Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Хората бият трвевога, че функционалната неграмотност обхваща все по-голяма част от младото поколение, но явно ти се опитваш да покажеш, че проблемът е от по-отдавна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В момента съм в една комисия за изборите за президент.Към ГЕРБ съм.
Колежката от ГЕРБ е купила двустаен с ипотека в Манастирски ливади преди 3 години и вече издиша с изплащането.Каза че не можела да плаща ипотеката и ще трябва да го продава.До месец Март не можела да го продава защото имала големи неустойки към банката преди тази дата.В момента каза че едвам плаща вноските а работи на две места.Сами си правете сметката колко ипотечковци ще обрули инфлацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Да, ама отговор няма нали "умнико". Аз ако се бях изложил толкова много в сферата в която работя, никога не пих се появил повече
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеИскам да обърна внимание на модераторите върху следното:
В темата за повишението на цените на имотите, доста често пишещите участници биват подбуждани от понижителите-нулеваци и обитатели на детски стаи да пишат не по темата.
Та за да не стават полемики, нека модераторите вместо да трият или модерират коментарите на нормалните участници, а да преместват коментарите свързани с понижение в съответната тема. Тук в тази тема иде реч за повишение на цените поне до 2029-та и всички коментари за понижение следва да се третират като спам и тролене.
Може би дори е добра идея достъпа до тази тема за някои от най-яростните понижители да бъде ограничен само до правото да може да се чете, без право да се пише. Нямам нищо против същото да бъде направено реципрочно и в темата за понижението относно повишителите.
Хубаво ще е горното да бъде направено за да няма личностни нападки срещу инвеститорите притежаващи повече имоти от нямащи нищо нулеваци, обитаващи детски стаи.
Който харесва идеята нека натисне върху бутона "Харесвам" за да знаят модераторите дали има достатъчно поддръжници на тази идея.
пп. към нормалните инвеститори: Щом видите понижителски коментар натиснете бутона "Сигнал за нередност" и помолете коментара да бъде преместен в подходящата тема.
Темата е какво повишение очаквате на недвижимите имоти и повече от 80% от здравомислещите хора могат спокойно да отговорят еднозначно или с големи постове кой както желае с отговора : Н И К А К В О !!
И ще бъде изцяло по темата зададена като заглавие.
Смешни и детински са вече прищявките на някой пишман притежатели на уж имоти.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнение
Жалко, че няма статистка за среден брой активност на обявите. Да се види колко масово обявите си стоят с месеци, а все по-често и от 1+ година.
Каквито и цени да обявяват, презасищането е факт.
Пиша ти за последно малко повече вътрешно инфо ей така за да разбереш позицията на наемодателите. До момента не съм имал апарт, който да съм го отдал за повече от месец. Последният го преотдадох Февруари в най-тъпият възможен момент за 3 дни, но ФАКТ беше на 8% по-нисък наем / тогава беше криза/. Сега чакам/надявам се наемателя да се изнесе , за да го отдам на 20% повече - демек на 10% НАД предковид наемите..
ОГРОМЕН процент от обявите за наеми са брокерски примамки ментета - звъниш и ти казват сори ама се отдаде вчера ама имаме друго подобно малко по-скъпо и доста по-тъпо в района...., снимките и описанието са мента и т.н.
И друго - има долна граница под която наемите няма как да са у нас защото се отдава основно обзаведено. Има си определена амортизация и човек трябва да е меко казано слабоумен да отдава под наем под себестойността на разходите. Ако се стига до подобно нещо просто не се отдава докато някой не се съгласи да плати нужната цена - мебелите и пералнята леб и вода не искат.....Та по този повод не ми е проблем да държа имот за под наем и 5 години ако трябва празен....., но както казах досега не е имало нужда от подобно нещо....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 21.11.2021, 12:35.
- 1 like
Коментар
-
Както казах, винаги ще се намери някой "умник" да зададе тъп въпрос.
Last edited by 13ADROL; 21.11.2021, 12:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Дълбоко се съмнявам, че отдаваш повече апарти от мен.... Още повече по спомен си наемател....Ако греша сори.
Мога да ти пусна и статистика за 5 години назад за наемите ама няма... :-) Избирай си да вярваш в каквото искаш. Аз ЗНАМ , че минахме нивата от преди Ковид от първо лице....:, а и статистиката това показва -))).
Предполагам живееш със заблудата от зимата на миналата година когато наистина имаше / в минало време/ спад от порядъка на 15% средно....беше....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнение
Интересното е, че и аз следя.
Last edited by 13ADROL; 21.11.2021, 12:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В момента съм в една комисия за изборите за президент.Към ГЕРБ съм.
Колежката от ГЕРБ е купила двустаен с ипотека в Манастирски ливади преди 3 години и вече издиша с изплащането.Каза че не можела да плаща ипотеката и ще трябва да го продава.До месец Март не можела да го продава защото имала големи неустойки към банката преди тази дата.В момента каза че едвам плаща вноските а работи на две места.Сами си правете сметката колко ипотечковци ще обрули инфлацията.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Като си сигурен, че предстои спад, що не изчакаш с покупката на двата и след 3г. ще си купиш 3. Или сам толкова си вярваш на прогнозите, както крашна с цените на контейнерите
- 2 Харесвания
Коментар
-
И понеже ще се намери някой умник пак да пита що тогава купувам, направо да кажа, щото съм си харесал мястото, където ми строят и щото мога да си го позволя.Last edited by mibova; 21.11.2021, 12:18.
- 1 like
Коментар
-
Здравей Дъри и приятен ден.
Изненадан съм от това твърдение в черно от твоя пост. Както коментирахме, продавам си в момента апартамента, в който живея, за да си куя втори в сградата, в която вече си строя едно жилище за собствено ползване. Та, реално ако успея да продам, ще се наложи известно време да живея под наем докато са готови двата ми нови апартамента. Затова следя от няколко месеца наемите на тристайни в два квартала. Към днешни дати в сайта, който най-много се цитира тук, има 9 паратамента с намалени наема и 2 с увеличени за кв. Стрелбище. Има и поне един, който съм видял преди два месеца да е на по-висока цена, сега е на нова обява с по-нисък наем, но без макривоква за увеличение или намаление. В квартала, в който живея и също гледам за наем, съотношението е даже по-голямо в полза на намлените наеми. И понеже купувам и продавам едновременно в два квартала, мога смело да кажа, че с настоящите наеми и цени на продажба на м2, смятам, че спадът на цените на имотите е неминуем.
И понеже ще се намери някой умник пак да пита що тогава купувам, направо да кажа, щото съм си харесал мястото, където ми строят и щото мога да си го позволя.
Колежката от ГЕРБ е купила двустаен с ипотека в Манастирски ливади преди 3 години и вече издиша с изплащането.Каза че не можела да плаща ипотеката и ще трябва да го продава.До месец Март не можела да го продава защото имала големи неустойки към банката преди тази дата.В момента каза че едвам плаща вноските а работи на две места.Сами си правете сметката колко ипотечковци ще обрули инфлацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пич, не се излагай. Това, което си написал за наемите е пълна смехория. Сериозният спад е факт. Какви са причините за спада вече може да се дебатира.
Мога да ти пусна и статистика за 5 години назад за наемите ама няма... :-) Избирай си да вярваш в каквото искаш. Аз ЗНАМ , че минахме нивата от преди Ковид от първо лице....:, а и статистиката това показва -))).
Предполагам живееш със заблудата от зимата на миналата година когато наистина имаше / в минало време/ спад от порядъка на 15% средно....беше....
Коментар
Коментар