IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Обясни му що е то “земя” в регулация, да се поуспокои
    За 2004 година говорим како ,юриЗке

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
      Активизира се старо свлачище между Албена и Балчик

от БНТ
      07:32, 14.03.2023

https://bntnews.bg/news/aktivizira-s...26483news.html
      Добре, че не вали у Варненско, тогава няма да е само едно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

В крайна сметка риск губи, риск печели, Берти. Аз съм поел риска.
        Ако е свлачище, нито дървета нито треви ще помогнат. Виждали сте видеата как цял планински склон с 30-40 метрови борове се сурва. Аз бях останал с впечатление , че ерозията е проблем. Смокините ги споменах защото искат малко вода и лесно се хващат. Само че борбата с ерозията не е политика или темата с имоти, където всеки разбира. Може да се окаже , че корените на смокинята не са достатъчно здрави за да има полза а в същото време разрохкват почвата и увеличават ерозията.
        Като бях малък съм помагал да оправяме едно място в Балкана. Бяха изсекли боровете и течаха кални реки. На полегатите места слагахме едни платнища от коноп на целия склон. Имаше отвесни места където шиехме чували , пълнехме ги със слама и почва и ги спускахме с въжета да създадем нещо като покритие. Конопа вероятно ще изгние до няколко години , но през това време ще са се хванали растенията. Сега има едни пластмасови хармоники , пластмасов лист с прорези и като го разтегнат стават кутийки, където може да се задържи почва и да се засади трева. На принципа на хартиените гирлянди са. Много зависи колко е стръмен склона. Най-добре да си платите на специалист защото той ще може да препоръча какви местни треви да се засадят и как да се поливат за да се хванат. Тия прерийните треви например мисля че не виреят в глинести почви.

Коментар

• Хайде малко да пооплакнете очи, стига сте се карали. Особено на Лев-а ще му ареса.

https://www.youtube.com/watch?v=SfrceXE79gI

Коментар

ЮрисКо мнение...50 грешки на квадратен сантиметър...
            Човека се гъбарка с вас ,ама вие не вдЕвате.

Коментар

Бетърчо, споко, всички статии, включотелно тази от 2015 досега съм ги изчел. Айде нали моята къща ще падне, ще дойдат, ще ме отчуждат и толкоз. Кеф цена няма, седи си у хола във Владиславово и не поемай нещо което не е за теб. Добре че си ти да ме светнеш къде има свлачище, аз до вчера не знаех.
              Изчел си, ама пак си се нахакал в свлачището, където те е шубе да стъпиш от пролетта.
              П.С нал Чайка беше, сега тва Владиславово откъде излезе?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Мъка а? НиЗка е пустата му височина.
                ЮрисКо мнение...50 грешки на квадратен сантиметър...
                Last edited by X_Y; 13.08.2024, 16:30.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                  Активизира се старо свлачище между Албена и Балчик

от БНТ

Бетърчо, споко, всички статии, включотелно тази от 2015 досега съм ги изчел. Айде нали моята къща ще падне, ще дойдат, ще ме отчуждат и толкоз. Кеф цена няма, седи си у хола във Владиславово и не поемай нещо което не е за теб. Добре че си ти да ме светнеш къде има свлачище, аз до вчера не знаех.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от power_grib Разгледай мнение

нидерландията не е свлачище за каквото ти дума човеко . просто е с низка надморска височина даже на места под морското равнище.
                    това са различни неща .
                    преди да напишеш нещо първо го провери в интернет .
                    като за други казуси по които си давала компететно юриско мнение
                    но само по дефолт .
                    Мъка а? НиЗка е пустата му височина.
                    Last edited by X_Y; 13.08.2024, 16:29.

Коментар

• Активизира се старо свлачище между Албена и Балчик

от БНТ

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

По-скоро се радвайте на имота и го използвайте максимално за теб и семейството, защото мястото е такова, че не е ясно след година, две,три как ще е зоната.

На твое място бих се радвал на имота максимално и не бих обръщал къщата на туристически обект само и само да имам доходност. Имаш си апартаменти купени за под наем.

Какъв "туристически обект" ти видЕ ли "двора"?

Коментар

Има отпуснати средства за укрепване, отдолу алея има която свързва Албена с Балчик. Свлачищата са северно от моя участък, при мен ерозията е само проблем. Отдолу е скала, свличането което стана 2014 мисля беше северно в резултат на неотстранена авария на магистрален водопровод. Още се съдят с общината.
                          Човек що говориш глупости? Имам познати, които се радват, че не са били там, когато всичко е отишло в морето.
                          Ти си в свлачищната зона, неслучайно не си стъпил там от пролетта, защото те е шубе.
                          Ето:

http://gz-varna.mrrb.government.bg/map/318/

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Свлачището си е природа, а срещу природата ние не можем да скачаме. Просто на тези кофтори мястото им не е там, опасни са и са незаконни. Общината трябва да си свърши работата по друг начин - чрез премахването им (доброволно или не). Така биха действали във всяка бяла държава.
                            Така е, и форумниО "инвестор" го знае прекрасно, неслучайно показва снимки от пролетта, когато е ходил там за последно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Точно там със смокини може само да си обогати пейзажа, но друго не.
                              Целият район е свлачищен, а общината толкова пари няма. Там се работи само в момента, когато от бюджета (или европата) им пуснат големи пари, но пак се прави по нашенски....
                              Укрепване на подобни свлачища е много дебела работа и много скъпа, а за съжаление има доста по северното ни черноморие.
                              Там до колкото си спомням го укрепваха герберите веднъж... дано държи.
                              Аве те капаците на шахтите не се научиха да подравняват с пътната настилка, ти за свлачища говориш.

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Аз се надявам най-късно през Септември да продам апартамента. Да говорим следващата година правилно ли е или не. Честно казано мен цената дори не ме бърка, парите трябва да ми освободят време за да си вдигна резултатите и да мога да се реализирам по-добре след това. При нас е важно с какви професори си работил а те приемат според резултатите. Все пак ще ми е интересно да видя докога може да продължи тази лудост с имотите в България

Прованс се нарича всичко извън Рим. София също е прованс.В Рим , ако се изключи центъра, цените са като в София, което не е нормално.
                                Момко ти в кой университет учиш коя специалност и кой курс?
                                Last edited by nradev1111; 13.08.2024, 20:44.

Коментар

Working...
                                X