Първоначално изпратено от the Judge
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
А така ратко! Най-накрая се престраши да противоречиш не на кой да е. :-)
защо он не разбира от икономика, но не се и изказва по темата.
а за токо, каквото и да каже се съгласявам с него.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеБерити, именно затова, ти посочих че вижданията относно риска са субективни и че няма смисъл да спорим. Давам пример, за един комарджия рискът е желан и не е голям Т.е. безсмислено е да спорим, оценката е субективна.
ще отговоря и на купата
ясно беше, че се задава яху в НИ - по-скоро е по-голямо отколкото очаквах и по-дълго, но това не значи, че съм му противник....просто се качих във влака на една от първите гари, а докато се возя не спирам да си мисля, че някъде по релсите може да дерайлираметова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
когато купуваш нещо, което всички искат и СЕ ПРОИЗВЕЖДА , а го мислиш сякаш е ограничен ресурс.... рискът е сериозен и откъм скорост на отвързване при нужда и като стойност... защото хората спестяващи бели пари за черни дни в тухли не са наясно, че пазарът по време на черни дни е много по-труден от пазарът във добрите времена, когато са изкарвали кеша и са набивали в тухли
идеята ми е да ти обясня, че тухлага не е панацея. във всичко има риск, а обявяването нещо за панацея обикновено убива лечебния му ефект за благосъстоянието на инвестиращите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
златото ще стане пари когато; цените започнат да се обявяват в унции и карати, започне да носи лихва и централните банки се научат да го печатат.
то също носи разходи, но за разлика от имота, не може да донесе приход.
това, че било бързо ликвидно също го подлагам на съмнение.
продавал ли е някой злато в равностойност на да речем двустаен да каже как точно става?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Е добре де акциите не са ли ти по-рискови? Земята се съгласих с теб, обаче и ти обърнах внимание, че и тя е рискова. Виж всеки си преценява риска, който иска/може да поеме, затова всеки се различава във вижданията си за инвестиция. И няма смисъл да спорим относно субективни възприятия.
идеята ми е да ти обясня, че тухлага не е панацея. във всичко има риск, а обявяването нещо за панацея обикновено убива лечебния му ефект за благосъстоянието на инвестиращите.
Коментар
-
ако имаш предвид сравнение наполеон с имот - нямат общо. първото е форма на пари (истински пари), а второто е дълготраен актив, който в един момент може да носи и пасив за собственика си ако е купен надценен и е недооценена доходността , която може да донесе като наем или като капиталова след ваденето на такси, данъци, подръжки за периода за който е държан + се преоцени на база инфлацията за периода.
то също носи разходи, но за разлика от имота, не може да донесе приход.
това, че било бързо ликвидно също го подлагам на съмнение.
продавал ли е някой злато в равностойност на да речем двустаен да каже как точно става?препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
ще си купя земя, машини и акции на определени дружества (имам и от трите)
земята е като златото - вече не се произвежда.
пък и я кълват главно фондове и големи риби и за нас малките остават разни трохи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Кое е нискорисково? Да загубиш 30-40% още при подписа ли? И после да чакаш да те спасяват през няколко години?
- 1 like
Коментар
-
ако имаш предвид сравнение наполеон с имот - нямат общо. първото е форма на пари (истински пари), а второто е дълготраен актив, който в един момент може да носи и пасив за собственика си ако е купен надценен и е недооценена доходността , която може да донесе като наем или като капиталова след ваденето на такси, данъци, подръжки за периода за който е държан + се преоцени на база инфлацията за периода.
Можеш ли да отидеш в супера и да платиш с наполеони? наполеоните са точно толкова истински пари колкото и имотите. Наполеоните също могат да бъдат пасив и банките започнаха да го доказват баш сега. Ти скоро трезор наемал ли си? Знаеш ли колко струва?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеБерти, малко дървен филосф си падаш. А са ми кажи, как точно ще си купиш физическо злато за 100к еуро и де ще го дъжиш, по чекмеджета ли?
земята е като златото - вече не се произвежда.
пък и я кълват главно фондове и големи риби и за нас малките остават разни трохи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеБерти, малко дървен филосф си падаш. А са ми кажи, как точно ще си купиш физическо злато за 100к еуро и де ще го дъжиш, по чекмеджета ли?
Коментар
-
Пич за ипотечка ли говориш? Щото аз не говоря ипотечка. Прави разлика между инвестиция и кредит. Кредитът не е инвестиция. Инвестиция е нещо дето е твое да го вложиш, иначе не инвестираш ти, а банката в твойта инвестиция с гаранция под формата на ипотека примерно. Парите дето ги немаш няма от каква инфлация да ги спасяваш!!! Но принципно при висока инфлация кредитите са изгодни, ако не ти променят лихватаLast edited by pepe1234; 22.06.2021, 15:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
А според теб имотите баш сега какво са.Last edited by X_Y; 22.06.2021, 15:21.
Коментар
Коментар