на централната банка, а естествени процеси. Расте търсенето на наличните пари от страна на хората и бизнеса. А търсенето расте главно заради икономическото и социалното развитие. Отделно има и други фактори, които ускоряват или забавят тези процеси. Сега покрай епидемията (а и не само тя) нарастването на парите се засили заради запасяването на хората.
От печатане и печатане разликата е голяма. "Печатане" в смисъл на производство на банкноти (и монети) е едно, а "печатане" в смисъл на монетизиране на дълг е съвсем друго. Първото е задължителен ежегоден процес и основна функция на централната банка, а второто не се случва у нас заради Борда. Например количествените улеснения на ЕЦБ са второто "печатане". А това увеличение, което виждаш на графиката не се дължи на монетизиране на дълг.
Тази функция от какви причини е провокирана , че вместо парите да намалеят с 3 млрд за година те са се увеличили с толкова ? Има ли причина за подобно поведение на БНБ ?
''Парите в обращение се увеличили с 15.4% (2,825 млрд. лв.) за година и в края на март са възлизали на 21,2 млрд. лева.''
От печатане и печатане разликата е голяма. "Печатане" в смисъл на производство на банкноти (и монети) е едно, а "печатане" в смисъл на монетизиране на дълг е съвсем друго. Първото е задължителен ежегоден процес и основна функция на централната банка, а второто не се случва у нас заради Борда. Например количествените улеснения на ЕЦБ са второто "печатане". А това увеличение, което виждаш на графиката не се дължи на монетизиране на дълг.
Съвременните монолитни конструкции, ако са добре изпълнени, спокойно устояват на земетръси. По-рискова е почвата, на която са строени. Както вика Пешето, у вадите си е леш. Гледам, в Малинова долина-юг им дават до кота 8.50. Там подпочвените води са на 2 метра от повърхността.
Няма такова нещо, колкото и да е монолитна, има едни съединителни заварки по ръбовете и толкова, понякога са само болтове ако са купили метални греди. Противоземетръсните съединения са безпогрешно разпознаваеми където ги има защото те се правят по външните стени и отдолу и отгоре на стената. Само че пречат на реденето на тухлите. Има две системи, едната е с греди, другата е готови триъгълни изделия ама това не съм го виждал никъде. Тука може да видиш общо казано и в контекста на Турция https://www.youtube.com/watch?v=Bg4kSIgn67I
Няма никакво значение колко са здрави основите, материала или заварките. Ъгловите подпорни елементи във всички посоки правят разликата.
Аз лично не съм сигурен какво точно изразява тази графика, пари от обращение излизат постоянно и постоянно се печат нови, но в обръщение би трябвало поради борда да има не повече от еквивалента на 20 милиарда ерво +- 15 % корекция би могло да има, ако има инфлация някаква сериозна в бг или инфлация на еврото. Така знам аз .. може и да бъркам нещо
не бъркаш ,просто брокерицата прави това което ти казах и по долу , дава съждения върху факти поднесени така че да подкрепят съжденията и .
Е хубаво де, аз като говоря с брокери приятели ... казват, че положението с наемите е трагично .. цитирам, имам повече от 300 имота, които трябва да дам, а нищо не върви .. всичко светти на червено, нищо не мога да гарантирам и т.н приказки. Друг брокер, доста по дребен с 5-6 имота, които трябваше да даде под наем, ги обяви за продажба и двата му имота са топ оф дъ топ за по над 300 к евра всеки , на топ локации и няма, нито наеми, нито да ги продаде, близо година е така .. Къде е истината ? Да купим и да даваме под наем и да чакаме да се вдигне цената иле да продаваме кот можем, ако въобще можем .. аз като гледам се реализират сделки в повечето случаи ненадхвърлящи 60 к евро и вървят някакви изоставени офис помещения, магазинчета и т.н. На някой му хрумва да прави нещо дребно и се хвърля .. такива по скъпи имоти трудно .. на кого да продадеш имот за половин мельон примерно .. всичко пищи на умряло .. де да знам
Така де ,ти даваш лични наблюдения и факти . Други дават лични съждения върху ситуация погледната от ъгъл подкрепящ съжденията им. Разликата я осъзнаваш нали ?
Аз лично не съм сигурен какво точно изразява тази графика, пари от обращение излизат постоянно и постоянно се печат нови, но в обръщение би трябвало поради борда да има не повече от еквивалента на 20 милиарда ерво +- 15 % корекция би могло да има, ако има инфлация някаква сериозна в бг или инфлация на еврото. Така знам аз .. може и да бъркам нещо
Така де ,ти даваш лични наблюдения и факти . Други дават лични съждения върху ситуация погледната от ъгъл подкрепящ съжденията им. Разликата я осъзнаваш нали ?
Коментар