Първоначално изпратено от yalokin
Разгледай мнение

Грях е постъпка, действие, което нарушава законите и правилата, установени от Всемогъщия Бог. В по-общ смисъл грях е нарушаване на морално-етични норми, установени от обществото.
За мен лично проблем ще бъде ако всички сме в една посока, че тогава ще стане мазало. Винаги е нужно да има някой с насрещно мнение било мечка било бик. Ако всички мислим и действаме еднакво в какво се превръщаме в стадо или политкоректно казано - тълпа. Хубаво е да има шарени и разнопосочни мнения. Ако всички тук почнем да пишем за срив сериозно ще се притесня и ще започна да търся бичи сигнали...не е да не съм го правил.
Писал съм го и преди за мен импулсът нагоре в НИ трябваше да се успокои 2019-та края и 2020 началото, а после част от участниците на пазара на жилищни НИ да се усетят, че едва ли всички ще хванат желаната или обещавана доходност (визирам инвеститорите - тези купили 2,3,4,5, и тн жилища). Нещата се стекоха така, че за пореден път се убеждавам, че е вярна максимата 'пазарът може да остане по-дълго нерационален отколкот ти рационален'.
ако, че съм аматьор съм фен на австрийската икономическа школа и това, което наблюдаваме последните 10 години(че и повече) смятам, че до нищо добро няма да доведе. Взирам държавна намеса, помпане на дефицити, трупане на дълг, печатане на пари, толериране на копрпорации и глобалисти и тн и тн.. говоря на ниво глобална икономика. Криза навън ще ни докара криза и у нас...не сме толкова неповторими и независими, а напротив смешно неефективни сме и харчим пари главно за тухли,коли,почивки и тн. екстри.
та спокойно ме слагайте в отбора на проф. Краси Петров и ме гъбаркайте как нищо не познавам - не се сърдя факт е, че пазара в момента се движи от сили, които по принцип не би трябвало да се намесват. Слонът в стъкларския магазин ( ЦБ и правителства) се върти като пумпал в икономиката, където не му е мястото.
Поздрави
ПП много е дълго, но може да загубите 20-тина минутки за първите 20 минути.
https://www.youtube.com/watch?v=oYN-Au51ob0
Коментар