Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Аз още преди да купя имота съм го сметнал че ще ми носи доста повече от 5% но нека това да е изключение и да приемем че болшинството от хората не могат да го постигнат на момента и да се върнем малко назад
2017-та когато ти предващаваше голямото мяу и разправяхте че от имоти се получават 3% печалба ви обясних че макар в началото имотите да не изглеждат добра сделка с времето това се променя
Ето днес 4 години по късно който е купил 2017-та на 3% начална възвращаемост вече има прилична капиталова и на база повишените наеми има и над 5% доходност от наеми
Проблема на зелените инвеститори е че те не могат да си направят реална преценка на пазара и от това много им се изкривява сметката
Ето ти пример
Търси да купи гарсониера и гледа в съответният район цените на наемите вървят от 400 до 600 той понеже няма опит на пазара почва да смята на база 400 и сметката му излиза на 25 години и се мръщи
Ако той беше на вътре в пазара щеше да знае че с лекота може да взима 500-600лв наем и че всъщност ще изплати за под 20г
Коментар