IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
    Някой тук от ОББ чете ли?
    Интересува ме едно помещение(не апартамент) което има възбрана от ОББ в регистъра, а тия ми твърдят, че не е тяхно.

По принцип ги питах индиректно дали се правят на ударени преди да го проверя, и те или не знаят какво имат или не ги интересува.
    Та се чудя сега как да накарам да ми го продадат.
    Това че има възбрана от банка не значи че е на банката.

Даден имот може да има и повече от една възбрана от различни банки ако е бил ипотекиран в различни банки

Коментар

• Някой тук от ОББ чете ли?
      Интересува ме едно помещение(не апартамент) което има възбрана от ОББ в регистъра, а тия ми твърдят, че не е тяхно.

По принцип ги питах индиректно дали се правят на ударени преди да го проверя, и те или не знаят какво имат или не ги интересува.
      Та се чудя сега как да накарам да ми го продадат.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

За Атина е ударил между 50 и 70% като минимум, има места и с по 140% ръстове, но по-важната разлика със София е - цените не са на оферта А реално вървят сделки.
        много ги знаеш ти къде вървят сделките. неред софия, нерде атина, нерде бад какво там беше
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Не съм сигурен колко им се е вдигнала цената на тия в Атина, но тия дето ги продаде в София са минимум с 30% нагоре

Ако тия в Атина са продаваеми що не ги продаде?
          За Атина е ударил между 50 и 70% като минимум, има места и с по 140% ръстове, но по-важната разлика със София е - цените не са на оферта А реално вървят сделки.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха крушков пак сметка на чужда паница прави.
            2-та апарта в Атина да не би да не им се вдига цената?
            А съм ги купил на цената на гараж в шопия, а са 3-стайни.
            Пак на такава цена ще купя ако не в шопия в Стамбул. Дофтурите казаха че 100г ще живея, имам време да чакам
            Не съм сигурен колко им се е вдигнала цената на тия в Атина, но тия дето ги продаде в София са минимум с 30% нагоре

Ако тия в Атина са продаваеми що не ги продаде?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ратко, я да не ми пипате професора. Не съм виждал по-добър от него у нас на сцена....
              Не разбирам защо трябва да се задълбава и върху това което казва....И без казаното е ного як...., а ако уцели направо извънземен....
              професора е топ.
              трябва да го дават всека вечер по телевизията вместо рекламите.
              препоръка е

Коментар

• Краси Петров е изключително интересен автор. Успява да преведе материята по пътя на научно-популярния език, с което я прави много по-достъпна. За имотите разсъждава логично, макар че емпириката го опровергава. Но има и такъв показател като ирационално потребителско поведение. Там нещата не можеш да ги хванеш. Имотите са единствената понятна котва за масовата част от потребителите и като такава те се устремяват към тях. Кой ти разбира от акции, облигации, борси и прочие извън някаква много тесен сегмент от хора, които се занимават с това. Ако всички разбираха от финанси както от имоти - Вълкът от Уолстрийт щеше да работи в тухларната.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

"Имаме вековна история, която показва, че един квадрат в центъра на София струва 1/5 унция злато, т.е. около 300/400 евро", обясни той.

явно има предвид времето, когато в центъра е имало няколко кошари.

Ратко, я да не ми пипате професора. Не съм виждал по-добър от него у нас на сцена....
                  Не разбирам защо трябва да се задълбава и върху това което казва....И без казаното е ного як...., а ако уцели направо извънземен....

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                    Песимисте грубо/условно при теб как го виждаш колко години го смяташ за възвръщаемост на инвестицията в момента?
                    Писал съм го преди...сега целта ми е краткосрочна понеже така или иначе съм похарчил парите и не мога да се върна назад и да се откажа от наемите .... Та краткосрочната цел е да си изплатя довършителните работи и обзавеждането, което при сегашните наеми ще се случи за 5-6+ години вероятно.... Когато правех нещата наемите вървяха нагоре и очакавах, че ще го направя за макс 3-4 години...
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.07.2021, 18:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

"Имаме вековна история, която показва, че един квадрат в центъра на София струва 1/5 унция злато, т.е. около 300/400 евро", обясни той.

Мда. И няколко джамии и много кал.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Култов. Тоя през 2004-2008ма пророкуваше балон и накрая го дочака. Ама 1/5 унция злато??? Дори и през 2003-2004 когато според него цените на жилищата са били нормални, гледам златото е било около 400 евро, значи би трябвало имотите да са били 80 евро квадрата по неговата логика???
                        Може ли да посочи поне един исторически момент, когато квадрат в центъра на София е бил 1/5 унция???
                        И да отбележим мимоходом, че със спукването на тогавашния балон цените никога не се доближиха до тези от 2003-2004та.

препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от kot_dodi Разгледай мнение

Ти първо се запознай, кой е професор Петров и тогава говори. Прав е човека. Заради money supply-а няма как цените да стигнат 2003. Плюс това той си каза, че спада няма да е във фиатни пари, ами измерено в друго - например потребителска кошница.
                          На мен чисто психологически повече ме интересуват нещата. 2019 година - когато цените рязко се покачваха, обществената нагласа във форуми, социални мрежи, дори и кръга ми на общуване, беше: "колко трябва да си луд да купиш на тези цени", "скоро балона се спуква". Това е игра на нерви. Балона ще се спука когато всички влязат в играта. Погледнете сега ако искате коментарите в dnes bg. Всички са повишители. Т.е обикновенния човек е повишител. Изводите си правете сами.

П.П Не съм виждал овца да забогатее ... па да видим
                          Пак не разбрах. Кой е този исторически момент в който в центъра на София един квадрат е бил 1/5 унция злато. По неговото изказване дори излиза че това би трябвало да е равновесна точка, т.е. да е имало и периоди на по-ниска цена в злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

И пак зависи - ако имаш хол-конюшня 60 квадрата, идват само към 200 лева на квадрат за хубав паркет и средната цена би трябвало да падне.
                            Ако обаче правиш кутийка ново строителство и завършиш цяла баня, кухня, 20% общи части, тераса и пр. нещата придобиват други измерения.
                            Затова и питам - колко квадрата реални си обзавел. Виждаш и тук само вредата от фалшивите квадрати.
                            По-ясно не мога да го напиша. Довъряителни работи от Ш/З - при мен беше дори без врати и радиатори / аз си ги купувах/ до чехли - разбирай под, таван, кухня, уреди, спалня, климатици и т.н. всичко. 100 кв м с общите части = 35 000 евро примерно . Терасата няма какво да я правя тя си е направена от строителя. Да речем без общите части и тераси нека да са 70 квадрата - не съм ги смятал точно.... Тогава по твоте емстки би било 500 евро на квадрат..., но отново това е грешно защото се увлякох по много направления които не се оценяват.... В смисъл няма слабост и нищо от Виденов или подобни.... поради това че го правих и за мен и за специална таргет група / чужденци, които си заминаха след вируса/....Вероятно може да се направи прилично и за 300-350 на твой квадрат...., а за Българи и за 200-250.... твой квадрат...

ПП Паркета ми е такъв и една от големите грешки - слагах екзотични паркети в този диапазон....С Ламинат си 100 евро надоле....
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.07.2021, 18:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Култов. Тоя през 2004-2008ма пророкуваше балон и накрая го дочака. Ама 1/5 унция злато??? Дори и през 2003-2004 когато според него цените на жилищата са били нормални, гледам златото е било около 400 евро, значи би трябвало имотите да са били 80 евро квадрата по неговата логика???
                              Може ли да посочи поне един исторически момент, когато квадрат в центъра на София е бил 1/5 унция???
                              И да отбележим мимоходом, че със спукването на тогавашния балон цените никога не се доближиха до тези от 2003-2004та.
                              Ти първо се запознай, кой е професор Петров и тогава говори. Прав е човека. Заради money supply-а няма как цените да стигнат 2003. Плюс това той си каза, че спада няма да е във фиатни пари, ами измерено в друго - например потребителска кошница.
                              На мен чисто психологически повече ме интересуват нещата. 2019 година - когато цените рязко се покачваха, обществената нагласа във форуми, социални мрежи, дори и кръга ми на общуване, беше: "колко трябва да си луд да купиш на тези цени", "скоро балона се спуква". Това е игра на нерви. Балона ще се спука когато всички влязат в играта. Погледнете сега ако искате коментарите в dnes bg. Всички са повишители. Т.е обикновенния човек е повишител. Изводите си правете сами.

П.П Не съм виждал овца да забогатее ... па да видим

Коментар

• Песимисте грубо/условно при теб как го виждаш колко години го смяташ за възвръщаемост на инвестицията в момента?

Коментар

Working...
                                X