IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

И като се евакуира там дето се евакуира с тамошните си доходи сигур може да си позволи и другите две неща....А и да не забравяме тама с две заплати купуват къща....
    позволява си едно от трите неща. сещай се.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

това "надолу" го чакате от 2015-та, да видим докога ще чакате там
      нищо не чакаме
      живеем си живота най нормално

а 'надолуто '' го чакаме от горе
      с големия КЕШ
      който вие го нямате ако не се броят
      100 те лева в края на седмицата

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

защото в бг доходите са такива, че за да отделиш за едно трябва да се лишиш най малко от други две .. ако това н беше така българите нямаше масово да се евакуират от бг
        И като се евакуира там дето се евакуира с тамошните си доходи сигур може да си позволи и другите две неща....А и да не забравяме тама с две заплати купуват къща....

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение

в края на краищата и ние можем да четем
          в Интернет

повишенията са нищожни
          в замяна на това което предстои надолу
          това "надолу" го чакате от 2015-та, да видим докога ще чакате там
          Last edited by X_Y; 17.06.2021, 20:40.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Жилищата в затворени комплекси поскъпват (imoti.net) [ATTACH=CONFIG]n3773146[/ATTACH]

Аман вече, писна ми от тия поскъпвания. Вече не ни остават време за свикване. Купата ще се окаже прав за +30% до края на годината.

в края на краищата и ние можем да четем
            в Интернет

повишенията са нищожни
            в замяна на това което предстои надолу
            Last edited by X_Y; 17.06.2021, 20:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
              Преди малко пуснах едно търсене в кв.Борово. Не знам брокерите, дали имат за малоумни купувачите(едва ли всички те са от село), но има доста панелки обявени за тухла...
              То навсякъде са така обявите. Добави и за бонус, че има газ, а не ТЕЦ в Борово и Гоцето примерно...
              Във всяка втора обява / поне/ има лъжа в нея. Та донякъде оправдавам колегите железопътни акционери макар и при тях проблема да не е точно в брокерите

Коментар

• Преди малко пуснах едно търсене в кв.Борово. Не знам брокерите, дали имат за малоумни купувачите(едва ли всички те са от село), но има доста панелки обявени за тухла...

Коментар

Аз се надявам зелените да спечелят в Германия, да скочат лихвите, да фалират строителите, да вдигнат данъците на имотите, да започне национализация, че вече не се трае.
                  за зелените съм и аз, да забранят евтините полети. да фалират всички авиолинии.
                  надявах се и за нещо на американците ама вече забравих какво беше.
                  даже пиколото а в свободното време - икономически анализатор от лас вегас, асенси75 спря да пише обнадеждаващи прогнози за тотален крах при имотиту.
                  Last edited by X_Y; 17.06.2021, 19:24.
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

о не! пак ли?!
                    ами демографията, пандемията, затихващата икономика
                    няма ли вече край
                    Аз се надявам зелените да спечелят в Германия, да скочат лихвите, да фалират строителите, да вдигнат данъците на имотите, да започне национализация, че вече не се трае.
                    Last edited by X_Y; 17.06.2021, 19:23.

Коментар

• https://www.investor.bg/novini/130/a...heniia-329973/
                      Норвежката ценрална банка започва от есента поредица от лихвени повишения

Първото учеличение ще бъде през септевмри

Коментар

Жилищата в затворени комплекси поскъпват (imoti.net) [ATTACH=CONFIG]n3773146[/ATTACH]

Аман вече, писна ми от тия поскъпвания. Вече не ни остават време за свикване. Купата ще се окаже прав за +30% до края на годината.
                        о не! пак ли?!
                        ами демографията, пандемията, затихващата икономика
                        няма ли вече край
                        препоръка е

Коментар

• Жилищата в затворени комплекси поскъпват (imoti.net)
                          Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-06-17 173644.jpg
Views:	1
Size:	43.8 КБ
ID:	3773146

Коментар

Да, но от примера с 50К€ ще плаща 490 евро месечно, ГПР и е 3,31 уж само, а 50К€ може да не са и достатъчни. Иначе е фиксирана лихвата за целия период. Така пише поне. Предполагам по-ниската лихва от 2,99% ще и дадат за 50К€ и 10 години погасителен план.
                            Ако вземе 80К става интересно. А застраховката?
                            Не е само една застраховка. Две са застраховките. Застраховка живот и застраховка на жилището + покъщината. Освен това трябва да се вземат предвид разходи по довършване ако има такива или обзавеждане. Годишно да се отделят около 2000лв разходи по поддръжка ако имота е по-стар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Диди, виж какво ми попадна :

https://www.postbank.bg/Mortgage-Loa...edRateMortgage

Нямам идея колко е истина ,но не е лошо да се поинтересуваш
                              Да, но от примера с 50К€ ще плаща 490 евро месечно, ГПР и е 3,31 уж само, а 50К€ може да не са и достатъчни. Иначе е фиксирана лихвата за целия период. Така пише поне. Предполагам по-ниската лихва от 2,99% ще и дадат за 50К€ и 10 години погасителен план.
                              Ако вземе 80К става интересно. А застраховката?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Диди, виж какво ми попадна :

https://www.postbank.bg/Mortgage-Loa...edRateMortgage

Нямам идея колко е истина ,но не е лошо да се поинтересуваш
                                Обсъждахме го по- назад в темата този кредит- по спомени максимум за 10 години можеше да е фиксирана лихвата на 3 процента. Прекалено хубаво щеше да е да можеш като в US да вземеш за 30 години с под 3% фиксирана лихва . А иначе моя съвет към дамата е да си прецени силите, защото при тези ниски лихви вероятността да ги вдигнат е по- голяма от вероятността да ги свалят още.
                                Last edited by mitko2848; 17.06.2021, 17:07.

Коментар

Working...
                                X