Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
В Университет се ходи да се учи а не да си търсиш приятелка....Объркал си театъра със стадиона
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Бих се съгласил за девойките, макар че и другите университети в София само за това стават общо взето. А каква работа ти гарантира точно па унисесето не ми е ясно. Те в момента имат повече студенти от целия ТУ, който покрива целия спектър инженери. Не мисля че има работа за толкова икономисти, няма как всички да са счетита или някой и друг маркетинг спец. Повечето после бачкат каквото намерят, което биха могли и без тая "специалност".
Значи все пак улучих нещо с коментара си.
Проблемът на българските вузове е, че не произвеждат това, което бизнеса търси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Привет,
в УНСС приемат с по-нисък бал, много студенти и качеството не е много високо. Въпреки това, дипломата им гарантира работа и има приложимост.
В УНСС по-лесно може да си намериш приятелка от провинцията сред големия поток и да се вземете.
А пък в СУ приемат по-трудно, по-трудно е следването, но много често ти преподават по стария начин, с диктуване, възрастни професори с неактуални курсове. Или поне така беше по мое време.
Тези неща, които наблюдаваме в момента, ги няма в учебниците и всеки сам трябва да си прецени как да си спаси парите от обезценка. Има и так.нар. парадокс на спестовността - ако много къташ, за период от 20-30г има "инфлиране" на паричната маса и голяма обезценка, пример за това са цените през 2000 г. и днес. Можете лесно да сравните.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Привет,
в УНСС приемат с по-нисък бал, много студенти и качеството не е много високо. Въпреки това, дипломата им гарантира работа и има приложимост.
В УНСС по-лесно може да си намериш приятелка от провинцията сред големия поток и да се вземете.
А пък в СУ приемат по-трудно, по-трудно е следването, но много често ти преподават по стария начин, с диктуване, възрастни професори с неактуални курсове. Или поне така беше по мое време.
Тези неща, които наблюдаваме в момента, ги няма в учебниците и всеки сам трябва да си прецени как да си спаси парите от обезценка. Има и так.нар. парадокс на спестовността - ако много къташ, за период от 20-30г има "инфлиране" на паричната маса и голяма обезценка, пример за това са цените през 2000 г. и днес. Можете лесно да сравните.
- 1 like
Коментар
-
Аз съм ти казвал на тебе много пъти че УНСС не е никакво училище ама никакво.Във вашите пропагандни или агитационни материали щото това не са учебници ясно си пише покачва се инфлацията вдига се лихвеният процент.Вдига се лихвения процент вдига се цената на валутата.Какво наблюдаваме обаче?Висока инфлация курса на долара расте а лихвата отрицателна....тия къде вземат решенията май са учили по други учебници а вас са измамили.Аз съм инженер.Вярвам само на Природните закони и Бог....Ако имаш диплома от УНСС изхвърли я в гюма безполезна е.Нефта е ясен но вдигнат ли лихвата следва фалит.Десетки милиони ще разберат че пенсия няма да има и спестявания също.Как мислиш ще реагират???А и са добре въоръжени..
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Никаква гражданска война няма да стане ,петрола днес скочи до 84 долара за барел,като добавим и веригите за доставки които на практика са разрушени в голяма степен ,нищо добро не очаква икономиката ,при стабилни нива на инфлация Централната банка влиза в ролята на регулатор на ценовата стабилност и вдига лихвите .Last edited by power grid; 15.10.2021, 11:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение
Същото като с парещия кеш, апартаментите в Изток и вилите на свлачището в Балчик.
Не виждаш ли че тук си чатят само банда глупаци, дето си немат работа.
Един се хвалеше как взимал 2 бона заплата, и "отдавал" магазин от гипсокартон аз 150 лева.... егати инвестицията. Богаташ направо.
Това ако са инвеститори... Ми те половината не знеят къде седи инвеститора в процеса на строителство.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
ко стаа с гоУемото МЯУ, опънатия ластик, разтворената ножица и плуването без гащи при имотите?
Не виждаш ли че тук си чатят само банда глупаци, дето си немат работа.
Един се хвалеше как взимал 2 бона заплата, и "отдавал" магазин от гипсокартон аз 150 лева.... егати инвестицията. Богаташ направо.
Това ако са инвеститори... Ми те половината не знеят къде седи инвеститора в процеса на строителство.Last edited by Пешко К.; 15.10.2021, 11:17.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И с 0,25 няма да го направи щото дълговете вече са 30 трилиона....Ще последва Гражданска война.САЩ ще станат държава източник на бежанци....сега са само бананова с ядрени ракети
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Фед- а ако вигне лихвата с 2% в световен мащаб включително и тук цените на имотиту ще са поне 20% надолу. Но засега не планира да го прави, първото планирано вдигане на лихвата е 0.25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнениеИнтересно защо сега след като сме на връх в цените на имотите, никой не продава? Търсене има, цените са в пик, а предлагането е никакво. Тия строители защо си държат имотите непродадени?
2029-та ли чакат или поназнайват нещо за новите удвоени цени?
отвори imot.bg,imoti.net и тн.
за град София има десетки хиляди обяви продава.
тука размятате доста често една огромна цифра за депозити, които висят в банковата система на около 0 лихва доходност.
по-малко от половината от тези депозити са достатъчни, за да купят 100 000 апартамента по 250 000лв (125Кевро) средно.
защо не ошушкат имотите?
пазарът е бурен факт, но на всеки пазар разминаването между бид и аск до какво води?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Дневният ред на Централните Банки е успокояване на инфлацията, а не балона при активите.
Хубаво, ама лихвите ще ударят основно суровините. По този начин истерията с инфлацията ще се отмине, а инвеститорите отново ще придобият увереност от там в последствие отново ще имаме напомпване акциите и криптосите и имотите.
Коментар
Коментар