IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Прав си, не ме интересува политиката-никога не съм гласувал, но ме интересуват ПОЛИТИКИТЕ и след като се правят популистки неща и се гласува взимане на нов дълг/дефицит в размер на 4.5% от БВП това ме бърка, защото после аз и децата ми ще трябва да го изплащат.... с любимото в темата вдигане на данъци.
    Та относно бедността докато дълга ни стане 100-200% от БВП ще цъфтим като Европа/ Гърция/ и после 5-10% от БВП ще отиват за лихвени плащания... много яко направо приказка С този темп и финансов модел можем да ''забогатеем'' за 10 години, а той идва с тези управляващи. В предените 20 години които и да се сменяха бяха по плахи....
    След това идват и последиците покрай борда, ама то тогава ще сме вече в еврозоната и нема да го има та кво ни дреме. Там такива с под 100% дълг не приемат...

ПП Иначе мисля, че бях ясен без борд у нас щеше да има огромна девалвация на лева през периода
    Днес се чух с приятелско семейство - момичето ми е бивша колежка, мъжът е лекар. Живеят във Франкфурт. Купили са си чисто нов тристаен апартамент във Вестенд-Норд, това е Франкфуртският Лозенец. Завършен 2021 до ключ директно от инвеститора (вкл. дъбов паркет, кухня с уреди Бош, плочки и санитария). 85 квадрата светла площ - цена 785.000 Евро. Финансирали са с кредит под 1% около 70% от сумата.

В момента малкото сравними проекти в София вървят по 2500 без ДДС на шпакловка и замазка. Идентичен нов апартамент в София е с площ около 120 квадрата и ще струва около 360.000 Евро - незавършен или ако сложим по 400 Евро за идентично довършване - 408.000 Евро.

Обобщение Франкфурт спрямо София:

Средна нетна заплата: x 4
    Цена на имотите ново строителство: x 2
    Лихви по кредити: 1/3
    Качество: Приемам, че е идентично, макар да не е, не и в полза на Софийските имоти.

Излиза, че във Франкдурт - вторият най-скъп град в Германия - имотите ново строителство са поне два пъти по-достъпни отколкото в София за човек със средни доходи.
    Максимум 1700 Евро може да струва завършен нов Апартамент в София, за да бъде достъпността еднаква.

Брокерските лъжи за това как имотите в София били едни от най-достъпните в световен мащаб се разбиват на пух и прах само с една елементарна сметка.

Ето го и Франкфуртското Стрелбище - среден към добър район:
    Цена на залено - 6700 Евро завършено до ключ върху светлата площ, крайна цена 840.900.
    В Стрелбище 125 квадрата светли ще ти излезят 420к от раз.

https://www.immobilienscout24.de/expose/130434548#/
    Last edited by ejonny2376; 03.12.2021, 02:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Явно нямаш поглед върху нещата в Бургас. Мислех, че ще предложиш нещо до хотел България.
      Дали нямам, на 300м. съм от площад Кирил и Методий
      ПП Аз не предлагам нищо на никой, явно много си объркан!!!
      Last edited by 13ADROL; 03.12.2021, 00:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ще купиш ама друг път
        Еш пъ ти! Взимам от раз баш на центъра.
        Тва село Адреналинчо нека се мотае в предградията.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Кредити ли сънуваш, да вие от село с друго не можете
          Явно нямаш поглед върху нещата в Бургас. Мислех, че ще предложиш нещо до хотел България.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Прав си, не ме интересува политиката-никога не съм гласувал, но ме интересуват ПОЛИТИКИТЕ и след като се правят популистки неща и се гласува взимане на нов дълг/дефицит в размер на 4.5% от БВП това ме бърка, защото после аз и децата ми ще трябва да го изплащат.... с любимото в темата вдигане на данъци.
            Та относно бедността докато дълга ни стане 100-200% от БВП ще цъфтим като Европа/ Гърция/ и после 5-10% от БВП ще отиват за лихвени плащания... много яко направо приказка С този темп и финансов модел можем да ''забогатеем'' за 10 години, а той идва с тези управляващи. В предените 20 години които и да се сменяха бяха по плахи....
            След това идват и последиците покрай борда, ама то тогава ще сме вече в еврозоната и нема да го има та кво ни дреме. Там такива с под 100% дълг не приемат...

ПП Иначе мисля, че бях ясен без борд у нас щеше да има огромна девалвация на лева през периода
            Бре кви работи си говорят по ресторантите хората или тъщата съветва?

Коментар

Ти ще ходиш ли на Созопол по празниците?
              Не за жалост. Дойдох си само да взема майка за празниците и другата седмица се връщам. Е, и да мина през банките, де, че много наеми се събраха вече

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ще купиш ама друг път
                По-скоро Кавръка и Елджон ще купят. Рулетката, никакъв шанс.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Ехааа, блазя ти ! Ще видиш колко яко е на Никулден в Бургас
                  Ти ще ходиш ли на Созопол по празниците?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Опасявах се да не ми мръзне апарта, ама като видях, че е с 8 градуса над Софията, се успокоих . Под мен е магазин за пердета, целогодишно

Коментар

Пак не си в час. Ще купувам с дивидентите от акциите. Адреналинчо ще помогне.
                      Обърках те преди малко с него.
                      ще купиш ама друг път
                      препоръка е

Коментар

Пак ли кредити бре. Запри се. Дай на мене. Аз поне с парите от дивидентите ще я взема.
                        Кредити ли сънуваш, да вие от село с друго не можете

Коментар

Намерил съм ЗА МЕН. Не съм завършил УНСС, иначе щях да намеря и за теб. След два дни паля маздата за да монтирам климатик.

Коментар

Пак не си в час. Ще купувам с дивидентите от акциите. Адреналинчо ще помогне.
                            С дивидентите ще си купиш химическа тоалетна

Коментар

Намерил съм ЗА МЕН. Не съм завършил УНСС, иначе щях да намеря и за теб. След два дни паля маздата за да монтирам климатик.
                              Пак ли кредити бре. Запри се. Дай на мене. Аз поне с парите от дивидентите ще я взема.

Коментар

Адреналине, дай неква по-изгона гарсониера на главната в Бургас или до морската градина. Нали си с връзки там и ги намираш евтино.

Коментар

Working...
                                X