IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Да го дава. Ще я оставя да живее в него под наем....:-)
    E, тя ако не може да си позволи вноска за ипотека, а вече има кредити под 3 % лихва, смятай каква доходност ще може да предложи като наемател. Като добавим довършителните й работи и самоучастието, които едва ли ще даде даром, къде отиде възвращаемостта? A понеже е взела имота преди 3 години, заначи по статистика от тук пишещите, сега ще го продаде на 40 % отгоре, то тогава вноската й в момента е поне на едно половината от проджната й цена, т.е. преко сили ще имаш доходност от 1,3 %. Дали си заслужава такава инвестиция?

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Хората бият трвевога, че функционалната неграмотност обхваща все по-голяма част от младото поколение, но явно ти се опитваш да покажеш, че проблемът е от по-отдавна.
      Аз какво се опитвам не е интересно, но описаното от теб ТИ прекрасно го показа. Затова сме на такова дередже, работещ в транспорта даде тотално невярна прогноза за цените, а после обяснява и учи другите защо не е познал. Потресаваща наглост и дебелоочие

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

В момента съм в една комисия за изборите за президент.Към ГЕРБ съм.
        Колежката от ГЕРБ е купила двустаен с ипотека в Манастирски ливади преди 3 години и вече издиша с изплащането.Каза че не можела да плаща ипотеката и ще трябва да го продава.До месец Март не можела да го продава защото имала големи неустойки към банката преди тази дата.В момента каза че едвам плаща вноските а работи на две места.Сами си правете сметката колко ипотечковци ще обрули инфлацията.
        Да го дава. Ще я оставя да живее в него под наем....:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Да, ама отговор няма нали "умнико". Аз ако се бях изложил толкова много в сферата в която работя, никога не пих се появил повече
          Хората бият трвевога, че функционалната неграмотност обхваща все по-голяма част от младото поколение, но явно ти се опитваш да покажеш, че проблемът е от по-отдавна. Казах отдавна, на който може да чете и разбира, какво се случи в транспорта, няма да повтарям за трудно разбиращи, само ще ти кажа да си знаеш, че цените тръгнаха надолу и няколко компании вече обявиха, че не виждат смисъл от увеличение на настоящите нива. Вече има спад от 20 % при някои превозвачи и ако тръгнем от тъпоумната логика, от която изобщо почна спора преди година, значи като пада цената на транспорта, трябва да падне и цената на квадратен метър, ама двете нямат много общо.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
            Искам да обърна внимание на модераторите върху следното:

В темата за повишението на цените на имотите, доста често пишещите участници биват подбуждани от понижителите-нулеваци и обитатели на детски стаи да пишат не по темата.

Та за да не стават полемики, нека модераторите вместо да трият или модерират коментарите на нормалните участници, а да преместват коментарите свързани с понижение в съответната тема. Тук в тази тема иде реч за повишение на цените поне до 2029-та и всички коментари за понижение следва да се третират като спам и тролене.

Може би дори е добра идея достъпа до тази тема за някои от най-яростните понижители да бъде ограничен само до правото да може да се чете, без право да се пише. Нямам нищо против същото да бъде направено реципрочно и в темата за понижението относно повишителите.

Хубаво ще е горното да бъде направено за да няма личностни нападки срещу инвеститорите притежаващи повече имоти от нямащи нищо нулеваци, обитаващи детски стаи.

Който харесва идеята нека натисне върху бутона "Харесвам" за да знаят модераторите дали има достатъчно поддръжници на тази идея.

пп. към нормалните инвеститори: Щом видите понижителски коментар натиснете бутона "Сигнал за нередност" и помолете коментара да бъде преместен в подходящата тема.
            Нима само аз виждам желание за самоуправство и опит за ограничаване на свободния изказ и мнение.
            Темата е какво повишение очаквате на недвижимите имоти и повече от 80% от здравомислещите хора могат спокойно да отговорят еднозначно или с големи постове кой както желае с отговора : Н И К А К В О !!

И ще бъде изцяло по темата зададена като заглавие.
            Смешни и детински са вече прищявките на някой пишман притежатели на уж имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнение

Жалко, че няма статистка за среден брой активност на обявите. Да се види колко масово обявите си стоят с месеци, а все по-често и от 1+ година.
              Каквито и цени да обявяват, презасищането е факт.
              Нямаш никаква идея за пазара на наеми. Или просто от позицията на наемател пишеш и си фантазираш някакви неща. Дури не знам защо се мъчи да ти обяснява.
              Пиша ти за последно малко повече вътрешно инфо ей така за да разбереш позицията на наемодателите. До момента не съм имал апарт, който да съм го отдал за повече от месец. Последният го преотдадох Февруари в най-тъпият възможен момент за 3 дни, но ФАКТ беше на 8% по-нисък наем / тогава беше криза/. Сега чакам/надявам се наемателя да се изнесе , за да го отдам на 20% повече - демек на 10% НАД предковид наемите..
              ОГРОМЕН процент от обявите за наеми са брокерски примамки ментета - звъниш и ти казват сори ама се отдаде вчера ама имаме друго подобно малко по-скъпо и доста по-тъпо в района...., снимките и описанието са мента и т.н.
              И друго - има долна граница под която наемите няма как да са у нас защото се отдава основно обзаведено. Има си определена амортизация и човек трябва да е меко казано слабоумен да отдава под наем под себестойността на разходите. Ако се стига до подобно нещо просто не се отдава докато някой не се съгласи да плати нужната цена - мебелите и пералнята леб и вода не искат.....Та по този повод не ми е проблем да държа имот за под наем и 5 години ако трябва празен....., но както казах досега не е имало нужда от подобно нещо....
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 21.11.2021, 12:35.

Коментар

Както казах, винаги ще се намери някой "умник" да зададе тъп въпрос.
                Да, ама отговор няма нали "умнико". Аз ако се бях изложил толкова много в сферата в която работя, никога не бих се появил повече
                Last edited by 13ADROL; 21.11.2021, 12:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Дълбоко се съмнявам, че отдаваш повече апарти от мен.... Още повече по спомен си наемател....Ако греша сори.
                  Мога да ти пусна и статистика за 5 години назад за наемите ама няма... :-) Избирай си да вярваш в каквото искаш. Аз ЗНАМ , че минахме нивата от преди Ковид от първо лице....:, а и статистиката това показва -))).
                  Предполагам живееш със заблудата от зимата на миналата година когато наистина имаше / в минало време/ спад от порядъка на 15% средно....беше....
                  Песи, здравият разум, комън сенс дето му викат у Факултето, е много срещу вдигането на наемите. Аз статистика за 5 години назад нямам, гледам само какво се случва около мен, а то не е в подкрепа на увеличението на наемите. Знам за студенти, които се върнаха по родните си места, напускайки квартири и още не са се върнали, чувам за хора от кол центрове, които си работят дистанционно от родните градове и са напуснали София, знам за наемодатели, на които им напуснаха наемателите, защото са си купили апартамент, гледам предавания за разни ИТ специалисти дето вдигали цените на къшите около София, щото искали простор, предполагам, че повишената смъртност в София освобождава повече апартаменти, отколкото го е правила преди 2 или 3 години. С това далеч не искам да кажа, че ти не си успял да си вдигнеш нивото на наемите, които получаваш, но ако ти оперираш в един определен сегмент от пазара, това не означава, че картинката като цяло не би могла да е друга. Иначе съм съгласен, че увеличението на цените на имотите предполага вдигане на наемите, в противен случай към днешна дата има неравенство между цена на актив и доход, но съвсем друг е въпроса може ли да се очаква увеличение на наемите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнение

Интересното е, че и аз следя.
                    Ахахахахахаххахахахахахаааааааааа
                    Attached Files
                    Last edited by 13ADROL; 21.11.2021, 12:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Колежката от ГЕРБ е купила двустаен с ипотека в Манастирски ливади преди 3 години и вече издиша с изплащането.Каза че не можела да плаща ипотеката и ще трябва да го продава.До месец Март не можела да го продава защото имала големи неустойки към банката преди тази дата.В момента каза че едвам плаща вноските а работи на две места.Сами си правете сметката колко ипотечковци ще обрули инфлацията.
                      Навремето плюеше по брокерите, после сам стана брокер. Навремето плюеше по ГЕРБ, а сега си в комисия към ГЕРБ. Що за човек си. Само келепира ли те интересува?
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Като си сигурен, че предстои спад, що не изчакаш с покупката на двата и след 3г. ще си купиш 3. Или сам толкова си вярваш на прогнозите, както крашна с цените на контейнерите
                        Както казах, винаги ще се намери някой "умник" да зададе тъп въпрос.

Коментар

И понеже ще се намери някой умник пак да пита що тогава купувам, направо да кажа, щото съм си харесал мястото, където ми строят и щото мога да си го позволя.
                          Като си сигурен, че предстои спад, що не изчакаш с покупката на двата и след 3г. ще си купиш 3. Или сам толкова си вярваш на прогнозите, както крашна с цените на контейнерите
                          Last edited by mibova; 21.11.2021, 12:18.

Коментар

Здравей Дъри и приятен ден.
                            Изненадан съм от това твърдение в черно от твоя пост. Както коментирахме, продавам си в момента апартамента, в който живея, за да си куя втори в сградата, в която вече си строя едно жилище за собствено ползване. Та, реално ако успея да продам, ще се наложи известно време да живея под наем докато са готови двата ми нови апартамента. Затова следя от няколко месеца наемите на тристайни в два квартала. Към днешни дати в сайта, който най-много се цитира тук, има 9 паратамента с намалени наема и 2 с увеличени за кв. Стрелбище. Има и поне един, който съм видял преди два месеца да е на по-висока цена, сега е на нова обява с по-нисък наем, но без макривоква за увеличение или намаление. В квартала, в който живея и също гледам за наем, съотношението е даже по-голямо в полза на намлените наеми. И понеже купувам и продавам едновременно в два квартала, мога смело да кажа, че с настоящите наеми и цени на продажба на м2, смятам, че спадът на цените на имотите е неминуем.
                            И понеже ще се намери някой умник пак да пита що тогава купувам, направо да кажа, щото съм си харесал мястото, където ми строят и щото мога да си го позволя.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Пич, не се излагай. Това, което си написал за наемите е пълна смехория. Сериозният спад е факт. Какви са причините за спада вече може да се дебатира.
                              Дълбоко се съмнявам, че отдаваш повече апарти от мен.... Още повече по спомен си наемател....Ако греша сори.
                              Мога да ти пусна и статистика за 5 години назад за наемите ама няма... :-) Избирай си да вярваш в каквото искаш. Аз ЗНАМ , че минахме нивата от преди Ковид от първо лице....:, а и статистиката това показва -))).
                              Предполагам живееш със заблудата от зимата на миналата година когато наистина имаше / в минало време/ спад от порядъка на 15% средно....беше....

Коментар

• Поскъпване с 42€/м2 за година във втория град

https://www.plovdiv24.bg/novini/plov...vrokvm-1157682

Коментар

Working...
                                X