Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
а осигуровките бе "експерте". Тях кой ще ги плаща. те са повече от данъка.Личи си че си теоретик -аматьор.сматам че спора от тук нататък е излишен.с безхаберници не ми се спори.
ПП. то ако беше давера всички щеха да си дават големи заплати и да занулят печалбата.Ама правят точно обратното. дават си минималната заплата или дори никаква.и декларират печалба.За домашно ти давам да мислиш защо го правят.не си прав!
сметни ми вноските, които дадена фирма трябва да внесе при изплащане на заплата 20К на управителя(собственика).
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
така е
всички ще обърнат палачинката за лихвите
и това ще стане рязко и неочаквано за стадото
без никакво предупреждение или
предварителни съобщения и заявки
което рязко ще доведе до
спад в цената на недвижимите имоти
като този спад ще се задържи доста дълго
за да може да капитулира всеки
купил през 2020 и 2021 с ипотека или на база
сегашен 'добър доход '
всичко ще се промени
Защо така? Но знай че с 10хил. лв ЧСИ няма да те допусне дори да гледаш наддаването по търговете.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
Годишната печалба се тегли като бонуси вместо корпоративен данък и дивидент. Целта е да се плаща минимален корпоративен данък. За простота гледаме идеалният случай 100% ДоД и 0% корпоративен. Като си намалиш с амортизации печалбата тази година с имотите които си купил миналите години ефективно си намалил данъка - в горния случай ДоД, който да платиш за тази година. Аз го гледам като прехвърляне на пари, които биха отишли за данъци към актив. Явно става със суми доста над максималната заплата. Сега ествествено ще кажеш ма то не може 100% данъка да минава през ДоД и т.н. запетайки за които да се хванеш, но това ще са просто границите на кутийката, в която ти тече мисълта.
ПП. то ако беше давера всички щеха да си дават големи заплати и да занулят печалбата.Ама правят точно обратното. дават си минималната заплата или дори никаква.и декларират печалба.За домашно ти давам да мислиш защо го правят.Last edited by nradev; 06.08.2021, 11:38.
- 1 like
Коментар
� -
Годишната печалба се тегли като бонуси вместо корпоративен данък и дивидент. Целта е да се плаща минимален корпоративен данък. За простота гледаме идеалният случай 100% ДоД и 0% корпоративен. Като си намалиш с амортизации печалбата тази година с имотите които си купил миналите години ефективно си намалил данъка - в горния случай ДоД, който да платиш за тази година. Аз го гледам като прехвърляне на пари, които биха отишли за данъци към актив. Явно става със суми доста над максималната заплата. Сега ествествено ще кажеш ма то не може 100% данъка да минава през ДоД и т.н. запетайки за които да се хванеш, но това ще са просто границите на кутийката, в която ти тече мисълта.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Нека Радев каже но това е много важно, ако отдаваш и най-вече през платформите се регистрираш по Ддс и отделно тояга. Скоро бях поставен да избирам да купя ли фирмата на продавач за да спестя разходи по придобиване, безупречна е но не е в това проблема. Но отпадна сделката по други причини.Last edited by nradev; 06.08.2021, 11:21.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
и как си намляваш данъка като си изпишеш бонус?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Ernan Kortes Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/novini/130/a...comment-newest
Чешката централна банка отново повиши лихвата и не смята да спира...
Централната банка вдигна ключовата си лихва с четвърт пункт до 0,75% в унисон с пазарните очаквания, както направи на предишното си заседание преди шест седмици.
А това им е комуникацията година по рано...
Пазарите не трябва да търсят сигнали за повишаване на лихвите“, каза икономистът Май Доан от Bank of America в Лондон.
„Спираме нашите очаквания за намаляване на лихвите за 2020 г. и очакваме задържането им на ниво от 0,25% до 2021 г.“ , добави той
всички ще обърнат палачинката за лихвите
и това ще стане рязко и неочаквано за стадото
без никакво предупреждение или
предварителни съобщения и заявки
което рязко ще доведе до
спад в цената на недвижимите имоти
като този спад ще се задържи доста дълго
за да може да капитулира всеки
купил през 2020 и 2021 с ипотека или на база
сегашен 'добър доход '
всичко ще се промени
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Не те ли е срам бе!:От 5 твои мнения, 4 са спам и 1 лични нападки и заяждания
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеКо стаа с тия курници!
Сургат ли се надоле по нанадолнището.препоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Имам всички необходими базови условия. На Ратко му описах притесненията . Плюса е ясен какъв е, минуса в моят таргет / начисляване на ддс/ почти го изтрива.... Е остава някакъв плюс , но прецених, че е по-безрисково апарт да е на името ми като физическо лице отколкото на фирма....
Ако отдавах търговски помещения тогава е различно и отпада проблема с ДДС-то....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Знаеш ли какъв трябва да бъде светът около нас , за да са такива условията ? Като инфлация, лихви ?
Сега опитай това да го пречупиш през държавните дългове....
Изгодността е променливо понятие.... понякога и 10 години може да е неизгодно, а понякога 50 години може да е нормално и изгодно...
Разбира се не бива да прекаляваш, не сме строители да биеш тулата и да прибираш, тренда не те интересува особено.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
Ти си разсъждаваш като счетоводител. Аз като страната, която плаща данъка. Като си изпиша бонус за да купя нещо плащам ДоД. За мен нетният ефект е този. Терминологията за тебе, парите и имотите за мене
Коментар
� -
Ти си разсъждаваш като счетоводител. Аз като страната, която плаща данъка. Като си изпиша бонус за да купя нещо плащам ДоД. За мен нетният ефект е този. Терминологията за тебе, парите и имотите за мене
Коментар
�
Коментар