IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin

И да рисуваш, и да не рисуваш - вече си на изпарения, камиларски таман да схванеш разликата между немско и дагето с мангалорез
    Важното е, че при теб всичко е точно. Остават още +/-15 години пране на чаршафи и после с пенцията пей сърце в гръцкото бунгало (ако не е изгнило до тогава)
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

А колко спечели като продаде на цени от 2017?
      Този въпрос вече е изкристализиран от Ледчо. Няма нужда пак да се смятат загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

10% от лихви в банката малко ли са ?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Щом не гониш печалба КВО ТЕ ИНТЕРЕСУВА ЦЕНАТА?
          Ето мен ме интересува доходност на наем да е минимум 7% или да се изплаща МАКС за 15 години.
          При 5€ наем на квадрат = това прави 900€ в ХУБАВА локация. Да не говорим че имаме 200€ за довършване. Става 700€ на хубава локация. (хубава - такава дето ще може да се отдава без проблеми на платежоспособни клиенти)
          Е те искат по 3 пъти повече - да не ме е шибал дявола да си загробвам парите в нещо дето ЦЯЛ живот (и до 100 да живея) няма да си ги избия, камо ли да спечеля. И това без да смятам НИКАКВИ разходи - ни данъци, ни ремонти, камо ли пък 4% амортизация на сградата.

Коментар

Ето мен ме интересува доходност на наем да е минимум 7% или да се изплаща МАКС за 15 години.
            При 5€ наем на квадрат = това прави 900€ в ХУБАВА локация. Да не говорим че имаме 200€ за довършване. Става 700€ на хубава локация. (хубава - такава дето ще може да се отдава без проблеми на платежоспособни клиенти)
            Е те искат по 3 пъти повече - да не ме е шибал дявола да си загробвам парите в нещо дето ЦЯЛ живот (и до 100 да живея) няма да си ги избия, камо ли да спечеля. И това без да смятам НИКАКВИ разходи - ни данъци, ни ремонти, камо ли пък 4% амортизация на сградата.
            Абе коуега, мен ме интересува да вземем днеска комисион, оно не ме интересува ти колко ше живееш, я сакам комисионо!
            Купи са, че да не свършат, и ми дай комисионо!

Коментар

Ратко го е описал добре. Цената ме интересува дотолкова колко и какво мога да купя.
              Ако имам 100К сега ще купя двустаен, след 3 години гарсониера, след 5 години гараж, след 10 години мазе....Така че цената е важна ако спим на Централна гара.
              Калкулацията с наемите е сложна. Иначе си прав живота под наем ще става все по-изгоден спрямо покупката.... Защото покупката ще става все по-невъзможна за 90% от хората...., а наема достъпен спрямо доходите за почти всички....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Как да го напиша. Ще се радвам да махнеш този линк от тук. Това е както като писах на Ледчо да не се увлича. Не е нужно стадото да се просвещава....:-)
                Иначе всичко описано ми е ясна като ходенето :-) и е сред основните неща движещи имотите. Има и още подобни неща за които рядко сме писали тук. Има и неща за които малко са се поувлекли и не са ги описали безпристрастно или просто пропуснали ги. Но те не променят много общата картина.
                А общата картина е че понеже имотите са флегматични относно ценовите промени има гориво не до 2029, а до 2039....:-)
                Търсиш си белята. Ще те разпънат на кръст олимпийците с подобни прогнози. Знаеш много добре какво им се пише на вестоносците на лошите вести в темата.

Ще цитирам Купата: Още не е късно за покупка на имот, ДА цените вече не са никак лесни за свикване, НО по-евтини няма да има."
                Last edited by bulgarian lev; 24.11.2021, 12:15.

Коментар

Разбираш от аритметика нали ? Като погледнеш онези таблички и картинки наистина ли си мислиш, че би имало ''повишител'' , който да продаде ? Защо да го прави след като ръста към момента / кумулативно/ не отговаря на факторите определящи цените ? Писах го наскоро, но ще повторя - единствено ръста за 2021 надхвърля нормалното, но погледнато в дълъг период сме много под нормалното ценово ниво.
                  Пишеш за някакви печалби .... Печалбите нека ги правят на борсата или където искат. Ние искаме да запазим относителна стойност на изкараното с труд. Никой не гони печалба....Обаче е ясно, че който не си е купил навреме тухла в бъдеще ще му е все по-трудно да си купи....
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Има ли един повишител дето ИМА намерение да продава?
                    И 1млн да стане квадрата като не продавате НИЩО НЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ. Ама то и как да стане като НЯМАТЕ НИЩО КОЕТО ДА ПРОДАДЕТЕ
                    повишителите по принцип за ориентирани към КУПУВАНЕ. ЛОГИКАТА Е ТАКАВА. щом цената ще се вдига търсиш да купиш.
                    обаче понижителите са странни птици. смятат, че цената ще пада, но никой нищо не продава?!
                    защо така?
                    - нямат какво
                    - сами не си вярват на прогнозата
                    препоръка е

Коментар

И 1млн да стане квадрата като не продавате НИЩО НЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ. Ама то и как да стане като НЯМАТЕ НИЩО КОЕТО ДА ПРОДАДЕТЕ
                      Разбираш от аритметика нали ? Като погледнеш онези таблички и картинки наистина ли си мислиш, че би имало ''повишител'' , който да продаде ? Защо да го прави след като ръста към момента / кумулативно/ не отговаря на факторите определящи цените ? Писах го наскоро, но ще повторя - единствено ръста за 2021 надхвърля нормалното, но погледнато в дълъг период сме много под нормалното ценово ниво.
                      Пишеш за някакви печалби .... Печалбите нека ги правят на борсата или където искат. Ние искаме да запазим относителна стойност на изкараното с труд. Никой не гони печалба....Обаче е ясно, че който не си е купил навреме тухла в бъдеще ще му е все по-трудно да си купи....

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Не смея да давам твърди и ясни прогнози, но както и преди съм писал, след 2022 демографията предполага отлив на млади хора от пазара. Засега пандемията задържа част от гастарите у нас и тяхната икономическа активност отчасти е насочена към подържане на имотния балон със спестените средства от теглилата по Фропата, но щом тръгнат да се изтеглят към чужбината, нелуксозните имоти ще издишат. Луксозните ще запецнат на едно място. Това вероятно ще се случи към 2023 г.
                        благодаря за мнанието, но ми се иска да обсъдим следните неща
                        кои млади хора ще напуснат пазара и къде ще отидат? всъщност пазара на труда ли имаш предвид или на ни?
                        гастерите, които сега са заети да купуват, догодина ще продават за да идат пак на гурбет ли? не ми звучи много логично, но да допуснем, че е така.
                        не мисля обаче, че те са някакъв значим фактор. може би за малките населени места - да. но за големите градове и в частност софия едва ли са и половин %
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

сега ще помогнеш ли на рулетката да си направи изводите за цените на имотиту
                          Не смея да давам твърди и ясни прогнози, но както и преди съм писал, след 2022 демографията предполага отлив на млади хора от пазара. Засега пандемията задържа част от гастарите у нас и тяхната икономическа активност отчасти е насочена към подържане на имотния балон със спестените средства от теглилата по Фропата, но щом тръгнат да се изтеглят към чужбината, нелуксозните имоти ще издишат. Луксозните ще запецнат на едно място. Това вероятно ще се случи към 2023 г.

Коментар

Как да го напиша. Ще се радвам да махнеш този линк от тук. Това е както като писах на Ледчо да не се увлича. Не е нужно стадото да се просвещава....:-)
                            Иначе всичко описано ми е ясна като ходенето :-) и е сред основните неща движещи имотите. Има и още подобни неща за които рядко сме писали тук. Има и неща за които малко са се поувлекли и не са ги описали безпристрастно или просто пропуснали ги. Но те не променят много общата картина.
                            А общата картина е че понеже имотите са флегматични относно ценовите промени има гориво не до 2029, а до 2039....:-)
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                              [SIZE=20px][B]Б
                              ====

Извод: квартирите, деЦките и сървърните ще останат хит още мноооого дъъъъълго време... поне до 2029-та
                              Иначе всичко описано ми е ясно като ходенето :-) и е сред основните неща движещи имотите. Има и още подобни неща за които рядко сме писали тук. Има и неща за които малко са се поувлекли и не са ги описали безпристрастно или просто пропуснали ги. Но те не променят много общата картина.
                              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.11.2021, 12:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Изглежда големите и средните сиви пари, който по-преди се изпаряваха на към извън страната, сега се въртят вътре, особено в имотния сектор. Имотите са новите офшорки. Явно сивите пари не се безпокоят, че някой ще тръгне да ги улавя (дестилира) и спокойто се реят сред "високите сини планини". А населението се омайва от изпаренията и прави криви сметки как да се задоми или одомашни.
                                сега ще помогнеш ли на рулетката да си направи изводите за цените на имотиту
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X