Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Братислава има стар център - тип Пловдив, Търново с калдъръмени/павирани улици. София е бивше блато и няма никаква останала стара възрожденска история. Стари руини на 1000+, соцбарок и мутрокич
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Центърът на София е по-зле и от центровете на доста Африкански столици, какво остава за Словакия.
Такава кочина като софийската няма на много места по света - стари, рушащи се сгради, изкъртени плочки и тротоари с хаотично паркирали автомобили и всяка педя пространство застроено до последния сантиметър. Такова безхаберие, толкова боклуци и безотговорност много рядко ще срещнеш.
Най-лошото е, че всичко е безвъзвратно изгубено и не може да се оправи. За целта трябва да се сринат 90% от сградите и да се построят наново.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
мрънкач си....защото София, която описваш е София на 90-те - дива и мръсна
за първите 20 години от този век градът дръпна доста, но за някои е удобно да въртят плочата от дивите 90 на миналия век.
не казвам, че е перфектно, но не е това, което беше през 90-те.
Коментар
-
Като не си първо поколение, поне беше редно да научиш как се пише СофиЯнец.
Софиянец, но с регистрация "РК" или "ВР", който си хвърля мизериите през нощта в храстите пред блока, за да не го видят съседите. И който не подава данъчни декларации за получените наеми, а сделките изповядва на данъчна оценка. Това е общата картинка на средния софийски "инвеститор".
Всеки, който се противопостави на тези ориенталски простотии, бива заклеймен като "мрънкач" и бива призован да отиде да живее другаде.
за първите 20 години от този век градът дръпна доста, но за някои е удобно да въртят плочата от дивите 90 на миналия век.
не казвам, че е перфектно, но не е това, което беше през 90-те.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Евгени, в София дойдоха всякакви хора и като във всеки космополитен град - има утайка.
Мен лично, най-много ме дразнят такива, който идват тук, мрънкат колко е зле, но и с кран не можеш да ги преместиш
Знае хубаво немски, включително финансови термини, данъци, осигуряване, компетентен е,
Но малко преекспонира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Това, че Джонката е ерген е защото няма нормални жени за връзка. Или ако има, се намират трудно.
И е прав, че СФ се напълни с какви ли не селяни. Имам предвид, хора на 20-40г. със селски манталитет, все да не се минат, обичат да пестят, обичат бурканите, не черпят, пътуват си уикендите и по празниците, и искат скъпи, нови строителства.
Мен лично, най-много ме дразнят такива, който идват тук, мрънкат колко е зле, но и с кран не можеш да ги преместиш
- 1 like
Коментар
-
Като не си първо поколение, поне беше редно да научиш как се пише СофиЯнец.
Софиянец, но с регистрация "РК" или "ВР", който си хвърля мизериите през нощта в храстите пред блока, за да не го видят съседите. И който не подава данъчни декларации за получените наеми, а сделките изповядва на данъчна оценка. Това е общата картинка на средния софийски "инвеститор".
Всеки, който се противопостави на тези ориенталски простотии, бива заклеймен като "мрънкач" и бива призован да отиде да живее другаде.
Иначе коментарът ми за поколенията беше ироничен, към Фъск, чиито единствен повод за гордост е че родителите му са се преместили в София.
А дали сте мрънкачи, може да проверите в речника:
http://www.onlinerechnik.com/duma/%D...BA%D0%B0%D0%BCLast edited by yalokin; 03.06.2021, 16:17.
Коментар
-
Жонка, сега разбирам защо си стар ерген, това мрънкане трудно се търпи
Бил съм в много европейски, американски и някои азиатски градове.
Тези ги обяснявай на някой друг.
А на другия неудовлетворен колега ще кажа, че за разлика от него, не съм първо поколение софианец
Най-логичното нещо е ако някъде толкова не ти харесва и нежната ти душа страда, да се преместиш (освен ако не си просто мрънкач и негодяй)
И е прав, че СФ се напълни с какви ли не селяни. Имам предвид, хора на 20-40г. със селски манталитет, все да не се минат, обичат да пестят, обичат бурканите, не черпят, пътуват си уикендите и по празниците, и искат скъпи, нови строителства.Last edited by X_Y; 03.06.2021, 21:37.
Коментар
-
Жонка, сега разбирам защо си стар ерген, това мрънкане трудно се търпи
А на другия неудовлетворен колега ще кажа, че за разлика от него, не съм първо поколение софианец
Най-логичното нещо е ако някъде толкова не ти харесва и нежната ти душа страда, да се преместиш (освен ако не си просто мрънкач и негодяй)
Коментар
-
Инвеститорите трябва само да излезят на терасата, да направят една снимка на кочината, в която живеят, след това да идат в мапса и да влезят в произволен град в Западна Европа. Разликата е шокираща и човек се чувства наистина потиснат, че живее в подобна свинщина.
Ако в София имаше нормална улица, нормална сграда, нормален тротоар, зеленина наоколо и отговорни хора, които не замърсяват, чист въздух и действаща община и институции (т.е. поне малко София да приличаше на Братислава) щях да платя 10.000 Евро на квадрат с удоволствие. За този лунен пейзаж да платя 3000-4000 няма кой да ме убеди обаче.
И да, няма да се преместя да живея в Братислава. По различни причини съм избрал да живея в кочината, но естествено съм готов да платя цена като за кочина, не като за нормален град
А на другия неудовлетворен колега ще кажа, че за разлика от него, не съм първо поколение софиянец
Най-логичното нещо е ако някъде толкова не ти харесва и нежната ти душа страда, да се преместиш (освен ако не си просто мрънкач и негодяй)Last edited by yalokin; 03.06.2021, 16:08.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнениеСега ще скокнат "инвеститорите" да ви обяснят как като не ви кефи да живеете в кочината която те са натворили, да си вдигате чукалата и да се изселвате. Общо взето стандартния селяндурски отговор на новософиянец - като не те кефи, че ти сера под терасата, изнасяй се!
Ако в София имаше нормална улица, нормална сграда, нормален тротоар, зеленина наоколо и отговорни хора, които не замърсяват, чист въздух и действаща община и институции (т.е. поне малко София да приличаше на Братислава) щях да платя 10.000 Евро на квадрат с удоволствие. За този лунен пейзаж да платя 3000-4000 няма кой да ме убеди обаче.
И да, няма да се преместя да живея в Братислава. По различни причини съм избрал да живея в кочината, но естествено съм готов да платя цена като за кочина, не като за нормален градLast edited by ejonny2376; 03.06.2021, 15:48.
- 1 like
Коментар
-
Сега ще скокнат "инвеститорите" (да се чете брокерите) да ви обяснят как като не ви кефи да живеете в кочината която те са натворили, да си вдигате чукалата и да се изселвате. Общо взето стандартния селяндурски отговор на новософиянец - като не те кефи, че ти сера под терасата, изнасяй се!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Центърът на София не е по-лош, стига чуждопоклонничество.
Виж за гетата в Словакия:
https://www.aljazeera.com/features/2...nd-segregation
Такава кочина като софийската няма на много места по света - стари, рушащи се сгради, изкъртени плочки и тротоари с хаотично паркирали автомобили и всяка педя пространство застроено до последния сантиметър. Такова безхаберие, толкова боклуци и безотговорност много рядко ще срещнеш.
Най-лошото е, че всичко е безвъзвратно изгубено и не може да се оправи. За целта трябва да се сринат 90% от сградите и да се построят наново.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Центърът на София не е по-лош, стига чуждопоклонничество.
Виж за гетата в Словакия:
https://www.aljazeera.com/features/2...nd-segregation
За да се подържа София трябва да се правят ремонти на цялата инфраструктура всеки 20 години. С ниски данъци и висока корупция няма как да стане. Целия град трябва да се изостави понеже е на най-червеното петно и да се премести на север 100 километра в селена зона иначе ще фалира само от разходи за подръжка ако решат да го оправят.
Коментар
Коментар