Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ти като си толкова опитен ,врял и кипял и житейски и имаш имоти,даваш под наем ,защо се подаде на паниката като затвориха всичко ?
До колкото си спомням имаше 4 и продаде 2 - Ако е бил с кредити на 4-те и с продажбите е изчистил риска от това да му приберат и 4-те не е постъпил грешно
И преди съм писал че печалбата не е най важното. По важното е да не се занулиш и да не се върнеш в първи клас
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Айде прочети го по хубаво че явно не си чел внимателно - Кавръка отрича всякаква възможност да купи със заем
Второ - Той нямаше нужда да тегли заем - Имаше ги парите, но послуша Берти който много научно му обясняваше как следва срив и как с тия пари ще купи два апарта не един
Резулатът е ясен днес парите не му стигати аз търсих ЕПК-та , но не си хареса Кавръчето.
я сметни 20-30К лева вложени Алтерко на 2лв +/- 10 стинки какво купуват сега?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
За да получиш такова просветление трябва да имаш практика - покупко продажби
Хора които нямат тази практика няма как да получат просветление за допуснатите си грешки
не е нужно да си пипАл нещо, за да го разбираш и да консултираш тези, които го правят.
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В грешна посока тръгваш. Никога не може да се уцели абсолютният връх. Реализирал си печалбата си. Тези, които не са продали, имат само виртуална такава, т.е. никаква.
Можеш да говориш за реализирана капиталова ако си продал чушки на пазара по 5лв след това си затърчал до Слатина купил си ги по 2лв и на другият ден пак така в този случай реално ти се увеличава капитала
При имотите това е равностойно на това да можеш да купиш и веднага да продадаш с печалба и пак да можеш да купиш на по ниската цена и пак да можеш да продадеш - Сори ама това рядко се случва
При имотите имаш капиталова само ако си купил подценен имот - да кажем струвал е реално 100к евро а ти си ги навел на 90к евро - Ето тези 10к са ти реалната капиталова ако си го продал след 3 години за 130к на пазарни цени ти просто си си защитил парите от инфлацията
В случаят с Раттен той няма капиталова въпреки че е продал по скъпо защото той вече не може да купи същото по старите цени
Може да има капиталова ако е използвал кредит но това е друга тема че стана дълго
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
изглежда не ми е стигнал опита, да продам, когато всички се тресат от нерви.
сега пост фактум установявам, че тогава беше момента за купуване.
кажи, ти имал ли си подобни моменти на просветление?
Хора които нямат тази практика няма как да получат просветление за допуснатите си грешки
Коментар
-
В грешна посока тръгваш. Никога не може да се уцели абсолютният връх. Реализирал си печалбата си. Тези, които не са продали, имат само виртуална такава, т.е. никаква.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от LipGallagherЧетох, четох и ми завря канчето барабар с кафето. Според логиката на доста потребители тук по-добре е да ви дават направо договори за заеми вместо заплати, понеже инфлацията е лоша, много лоша.
В защита на почти набора ми nkavrakov1982 ще кажа, че той не ви казва никога да не теглите заеми, а малки и перспективни заеми. Очевидно в тази тема има много гладни имотни лешояди. Апропо аз съм ИТ, ама от тея вече дъртите ИТ-та, където 90-те почнаха да програмират преди бармани и сервитьори от разни академии да дойдат заради мангизите. Трудно ще ме изпързаляте като тези новите 25-30 годишни, които още си мислят, че 5 бона заплата е супер, ще я вземат до пенсия и могат да си позволят апартаменти по 300 хиляди марки. Много съм се "набутал" понеже не съм слушал хора да тегля заем за апартамент, вместо да живея под наем. Понеже според вашата логика защитата от инфлацията е да теглиш пари за апартаменти, които струват два пъти реалната си себестойност. Чудя се какъв ще е следващият съвет на хора с подобна логика - купи си крипто ?
Когато имаш ликвиден кеш никак не е лошо - не ти пука дали тока ти този месец ще е 100 или 200 лева, нито ти пука, че наема ти се е вдигнал със 100 лева, а покупвателната ти способност за сирене е намаляла с 6.5%. Но понеже българина много го е страх да не се мине е "инвестирал" "мъдро" всичките си спестявания и раздава акъл напред назад въпреки, че яде домати със сирене на вестник докато си гледа нотариалните актове на 2 апартамента
Второ - Той нямаше нужда да тегли заем - Имаше ги парите, но послуша Берти който много научно му обясняваше как следва срив и как с тия пари ще купи два апарта не един
Резулатът е ясен днес парите не му стигат
- 2 Харесвания
Коментар
-
изглежда не ми е стигнал опита, да продам, когато всички се тресат от нерви.
кажи, ти имал ли си подобни моменти на просветление?Last edited by ejonny2376; 13.01.2022, 16:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
".... Другото е "инвестиция" и те прави "богат", ама на приятели, изживявания, спомени, херпеси...
пп Абе кви Малдиви, нали не обичаше морето? Да не си ги катерил случайно
И дадох само прост пример с Малдивите.
Иначе съм изхарчил големи суми по екскурзии и пътувания и не съжалявам грам за това. Със сигурност поне за 2 апартамента в Изток.
Коментар
-
Ти като си толкова опитен ,врял и кипял и житейски и имаш имоти,даваш под наем ,защо се подаде на паниката като затвориха всичко ?
кажи, ти имал ли си подобни моменти на просветление?
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
И защо трябва да му стигат изобщо за апартаменти? Решил е човекът да живее под наем, т.е. жилището му е просто един месечен разход, наред със сметката за ток. Парите си ги харчи или инвестира както намери за добре.
Защо според вас всичко трябва да се измерва в апартаменти?
Ако хипотетично съм си изхарчил парите в скъпо образование по беден ли щях да съм от някой, купил апартамент в Изток?
Или в експедиция до осемхилядник? Или екскурзия с някоя кака до Малдивите?
Приеми, че има хора, за които жилището е само един досаден месечен разход и нищо повече, т.е. тези хора не намират за добра идеята да предплатят 40+ годишни наема, финансирани с кредит.
пп Абе кви Малдиви, нали не обичаше морето? Да не си ги катерил случайно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнениеПонеже дискутирате цени на панели в гоцето.? В този ред на мисли каква би била цената за 4-стаен панел в Лозенец, 3 етаж, 2ра линия зад метростанция? Виждал съм обяви, но дали се купуват не знам? Любопитен съм да чуя какво мислите.
Ето това е оферта за голям четиристаен в Изток. Ако квадратурата е реална, ценово е даже май под средното.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...mio&f1=1&fe7=1
Коментар
-
виж обаче и другия полюс на мненията
бертрам, ботчо и накавръчко
от 2017-та спасяват безумците да не купят имот и ги съветват да продължават да плащат наеми, което аз разбира се, аплодирам прав, гологлав и просълзен.
Коментар
Коментар