IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Джони досещам се за причините защо това се води за добър квартал макар и толкова далеч от центъра.... То причината основно е винаги около съседската среда....Дано да са предвидили и ограда с бодлива тел около него както е в Южна Африка :-)
    Иначе понеже си добър в сметките моля те обясни ми как някой със средната нет заплата от 2500 евро ще си купи този апарт който е Gesamtkosten 855.252 € ? Колко ще е месечната такса на този комплекс ? Все едно някой в София да те изпревари за апарта в твоят любим Южен парк...Пак беше толкова някъде по спомен ама в лева и като получава 2500 лева заплата ....
    Твоите приятели дето са си купили НЕ СА със среден доход. Програмист и лекар са на върха по доходи сред наетите работници, вероятно като семейство са в топ 5% за града.
    Не става Джони. Разбери най-накрая, че хората със средни доходи НЕ могат никога да си купят подобни жилища. Те всъщност и под наем не могат да си позволят да живеят в толкова скъпо жилище....И това се отнася за всеки голям град по света. София няма причина да е изключение.
    Аз правя сравнение - колко може една средна заплата да купи в съответния град. Във Франкфурт може да купи двойно повече, отколкото средна заплата купува в София. А че трябва да получаваш 2 пъти средната, за да можеш да си позволиш такова жилище е факт - това не го оспорвам. В София трябва да получаваш не двойна, а петорна средна заплата за същото.

ПС:Средната заплата там е 3200 нето - точно 4 пъти Софийската.

Коментар

• ВИЕНА- https://www.immowelt.at/expose/23kwm5l

СОФИЯ- https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7eiscy&f1=1

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Положението е, че няма как в Германия цените да са 2 пъти по-достъпни и с една средна заплата да се купуват два пъти повече квадрати- особено в град, където има остър недостиг на имоти сравнено с град в най-бедната държава в ЕС, в който 30% от жилищният фонд е празен.

Балон приятелю, балон.

ПС:
        https://www.immobilienscout24.de/exp...MILAR_OBJECT#/
        Това е друга оферта в проекта, не на нулев етаж-мезонет. Цените са в същия диапазон. А Бокенхайм е много добър квартал много над средното и за това си има причини. Която и локация да вземеш - резултатът е съшият. Двойно по-добра достъпност, без да се гледат лихвите, които там са на една трета.
        Джони досещам се за причините защо това се води за добър квартал макар и толкова далеч от центъра.... То причината основно е винаги около съседската среда....Дано да са предвидили и ограда с бодлива тел около него както е в Южна Африка :-)
        Иначе понеже си добър в сметките моля те обясни ми как някой със средната нет заплата от 2500 евро ще си купи този апарт който е Gesamtkosten 855.252 € ? Колко ще е месечната такса на този комплекс ? Все едно някой в София да те изпревари за апарта в твоят любим Южен парк...Пак беше толкова някъде по спомен ама в лева и като получава 2500 лева заплата ....
        Твоите приятели дето са си купили НЕ СА със среден доход. Програмист и лекар са на върха по доходи сред наетите работници, вероятно като семейство са в топ 5% за града.
        Не става Джони. Разбери най-накрая, че хората със средни доходи НЕ могат никога да си купят подобни жилища. Те всъщност и под наем не могат да си позволят да живеят в толкова скъпо жилище....И това се отнася за всеки голям град по света. София няма причина да е изключение.

Коментар

• Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
          СОФИЯ ДОСТИГНА ЦЕНИТЕ НА ВИЕНА.
          СЕГА ЧАКАМЕ И ЦЕНИ НА МОНАКО.
          ПРИ МИН ЗАПЛАТА 350 ЕВРО.
          БРАВУС
          Я дай нещичко у Виена на софийски цени молим. Имаш 3% комисион от мен.

Коментар

Кои факти бре Каврък ? Не четеш ли какво съм написал дипломатично, за да не засегна Джони ? Той е пуснал имот, който е на 20-30 минути с метро или влак от центъра на града ако имаше такова в предградие , което е все едно Елин Пелин, но за сметка на това е съвсем близо до адски натоварена магистрала и голямо кръстовище Като бонус за мобилност е на етаж където тук са ни мазетата и гаражите. Софийското метро и влакове и спирки са 100 пъти по-хубави и чисти.
            ......
            https://de.wikipedia.org/wiki/Frankfurt-Bockenheim

Виж на картата къде се намира точно преди да говориш измислици. Личи си, че никога не си ходил там. Сградата на БНБ в Елин Пелин ли се намира? Щото Бундесбанк се намира точно в този картал.

А това за Софийското метро няма да го коментирам - тотална глупост.

Виж как изглеждат улиците там:

https://www.google.com/maps/@50.1268...6!9m2!1b1!2i49

Виж Стрелбище:
            https://www.google.com/maps/@42.6741...6!9m2!1b1!2i49

Кое е светлинни години пред другото?
            Истината боли.

Коментар

• СОФИЯ ДОСТИГНА ЦЕНИТЕ НА ВИЕНА.
              СЕГА ЧАКАМЕ И ЦЕНИ НА МОНАКО.
              ПРИ МИН ЗАПЛАТА 350 ЕВРО.
              БРАВУС

Коментар

Положението е такова ....Ако искаш. Не е задължително София да е най-евтиното и достъпно място в света. Не че понеже съм изкарал много време в града, но Франкфурт е най-перспективният Немски град за мен. Друг е въпроса че в центъра почти няма бели хора. Предполагам и затова този отдалечен квартал/предградие е над средното ниво за града... Без да задълбавам в дребнавости иначе този апарт не можеш да го сравниш с никой в Стрелбище най малкото щото такива няма тук Etage 0 von 6. Стрелбище е на светлинни години по-добро градско местоположение от този квартал във Франкфурт и т.н.
                Но както казах щом те кефи зимай и си свиркай....И аз имам познати купили си в района къща преди няколко години за 500К. И няма да се върнат у нас, което е жалко..., но такова е положението
                Положението е, че няма как в Германия цените да са 2 пъти по-достъпни и с една средна заплата да се купуват два пъти повече квадрати- особено в град, където има остър недостиг на имоти сравнено с град в най-бедната държава в ЕС, в който 30% от жилищният фонд е празен.

Балон приятелю, балон.

ПС:
                https://www.immobilienscout24.de/exp...MILAR_OBJECT#/
                Това е друга оферта в проекта, не на нулев етаж-мезонет. Цените са в същия диапазон. А Бокенхайм е много добър квартал много над средното и за това си има причини. Която и локация да вземеш - резултатът е съшият. Двойно по-добра достъпност, без да се гледат лихвите, които там са на една трета.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Дали нямам, на 300м. съм от площад Кирил и Методий
                  ПП Аз не предлагам нищо на никой, явно много си объркан!!!
                  ти не беше ли от кликата на всемогъщите брокери
                  вдигаш цените а уж не си брокер
                  колегата икономист има нюх за тия работи
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Песимисте за София и за България винаги,подчертавам винаги,когато нещата стигнат до такива сметки и реални сравнения спрямо оферти и искани суми,после става грозно и това е за продължителен период.Последно предишната криза по морето искаха цени едно към едно като в Маями САЩ,това беше картинката тогава,в момента картинката е също аналогична.
                    Всички тези факти сочат че това което се случва,няма как да продължи,и задължително ще доведе до срив и корекции в цените,бъди сигурен..
                    Кои факти бре Каврък ? Не четеш ли какво съм написал дипломатично, за да не засегна Джони ? Той е пуснал имот, който е на 20-30 минути с метро или влак от центъра на града ако имаше такова в предградие , което е все едно Елин Пелин, но за сметка на това е съвсем близо до адски натоварена магистрала и голямо кръстовище Като бонус за мобилност е на етаж където тук са ни мазетата и гаражите. Софийското метро и влакове и спирки са 100 пъти по-хубави и чисти. За центъра разбра само от етноса на Крети са, децата по училищата са пълни със забулени / 10 годишни/ , пълно е с открити пикалници и СМЪРДИ на урина по улиците, на всеки ъгъл просяци. Мрачен и влажен климат и поне в центъра мръсен град. Цените са космически - например такситата са 5 пъти по-скъпи.... Безкрай по-лоши неща от София/ Единствено доходите са добри, ама не за всички например през годините съм срещал БЪлгарчета по хотелите. Заплати нето 1300-1500 евро дори и в Мариот на едно момиченце беше толкова, но храната им е безплатна де.....:-) Моите познати, които си купиха къща в града / на 30км/ за 500К са меринджеи в застраховането.... случайност иначе НИКОГА не можеш да купиш дори и на 30 км от града. Сметни си на 900К / толкова е апарта на Джони с разходите/ и при 1% лихва колко ти е месечната вноска да речем за 30 години при ''голямата'' стандартна за наш обслужващ персонал заплата от 1500 ецро минус 300-500 евро месечно за поддръжка на апарта :-)
                    За Маями сме писали, ама ще ти повторя накратко. Там под 5% от хората са бели НЕлатиноси. Знаеш ли какво се случва с белите в Латинска Америка ? Имоти има всякакви обаче тези, които стават са по 10К квадратя. За сметка на това поддръжката и данъка са ти 2-3-5К на месец. На нашето море и в скъпите комплекси поддръжката ти и данъка са ти 1-2К макс на година, а в Красна Поляна си 5-10 лева на месец.... нема и хиляда пъти разлика.....Не защитавам нашето море щото не съм стъпвал на него от 25 години и е възможно да е надценено защото е малко, ама в Маями какво да правя бре човек ?! Знаеш ли колко пари харчи града на година за да предодврати потъването на града ? Погледай малко как са улиците след дъжд или някой от ежегодните урагани.
                    Та тъй , ако съм мултимилионер към милиардер и искам да пестя от данъци с радост бих се преместил в Маями ....ама не съм. На който му харесва никой не му пречи до ходи. Поне прави разлика между реклама и реалност особено като не си на даденото място като турист за 2 седмици....:-)
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.12.2021, 09:31.

Коментар

Положението е такова ....Ако искаш. Не е задължително София да е най-евтиното и достъпно място в света. Не че понеже съм изкарал много бреме в града, но Франкфурт е най-перспективният Немски град за мен. Друг е въпроса че в центъра почти няма бели хора. Предполагам и затова този отдалечен квартал/предградие е над средното ниво за града... Без да задълбавам в дребнавости иначе този апарт не можеш да го сравниш с никой в Стрелбище най малкото щото такива няма тук Etage 0 von 6. Стрелбище е на светлинни години по-добро градско местоположение от този квартал във Франкфурт и т.н.
                      Но както казах щом те кефи зимай и си свиркай....И аз имам познати купили си в района къща преди няколко години за 500К. И няма да се върнат у нас, което е жалко..., но такова е положението
                      Песимисте за София и за България винаги,подчертавам винаги,когато нещата стигнат до такива сметки и реални сравнения спрямо оферти и искани суми,после става грозно и това е за продължителен период.Последно предишната криза по морето искаха цени едно към едно като в Маями САЩ,това беше картинката тогава,в момента картинката е също аналогична.
                      Всички тези факти сочат че това което се случва,няма как да продължи,и задължително ще доведе до срив и корекции в цените,бъди сигурен..

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

По-скоро Кавръка и Елджон ще купят. Рулетката, никакъв шанс.
                        Аз залагам 2 бут. виски за Рулетката, че ще купи до 8 години /той ми е любимец/. Кавръка и жони, може също да купят, ама това няма да се случи в близките 1200 години.

пп. уточнение; за реални имоти става въпрос
                        Last edited by ЦветомирК; 03.12.2021, 08:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение

Изостават тук-там, но от бизнеса. Бутам малко в инвестиции да диверсифицирам, но повечето отива за още програмисти и екипи.

Не съм го виждал от тогава да го питам доволен ли е, но щом е тръгнал да купува в същата сграда, предполагам, че не е недоволен пак си казвам, аз на жилищата съм гледал винаги като колекционер, не като инвеститор и като взема нещо, което съм наумил, че харесвам и искам или ми трябва се кефя, не гледам толкова цените накъде са отишли. Но имотните ми амбиции поприключиха. Не смогвам да нагледам всичко - децата като влязат, да им се кефят.

Пак казвам, обаче, на база сентимента ми се струва, че нещата са вЕлико натопорчени.
                          Продажбите на имоти във виртуални светове поставят рекорди:: Investor.bg

Защо не продадеш нещо от "колекцията" на жони? Сигурен съм, че той ще "купи" с доверения адвокат.
                          Last edited by ЦветомирК; 03.12.2021, 07:53.

Коментар

Положението е такова ....Ако искаш. Не е задължително София да е най-евтиното и достъпно място в света. Не че понеже съм изкарал много бреме в града, но Франкфурт е най-перспективният Немски град за мен. Друг е въпроса че в центъра почти няма бели хора. Предполагам и затова този отдалечен квартал/предградие е над средното ниво за града... Без да задълбавам в дребнавости иначе този апарт не можеш да го сравниш с никой в Стрелбище най малкото щото такива няма тук Etage 0 von 6. Стрелбище е на светлинни години по-добро градско местоположение от този квартал във Франкфурт и т.н.
                            Фра е единствения немски град с повече чужденци отколкото немци Много ясно че хубавите жилища са далеч от чентрото - нали мургавели като теб сте плъзнали там с акордеоните да просите... пардон, да свирите

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Бре кви работи си говорят по ресторантите хората или тъщата съветва?
                              Хаха разкри ме :-) РИсторанта е по-често източника. Тъщата откак някак си оцелях от вируса ме намрази още повече и нито говори , нито пари за зелено дава....:-(

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Днес се чух с приятелско семейство - момичето ми е бивша колежка, мъжът е лекар. Живеят във Франкфурт. Купили са си чисто нов тристаен апартамент във Вестенд-Норд, това е Франкфуртският Лозенец. Завършен 2021 до ключ директно от инвеститора (вкл. дъбов паркет, кухня с уреди Бош, плочки и санитария). 85 квадрата светла площ - цена 785.000 Евро. Финансирали са с кредит под 1% около 70% от сумата.

В момента малкото сравними проекти в София вървят по 2500 без ДДС на шпакловка и замазка. Идентичен нов апартамент в София е с площ около 120 квадрата и ще струва около 360.000 Евро - незавършен или ако сложим по 400 Евро за идентично довършване - 408.000 Евро.

Обобщение Франкфурт спрямо София:

Средна нетна заплата: x 4
                                Цена на имотите ново строителство: x 2
                                Лихви по кредити: 1/3
                                Качество: Приемам, че е идентично, макар да не е, не и в полза на Софийските имоти.

Излиза, че във Франкдурт - вторият най-скъп град в Германия - имотите ново строителство са поне два пъти по-достъпни отколкото в София за човек със средни доходи.
                                Максимум 1700 Евро може да струва завършен нов Апартамент в София, за да бъде достъпността еднаква.

Брокерските лъжи за това как имотите в София били едни от най-достъпните в световен мащаб се разбиват на пух и прах само с една елементарна сметка.

Ето го и Франкфуртското Стрелбище - среден към добър район:
                                Цена на залено - 6700 Евро завършено до ключ върху светлата площ, крайна цена 840.900.
                                В Стрелбище 125 квадрата светли ще ти излезят 420к от раз.

https://www.immobilienscout24.de/expose/130434548#/
                                Положението е такова ....Ако искаш. Не е задължително София да е най-евтиното и достъпно място в света. Не че понеже съм изкарал много време в града, но Франкфурт е най-перспективният Немски град за мен. Друг е въпроса че в центъра почти няма бели хора. Предполагам и затова този отдалечен квартал/предградие е над средното ниво за града... Без да задълбавам в дребнавости иначе този апарт не можеш да го сравниш с никой в Стрелбище най малкото щото такива няма тук Etage 0 von 6. Стрелбище е на светлинни години по-добро градско местоположение от този квартал във Франкфурт и т.н.
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.12.2021, 08:28.

Коментар

Working...
                                X