IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение

За по-голямо удобство съм написал в дясната колона транзакционните разходи в БГ :
    Registration Fees 0.60% - 4.89% 2% - 3%
    Notary Fees 3% - 10% (+ 20% VAT) 0,1% - 1,5 % (+ 20% VAT)
    Land Registry Salary 0.10% 0,01%
    Real Estate Agent's Fee 1.50% - 5% (+ 20% VAT)
    1.50% - 5% (+ 20% VAT)
    3% (+ 20% VAT)
    3% (+ 20% VAT)
    А 30% данък печълба във Франция си е направо добре, тук с тия 10% направо ни глезят.

Да направим анкета колко рентиери си декларират приходите в годишната данъчна декларация?
    Данъците са повече там ... във всички направления. Прегледай вторият линк има и други данъци...., които у нас липсват....
    У нас предполагам повечето хора декларират приходите или най-малкото деклараторите се увеличават защото прихода от този данък расте. И разбира се е задължително да се премахне 3-месечното авансово плащане и деклариране....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Дори след данъците имаш по-добра доходност, отколкото в София. Не забравяй и 10те процента данък в България, които ми е ясно че повечето тук не декларират и не плащат, но иначе се пишат за големи инвеститори.

Сградата ще стана на 500 години и няма да е мръднала нито като устойчивост, нито като външен вид. "Новото-ново" в Гоцето не вярвам да е с максимална годност повече от 30-40 години, когато вече сградата ще е опасна за обитаване.

Аз пък разбрах, че апартът на Левчо едва ли струва повече от 150к на база Париж. И че брокерските фантасмагории край нямат.
      Прочети пак за данъците от линка на Ялокин и ела пак.... Не е само прогресивното облагане на доходите....
      Този имот има смисъл само ако имам едни 100-ина милиона плюс и щерката/или любовницата е очарована от ''романтичният'' афроПариж....
      Освен това ''колегата'' Пешко / малии има шанс да ме земат за брокер стискайте палци !!/ каза, че тва не е най-скъпото място в града. Аз не знам кое как е там щото не съм ходил от около 20 години , но си спомням че Лувъра не беше баш в центъра....е и че немаше още тогава бял човек по улиците....

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Жонка, не ти отива да говориш наизуст.

Виж какви са транзакционните разходи във Франция: https://www.globalpropertyguide.com/...e/Buying-Guide

И колко ще плащаш за издръжка на негрите като го отдаваш: https://www.blevinsfranks.com/news/a...perty%20abroad.

По твоята логика излиза че тук е по изгодно
        За по-голямо удобство съм написал в дясната колона транзакционните разходи в БГ :
        Registration Fees 0.60% - 4.89% 2% - 3%
        Notary Fees 3% - 10% (+ 20% VAT) 0,1% - 1,5 % (+ 20% VAT)
        Land Registry Salary 0.10% 0,01%
        Real Estate Agent's Fee 1.50% - 5% (+ 20% VAT)
        1.50% - 5% (+ 20% VAT)
        3% (+ 20% VAT)
        3% (+ 20% VAT)
        А 30% данък печълба във Франция си е направо добре, тук с тия 10% направо ни глезят.

Да направим анкета колко рентиери си декларират приходите в годишната данъчна декларация?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

стига мрънка

дето ще си харчиш парите по курви вземи се включи в някоя смислена за града кауза или върви някъде другаде.
          Примерна кауза? Да купя апартамент и да подпомогна бедните брокерки?
          В тая кочина не виждам каква смислена кауза може да има - ако засадя дръвчета, ще ги унищожат. Да изчистя Южния Парк - на същия ден вече ще е заринат с боклуци. Какво да направя?

Коментар

Ето ви един стойностен имот.

https://www.green-acres.fr/en/proper..._medium=banner

.
            Сега ще ти заобясняват колегите брокери тук какво голямо дърво е това, и как от Витоша по-високо нема,

P.S. За Paris 1 малко множко са 20к на квадрат.

Коментар

Ти за по-голяма дупка в Европа от София да се сещаш? Аз не. Най-ниските доходи , най-мръсен въздух, най-високо ниво на корупция, липса на една нормална улица и хаотично, нискокачествено застрояване на всеки сантиметър зелена площ.
              Ех, ех, ех. Чак най-ниските доходи, запознат ли си с останалите области на страната, че да твърдиш подобна информация?
              Хората са казали - който учи/ е учил, ще сполучи! И те така.

Коментар

Ти за по-голяма дупка в Европа от София да се сещаш? Аз не. Най-ниските доходи , най-мръсен въздух, най-високо ниво на корупция, липса на една нормална улица и хаотично, нискокачествено застрояване на всеки сантиметър зелена площ.
                стига мрънка

дето ще си харчиш парите по курви вземи се включи в някоя смислена за града кауза или върви някъде другаде.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Трябва да е най-изгодното място щото сме най-голямата дупка на Вселената, тука трябва да му дават имотите с бонус 100К отгоре да се отърват, но само при гарантиран наем от минимум 1000Е месечно, иначе защо да гази лайната?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Изпреварил си ме с точните цифри :-)))
                    Мислиш ли Жонката че не е наясно ?! Наясно е ,но от 9 кладенеца вода носи , за да докаже колко неизгодно е в София.....Дооообреее.... ние му верваме и не знаем как е по света.... Но пък дори в София да е по-неизгодно от Париж защо пък да не купувам тук ?! Защо София трябва да е най-изгодното място за покупка ?!
                    Поне разбрахме с помощта на Джони , че апарта на Левчо струва вече поне 5-600К на база Париж :-))))
                    Дори след данъците имаш по-добра доходност, отколкото в София. Не забравяй и 10те процента данък в България, които ми е ясно че повечето тук не декларират и не плащат, но иначе се пишат за големи инвеститори.

Сградата ще стана на 500 години и няма да е мръднала нито като устойчивост, нито като външен вид. "Новото-ново" в Гоцето не вярвам да е с максимална годност повече от 30-40 години, когато вече сградата ще е опасна за обитаване.

Аз пък разбрах, че апартът на Левчо едва ли струва повече от 150к на база Париж. И че брокерските фантасмагории край нямат.
                    Last edited by ejonny2376; 02.06.2021, 15:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Мислиш ли Жонката че не е наясно ?! Наясно е ,но от 9 кладенеца вода носи , за да докаже колко неизгодно е в София.....Дооообреее.... ние му верваме и не знаем как е по света.... Но пък дори в София да е по-неизгодно от Париж защо пък да не купувам тук ?! Защо София трябва да е най-изгодното място за покупка ?!
                      Поне разбрахме с помощта на Джони , че апарта на Левчо струва вече поне 5-600К на база Париж :-))))
                      Трябва да е най-изгодното място щото сме най-голямата дупка на Вселената, тука трябва да му дават имотите с бонус 100К отгоре да се отърват, но само при гарантиран наем от минимум 1000Е месечно, иначе защо да гази лайната?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

2018 г. ми е рекордна по-приходи.

На каките аз плащам сметките, имам пари за кола, но не купувам за сега. Харча си яко за всичко, каквото преценя,

Например, имам пуловер за 180 евро (и доста маркови неща) и много купувам за племеника ми, правя ремонти на нашите НИ.
                        мда, като те видят без кола и с мебелите от ОЛХ - ясно що бягат

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Виж какви са транзакционните разходи във Франция: https://www.globalpropertyguide.com/...e/Buying-Guide

И колко ще плащаш за издръжка на негрите като го отдаваш: https://www.blevinsfranks.com/news/a...perty%20abroad.

Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.06.2021, 14:59.

Коментар

Забележете следните подробности:
                            Seller pays the agency fees
                            Estimated rental value: 4000 per month
                            62 m² of habitable surface area

Доколкото помня, Лева искаше 330к за кофтора в дофторски паметник. Този кофтор е уж 74 квадрата, но по български, т.е. да приемем че са с еднакви площи (макар че едва ли е повече от 55). За качествата на двете сгради пък няма смисъл даже да коментираме.

Т.е. апартът до Лувъра струва 3,8 пъти повече, а носи 5,33 пъти повече наем.

Изводи:
                            - Имотите в София са с поне 40% по-надценени отколкото тези в Париж
                            - При имотите в София ви лъжат в квадратурата най-нагло
                            - Имотите в София са налазени от нагли брокери

Хайде сега се сетете, ако си човек с много излишен кеш (както твърдите), защо ще налееш този кеш в имот в най-бедната и корумпирана държава в ЕС, за чиято столица никой западно от Белград даже не е и чувал? Това при положение, че имаш безкрайни възможности да инвестираш в бели държави и с по-добра доходност?

Песимистът предполагам сега ще каже, че Лувърът не е достатъчно елитна локация, за да се сравнява с докторски паметник и че е Гоцето е по-добра база за сравнение. А, и че тези сгради не били нови-нови (строени от Бай Мангау с материали, бракувани от западните производители като неизползваеми).
                            Жони, не се фащай на лъжите на Френските брокерки. Французойка убава нито от новите, нито от старите не съм виждал....Мое да е 4К наема , ама мое и да не мое....
                            Хубавото е , че вече си разбрал, че цените в Париж започват от 20К, иначе имота е топ отсекъде - само с малко е минал 200 години, / къде в София такава улегнала сграда/.... Асансьора в оградата се дърпа от тълпа Алжирци и затва е безшумен ... дори не се вижда, а тва че на тези 4К ще ти вземат половината като данък е само детайл.... Те са иляди детайлите де....
                            Въобще топ имот отсекъде !!! Ако бех на твое место щях да копирам Крети и да го купя с ипотечка на 1.5% и да прибирам по 4% от наеми без да вложа 1 лев....

Коментар

Доколкото помня, Лева искаше 330к за кофтора в дофторски паметник. Този кофтор е уж 74 квадрата, но по български, т.е. да приемем че са с еднакви площи (макар че едва ли е повече от 55). За качествата на двете сгради пък няма смисъл даже да коментираме.

Изводи:

Хайде сега се сетете, ако си човек с много излишен кеш (както твърдите), защо ще налееш този кеш в имот в най-бедната и корумпирана държава в ЕС, за чиято столица никой западно от Белград даже не е и чувал? Това при положение, че имаш безкрайни възможности да инвестираш в бели държави и с по-добра доходност?

Песимистът предполагам сега ще каже, че Лувърът не е достатъчно елитна локация, за да се сравнява с докторски паметник и че е Гоцето е по-добра база за сравнение. А, и че тези сгради не били нови-нови (строени от Бай Мангау с материали, бракувани от западните производители като неизползваеми).

Коментар

• Ето ви един стойностен имот.

Изводи:

Коментар

Working...
                                X