IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

според мен цените на имотите трябва да се следят като съотношение цена на 60кв апаратамент колко средни годишни заплати за даденото населено място е.

ако примерно цената на двустайка средно е 120К eur в София, а заплата е 12К eur средно годишно (примерни данни казвам) излиза 10 годишни заплати средни за едно двустайно.

тогава в дългосрочен план ще може да се проследи тенденцията при имотите дали поскъпват или поевтиняват.

Софийските имоти са смешни като цени спрямо тези в Лондон примерно, но колко лондончани искат апартамент във Вазов примерно на промоция по 2500 паунда квадрата?
    Цените са такива каквито са защото Лондончани и подобни не искат. Ако стане чудо / слабо вероятно/ и започнат да искат ще бъдат съвсем други нивата....
    Понякога и чудеса стават - например преместването от Калифорния във Флорида и т.н. София / България/ е атрактивна данъчно и ще става все по-атрактивна поради огромното дългово бреме на Запад водещи до поледици и поне засега умерените нива у нас....
    Например закупуването на инвестиционен апарт в Париж в момента е тотално данъчно харакири. София е светлинни години по-добро място за целта.... Предполагам във всички Западни градове ще бъде подобно положението скоро....Не че това ще провокира интерес утре. към София...., но да напомня от преди вируса София беше харесвана от много Западноевропейци, които подслонявах.... млади хора....та не се знае какво ще бъде....
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 16.06.2021, 12:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не го разбирам това - 40% отгоре щото трябвало да си направят коридорите на душегубките малко по-широки??? 1 метър широчина откога е проблем, сега колко са?
      според мен цените на имотите трябва да се следят като съотношение цена на 60кв апаратамент колко средни годишни заплати за даденото населено място е.

ако примерно цената на двустайка средно е 120К eur в София, а заплата е 12К eur средно годишно (примерни данни казвам) излиза 10 годишни заплати средни за едно двустайно.

тогава в дългосрочен план ще може да се проследи тенденцията при имотите дали поскъпват или поевтиняват.

Софийските имоти са смешни като цени спрямо тези в Лондон примерно, но колко лондончани искат апартамент във Вазов примерно на промоция по 2500 паунда квадрата?

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не го разбирам това - 40% отгоре щото трябвало да си направят коридорите на душегубките малко по-широки??? 1 метър широчина откога е проблем, сега колко са?
        Не съм го чел кво се иска точно, но вероятно общите части и помещенията които не са стаи като балкони, коридори, бани и т.н. ще нараснат и от тук цената за стаите. Но пак ми е трудно да разбера защо толкова много...или е просто удобно извинение.... Въобще ако са такива изискванията за всичко е безумие - нормалното е който има подобна нужда от площи да си избере имот, който му пасва... има и сега такива, а който няма ако иска и коридори по 70 см широки да ползва....
        Все повече ми заприличва на извинение като благородна кауза за увеличаване на цените....

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Коментар

Берти, аз не живея при родителите ми. Точно пък ти, който живееш в апартамент дарен ти от мама и тати и съседен на техния, трябва да си ням на тази тема. Та дали моето поколение е част от този филм не знам, но твоето със сигурност е част.
            Явно не разбираш какво точно се опитвам да ти кажа. Ти си прекарал поне 10 години далеч от семейството, което си е един вид голяма жертва, за да може тези след теб да имат 2-3-4-5 апартамента в София (при 0 броя преди гурбета) хиляди ако не и десетки хиляди семейства са така в България в момента - та въпросът е дали очакваш от поколението ти същите жертви или ще кажеш 'от младите нищо не става и са гейове и са смотани'. Всяко поколение си има собствен живот и е продукт в малка или голяма степен на поколенията преди него (+ други фактори разбира се) и точно затова сме хора, защото не забравяме поколението си след като го 'измътим' и в този ред на мисли е по-важно да се опитаме да направим каквото можем за тези след нас да станат мислещи и можещи хора.

Коментар

Берти, аз не живея при родителите ми. Точно пък ти, който живееш в апартамент дарен ти от мама и тати и съседен на техния, трябва да си ням на тази тема. Та дали моето поколение е част от този филм не знам, но твоето със сигурност е част.
              Той е ням на темата къде си продава приложния софтуер ма Купчо твърди че е на общината.Едно говорим друго мислим трето вършим а четвърто представяме...Човека е и страхлив явно мама е била много властна и не го е научила че в живота има битки.Нашия при първа трудност се покрива щото мама така го е учила....Раздава тъпи съвети и прави смешни прогнози които никога не се сбъдват...А защо не се сбъдват ми защото е израсъл под крило и всичко му е поднесено.Така е възпитан човека.Първо са го уредили в "елитно" училище после с връзки в гимназия и университет и накрая на мама и тати във фирмата.Няма лошо родителите да помагат на децата и да са наблизо но все пак децата трябва да се насърчават към самостоятелност щото мама и тати са до време.На него му се е получило затова теб няма да те разбере.Той не знае какво е сам да си проправяш път в живота не знае какво е комсомолски и партийни да ги приемат в Енергопроект а него да го лашнат в Козлодуй..Да не му обяснявам повече,Както казваш редно е поне да замълчи по темата.Хубаво е да се гордее човек с успехите на родителите си още по хубаво е те да са основата за негови още по големи успехи...Щото с лавандулата няма да се получи
              Last edited by national power; 16.06.2021, 10:03.

Коментар

искаш да кажеш че
                мама ти и татко ти
                не живеят в караваната '92
                имат си тяхна каравана'74
                така ли

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не се ли замисляш, че и твоето поколение е част от целия този филм.
                  колко години изкара гурбет, за да осигуриш добро наследство на детето си? то дали ще е склонно на същите жертви?
                  светът, в който живеем е функция на самите нас и гледане и коментиране отстрани не е опция.

поздрави
                  Last edited by bulgarian lev; 16.06.2021, 09:44.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Направил си трудно проследима мисловна сглобка...поне за мен... Ама щом те радва как и да е :-)
                    https://www.google.com/search?q=%D0%...S55qklw90,st:0

Коментар

Станчева
                      чети ма колежке чети

'от строителния бранш смятат ..'
                      хихихихи
                      все едно да питаш в края на октомври продавач на дини ,като има още 20 тона
                      ще свали ли цената на 0.20 ст или ще я държи на 0.60
                      аз мисля че ще ти отговори че са последните либеници
                      и ще скрие от теб че има още 20 тона
                      а вече е октомври

а идва и още един търговец
                      а и ще вдигат квадрата общинска площ
                      а и кредита за вода и ток цъка

да изреждам ли още ма Станчева
                      ей да не кръцна и нещо в главата д-р Енчев ма Станчева

Коментар

Мамините деца на 21 век | Новини и анализи от Европа | DW | 25.05.2012

[ATTACH=CONFIG]n3772572[/ATTACH]

После се чудим защо стават гейове и реват в темата като беззъби хрътки.
                        не се ли замисляш, че и твоето поколение е част от целия този филм.
                        колко години изкара гурбет, за да осигуриш добро наследство на детето си? то дали ще е склонно на същите жертви?
                        светът, в който живеем е функция на самите нас и гледане и коментиране отстрани не е опция.

поздрави

Коментар

Мамините деца на 21 век | Новини и анализи от Европа | DW | 25.05.2012

[ATTACH=CONFIG]n3772572[/ATTACH]

Това може да стане лозунг за перона, а х-л Мама тяхно верую

Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Мърбошкей, в Индия ли, Африка или къде - все милионни, че и Атина, Солун, Истанбул и те Ако ти споделя, че става и с 2 месечни заплатки чисто... ще има да ми припадаш тука
                            Крети , и твоят пост е откъснат от реалността ... освен мечтите ти за родната Индия :-). Кво пиете вечер бре ?
                            И на 3-те изброени от теб места имотите са по-недостъпни от София за местните хора. с 2 заплати ще купят на Индийката квото се сетиш и нищо повече...:-)

ПП Под имот не се разбира мазе или такъв на 50 км от града ....

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Смея се, щото оставащата ми главница по кредита е 1/20 от активите, а вноската 1/6 от месечния доход. Как една хлебарка от детска стая дава акъл на имотен тигър.? Странно, не, ами смехотворно
                              така ли се възприемаш - 'имотен тигър'
                              хихиххи

1/2 имотна въшка си ти 13TROL
                              и 15 годишен платен спамер
                              или просто субект с отклонения в mind-a

няма друго обяснение за живота ти
                              по имотните форуми със
                              700 -те ти ника

Коментар

• Мамините деца на 21 век | Новини и анализи от Европа | DW | 25.05.2012

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-06-16 080731.jpg
Views:	1
Size:	40.0 КБ
ID:	3772572

Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X