If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Изключително плоско мислене от човек който в живота си явно не е изкарал 2лв с бизнес - Търкащите някое бюро винаги им е много трудно да разберат защо трябва да плащат за труда на останалите
Първо след като брокерският бизнес е толкова доходоносен и лесен що не станеш брокер?
Второ - Кавръка беше брокер в Явлена и за два месеца не успя да продаде нищо. Кавръка ли е смотан или всъщност не е толкова лесно да се продава?
Трето след като над 90% от продавачите искат да работят с брокер явно има някаква причина - Причината е че продавачите явно не са скъсаняци на по 1000лв заплата и не желаят сульовци и пульовци да им се мъкнат и да им се правят на интересни мислейки си че със 50к евра в джоба са хванали Господ за шлифера
Четвърто - Трудът и информацията струват пари, ако искаш да ползваш брокер е редно да си платиш
Пето - Ако не искаш да плащаш си търси като мен сделки без посредник
Правиш се на ударен, а много ясно го написах- брокера върши някаква услуга на продавача( вади му документи и му води клиент- мен, както и отключва вратата на апартамента) за което продавача му е дал комисионна. А на МЕН( КУПУВАЧА) каква услуга ми върши след като аз съм част от усллугата която върши на продавача- аз съм въпросния КЛИЕНТ, който той е обещал да доведе на продавача срещу коомисионна. И пак казвам аз виждам обявата в сайта, звъня му, отивам му на крака пред въпросния блок, извадил съм си всички необходими документи от моя страна- В какво се състои брокерската услуга към МЕН в конкретния случай за да ми се иска и на мен 3% комисионна? А иначе е нормално след като самият си брокер да не ползваш услугата на брокерите- щеше да е срамно и от колеги да взимат пари. В офертите които си изпуснал сигурно са написали стандартното " тази обява не я работим с колеги". Странното в цялата работа е, че адвоката взима комисионна от едната страна, нотариуса взима комисионна от едната страна, а брокера иска да вземе комисионна и от двете страни.....
Изключително плоско мислене от човек който в живота си явно не е изкарал 2лв с бизнес - Търкащите някое бюро винаги им е много трудно да разберат защо трябва да плащат за труда на останалите
Първо след като брокерският бизнес е толкова доходоносен и лесен що не станеш брокер?
Второ - Кавръка беше брокер в Явлена и за два месеца не успя да продаде нищо. Кавръка ли е смотан или всъщност не е толкова лесно да се продава?
Трето след като над 90% от продавачите искат да работят с брокер явно има някаква причина - Причината е че продавачите явно не са скъсаняци на по 1000лв заплата и не желаят сульовци и пульовци да им се мъкнат и да им се правят на интересни мислейки си че със 50к евра в джоба са хванали Господ за шлифера
Четвърто - Трудът и информацията струват пари, ако искаш да ползваш брокер е редно да си платиш
Пиша за Явлената за да станат ясни нещата.
Там изкарах малко не знам дали има месец и половина.
Отидох в офиса в Младост,донякъде почнах така,те нямаха нужда от човек и в гиляма стеоен се борих сам за всичко,не бяха много екипни играчи.Да ти кажа зависи и къде попаднеш,средата е важна,както и да е.
В тази работа са нужни,поне за мен около 2 години.В тези 2 години самия ти си правиш база клиенти,налагаш се на пазара като име,като някой който бъде познат на много хора,за да може да се завърти колелото....и така Лично аз не издържах,трябваха ми пари,после заминах за Испания пак за кратко,веднага почнах стабилна работа,после дойде и кризата.Личен избор.Най добре е да се наложиш сам,колкото и да е трудно.Всеки си преценява,преди да напусна почнаха да ми звънят,по разни оферти,тоест започна нещо да се случва,но се махнах.
Най важното нещо за един брокер е да има стока,тоест имоти.Купувачите не са важни,говоря за градове като София.Когато имаш стока,и да я продаваш само ти ,всичко се случва относително лесно(ако няма стагниращ пазар).
Средната цена на новопостроен апартамент с площ от 60 кв. м е 341 хил. евро, или 5686 евро на кв. м, показа изследване на Deloitte от юли. За сравнение, апартамент със същите размери в Берлин струва 372 хил. евро, а в Париж – 775 хил. евро.
Красноречиви цифри за сравнителните анализатори. Скоро ще плащат по 2 и в Амстердам, и в София.
когато София стане Амстердам, т.е. на Върба в петък
Аз в момента си плащам комисионни и като купувам и като отдавам, както казах при старото строителство или купуваш с комисионна или не купуваш ( при новото можеш да отидеш директно на строежа, да говориш с техническия и да прескочиш брокера- затова брокерите там пишат че няма комисионна за купувача ). При отдаването е същото- пускам обява в имот.бг и олх., пиша че е от собственик( тоест наемателя не плаща комисионна) качвам снимки, адрес....и брокерите ми счупват телефона да звънят, до седмица съм го отдал, а потенциални наематели без брокер почват да звънят на втората седмица от обявата когато вече всичко е приключило. Това е реалността и аз работя с нея. Само споделям, че и масата продавачи и масата наематели са неориентирани от което се възползват брокерите и взимат несъразмерна за положените от тях усилия комисионна(6% от продажната цена), но както казах вече не е луд тоя който яде баницата.
Значи ти като отдаваш ползваш брокери за да стане бързо и лесно ама като купуваш ревеш че някой друг иска да стане бързо и лесно
На мен също ми чупят телефона като пускам обяви за под наем, но до момента не съм дал нито един имот да бъде отдаден от брокер независимо от това че те ми предлагат да не ми взимат комисионна
Въпроса е принципен - Не желая да работя с брокери. Това за последните няколко години ми е коствало няколко сделки но както казах въпросът е принципен
Виж какво съм написал- почти всички обяви старо строителство са през брокер тоест или купуваш през брокера или не купуваш. Почти няма обяви от собственици по незнайни за мен причини. Странното е, че човек ходещ на работа всеки ден за 1000 лева месечно и продаващ апартамент струващ 120 000 лева не иска да отдели няколко дни да си извади необходимите документи и да си спести няколко хиляди брокерска комисионна+ да може да си продаде по- бързо имота( защото пести и няколко хиляди комисионна на купувача). Но както казват хората не е луд тоя който яде баницата. Кажи ти като брокер примерно след като си взел 3% от продавача, за да му извадиш данъчна оценка, тежести и т.н. с пълномощно- примерно от сделка за 100 000 евра си взел 3000 евро при 20- 30 лева разходи от твоя страна за документите. Каква услуга ми вършиш на мен( купувача) който съм ти се обадил и съм дошъл на крака пред въпросния блок+ съм си извадил всички необходими документи от моя страна за да ми искаш и на мен 3000 евро комисионна?
Брюкселските зелки са друга тема,там е нужен ешафод и гилотината директно.
Моментно да се оправим е да се спре износа веднагга с Народно събрание и печалбите да се налеят в субсидии .Ние сме енергийно независими,Мариците да не спират...м.та им на зелени ...б...ци...това е посоката ....иначе кръв по площадите...
недей се пеняви толкова. проблемът идва от енергийната мафия и за съжаление тя е интернационална.
един мораториум на износа ако бяха плеснали новите щеше да реши нещата. Каквото и да си говорят все още нашата разпасана енергетика произвежда повече от колкото РБ потребява... ако затегнат износа цената ще падне рязко и мощно
ПП схемата е проста - големите мощности произвеждат - тока се договаря и изнася навън на добри (за тях) цени, а нас тука ни разкъсват хиените на енергийната мафия... я един мораториум АЕЦ да не изнася и да ги видим какви 200лв на Мегават ще им се радват.
Мибова аз не се заяждам.Ти помниш какво писах за пазара на ток и енергийната борса.Сега предполагам на никого не е до смях.Омръзна ми да ти повтарям че не се заяждам а съм реалист.Всички знаят с какво се слави Амстердам полови извращения и дрога..
Какви полови? В секса между двата пола няма извращения. Всичко е позволено.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Да , ама при нас започва спада. Т.е. е започнал вече, а ако не е то е по инерция колкото да се изкачи билото и после мажем ските....
Средната цена на новопостроен апартамент с площ от 60 кв. м е 341 хил. евро, или 5686 евро на кв. м, показа изследване на Deloitte от юли. За сравнение, апартамент със същите размери в Берлин струва 372 хил. евро, а в Париж – 775 хил. евро.
Красноречиви цифри за сравнителните анализатори. Скоро ще плащат по 2 и в Амстердам, и в София.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Напротив, топлинната мощност е поне 12кВ, което стига за прилично изолирана къща 150 кв.м.
Аз с 20кВ топлинна топля 400 м2 добре изолирана къща, електрическата мощност е между 3 и 4.7кВ макс. Трифазна е, но я има същата и еднофазна.
Аз лятос с със 5 вата топля къща и два апартамента.
М...та ви...м...на нагушихте се с милиард от цените,а ние да гладуваме.Скоро ще дойдем със сопите и кожите ви ще бъдат опънат на АЕЦА.
Мръсни кръвопийци,това са народни пари,нашите пари Ш...и б...ци
Хи хи хи хих ша ма умориш от смях бе мушморок...Ние сме виновни че идиотите в Брюксел не знаят какво правят...Затова училищата тип УНСС трябва да бъдат обявени за чума и да се затворят...Кога сколаса да удариш три ракии и почна да вдигаш революции.Верно че ни вземат част от париците ама и за нас има....и вместо да идвате със сопите елате с подмити опашки че без нас сте умрели...А ззбравих има програмисти те са ше оправя нещата щото тама се влиза с най висок бал....Хи хи хих их
Коментар