IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

има една малка разлика - жълтото не е обвързано с думичките (твои любими) - демография и БВП на зоната (локацията) - затова при мяу предимството е в по-ликвидния и 'интернешънъл' актив.
    думичките и фразичките са любими на друг, не на мен.
    аз разсъждавам и се изказвам по-простичко.
    примерно, актив за мен е това, което ми носи приход.
    ликвидността на такъв актив слабо ме интересува, защото опита ми показва, че имот се взима за да се държи.
    а интернешънъл трябва да е някаква нова магическа думичка.
    имай предвид, че ако стане наистина големо мяу
    жълтото не само няма да е интернешанъл ами може и да е криминешанъл да го притежаваш.
    препоръка е

Коментар

има една малка разлика - жълтото не е обвързано с думичките (твои любими) - демография и БВП на зоната (локацията) - затова при мяу предимството е в по-ликвидния и 'интернешънъл' актив.
      към демография и БВП забрави да добавиш и сгъване на икономиката. :–0)

само има една малка подробност, че тухлата не е разход и дори може да носи доход, а жълтото и белото са си само разход, освен ако немаш некой брат'чед със собствен сейф в търговската къща на жълтото. ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение

ратко се оказа прав: непризнат грях, не е никакъв грях. Досега успях само един път да те пречупя да се извиниш.
        аз имам неприятното усещане, че май само ти ми се връзваш на приказките, но само на 50%, което може да се окаже по-вредно за финансовото ти състояние отколкото ако слушаше на 100%
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

жълтото и белото не могат да ги печатат, но успяват добре да им манипулират цените.
          докато е така, не очаквам 30 унции за апартамент.
          и жълтото и тухленото съхраняват стойност, тоест ще следват инфлацията.
          не очаквам нито едното да я изпревари. и не очаквам голямо разминаване между тях.

Коментар

аз мисля, че в момента джуджи е шефа на перона, защото е събрал някой лев от продажби и иска да го вкара в имот
            песи ще ходи по банки след морето, левчо напоследък го е захлупила работата, дури на тия цени не купува, кавръчето си подхвана живота, жони и заплатката летят в космоса като клас търсени активи, аз си карам трактора..май май само ти му правиш компания
            точно това имам предвид.
            няма ги оптимистичните зяпачи с дискаунтите.
            един по един се стопиха.
            това ме притеснява.
            препоръка е

Коментар

мяу в имотиту ( софия , а из банско и морето вече се случи и сега са в цикъла след мяу какво да правим, почват да се озъзнават) ще има спрямо жълто и бело (сребро) - това са единствените пари, които ЦБ не могат да печатат. Кафе,захар,тютюн,антибиотици и тн са добри за сравнение, но за съжаление не може да се съхраняват, а търговията с фючърси не е за всеки.

та си държа на моето, че цената в жълто на НИ направи своя пик около 2017-2018 - когато всъщност казах ако някой иска да си съхрани, а няма какво да избере и има кеш да си вземе жълто - това беше 2018-та началото (леда да не ми вменява глупости - тайминг ис евритинг )

вероянто има и прецакани които купиха алтерко окло 2 лв ( сега е 17+)
              вероятно ще има и други прецакани, които са купили импулсчето по 1.1лв преди 2 седмици ...
              държачите атера вероятно и те са прецакани +20/25% в цената + 3/4 дивидента за периода, когато я дадох като алтернатива.

депозит на тези цени за мен е наказание и мъка да гледам как парите ми се дават като кредит на разни измамници (големите риби) или наивници (ипотекари)

ПП не го разбирам криптото и все още не мога да се пречупя да го броя за пари. по-скоро е силно спекулативен инструмент за луди глави.
              жълтото и белото не могат да ги печатат, но успяват добре да им манипулират цените.
              докато е така, не очаквам 30 унции за апартамент.
              и жълтото и тухленото съхраняват стойност, тоест ще следват инфлацията.
              не очаквам нито едното да я изпревари. и не очаквам голямо разминаване между тях.
              препоръка е

Коментар

мяу в имотиту ( софия , а из банско и морето вече се случи и сега са в цикъла след мяу какво да правим, почват да се озъзнават) ще има спрямо жълто и бело (сребро) - това са единствените пари, които ЦБ не могат да печатат. Кафе,захар,тютюн,антибиотици и тн са добри за сравнение, но за съжаление не може да се съхраняват, а търговията с фючърси не е за всеки.

та си държа на моето, че цената в жълто на НИ направи своя пик около 2017-2018 - когато всъщност казах ако някой иска да си съхрани, а няма какво да избере и има кеш да си вземе жълто - това беше 2018-та началото (леда да не ми вменява глупости - тайминг ис евритинг )

вероятно ще има и други прецакани, които са купили импулсчето по 1.1лв преди 2 седмици ...
                държачите атера вероятно и те са прецакани +20/25% в цената + 3/4 дивидента за периода, когато я дадох като алтернатива.

депозит на тези цени за мен е наказание и мъка да гледам как парите ми се дават като кредит на разни измамници (големите риби) или наивници (ипотекари)

ПП не го разбирам криптото и все още не мога да се пречупя да го броя за пари. по-скоро е силно спекулативен инструмент за луди глави.
                ратко се оказа прав: непризнат грях, не е никакъв грях. Досега успях само един път да те пречупя да се извиниш.

Коментар

той и пероня доста опустя. няма вече радостна глъчка и весели крясъци за 30, 40, 50% дискаунт и имоти на корем и на кило.
                  и влак отдавна вече не минава.
                  последния кантонер накова на Х дъските на прозорците и напусна кантона, облечен в новата си, още с бучки нафталин в джобовете униформа.
                  аз мисля, че в момента джуджи е шефа на перона, защото е събрал някой лев от продажби и иска да го вкара в имот
                  песи ще ходи по банки след морето, левчо напоследък го е захлупила работата, дури на тия цени не купува, кавръчето си подхвана живота, жони и заплатката летят в космоса като клас търсени активи, аз си карам трактора..май май само ти му правиш компания

Коментар

• Първоначално изпратено от the Judge

много жалко, че берджо и ботчо така гадно завъртяха гръб на перонЯ и смениха плочата. Друго си беше като имаше “дискаунти от -40%”. Сега остава и накавръка да се появи отнякъде и да обяви: Welcome Inflation!
                    той и пероня доста опустя. няма вече радостна глъчка и весели крясъци за 30, 40, 50% дискаунт и имоти на корем и на кило.
                    и влак отдавна вече не минава.
                    последния кантонер накова на Х дъските на прозорците и напусна кантона, облечен в новата си, още с бучки нафталин в джобовете униформа.
                    препоръка е

Коментар

е, ми кво, то ми писна вече да чета за 20-30% ръст по цените на имотиту и да нема нищо сгодно на обяви.
                      много по-добре е да чета за въображаемо, предстоящо мау и големи дискаунти.

и бъртрам да не сменя точно сега плочата с модерен поп от рода на "носете си новите дрехи"
                      аз искам да слушам стария евър грийн шлагер "мяу, мяу в имотиту"

пп дефлация има само по образователните клипчета в утуб.
                      ние сме си в сериозна инфлация баш.
                      няма как да случим на дефлация при тая задлъжнялост. и на мен ми е мъчно ама няма как.

сега ако мога образно да го представя, водата в тен'жерата с жабетата отдавна е минала комфортната температура.
                      някои жабета се опитват да изскочат от тен'жерата, но други ще останат "още малко" да почакат.

Last edited by bertram; 24.07.2021, 14:00.

Коментар

Понижители сър. Няма да разберат и дума от написаното. Друго си е да слушат меките и галещи ухото думи на берджо. МЯУ, МЯУ, МЯУ... дискаунт, злато...
                        е, ми кво, то ми писна вече да чета за 20-30% ръст по цените на имотиту и да нема нищо сгодно на обяви.
                        много по-добре е да чета за въображаемо, предстоящо мау и големи дискаунти.

и бъртрам да не сменя точно сега плочата с модерен поп от рода на "носете си новите дрехи"
                        аз искам да слушам стария евър грийн шлагер "мяу, мяу в имотиту"

пп дефлация има само по образователните клипчета в утуб.
                        ние сме си в сериозна инфлация баш.
                        няма как да случим на дефлация при тая задлъжнялост. и на мен ми е мъчно ама няма как.

сега ако мога образно да го представя, водата в тен'жерата с жабетата отдавна е минала комфортната температура.
                        някои жабета се опитват да изскочат от тен'жерата, но други ще останат "още малко" да почакат.
                        препоръка е

Коментар

писали сме го много пъти - не само аз подозирам, че ще се оптат да минат по сценария на ЯЦБ от последните десетилетия ... дали ще им се получи тепърва предстои да видим.

затова носете си новите дрехи, харчете си парите и си живейте живота СЕГА
                          Той си върви сценария. Всичкото дребен предприемач в киреча. В япония много народ бяха предприемачи - дребни бизнеси за отделни детайли на голямата фирма. Сега вече йок такива - НЯМА ги поне 90%
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Понижители сър. Няма да разберат и дума от написаното. Друго си е да слушат меките и галещи ухото думи на берджо. МЯУ, МЯУ, МЯУ... дискаунт, злато...

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Сега е момента на морето...мани ги хапартаментите...те ще чакат....
                              Мани и на плажа това се говори само кой какво купил. Аман.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Полакс от мен запомни следното - Инвестирането не е спринт а маратон и е много важно да не стъпиш дори веднъж на криво и да изкълчиш глезен

Ако не спазваш дисциплина и се подлъгваш да инвестираш във всякакви лъскави и многообещаващи неща е неизбежно рано или късно да стъпиш на криво

Ето ти на Берто тезите от последните няколко години

Имотите са скъпи идва големото мяу - Пази парите да купиш с дискаунт
                                Купувай злато дори и при 2000
                                Купувай Атера
                                Купувай Импулс

Като му събереш всичките идеи и ги осредниш резултата ще е по нисък от това да беше купувал имоти

Ето за това става въпрос а не че имотите са кой знае каква инвестиция
                                Що всички се фокусират върху прогнозите на бертрам?
                                Факта е че имотите качват, но има алтернативи в момента, които качват повече. Факт е че имотите са инертни и в определени ситуации трудно ликвидни за разлика от другите изброени. Факт е че имотите са доста по-сигурни и не е възможно да се нулираш освен, ако не си факир или си се увъртолил в кредити.
                                Всеки си има предел на риска и виждания, но да се твърди, че имота е най и най е безумно, но пък темата е такава....
                                Last edited by polax; 24.07.2021, 13:25.

Коментар

Working...
                                X