IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Сори Джонка когато фактите говорят е редно да замълчиш за да не ти се смеят

Да обясняваш как имотите били поскъпнали само 3 пъти за 20г си е като да си направиш публично харакири

Ето тука са Бота и Кавръка даже на тях им е неудобно да те подкрепят
    Едностаен Надежда 1 - 02/2004 средна цена 366 Евро
    Едностаен Надежда 1 - 08/2021 средна цена 889 Евро

Това е максималният период на графиката в Imot.bg. Ако от 2004 досега са 2,5 пъти, от 2001 да са максимум 3-3,5 пъти.
    Колко са верни тези данни не ме интересува, идват от брокерски сайт. Нито пък ме интересува ти за колко си купил и каква доходност си реализиарал - просто защото говориш 100 процентови лъжи през цялото време.

Коментар

Да обясняваш как имотите били поскъпнали само 3 пъти за 20г си е като да си направиш публично харакири

20 години е прекалено удобен период за имотите, преди 20 години още бяха на абсолютното дъно след Виденовата зима. Скоро след това почват да растат сериозно и 2008ма стигат почти сегашните цени. Ако хванем 14 годишен период, твоята теза ще издиша тотално, 10 пъти покачване на Дау срещу почти същите цени на имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        Обръщам се към всички във форума /без изключение /.
        Понеже темата така или иначе е значително популярна част от информацията тук ,е достигнала или предстои да достигне и до доста по-голяма публика .
        Не искам да изразя еднолично мнението си по нея ,но понеже имам покана за това ,ще помоля всеки един от Вас /без изключение /да отговори кратко и ясно на 3 въпроса :

- Как бихте обобщили 2021 г. за жилищния пазар у нас?
        - Кои фактори очаквате да влияят върху пазара през 2022 г.?
        - Очаквате ли ръстът на цените на жилищата да продължи и през следващата година?

Отговорите трябва да бъдат в рамките на няколко изречения/кратки и ясни/

Имайте в предвид че информацията която споделите ще бъде използвана на годишна база и ще бъде публикувана за изготвянето на доклад който ще достигне до цялото общество в България .
        Поканата е към мен ,но смятам че тя е в резултат на участието ми тук ,и разговорите ,конфликтите /за добро или лошо/,от всички ни.
        Затова сметнах за добре да се обърна и към Вас ,за да можете и Вие да участвате заедно с мен по някакъв начин .

Поздрави на всички ,

Ако искате пускайте отговорите тук или на лични ,както пожелаете
        Лудостта продължава. Няма никаква инвестиционна логика - да вкарваш пари в нещо дето ти носи само загуби. С тенденция да стават все по големи. Липсата на финансова култура ще доведе до пореден път до МАСОВИ фалити.
        Факторите са същите - икономическа среда, безработица, инфлация, очаквания. Най-важните са ДОСТЪПНОСТ 3-5 годишни доходи и доходност от наем. И двете са отдавна и изключително много в негативната скала. По писаните правила е бърза продажба, че такива времена с луди няма как да има дълго време.
        Очаквам да се върнем към нормалното състояние - ака спад. Кога и как ще се случи? Само управляващите ковид безумието знаят. Те определят за жалост новото нормално. Според тях НЯМА ДА ПРИТЕЖАВАМЕ НИЩО И ЩЕ СМЕ ЩАСТЛИВИ.
        Отколешна мечта на запада е да изземат имуществото и свободата на изтока. Ще видим дали ще успеят. БГ със сигурност ще е НАЙ-костеливия орех
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ако има разлики в процентите ,то те са компенсирани в опциите за бърза ликвидност когато продадеш на борсата и риска да се забавиш дълго с имота ,освен това имаш и разходи по данъци,поддръжа и това че е празен в определени периоди ,когато теглиш чертата в най-добрия случай нещата са на кантар или клонят към борсата ,особено ако инвестициите са в ETF

Коментар

Джонка постове като този говорят за дълбоко непознаване на пазара от преди 20г граничещо с пълно невежество и се чудя дали въобще да ти отговарям след като хабер си нямаш за онези времена

По онова време цените бяха в долари и например панелна гарсониера в Надежда струваше под 10 000 долара - Моля ти се покажи ми в момента нещо подобно на 30 000 евро

И преди съм писал че съм купил 2004-та до момента там теоретичната ми капиталова е над 8 пъти сметната на база 20 годишни наема
            Лорда също сподели че имот купен пак по това време му е с над 6 пъти капиталова

Дури по това време е купувала продавала - Питай нея ако не ми верваш но не се излагай защото този ти пост говори за много ниско ниво
            Мога да потвърдя твоите констатации, така беше и е така в момента. Мнението ми мога да го подкрепя с множество примери ,но не виждам смисъл.
            Затова и обичам инвестициите в имоти

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не ми отговаряй и не ме коментирай - ще съм изключително радостен да не комуникирам с теб по никакъв повод - просто няма какво да си кажем повече.

Коментар

По това време миналата година прогнозата ми беше за 20% поскъпване за 2021 и още 20% през 2022 след това редукция - Продължавам да поддържам тази позиция

Пазара 2021 е началото на надуването на Балона към момента той е надут до средата
                2022- Ще продължи да се надува до пръсване
                Очаквам в края на 2022 или началото на 2023-та да има пръсване или сериозна корекция
                Добави и факторите за влияние на пазара .

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                  Обръщам се към всички във форума /без изключение /.
                  Понеже темата така или иначе е значително популярна част от информацията тук ,е достигнала или предстои да достигне и до доста по-голяма публика .
                  Не искам да изразя еднолично мнението си по нея ,но понеже имам покана за това ,ще помоля всеки един от Вас /без изключение /да отговори кратко и ясно на 3 въпроса :

- Очаквате ли ръстът на цените на жилищата да продължи и през следващата година?

Имайте в предвид че информацията която споделите ще бъде използвана на годишна база и ще бъде публикувана за изготвянето на доклад който ще достигне до цялото общество в България .
                  Поканата е към мен ,но смятам че тя е в резултат на участието ми тук ,и разговорите ,конфликтите /за добро или лошо/,от всички ни.
                  Затова сметнах за добре да се обърна и към Вас ,за да можете и Вие да участвате заедно с мен по някакъв начин .

Поздрави на всички ,

По това време миналата година прогнозата ми беше за 20% поскъпване за 2021 и още 20% през 2022 след това редукция - Продължавам да поддържам тази позиция

Пазара 2021 е началото на надуването на Балона към момента той е надут до средата
                  2022- Ще продължи да се надува до пръсване
                  Очаквам в края на 2022 или началото на 2023-та да има пръсване или сериозна корекция

Коментар

Джонка постове като този говорят за дълбоко непознаване на пазара от преди 20г граничещо с пълно невежество и се чудя дали въобще да ти отговарям след като хабер си нямаш за онези времена

По онова време цените бяха в долари и например панелна гарсониера в Надежда струваше под 10 000 долара - Моля ти се покажи ми в момента нещо подобно на 30 000 евро

И преди съм писал че съм купил 2004-та до момента там теоретичната ми капиталова е над 8 пъти сметната на база 20 годишни наема

Дури по това време е купувала продавала - Питай нея ако не ми верваш но не се излагай защото този ти пост говори за много ниско ниво
                    Не ми отговаряй и не ме коментирай - ще съм изключително радостен да не комуникирам с теб по никакъв повод - просто няма какво да си кажем повече.

Коментар

ДАУ 2019 е бил 19000 сега е почти 36000

Ти колко човека познаваш дето към онзи момент не са имали акции и точно на дъното са набили пари за няколко апарта?

Ако беше си направил труда да прочетеш предишният ми пост щеше да видиш че там съм написал че като изключим дъната при акциите 2009-та и 2019-та през останалото време е било по изгодно да се инвестира в имоти - Особено видно е това на по голям времеви интервал
                      ДАУ 2012 - 12000.
                      ДАУ СЕГА- 36000

Средна цена двустаен 2012 - 770 Евро
                      Средна цена двустаен сега - 1100 Евро

Как мислиш, дали само 2009 и 2019 са годините?
                      Last edited by keep_calm; 08.12.2021, 12:52. Причина: спазвайте добрият тон.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
                        Прочети си предишния пост и го съпостави с този. Откриваш ли 5те лъжи и простотии, които изтърси?
                        Сега влез в статистиките и виж, че поскъпването при имотите от 2001 до сега е средно 3 пъти. След което се хвърли от някъде - от такива прости малоумници като теб дори брокерското съсловие няма нужда.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Дау през 2009 е бил 7000, сега е 35000 - грубо 5 пъти. Айде да си говорим пак за имотите в София, дето висят оттогава на оферта и няма купувачи
                          ДАУ 2019 е бил 19000 сега е почти 36000

Ти колко човека познаваш дето към онзи момент не са имали акции и точно на дъното са набили пари за няколко апарта?

Ако беше си направил труда да прочетеш предишният ми пост щеше да видиш че там съм написал че като изключим дъната при акциите 2009-та и 2019-та през останалото време е било по изгодно да се инвестира в имоти - Особено видно е това на по голям времеви интервал

Коментар

Не бе това си е нормална брокерска исмама ние сме си родени исмамници ама какво да направя като цифрите това говорят

ДАУ преди 20г е малко над 10000 в момента е 35000 - грубо 3.5 пъти

Ако намериш имот в София за това време да е поскъпнал по малко от 5 пъти получваш Нобелова награда за понижение

Прочети си предишния пост и го съпостави с този. Откриваш ли 5те лъжи и простотии, които изтърси?
                            Сега влез в статистиките и виж, че поскъпването при имотите от 2001 до сега е средно 3 пъти.
                            Last edited by keep_calm; 08.12.2021, 12:54. Причина: спазвайте добрият тон

Коментар

Крети като се изложи като кифладжия с 4 цифреният годишен доход от наеми си взе забележка и директно прескочи 5-те цифри и сега вече е 6 цифрен та да се нареди до мъжете
                              Нещата са прости
                              Рентите ги прибира щерка ми, която вече е студент - с изкарани 5-цифрени резерви за следване (в евра). Противно на наивните ви представи доходите ми не се ограничават от наеми, по-скоро са екстра в полза на децата - не вярвам в ползите от даване на джобни.
                              Last edited by keep_calm; 08.12.2021, 12:53.

Коментар

• Обръщам се към всички във форума /без изключение /.

Поздрави на всички ,

Коментар

X