Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
и двамата с берфокчо имате поглед само от страната на квартирантите
така като гледам сте от типа дето засира, нали?
така и ще останете
- Изкарвам повече, отколкото ти изкарваш Ако ти правиш от наема 7%, аз правя 17%. Затова и наемът ми е по-изгоден отколкото покупката
- Слугуваш ми. Ти си ми слугата, аз съм ти чорбаджията. Този, който плаща, той поръчва музиката. Ако ми се запуши каналът, търчиш да го отпушваш. Ако не работи нещо в кухнята - търчиш и отстраняваш повредата.
- Ако нещо почнеш да ме изнервяш си вдигам чуковете и те оставям да чистиш след мен, а аз отивам при следващия "инвеститор"-наивник, като падащите наеми играят само в моя полза.
Как мислиш, зле ли ми е?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнение
Аз квартирант съм бил само 6 месеца като студент . И нямам много спомени, че имах и стая в общежитие , а там беше по интересно.
Но така като гледам си от типа хазайчета дето ги насират наемателете, нали?
Или предлагаш екстри повече от другите в квартала, или ти бягат и идва тишината на празната едностайка.
Така и ще останеш .
иди гушни мечето.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
и двамата с берфокчо имате поглед само от страната на квартирантите
така и ще останете
Но така като гледам си от типа хазайчета дето ги насират наемателете, нали?
Или предлагаш екстри повече от другите в квартала, или ти бягат и идва тишината на празната едностайка.
Така и ще останеш .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако имаш спестени пари - при криза с инфлация имаш проблем. (в тази група е той)
ако имаш кредити - при криза с инфлация и по-скоро последвалата борба с тази инфлация имаш проблем.
ако си на заплата - при инфлация имаш проблем, защото тръгне ли яката инфлация дохдите неиминуемо изостават. ( в тази група)
ако си производител, търговец, строител - при инфлация имаш проблем, защото ти се вдигат суровини, материали и труд, а доходите на клиентите обикновено изостават. Да успокоение е, че тези със спестени пари искат да купят НИ и други активи и трайни стоки, но това е до време.
като цяло тръгне ли стабилно инфлацията почти никой не е ОК. е има и малки зключения примерно хора с бетон фиксирани кредити с лихви 1-2%, но банките имат опит и им кроят 'шапка' почти винаги. Маса народ дължи по карти,потребителски и лизинги и там тръгне ли борбата с инфлацията е зле.
обърнем ли го на стаглфация тогава пак зле
с печатане и харчене без покритие никой не се е оправил дългосрочно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тези 7% дали са преди или сред ремонта на осрания апартамент (при поредната смяна на наематели)?
В момента, при настоящите цени на метериали, мебели и наеми, ще трябват едни 5 годинки да отдаваш само за да избиеш новия ремонт. А след тези 5 години (ако изобщо ги докараш) ще трябва нов ремонт.
така и ще останете
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениекато цяло тръгне ли стабилно инфлацията почти никой не е ОК
Като отънеят доходите - остават пари само за най-важното.
Останалото - гори......
(пример - всеки петролен шок, повлича свързаните стоки и събаря останалите, рецесия и прочее)
Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнениеВъпроса ми беше , какво повече предлагаш от другите в квартала , за да вдигаш така наема и да се лепят наематели. Ти си хитро мишле с въртелива опашка, измислило си нещо оригинално.
Ти не го ли знаеш вица, дето българин и ром продават апартаменти - един и същ етаж, едно и също разположение, една и съща гледка, едно и също обзавеждане... всичко 1:1, обаче ромът го пуска с 20% горница и го продава пръв! Българинът изумен:
- Е как така?!
- Аз нямам циганин съсед, казал ромът!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Кавръчето с кое им е таргет?
Той милият е като костенурка, носи си цялата собственост на гърба
Затова милее за революции, барем последните да станат първи, но уви..
ако имаш кредити - при криза с инфлация и по-скоро последвалата борба с тази инфлация имаш проблем.
ако си на заплата - при инфлация имаш проблем, защото тръгне ли яката инфлация дохдите неиминуемо изостават. ( в тази група)
ако си производител, търговец, строител - при инфлация имаш проблем, защото ти се вдигат суровини, материали и труд, а доходите на клиентите обикновено изостават. Да успокоение е, че тези със спестени пари искат да купят НИ и други активи и трайни стоки, но това е до време.
като цяло тръгне ли стабилно инфлацията почти никой не е ОК. е има и малки зключения примерно хора с бетон фиксирани кредити с лихви 1-2%, но банките имат опит и им кроят 'шапка' почти винаги. Маса народ дължи по карти,потребителски и лизинги и там тръгне ли борбата с инфлацията е зле.
с печатане и харчене без покритие никой не се е оправил дългосрочно.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
какви 7%, какви бонуси, в каква каша си се забъркал
Въпроса ми беше , какво повече предлагаш от другите в квартала , за да вдигаш така наема и да се лепят наематели. Ти си хитро мишле с въртелива опашка, измислило си нещо оригинално.Last edited by Bearfox; 15.11.2021, 19:18.
- 1 like
Коментар
-
дето ще се занимаваш с уточнения на дребно виж това
https://www.investor.bg/novini/261/a...d-naem-339712/
не е точно по темата за цените, но пък е по темата за НИ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Отдавна е така , още от март месец. Сега продава само фасони. Кокетничи със 7% , но дефакто ще ги свали още след Нова Година , а бонусите към наемателите с които ги е привлякъл, ще останат. Не е на сметка.
В момента, при настоящите цени на метериали, мебели и наеми, ще трябват едни 5 годинки да отдаваш само за да избиеш новия ремонт. А след тези 5 години (ако изобщо ги докараш) ще трябва нов ремонт.Last edited by ejonny2376; 15.11.2021, 18:45.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Отдавна е така , още от март месец. Сега продава само фасони. Кокетничи със 7% , но дефакто ще ги свали още след Нова Година , а бонусите към наемателите с които ги е привлякъл, ще останат. Не е на сметка.
слушай, вземи дай някой от резервните никове на купчо.
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Кавръче,
то на всички е ясно, че ако нещо не се направи нещата ще ескалират и накрая хората ще се вдигнат на бунт.
големият въпрос е как да го изиграят задаващия се обир на масите и кой точно как да бъде обран.
не се залъгвай и ние сме им в таргет групата на големите акули.
Той милият е като костенурка, носи си цялата собственост на гърба
Затова милее за революции, барем последните да станат първи, но уви..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнениеНе разясни как си привлякла наемателите със 7% горница за средното на квартала. Екстри,ясно, но какви?
Неслучайно по цял ден се обсъжда оцетното съдържание (в %).
После вече лесно се рентва по схемата: апарт + мазе + съдържание.
Разбра ли сега откъде идва горницата...
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар