IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ЦветомирК Разгледай мнение

Сигурно доста честичко си ходиш до там.
    Хахахаха, в десятката!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

В Атина беше преди 3-5 години. Аз съм доволен - сал с 2 се уредих. Можеше и повече и на по джиджани места - като глифада. Ама нямало хасансьор за 3 етаж и не го взех за 35к€
      и двата ли са ти на сутерен?
      Last edited by ratten; 30.11.2021, 22:25.
      препоръка е

Коментар

В Атина беше преди 3-5 години. Аз съм доволен - сал с 2 се уредих. Можеше и повече и на по джиджани места - като глифада. Ама нямало хасансьор за 3 етаж и не го взех за 35к€
        Сигурно доста честичко си ходиш до там.

Коментар

Казват, че и в Атина пак така било. Аз тук имот въобще няма да купя докато цените не паднат с поне -150% от сегашните.
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
            в българия са достъпни, да !
            както знаем според статистиката 90 % от хората в българията ядът месо с ориз,
            но 5 % ядът месо, а 85 ориз .
            достъпни са имотите в българия има няма 2-3 месечни заплати
            https://wsekidentuk.eu/%d0%bf%d1%80%...SuU1KNxZUdlKCk
            и в другата крайност софия 300 кв. необзаведн на шпакловка и замаска 1 милион и 700 хил. евро . има няма 2000 нетни средни заплати ..
            да не търся линка сега .
            Достъпни, достъпни, колко да са достъпни... Абе докато не стане така, че с една заплата да се купуват 3-4м2 на топ локация аз няма да купя. Ще си чакам да станат много по-достъпни догодина.

Коментар

• в българия са достъпни, да !
              както знаем според статистиката 90 % от хората в българията ядът месо с ориз,
              но 5 % ядът месо, а 85 ориз .
              достъпни са имотите в българия има няма 2-3 месечни заплати
              https://wsekidentuk.eu/%d0%bf%d1%80%...SuU1KNxZUdlKCk
              и в другата крайност софия 300 кв. необзаведн на шпакловка и замаска 1 милион и 700 хил. евро . има няма 2000 нетни средни заплати ..
              да не търся линка сега .
              действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Силното търсене води до повишаване на цените на жилищата (imoti.net)
                От началото на годината сделките с имоти в София и Пловдив растат двуцифрено не само спрямо 2020 г., но и спрямо предпандемичната 2019 г., която беше силна за жилищния пазар у нас, показаха данни на Агенцията по вписванията. През второто тримесечие сделките с имоти в столицата дори достигнаха най-високото си ниво от кризата през 2008 г., а в Пловдив те бяха на рекордно ниво от началото на воденето на статистика през 2005 г.

След относително колебливото начало на годината сделките във Варна и Бургас също набраха скорост с двуцифрени ръстове спрямо последните две години през второто и третото тримесечие.

Брокери обясняват засилената активност на купувачите с ниските лихви по ипотечните кредити, желанието за по-голямо жилище, което да е подходящо за работа и обучение от вкъщи, и с представата за имотите като сигурно убежище за спестяванията на фона на ниските или отрицателни лихви по банковите депозити.

Силното търсене води и до повишаване на цените на жилищата. Разгледано по квартали, в четирите водещи града в България положението от началото на пандемията през март 2020 г. до октомври тази година е разнородно само в Бургас, докато във Варна цените на двустайните и на тристайните жилища растат повсеместно. Почти същото е положението и в Пловдив и София с изключение на няколко квартала, където цените са останали непроменени, сочат данни на Imoti.net, изготвени за Investor.bg. Данните се базират на офертни цени.

Балона е пред пръсване щом брокерските лакърдии набират сила.

Коментар

• Защо така гоните хората? И без това демографския проблем е доста голям фактор за цените на имотите. Хората ще си дадат парите на турците, а ний после ще се чудим защо никой не ще да остане в България. А по Южна Африк не е никак зле, не знам защо колегата не се е задържал, там цените са наполовина на тукашните за живиот с качество 3 пъти над тукашния стандарт.
                  Last edited by RUBLA; 30.11.2021, 21:00. Причина: Изтрито мнение.

Коментар

Казват, че и в Атина пак така било.
                    навсякъде е така
                    и по умрелите провинции на германия
                    и там е така
                    препоръка е

Коментар

В стамбул е 3-5 пъти по йофтино и 3-5 пъти по хубаво.
                      Казват, че и в Атина пак така било. Аз тук имот въобще няма да купя докато цените не паднат с поне -150% от сегашните.
                      Last edited by ЦветомирК; 30.11.2021, 20:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Брокерастите обаче твърдят, че в България било най-достъпно. На кого да вярваш?

Страната ни е изпреварена само от Индия и Турция в класация на британски портал

Коментар

Брокерастите обаче твърдят, че в България било най-достъпно. На кого да вярваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

В белите държави всички живеят така. Отвори мапса и влез на произволна улица в произволен град в произволна държава. После си виж улицата пред блока в Света Троица. Сравнявайки си пимисли защо достъпността там е по-ниска - защото те купуват качество, а ти си купил боклук. За тяхното качество ти трябва да купиш в Плазата и да умножиш квадратурата по 1,5. Тогава всичко с достъпността се обръща на 180 градуса.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Много ми е интересно как така всеки има право да живее в нормален апаерамент на нормална улица.Аз мислех че всеки има право да живее според каквито са възможностите му...Не знаех че всеки циганин с кон и каруца от Факултето имал такова право.Определено ме изненада
                              В белите държави всички живеят така. Отвори мапса и влез на произволна улица в произволен град в произволна държава. После си виж улицата пред блока в Света Троица. Сравнявайки си пимисли защо достъпността там е по-ниска - защото те купуват качество, а ти си купил боклук. За тяхното качество ти трябва да купиш в Плазата и да умножиш квадратурата по 1,5. Тогава всичко с достъпността се обръща на 180 градуса.

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Защото не така се прави сравнителен анализ.
                                Би трябвало да го знаеш ако една десета от това което пишеш тук е вярно
                                Напротив, точно така се прави - сравняват се идентични продукти. Не може да се сравняват уредените западни градове с мизерията и хаоса в София, където няма даже нормален тротоар, камо ли друго. Или искаш да кажеш, че квадратурите, надписани с 50% също не играят роля? Немецът разполага със 75 квадрата, българинът с 50. Но и двете жилища се броят за еднаква квадратура - 75. И накрая - колко било достъпно в България, нали?

Брокерастите сте странни птици - дори на очевидни лъжи пригласяте в хор как били истина, стига да е във ваша изгода.

Коментар

Working...
                                X