Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Около Докторски Паметник цените се позадържаха. Средна офертна около 3000.
За сметка на това Гоцето бие всички рекорди - 2300 за панел:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...khc&f1=1&fe7=1
Това, което аз лично наблюдавам е:
- Съществува една горна граница, която трудно може да бъде прекрачена, просто защото никой не може да си позволи такива цени
- Поради липса на предлагане във всички сегменти, цените на боклуците също наближават тази горна граница. Липсва вече всякаква сегментация
- Купува се безразборно каквото дойде, само и само да се купи нещо
- Същевременно бай Гошо иска да удари джакпота и да вземе за панелката толкова, колкото за тухла във Вазов
Няма как този модел да продължи вечно, това е балон по всички показатели.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Доста е странно това за Гоцето, може този просто да се е изхвърлил, каква е средната цена?
Не твърдя дали това е нормална цена, а че има такива обяви и при това не са рядкост, а последният месец за София цените са 5% нагоре....Просто няма какво да се купи. Това го твърдя защото от няколко месеца започнах да търся по-сериозно.... и нямаLast edited by pesimist4o na kvadrat; 13.01.2022, 13:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Това което си написал е вярно но би трябвало да те накара да се замислиш
Ако само 2-3% от обявите са на реални цени това означава че всъщност предлагането е нищожно на фона на търсенето
И това не е от вчера - 2017-та читавите обяви са били 5-10% ако беше мисли рационално а не емоционално да си купил и да си забравил
Вместо това се мъчеше с постове във форуми да буташ цената - Как ще буташ цената при положение че читавите оферти са супер малко а желаещите да купят супер много
Ако ме беше слушал мене да си с поне 60% капиталова ти реши да слушаш Берти и си с толкова на минус
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Това което си написал е вярно но би трябвало да те накара да се замислиш
Ако само 2-3% от обявите са на реални цени това означава че всъщност предлагането е нищожно на фона на търсенето
И това не е от вчера - 2017-та читавите обяви са били 5-10% ако беше мисли рационално а не емоционално да си купил и да си забравил
Вместо това се мъчеше с постове във форуми да буташ цената - Как ще буташ цената при положение че читавите оферти са супер малко а желаещите да купят супер много
Ако ме беше слушал мене да си с поне 60% капиталова ти реши да слушаш Берти и си с толкова на минус
Аз никога не съм бил фен да държането на суха пара в банка(на лихва под инфлацията), защото много се печати.
алтернативите на НИ, които съм споделял тук за покупка след 2017-та края са били имотите като капиталова, а като ликвидност няма база за сравнение даже.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Специално имаше пример точно за този квартал от брокер в едно интервю,човека каза че сделки се правят до 100 000 евро ,за панелите специално ,и казва може да видите и обяви за 160 000 евро които си стоят,стоят и в един момент се махат защото няма кой да купи на тези цени ,после обясни че от 20 обяви за София само около 2 или 3 процентно от тази бройка са на що годе някакви реални цени
- 2 Харесвания
Коментар
-
Специално имаше пример точно за този квартал от брокер в едно интервю,човека каза че сделки се правят до 100 000 евро ,за панелите специално ,и казва може да видите и обяви за 160 000 евро които си стоят,стоят и в един момент се махат защото няма кой да купи на тези цени ,после обясни че от 20 обяви за София само около 2 или 3 процентно от тази бройка са на що годе някакви реални цени
Вероятно ремонтиран тристаен панелен струва 100 000 евро, а преди бяха по 80 000 евро, имаше период, в който бяха и по 65 000 евро за ремонтиран тристаен панален, а съм виждал и обява за 42 000 евро за неремонтиран.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Доста е странно това за Гоцето, може този просто да се е изхвърлил, каква е средната цена?
Коментар
-
Общо 32 квадрата, а ти го продават за 49. Реалната цена на квадрат е около 2100.
Коментар
-
Около Докторски Паметник цените се позадържаха. Средна офертна около 3000.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...f1=1&fe7=1
- Съществува една горна граница, която трудно може да бъде прекрачена, просто защото никой не може да си позволи такива цени
- Поради липса на предлагане във всички сегменти, цените на боклуците също наближават тази горна граница. Липсва вече всякаква сегментация
- Същевременно бай Гошо иска да удари джакпота и да вземе за панелката толкова, колкото за тухла във Вазов
Няма как този модел да продължи вечно, това е балон по всички показатели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
това даже е по-добрият вариант , защото като строиш добавяш стойоност и в резултат две-три години ходене по мъките получаваш имот, който е по 2 на вложените средства като пазарна оцена. поне по 2.
но съгласи се, че това е за семейства с деца мотивация, а за сингъл пичове като кавръчето и жонката е съвсем далечна и досадна работа да се занимават със строежи с цялата бюрокрация и разправия с всякакви изпълнители.
Ние имаме вила на 40 мин от София и си я стискаме и не я продаваме. Строена е от баща ми и е в хубаво състояние, повече става за уикендите. И е ползвана за онези неща, макар и рядко.
Обаче проблем е пътуването всеки ден, няма училище наблизо, в някакво село с 20 човека. Много не ми допада.
Къща излиза скъпо, макар и да е просторна и голяма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Кавръка е умен, всичко знае, но не му харесва. Има разлика.
Рядко пиша, какво да кажа, не ми се повтаря какво ни чака - зверски цени и помръдване и на доходите нагоре. Това е.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...khc&f1=1&fe7=1
Няма как този модел да продължи вечно, това е балон по всички показатели.
- 1 like
Коментар
-
philip.lane@ecb.europa.eu isabel.schnabel@ecb.europa.eu
christine.lagarde@ecb.europa.eu
Така е.
Колко човека имат е-мейлите на Филип Лейн,Кристин Лагард и Кристин Шнабел от ЕЦБ,че дори и да им пишат лично.
Пробвай да им намериш контактите ,трудничко става.
https://portal.cepr.org/users/philiplaneecbeuropaeuLast edited by BONI; 13.01.2022, 11:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Кавръков, тази година ставаш на 40, крайно време е да се осъзнаеш
Рядко пиша, какво да кажа, не ми се повтаря какво ни чака - зверски цени и помръдване и на доходите нагоре. Това е.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеЕргенско жилище като за кавръка:
Коментар
Коментар