IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Без значение дали разбира причините Леда имаше "усет" накъде вървят нещата и при стоките и при имотите и затова ти обръщам внимание. През чисто емпирично познание (опит и обратна връзка) успя да разпознае бъдещ ефекта върху пазара, което е забележително. За това рядко умение пише Талеб в Skin in the Game и точно като в примерите в книгата научните теории и обяснения идват СЛЕД случилото се.
    Тоя му усет е като топлия праз от вица - Обожавам гадателите на бъдещи ефекти, трябва им само една грешка за фалит. А цитат на Талеб в чиста диагноза хах
    Last edited by X_Y; 11.10.2021, 11:10.

Коментар

• Ееее, нищо не мога да прочета. Откачена работа.

Коментар

• ПО ТЕМАТА

на тези цени В МОМЕНТА е Огромна Глупост
        някой да загроби парите си в тугла
        или да тегли ОГРОМЕН робски кредит за нея

ФАКТ !

всеки които пише или твърди обратното
        е платеняк на брокери
        или брокер .

Коментар

• Който продължи по този начин ще получи бан.
          रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Я посочи какво точно определение ти дадох. Фактите са налице, едни са разбирачи, други са .... Едните си остават само с обясненията и оправданията, другите с реалните неща.
            точно в десятката
            НИЕ СМЕ....... ДРУГИТЕ

ти си от разбирачите
            Last edited by Yandox; 10.10.2021, 23:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Я посочи какво точно определение ти дадох. Фактите са налице, едни са разбирачи, други са .... Едните си остават само с обясненията и оправданията, другите с реалните неща.
              Е ти ако не помниш какво си казала в рамките на два часа, за какво изобщо да напомням? А тезата за разбирачите и ... е просто покъртителна. Никога не съм си падал по стереотипите, но щом те влече да си правиш изводи на база опростяване и генерализиране, кой ли ме пита мене, че да давам мнение.
              Last edited by X_Y; 10.10.2021, 23:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Много ме кефи като някои почват да дават квалификации кой какъв професионалист е. Дали съм или не съм професионалист не е моя работа да обяснявам, аз си знам каква мултинационална компания съм напуснал по собствено желание и какъв бизнес съм направил от нулата, така че давай по-леко с определенията.
                Last edited by X_Y; 10.10.2021, 22:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
                  Х–У, майка ти курвинска шибана да еба. Да пукнеш ти и цялата ти рода. Ще те набарам в офиса на инвестора и ще ти пръсна манерката тъпа.

банвай ме сега, имам още 5 ника от които да пиша, деба майка ти нещастна!
                  А такааааааааааааааа.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

има логика. като купувач основно на зелено ти желая завършване на сградата в срок и без усложнения.
                    видях, че дури те е посъветвала нещо, но ако случайно решиш да не я послушаш
                    калкулирай си една френдли цена, съобразена с очаквания спад и ми пиши на лични

какво казват твоите клиенти, ще свалят ли китайците цените на продукцията или напротив
                    Настоящият ми апартамент ще му търся цена, която не го прави много изгоден за отдаване под наем, предвид района, а си мисля, че го познавам, защото отдаваме по-малък апартамент в квартала. Понеже за мен сме в балон, ще му търся нереално висока за мен цена, ако има желаещи, ще го шитна бързо. Има си своите предимства и недостатъци имота, но възвращаемостта от наеми ще е при всяко положение около 3 %. А не съм сигурен дали наемателите ще са в изобилие в София скоро. При ниски лихви все повече наематели стават собственици на НИ.

Китайците продължават да вдигат цените на стоките с опрвданието, че сурвините поскъпват. Ако на запад ковид ограниченията отпаднат за ваксинирани, хората ще почнат пак да потребявт повече услуги и увеличението на китайските стоки ще се редуцира защото ще остават по-малко пари за тях и предвид инфлацията. Следователо е възможно да паднат цените на производителите, но поне следващите 3 месеца не очаквам това да се случи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Не искам да ме разбираш погрешно, не ти се бъркам. Мисля, че ако имаш деца и тези пари не те притесняват особено не продавай апартамента в който живееш. Мнението ми е ,че подрастващото поколение все по-трудно ще успява да се сдобива със собствено жилище, но всеки знае себе си най-добре. Отново се извинявам за не поискания съвет не е с лоши чувства.
                      със това си мнение си права - и аз заставам зад него

но - относно пътя на цените на имотите - само надолу от тук натам
                      дълги години

нека говорим само за цени -
                      а не кой колко имоти има (виртуално ) - и причината за това да е негова позиция

запомни от мен
                      един път ще го напиша

НЕ ПРИТЕЖАНИЕТО НА НЕЩО - ТРЯБВА ДА ОФОРМЯ ПОЗНАНИЕТО , НАГЛАСАТА И МИРОГЛЕДА НИ КЪМ НЕГО
                      обратното е :
                      ПОЗНАНИЕТО И НАГЛАСАТА НА БАЗА икономическа и финансова култура ТРЯБВА ДА ОФОРМЯ ПРИТЕЖАНИЕТО на това нещо

ако си разбрала - добре
                      ако не си - продължавай да пишеш за ръст до 2029 , гледайки картички на швейцарските алпи на бюрото

аз ръст повече не очаквам
                      а много често каквото очаквам - става

пс:
                      щях да забрава -
                      за банско не говорим - там е пито /платено
                      хихихихихи
                      хахаахахах
                      Last edited by Yandox; 10.10.2021, 21:57.

Коментар

Това което си писал ще засегне повече хора, които така или иначе са извън този пазар. Засегне ли лошо и строителния бранш, тогава да се молим да завършат започнатите / проектираните сгради.
                        Да са ти живи и здрави децата и вие разбира се
                        Мерси и вие да сте живи и здрави!

Коментар

Мерси за съвета. Идеята ми е по-скоро да продам старото преди да е готов новия апарт, защото не мисля, че скоро ще мога да взема такава цена на старото жилище, особено ако се вдигнат много потребителските разходи на домакинствата и започнат да затварят факбрики заради високи цени на газ и ток. Ако цените тръгнат надолу, ще мога да си купя по-добро със същите пари. Ако се задържат, по-скоро ще доплатя за нещо по-добро от стария ми апартамент. Дори и да остана само с новия имот, наследството ще е един апартамент в София от мен и един от майката плюс няколко инвестиционни гаража, така че няма да остане капо поколението.
                          Предвид, че си знам начина на мислене, най-вероятно ще си купя още един апартамент в сградата, в която вече ми се строи на зелено. От 4-ма строители, с които съм си имал работа досега, последният е най-точен и разбран.
                          Това което си писал ще засегне повече хора, които така или иначе са извън този пазар. Засегне ли лошо и строителния бранш, тогава да се молим да завършат започнатите / проектираните сгради.
                          Да са ти живи и здрави децата и вие разбира се

Коментар

Ще ти отговоря. Цените са балонизирани, но аз не мога да знам кога ще се спука балона надуван от всякакви мафиот строители. Вече съм изказавал мнение какви строители има на пазара - известни на всички банкерки, откровени мутри и разни предприемачи-пишман патриоти, чиито основен бизнес няма нищо общо със строителство. Та като не знам кога ще падат цените, на пазара няма нищо свястно и се появи имот, който отговаря на моите критерии - на около 500 м. от парк и не във вадите, решавам да се включа, защото ще го ползвам за собствени нужди. Годината за моя бизнес е добра и мога да си позволя да купя без да ми се отрази на наличните средства. Щом имотът е за мен, не ми е съществено дали цената ще падне до година или не.

Сега се чудя дали да не си продам жилището, в което живея и да изляза под наем в предпочитан квартал докато ми се построи новия апарт, точно защото смятам, че сме в балон. Пък ако не съм прав, ще си сменя стария апартамент срещу нов с извесно доплащане.
                            има логика. като купувач основно на зелено ти желая завършване на сградата в срок и без усложнения.
                            видях, че дури те е посъветвала нещо, но ако случайно решиш да не я послушаш
                            калкулирай си една френдли цена, съобразена с очаквания спад и ми пиши на лични

какво казват твоите клиенти, ще свалят ли китайците цените на продукцията или напротив

Коментар

Не искам да ме разбираш погрешно, не ти се бъркам. Мисля, че ако имаш деца и тези пари не те притесняват особено не продавай апартамента в който живееш. Мнението ми е ,че подрастващото поколение все по-трудно ще успява да се сдобива със собствено жилище, но всеки знае себе си най-добре. Отново се извинявам за не поискания съвет не е с лоши чувства.
                              Мерси за съвета. Идеята ми е по-скоро да продам старото преди да е готов новия апарт, защото не мисля, че скоро ще мога да взема такава цена на старото жилище, особено ако се вдигнат много потребителските разходи на домакинствата и започнат да затварят факбрики заради високи цени на газ и ток. Ако цените тръгнат надолу, ще мога да си купя по-добро със същите пари. Ако се задържат, по-скоро ще доплатя за нещо по-добро от стария ми апартамент. Дори и да остана само с новия имот, наследството ще е един апартамент в София от мен и един от майката плюс няколко инвестиционни гаража, така че няма да остане капо поколението.
                              Предвид, че си знам начина на мислене, най-вероятно ще си купя още един апартамент в сградата, в която вече ми се строи на зелено. От 4-ма строители, с които съм си имал работа досега, последният е най-точен и разбран.

Коментар

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Тя не беше толкова сложна ситуация да ти кажа. To ship or not to ship @10K $. Лаикът казва искат ми 10К за транспорт и смятам да ги платя, за да продължа да имам бизнес. Скоро няма да има евтин транспорт. Специалистът казва за нищо на света никой никога не трябва да плаща такава цена. Ако я плати е идиот. 6-8 месеца по-късно специалистът пуска статия, в която се разказва защо цените са 10К (или около или уотевъ, но няма нормализиция, каквото е предричал) и какво да се прави. Ефективното решение е било to ship. Недей се впряга толкова, просто си коментираме и учим от чуждите грешки.
                                Ама не четеш, чудя се за какво пиша изобщо тук. Ситуацията не беше $10 К и вносителят да е в ситуация да товари ли или не. Като водихме този спор, цените бяха малко над $ 8 K тъкмо в периода преди началото на китайската нова година. Той плащал даже повече, аз казах, че цените досега не са били на такива нива и ще паднат след Китайската нова година. Те паднаха под 8 К, аз дори продавах едни специални нива под $ 7 К през март. После в април заседна един кораб на Евъргрийн в Суецкия канал, което спря търговията с Европа, нещо нечувано дотогава, а Мерск, които са най-големия превозвач в света спря да обслужва клиенти, които не са с дългосрочни договори, а те по дефиниця трябва да са пне 40 % от обема им и стана невиждан хаос. Като добавим, че затвориха няколко огромни пристаниа в Китай заради ковид, а глобални компании почнаха да пазарят като ненормални щото видяха рст на потреблението на материални блага и стана споменантата перфектна буря. Лаикът в случая нищо не позна, щото си плещеше неща, от които нищо не разбира.
                                Естествено, че нормалният клиент ще си качи стоката на каквато и да е цена щом тя е готова, понеже няма друг избор. Вече дали ще си поръча още зависи дали ще има търсене при увеличение на цената заради по-висок кост. Явно всички ние като потребители продължихме да купуваме и затова все още няма нормализиране, но е тръгнала натам работата.

Коментар

Working...
                                X