If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Той разстоянията ги бърка малко. И времената.
Дори му чертах на топографската карта разстоянието между една сграда и метрото - над километър и половина по най-краткия възможен маршрут, той твърдеше как било на 5 минути пеша (от ул. Невестина Скала до Красно село). В друг случай разстояние от 500 метра стана 100 метра.
Иначе, с кола по България можеш да стигнеш евентуално от Гоцето до горната част Бояна за 10-15 минути, ако няма много движение. Там ти почва вече пътеката за водопада. Така че не е невъзможно. Според мен обаче достъпите до Алеко и Златни Мостове трябва да бъдат изцяло затвотени за автомобили. Когато съм в София за уикенда редовно правя еднодневни преходи - Владая-Железница например. На Златните е някакъв ад и не се диша от навлеци с коли. Идва, хвърля си боклуците и се връща. Витоша трябва да бъде за туристите, не за разни кифли с невъзпитани дечурлига.
Аз пък си мисля че 10 мин. ще фръкнат още на светофара на Гоце Делчев, още толкова на Каблешков и прочие.
Това с университетите да си го говорим хора на 40-50+ е все едно да си разправяме лафчета от казармата. Далечно минало, то МЕИто още тогава беше неадкватно през 90те, аз знаех повече от половината даскали, затова и почти не се вясвах там
Сега не ми се мисли колко са изостанали, затова и пратих децата в Амстердам. СУ уж малко по-добре, поне децата са умни, а там още преди години почнаха да зарибяват по-големите студенти да учат по-малките и са по адекватни.
Ма чакай да те заям - значи си на 5-10 минути от НДК и половината училища, кабинети и квото се сетиш, в същото време на 10 минути от Витоша???
Аз пък през деня имам ярки спомени как в южните квартали (всичките, дори и малки квартални улички), скоростта е нещо от сорта на 100 метра за 10 минути с колата. На булевардите като България - същото. Значи хванахме те - ти си с хеликоптер и си имаш площадка на покрива.
Той разстоянията ги бърка малко. И времената.
Дори му чертах на топографската карта разстоянието между една сграда и метрото - над километър и половина по най-краткия възможен маршрут, той твърдеше как било на 5 минути пеша (от ул. Невестина Скала до Красно село). В друг случай разстояние от 500 метра стана 100 метра.
Иначе, с кола по България можеш да стигнеш евентуално от Гоцето до горната част Бояна за 10-15 минути, ако няма много движение. Там ти почва вече пътеката за водопада. Така че не е невъзможно. Според мен обаче достъпите до Алеко и Златни Мостове трябва да бъдат изцяло затвотени за автомобили. Когато съм в София за уикенда редовно правя еднодневни преходи - Владая-Железница например. На Златните е някакъв ад и не се диша от навлеци с коли. Идва, хвърля си боклуците и се връща. Витоша трябва да бъде за туристите, не за разни кифли с невъзпитани дечурлига.
обаче пешето не им признава дипломите
и половината предмети.
Голяма част от умните деца през 90те се записаха в УНСС, щото модерно, имаше масови съкращения на инженери. Винаги ми е било интересно какво стана с тях? Поне като се съди по бала си бяха немалко, но аз лично не знам от нашия клас от тия отишли там да е прокопсал, то те и не бяха най-умните де. Не че има особена връзка с образованието кой ще забогатее, но милионери станаха само такива завършили МЕИ като се замисля. И всички се занимават с нещо свързано с ИТ.
Добре ще им кажа да не ти дават акъл :-)
Не знаеш нито какво и къде съм учил, нито какво и къде съм работил :-) За теб завършването на училище е върха, а за мен знанията и уменията....- иначе дипломата ми е светлинни години над твоята не че е от значение / настоящата ми работа дори не са я гледали /...И не е като на държавната службица да не могат да ме мръднат.... и понеже съм заплатаджия трябва непрекъснато да доказвам , че заплатата ми е оправдан разход .... Нямаш представа какъв е живота извън комфорта на бетонираното добре платено ДЪРЖАВНО работно място получено с връзки / разправяй приказки на някой по-млад който не знае как се случваха нещата в онези години, че не е така/....
И понеже ми е последният пост по темата ако имаш нещо по имотиту да кажеш тук съм :-) е не днес де че тръгвам с чаветата за Витоша... - 10 мин е от мястото дето живея...не е като от Захарна Фабрика :-)
Това с университетите да си го говорим хора на 40-50+ е все едно да си разправяме лафчета от казармата. Далечно минало, то МЕИто още тогава беше неадкватно през 90те, аз знаех повече от половината даскали, затова и почти не се вясвах там
Сега не ми се мисли колко са изостанали, затова и пратих децата в Амстердам. СУ уж малко по-добре, поне децата са умни, а там още преди години почнаха да зарибяват по-големите студенти да учат по-малките и са по адекватни.
Ма чакай да те заям - значи си на 5-10 минути от НДК и половината училища, кабинети и квото се сетиш, в същото време на 10 минути от Витоша???
Аз пък през деня имам ярки спомени как в южните квартали (всичките, дори и малки квартални улички), скоростта е нещо от сорта на 100 метра за 10 минути с колата. На булевардите като България - същото. Значи хванахме те - ти си с хеликоптер и си имаш площадка на покрива.
нема да се закачате с пешето и да спорите за разни измислени университети кой бил по-добър.
от тука виждам, че пешето е прав по сички въпроси
само за университетите е малко объркан.
унсс е дъ университерът.
Точно така! Дъ намбър уан ис УНСС.
И всъщност това са най-подготвените хора, които могат да пишат в икономически форум.
Ъхъ! Най-вече заради наличието на богатото фенотипно разнообразие при колежките. Студентите от техническите ВУЗ-ве винаги са ви завиждали заради това
Наздраве!
Колежките в МЕИ и СУ са по умни, малко са и подбират сред качествен материал.
нема да се закачате с пешето и да спорите за разни измислени университети кой бил по-добър.
от тука виждам, че пешето е прав по сички въпроси
само за университетите е малко объркан. унсс е дъ университерът.
Ъхъ! Най-вече заради наличието на богатото фенотипно разнообразие при колежките. Студентите от техническите ВУЗ-ве винаги са ви завиждали заради това
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Не, Евгени, не си я посъветвал хубаво.
Произвели сте още един мързелив некадърник с диплома.
Правилният съвет е "бий му шута за да се вземе в ръце сам".
и аз да се включа малко по темата за вузовете - имам икономическа и филологическа специалност от СУ с висок успех. Практикувам и двете професии паралелно.
Преди години, 1997-2003 г., имаше много студенти и в СУ се влизаше с висок бал, държавна поръчка. Може да се работи през следването, но е за сметка на знанията. В СУ работят стари професори и доценти, ерудирани, културни, обаче някой са на 70 или 80 години и работят на хонорар, преподават стари знания. Някой предмети са с малка приложимост и с тях не можеш да изкарваш пари. В онези години положението беше бедно и всички студенти с много малки изключения бяха много скромни. Във ФМИ подготвят много добри ИТ специалисти с високи заплати, Дори преди 15-20г също бяха добре платени.
Сега няма студенти и приемат навсякъде лесно,
Преди години един познат беше закъсал с 8 невзети изпита по специалност "Електроника" на осмата година. Майка му искаше да го води на психолог. И аз я научих как да завърши и какво да направи. Казах й: "Лельо......, не го води никъде. За ръчичка, заедно отидете при професорите, поинтересувайте се, какво да научи за 3-ка. И ходи с него, да не те лъже." Тя ме послуша и за 2 семестъра успяха да изчистят изпитите. Имаше и почерпка за професорите и малка почерпка и благодарност за мен. Жената каза, че е трябвало да преглътне много подигравки!
ти както забелязаха не един или двама колеги тук - си силно комплексиран човек, който щом е седнал да гледа 30 години назад и да размахва пръст значи на нищо ново, интересно, предизвикателство не се надява напред. ясен си пешо и честно казано не си единствен в тази държава, защото от социализма се научихме да кютим на служба и да раздаваме акъл.
аз съм завършил ТУ факултет електронна техника и технологии (без глупостите, които ми вменяваш като останеш без смислено доводи) и от мен да знаеш, че сивото вещество в студентите от СУ - ФМИ в сравнение с всички факултети на ТУ с малки изключения слаботоковите (компютърни системи) е много повече - визирам завършилите такива, а не отпадналите по пътя.
но на теб ти е простено - когато животът ти е да киснеш в службата на държавна хранилка и да си обграден от себеподобни индивиди даже незавършили университет, а разни техникуми е нормално университетът да е нещото което въртиш на пръста още 30-40-50 години да си жив и здрав да се периш колко си учил.... но университетът е само началото. Добрите професионалисти (даже лекари, които учат тежко през следването) след университета учат в пъти повече в годините, за да станат добри в професията си и само комплексарите седят и си ги мерят по специалност. Като чуя някой такъв ми е ясно колко му е багажа, амбицията и живеца.
пиши си - не ни пречиш
кажи сега за турския цимент, украинското желязо и как всичко щом не е строено, когато си имал живец(малко) е боклук
Добро утро,
и аз да се включа малко по темата за вузовете - имам икономическа и филологическа специалност от СУ с висок успех. Практикувам и двете професии паралелно.
Преди години, 1997-2003 г., имаше много студенти и в СУ се влизаше с висок бал, държавна поръчка. Може да се работи през следването, но е за сметка на знанията. В СУ работят стари професори и доценти, ерудирани, културни, обаче някой са на 70 или 80 години и работят на хонорар, преподават стари знания. Някой предмети са с малка приложимост и с тях не можеш да изкарваш пари. В онези години положението беше бедно и всички студенти с много малки изключения бяха много скромни. Във ФМИ подготвят много добри ИТ специалисти с високи заплати, Дори преди 15-20г също бяха добре платени.
Сега няма студенти и приемат навсякъде лесно,
Преди години един познат беше закъсал с 8 невзети изпита по специалност "Електроника" на осмата година. Майка му искаше да го води на психолог. И аз я научих как да завърши и какво да направи. Казах й: "Лельо......, не го води никъде. За ръчичка, заедно отидете при професорите, поинтересувайте се, какво да научи за 3-ка. И ходи с него, да не те лъже." Тя ме послуша и за 2 семестъра успяха да изчистят изпитите. Имаше и почерпка за професорите и малка почерпка и благодарност за мен. Жената каза, че е трябвало да преглътне много подигравки!
Коментар