IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Покупката на НИ, когато е лесна води до това цените да се качват, защото в народопсихологията ни е програмирано да притежаваме и ламтим за имоти. Лесна покупка = много кандидати да купят. Тук стълбовете са два 1)спестени пари 2) кредит. Когато спестените пари се акумулират и не носят добра лихва от депозит... посоката е ясна и това се случи след КТБ сагата и падането на лихвите. Вторият стълб кредита - в модерната ни история (след прехода) е нямало толкова изгодни лихви по ипотеки. Комбинацията от депозирането в тухли и 'хубави кредити' е видимо, че бутна пазара доста нагоре.

Какво ще стане сега с тази повсеместна инфлация - тепърва ще видим дали икономиката ще стагнира и ще има стаглфация и ще се успокоят нещата или ще борим инфлацията с лихви.

Писал съм го много пъти за мен балонът в момента не е в цените, а в очакванията на инвестиралите в тухли за това какви позитиви ще им донесат въпросните тухли идното десетилетие.

Наистина ли мислиш ,че има лесна покупка на НИ ?! Учудваш ме, винаги съм мислила, че имаш поне малко мисъл в написаното !!! Стълбовете / както си написал / не са такива ,но ти си мислиш ,че са това защото не си се борил никога за собствено жилище или да инвестираш сам и правилно парите си ! Обиждаш интелигентността ми с това си мнение да знаеш !
    Няма такива очаквания ,а знания какво ще се случи, както и преди много години
    Last edited by Dury; 28.11.2021, 00:04.

Коментар

• аз пък да кажа, че потреблението се свива, зареди недоимък и зареди стреса и несигурността ..
      всичкото бизнес е със спад, ако си имал 10 клиента преди 3 години днес имаш 1 и няма как да компенсираш липсата на клиенти ..
      колкото и да вдигаш цената .. нереално е да очакваш някой да ти плати 10 пъти повече от това, което реално струва продукта или услугата или каквото и да е .
      и ще става все по зле, нито е да печелиш от оборот, нито е да печелиш от надценка, понеже разходите са повече от приходите ..
      всичко свети на червено .. като се спрат паричките .. огромна част ще кажат мяу .. който оцелее, оцелее .. много няма да са на пазара .
      ще останат тези, на които държавата помага и тези с дребни семейни бизнеси ..
      имотите са на същото положение вече .. не бойте се кораба потъва ... вода ще има за всички
      действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Дури, образно казано последния влак, така е права си, но с тези цени, най-малкото за обзавеждането много малко обикновени хора могат вече да ги извадят. Може би след 5 години ако станат реформите и се заредят години с висок ръст на БВП тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Мнението ми е ,че няма последен влак ама ще е все по-невъзможна и трудна покупката на НИ
          Покупката на НИ, когато е лесна води до това цените да се качват, защото в народопсихологията ни е програмирано да притежаваме и ламтим за имоти. Лесна покупка = много кандидати да купят. Тук стълбовете са два 1)спестени пари 2) кредит. Когато спестените пари се акумулират и не носят добра лихва от депозит... посоката е ясна и това се случи след КТБ сагата и падането на лихвите. Вторият стълб кредита - в модерната ни история (след прехода) е нямало толкова изгодни лихви по ипотеки. Комбинацията от депозирането в тухли и 'хубави кредити' е видимо, че бутна пазара доста нагоре.

Какво ще стане сега с тази повсеместна инфлация - тепърва ще видим дали икономиката ще стагнира и ще има стаглфация и ще се успокоят нещата или ще борим инфлацията с лихви.

Писал съм го много пъти за мен балонът в момента не е в цените, а в очакванията на инвестиралите в тухли за това какви позитиви ще им донесат въпросните тухли идното десетилетие.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Пак се изхвърли. Нямаш 1 милион, но ще купиш 5 апартамента....

Добре, намери ми парцел в Стрелбище и може да го купим заедно, съответно да ни излезят по-тънко и апартаментите. Аз ще дам 1 Милион, остатъкът от теб.
            Приятно търсене, нема намерите. НЯМА.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение

Щом го знаеш, ти си знаеш :-)
              Хахаха, естествено !!!!!!!

Коментар

Определено не знаеш и се опитваш да нагодиш мнението си , но това го знам, вижда се от километри
                Щом го знаеш, ти си знаеш :-)

Коментар

Не, пропуснал съм. Какво за КТБ, там едва ли заради лоши ипотеки банката е излязла на червено.
                  Определено не знаеш и се опитваш да нагодиш мнението си , но това го знам, вижда се от километри

Коментар

Определено бъркаш или поне ти се иска да не бъркаш ,но не е така и живота ще ти го покаже
                    Животът ще покаже доста неща на много хора :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                      И да им отваряш очите то влака замина вече За тях е все тая. Вчера се чух с един приятел, дето се нанесе в новото си жилище преди половин година и го поздравих, че е хванал последния влак. (младо семейство с малко дете).
                      Мнението ми е ,че няма последен влак ама ще е все по-невъзможна и трудна покупката на НИ

Коментар

Четеш ли изобщо какво пиша ?!!! Написах нещо за фалита на КТБ, хайде, да се замислиш сега ,а !!!
                        Не, пропуснал съм. Какво за КТБ, там едва ли заради лоши ипотеки банката е излязла на червено.

Коментар

Едва ли, наясно съм и с двете понятия :-)
                          Определено бъркаш или поне ти се иска да не бъркаш ,но не е така и живота ще ти го покаже

Коментар

Не знам защо бъркаш демокрацията с анархията ама ти си знаеш
                            Едва ли, наясно съм и с двете понятия :-)

Коментар

Докато има ипотечен пазар т.е. дългосрочно кредитиране, няма да спре.
                              Четеш ли изобщо какво пиша ?!!! Написах нещо за фалита на КТБ, хайде, да се замислиш сега ,а !!!

Коментар

• И да им отваряш очите то влака замина вече За тях е все тая. Вчера се чух с един приятел, дето се нанесе в новото си жилище преди половин година и го поздравих, че е хванал последния влак. (младо семейство с малко дете).

Коментар

X