Първоначално изпратено от LipGallagher
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
имам повече от 4.
1 продадох, защото така или иначе беше спекулативна. тази с 50% кредит. замина с около 30% чисто печалба. ако бях я стискал, сега щеше да е с 60%, примерно.
голямото ми страдание е, че продадох работеща под наем маломерка в паниката. загубих и капиталова и наему. аааауууууу!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Жилищата, в които виждам смисъл са по 250К марки, а разполагам с 160. Да дръпна ли 100К марки заем (нали да има за такси, брокери и хляб с лютеница) в очакване до 5 години жилището ми да струва поне 350-400К марки ?
Last edited by X_Y; 13.01.2022, 20:40.
- 1 like
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...a-novite-lihvi
Дълговият пазар на Европа постави нов рекорд в очакване на новите лихви
Общата сума надмина предишния рекорд, поставен в началото на 2020 г.
Бумът на продажбите следва по-ранно от нормалното затваряне на пазара в навечерието на Коледа, докато Европейската централна банка се готви да започне да спира покупките на облигации. В същото време в САЩ се задава повишаване на лихвите след най-големия скок на потребителските цени в страната от близо четири десетилетия през изминалата година.„Има малко повече нервност относно това колко могат да се увеличат спредовете и доходността поради Федералния резерв и общата инфлационна картина“, каза Марко Балдини, ръководител на синдиката за облигации за EMEA и Япония в Barclays Plc. „Това определено подтиква емитентите да сключат сделки сега, когато през други години може да са решили да не правят това."
- 1 like
Коментар
-
https://www.banker.bg/finansov-dnevn...entralna-banka
Финансов дневник
Германия засилва натиска срещу Европейската централна банка !!!
Премиерът на германската провинция Бавария призова Европейската централна банка да затегне паричната политика, за да противодейства на нарастващата инфлация в най-голямата европейска икономика.
"Инфлацията като цяло расте и в същото време все още има нулеви лихви върху спестяванията. Факт е, че има пълзяща експроприация“, каза пред Handelsblatt Маркус Зьодер, ръководител на консервативния Християнсоциален съюз (ХСС) и добави, че ЕЦБ трябва бавно да намали своята изключително разхлабена парична политика.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнениеАйде прочети го по хубаво че явно не си чел внимателно - Кавръка отрича всякаква възможност да купи със заем
- 2 Харесвания
Коментар
-
имам повече от 4.
1 продадох, защото така или иначе беше спекулативна. тази с 50% кредит. замина с около 30% чисто печалба. ако бях я стискал, сега щеше да е с 60%, примерно.
голямото ми страдание е, че продадох работеща под наем маломерка в паниката. загубих и капиталова и наему. аааауууууу!
И преди много пъти съм писал че всъщност няма смисъл да се продава освен ако даден имот не ти харесва - Пробвал си в нов район мислел си си едно получило се е друго имаш възможност да инвестираш на по добро място и тн
Продаването на имоти със спекулативна цел е обречено на загуби в дългосрочен план
Коментар
-
имам повече от 4.
имаш още така че не си капо.
аз знам за спекулативната с кредит и там не виждам причина да си капо.
за другото здраве - може пък да те огрее да взмеш по яка маломерка особено ако си наместил кеша в нещо, пазещо стойност.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
койни не съм ви препоръчвал. препоръчвах наполеони в диапазона 400-420 кинта за брой, алтерко около 2, софарма и атера.
общо взето всичко излезе добре откак съм го препоръчал , но не по моя вина разбира се.
ЗЗ не коментирам, но и там цените се качиха значително.
само 'тули' са ти в главата
Имаш ли 100к вложени в алтерко на по 2лв?
Ти какво ли не си препоръчвал и цитираш това дето ти изнася
Как си представяш Кавръка дето не смее апарт да купи да си набие всичките спестявания в такива хазартни дейност???
На мене може само тухли да са ми в главата ама каквото казвам това правя - купувам имоти
Ти докато предлагаше какво ли не всъщност купуваше ЗЗ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Не мисля че се е поддал на паниката а просто е преценил че не си заслужава риска да му приберат всичко ако стане грешка
До колкото си спомням имаше 4 и продаде 2 - Ако е бил с кредити на 4-те и с продажбите е изчистил риска от това да му приберат и 4-те не е постъпил грешно
И преди съм писал че печалбата не е най важното. По важното е да не се занулиш и да не се върнеш в първи клас
голямото ми страдание е, че продадох работеща под наем маломерка в паниката. загубих и капиталова и наему. аааауууууу!препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
а я сметни койни купени по 10 долара какво купуват сега
Дай малко по сериозно
общо взето всичко излезе добре откак съм го препоръчал , но не по моя вина разбира се.
ЗЗ не коментирам, но и там цените се качиха значително.
само 'тули' са ти в главата
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
е хайде стигаи аз търсих ЕПК-та , но не си хареса Кавръчето.
я сметни 20-30К лева вложени Алтерко на 2лв +/- 10 стинки какво купуват сега?
Дай малко по сериозно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Бонке Бонке, гореизброените (без херпесите, но те се лекуват лесно ако стане беля) са много по-ценни от един кофтор. Дано някога го разбереш.
И дадох само прост пример с Малдивите.
Иначе съм изхарчил големи суми по екскурзии и пътувания и не съжалявам грам за това. Със сигурност поне за 2 апартамента в Изток.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ти като си толкова опитен ,врял и кипял и житейски и имаш имоти,даваш под наем ,защо се подаде на паниката като затвориха всичко ?
До колкото си спомням имаше 4 и продаде 2 - Ако е бил с кредити на 4-те и с продажбите е изчистил риска от това да му приберат и 4-те не е постъпил грешно
И преди съм писал че печалбата не е най важното. По важното е да не се занулиш и да не се върнеш в първи клас
- 1 like
Коментар
Коментар