Първоначално изпратено от ledosvetlenie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
не съм съгласен .. не сме прескочили цикъл .. под секрет ти споделем
2014 в софия в кв. триъгълника .. не особено престижен ми предлагаха 130 кв мезонет за 84 000 лева .. преди да сме почнали пазарлък .. не го взех .. 2008 при пика нямаше такива оферти .. а сега още по малко .. то даже за по 2 няма .. но това не значи че няма да има .. и от 2014 до 2022 са 8 години , така че цикъла не е прескачан .. просто се забавя и предстои понижаване .. така мисля аз де
Икономическите цикли са от криза до криза и ти го очакваш да се случва на 7 години като по книга - Еми една такава седмица я прескочихме и скоро ще прескочим и втората, а кризата я няма и може още дълго време да я няма
След 2008-ма ние дори и в рецесия незнам дали успяхме да изпаднеме миналата година а за криза даже и въпрос не е ставало
Ти питаше дали не може да се получи спад като този след 2008-ма
Аз ти отговорих че рано или късно някакъв спад след криза ще има но няма смисъл да го чакаш ще си на загуба, ако през това време парите са ти висели в банка
Коментар
-
вярно е това което казваш, аз продадох и купих в рамките на 3 месеца ..
въпроса е, че вкарваш една доста не реалистична цифра от 20 000 евро от наеми ..
първо и към момента и по рано за да направиш за 3 години 20 000 евро от наеми трябва да вземеш поне 555 евро чисти от наеми .. при 100% заетост
което е далеч от действителността, при 350- 400 лева за две и тристаен .. масово е, не е изключение . не че няма хора да плащат и 600 евро .. просто това е по скоро изключение .. или е свързано с луксозен интериор и топ локация .
и гледай сега 2 двустайни в софия грубо по 75 К евра са 150 К евра ако към ден днешен реализираш 150 К евра , а следващата цените на имотите се редуцират с 10 % са едни бързи 15 К евро печалба .. не за 3 години, а за една .. ами ако и следващата имотите продължат да падат ?
танто за кукуриго е .. в същото време кеша дава доста опции, а налят в имот ... не съвсем
2017-та ги е продал двата за нема 100 000 евра сега се сети какво може да купи с тия пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Въртят ти се стари плочи в главата - това дето го пишеше по учебниците отдавна вече не работи
Ние вече прескочихме един 7 годишен и сме в края на втория 2022 ще станат 14 години от 2008-ма
Ами ако с наливане на пари прескочим още един???
Англия има пазар за НИ от 300 год, няма промяна, ти живееш в някакъв паралелен заблуден твой си свят.
Няма лошо, ама манипулираш новите читатели на сайта, което ме дразни.
Набий си го главата, това че Бедния ландлорд навремето е отворил тази тема, не означава че някой му вярва и дума, както и че ще ви оставим да манипулирате хората.
Нито че купуването във определено късметлийско време, са ви направили инвеститори на НИ дето ги чувате нещата.
Ама знам, че тия дето са си повярвали, абсурд да продадат когато трябва, така че, ще гледаме мача
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev
Ама те са сега там у немско, когато пак не мож купи щото немаш бузки даже, нито топки, нито доходи, но когато аз съм търсил финансиране и купувал в кратък удобен прозорец ти си зобал ловешки боб, така че оди да преподаваш статистика на съселяните си, само за тех те бива.
Коментар
-
Въртят ти се стари плочи в главата - това дето го пишеше по учебниците отдавна вече не работи
Ние вече прескочихме един 7 годишен и сме в края на втория 2022 ще станат 14 години от 2008-ма
В предишният пост ти написах какво се случи с Бота само за 4 години. Сега си представи какви ще са щетите на някой ако трябва да чака още 7-8 години
Ако прескочим още един цикъл без корекция парите на бота няма да стигат за гараж и ще е загубил над 60 000 евро от наеми за 12 години
2014 в софия в кв. триъгълника .. не особено престижен ми предлагаха 130 кв мезонет за 84 000 лева .. преди да сме почнали пазарлък .. не го взех .. 2008 при пика нямаше такива оферти .. а сега още по малко .. то даже за по 2 няма .. но това не значи че няма да има .. и от 2014 до 2022 са 8 години , така че цикъла не е прескачан .. просто се забавя и предстои понижаване .. така мисля аз дедействителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ей кат ловешкия, седнал постфактум анализ от 2004 да ми прави. Ей такива са, чакали и през 2004, (които изобщо са били осъзнати тогава, а не с биберона още), само две години след това бяха двойни цените, но кукуто доволен че не е взел кредит. А това че оттогава е падал на перона завинаги го не грее. Те си мислят че хем евтин кредит, хем ниски цени ще има специално за тех. И па не купуват, те са извън пазара поначало. Мерило за бройка наематели., ако и за това стават някои от тях.
То не е за всеки, за камиларски гьотферени е висш пилотаж това - за вас 17% само и клатенье до умиранье, че да ставате гастари от нямане накъде
Коментар
-
Абе какъв кредит тебе те гони да бил взел - 2004-та ловешки циганин не можеше в банка да влезе ти за кредит говориш
2004-та можеше да се вземе кредит само ако имаш добър бизнес или стабилна работа и лихвите бяха над 10%
Коментар
-
Айде и за теб да повторя късата версия на това колко си заслужава
Ако не можеш да предвидиш срива на пазара с точност по малка от 6 месеца по добре не се занимавай с щуротии
Тоест ако сега имаш имоти и мислиш да продадеш защото си мислиш че след една година ще паднат цените и ще купиш на по ниски цени, значи нищо добро не те чака
Бота продаде 2 апартамента 2017-та с мисълта че това е върха - От тогава парите от 2 двустайни станаха колкото за 1 двустаен и загуби над 20 000 евро от наеми
Ето това ти е нагледен пример с чакането и форекса с имоти
въпроса е, че вкарваш една доста не реалистична цифра от 20 000 евро от наеми ..
първо и към момента и по рано за да направиш за 3 години 20 000 евро от наеми трябва да вземеш поне 555 евро чисти от наеми .. при 100% заетост
което е далеч от действителността, при 350- 400 лева за две и тристаен .. масово е, не е изключение . не че няма хора да плащат и 600 евро .. просто това е по скоро изключение .. или е свързано с луксозен интериор и топ локация .
и гледай сега 2 двустайни в софия грубо по 75 К евра са 150 К евра ако към ден днешен реализираш 150 К евра , а следващата цените на имотите се редуцират с 10 % са едни бързи 15 К евро печалба .. не за 3 години, а за една .. ами ако и следващата имотите продължат да падат ?
танто за кукуриго е .. в същото време кеша дава доста опции, а налят в имот ... не съвсемдействителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
В предишният пост ти написах какво се случи с Бота само за 4 години. Сега си представи какви ще са щетите на някой ако трябва да чака още 7-8 години
Ако прескочим още един цикъл без корекция парите на бота няма да стигат за гараж и ще е загубил над 60 000 евро от наеми за 12 години
Коментар
-
средно на около 7 години циклите се въртят .. тук нещата се забавиха по една или друга причина, трябваше вече да е ред на понижаването, но това че се бави не значи че ще мине без него
- 1 like
Коментар
-
и конкретно на въпроса, да според мен си заслужава ... простото обяснение е че нещата не изглеждат симетрично и реалистично ....
всичко живо е подплашено от инфлация, стрес .. под стрес и страх човек не взема най добрите решения ..
няма как да скоча да купувам нещо, което ми изглежда безумно за да спасявам кеша .. това са манипулации
Ако не можеш да предвидиш срива на пазара с точност по малка от 6 месеца по добре не се занимавай с щуротии
Тоест ако сега имаш имоти и мислиш да продадеш защото си мислиш че след една година ще паднат цените и ще купиш на по ниски цени, значи нищо добро не те чака
Бота продаде 2 апартамента 2017-та с мисълта че това е върха - От тогава парите от 2 двустайни станаха колкото за 1 двустаен и загуби над 20 000 евро от наеми
Ето това ти е нагледен пример с чакането и форекса с имоти
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ей кат ловешкия, седнал постфактум анализ от 2004 да ми прави. Ей такива са, чакали и през 2004, (които изобщо са били осъзнати тогава, а не с биберона още), само две години след това бяха двойни цените, но кукуто доволен че не е взел кредит. А това че оттогава е падал на перона завинаги го не грее. Те си мислят че хем евтин кредит, хем ниски цени ще има специално за тех. И па не купуват, те са извън пазара поначало. Мерило за бройка наематели., ако и за това стават някои от тях.
2004-та можеше да се вземе кредит само ако имаш добър бизнес или стабилна работа и лихвите бяха над 10%
- 1 like
Коментар
-
Тук всички мислим че ще се повтори - Въпроса е заслужава ли си да чакаш да се случи
А иначе може да питаш и тези с акциите как са се чуствали през тия години или вложилите във злато 2012-та
всичко живо е подплашено от инфлация, стрес .. под стрес и страх човек не взема най добрите решения ..
няма как да скоча да купувам нещо, което ми изглежда безумно за да спасявам кеша .. това са манипулации
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
не беше за една година, беше надуване постепенно от 2004 до 2006, поради предстоящото ни влизане във ЕС.
После от 2007 до 2008 и бакшишите като Песимиста купуваха, щото съседа му се хвали, че на капиталова е на над 20% за година и така кръга се затваря.
надуване започна 2007-2008ма за една година 50% и после последва корекция до нивата от началото на 2007-ма
Но ти си бил малък тогава и няма как да ги знаеш тези неща
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар