IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Това за здравословното къде го чете?

Не случайно беше определен таван 60% който вече почти никой е го спазва ако беше здравословно 70% нямаше да го определят за 60%

Ако лихвите се върнат към историческите си нива имаш ли представа как се изплаща дълг 70% от БВП?

а 100+% ???

Ето това е основната причина да не видим нормални лихви в този живот докато всичко не се сгромоляса
    Ако имаш функционираща икономика се изплаща. Нито в САЩ, нито в Западна Европа лихвите са били винаги на нула. Дълговете е имало винаги. Най-лошото е, че ние нито имаме икономика, нито монетарни инструменти да противодействаме. Спре ли веднъж наливането на пари, падне ли ликвидността под определено ниво, ние сме аут. Загиваме по брутален начин.

Строителството е типичен пример за празен БВП. Построено нещо, платено с дълг, от което дефакто няма нужда, а е оценено по някакви космически критерии. Това не е никаква добавена стойност. Питай всеки счетоводител - винаги е по-сладко да имаш актив, отколкото разход. Не може обаче вечно да се активира. Трябва и да се отписва. Когато си активирал въздух и когато спрат стимулите, които поддържат налягането, следва рязко отписване и крах.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Аз и не искам да съм прав. Цифрите обаче говорят друго за жалост.
      Затова план Б винаги трябва да имаш. За да свържем пак темата с имотите - не може при тези плашещи данни от преброяването и при тези темпове на новото строителство да се твърди, че инвестицията в Български имот е разумна. Просто няма как.
      Тук си прав! НО, представи си , че в страната ни се завърнат много хора, които са видяли , как е навън ( а навън е много по-кофти, отколкото беше преди ), а и вследствие на променена икономическа конюнктура. Представи си , че в страната ни се заселят много други хора от близки по говор и религия държави при улеснена процедура за получаване на гражданство.
      Възможности има много, но трябва да се действа!
      Last edited by Три без коз; 09.01.2022, 01:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Джонка, България е преживяла много по-тежки времена. Нека да напомним на зрителите, че последните 10-15 години нямат нищо общо с предходните поради приемането ни в ЕС и получаването на свободен достъп навсякъде. Това даде възможност на много хора да се раздвижат насам натам, като това се отнася и за огромната част от циганите.
        Така че Джонка това, което го говориш съвсем не е така!
        Аз и не искам да съм прав. Цифрите обаче говорят друго за жалост.
        Затова план Б винаги трябва да имаш. За да свържем пак темата с имотите - не може при тези плашещи данни от преброяването и при тези темпове на новото строителство да се твърди, че инвестицията в Български имот е разумна. Просто няма как. Един имот макс колкото да има къде да се живее, останалото план Б. Най-разумният вариант е това. Всякакви приказки за капиталови, наеми и подобни тинтири-минтири са били може би валидни преди 20 години. Сега са абсурдни.
        Last edited by ejonny2376; 09.01.2022, 01:36.

Коментар

Хаха, самият ти го каза. След 30 години ще сме 5 милиона, от които 50% шведи. А според мен това ще стане след 20, не след 30 години. Просто защото намаляваме с 800к за 10 години, при това 2011-2021 когато доста народ се върна в БГ (такива заблудени като мен) и имаше някакво увеличение на жизнения стандарт. Идните години е твърде възможен обратният сценарии, защото кризата все един ден ще ни удари и защото просто няма как да се живее на кредит вечно. Според теб колко ли са шведчетата от тези 60к деца? Но дори и 30 да са годините. Твоите чавета сега са още дребаци, точно след 30 години ще са в най-активна възраст. Как ги виждаш тогава нещата? Дали ще искат да създават семейства в Шведистан? Предполагам още преди това ще са се изнесли, най-малкото за да учат в някой добър университет. Още тук е вариант изобщо да не искат да се върнат повече. Но дори да се върнат, не знам каква работа ще има за тях тук при 50% шведи и 30% българи-пенсионери. Кой според теб инвеститор ще дойде да изръси пари тук, да създава работни места? Нали трябва да има кадри за това?

Не ти казвам изобщо да мислиш за Германия, тази локация е една от хилядите възможни. Просто според мен е тотална лудост всичко да се инвестира в имоти и то само в България. Тези имоти няма да са нужни на никого след 30 години. Или ще трябва да заградите Гоцето с бодлива тел и да го охранявате. Това е за жалост реалността. Винаги трябва да имаш план Б и никога да не залагаш всичко на една карта.

Ние сме в демографска катастрофа. Не криза, катастрофа. Ако не се направи нещо спешно, предстоят изключително тежки години за тези след нас, а и за нас. Варианти има, но както виждаш поредните крадци дойдоха на власт и не ги интересува този най-тежък за страната проблем. Молдова, Украйна, Беларус, Македония, Албания, Сърбия... Президентът трябва да тръгне да обикаля паланките с готови български паспорти и пари за релокация, вместо да се заяжда за Мата Хари...Без мигранти няма как да стане. Дори и араби. Това е положението. Те имат раждаемост, постепенно настъпват и ни завземат. По-добре част от тях да са интегрирани навреме и да работят, отколкото да се самонастанят един ден в апартите ти.
          Джонка, България е преживяла много по-тежки времена. Нека да напомним на зрителите, че последните 10-15 години нямат нищо общо с предходните поради приемането ни в ЕС и получаването на свободен достъп навсякъде. Това даде възможност на много хора да се раздвижат насам натам, като това се отнася и за огромната част от циганите.
          Така че Джонка това, което го говориш, съвсем не е така!
          Last edited by Три без коз; 09.01.2022, 02:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Не случайно беше определен таван 60% който вече почти никой е го спазва ако беше здравословно 70% нямаше да го определят за 60%

Ако лихвите се върнат към историческите си нива имаш ли представа как се изплаща дълг 70% от БВП?

а 100+% ???

Ето това е основната причина да не видим нормални лихви в този живот докато всичко не се сгромоляса
            Европейците са по- консервативни, затова са определили 60% дълг за еврозоната. Иначе исторически ВИНАГИ дълговете са се борели с инфлация. Въпросът тук винаги е бил на баланс- как хем да си обезцениш дълга, хем да няма прекалено голяма инфлация за да не се бунтува
            " матряла"

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

И къде по-точно да се изнеса ? В Германия където и след 5 поколения все ще сме чужденци..... Аре по-добре не.
              Единствените места , които някога съм обмислял бяха Австралия и НЗ, но след случилото се напоследък съм безкрайно щастлив, че никога не съм пристъпил към действие....
              Децата ми надявам се че никога няма да напуснат България освен за екскурзия иначе какво бъдеще биха имали ?! Дори ако приемем че имат твоите качества и доходи / което е 1 на 100 или на 1000 за Германия/, а на такива вероятности не залагам те никога няма да могат да си купят жилище в Мюнхен или Берлин. В Западна Европа ги чака мизерия или провинциален хан и ще са като препикавано дърво без корен....
              У нас поне имат покрив и ще трябва да работят евентуално само за манджата и екстрите.
              С Демографията понеже пишеш подобни неща за Н-ти път ще ти кажа, че сметката ти е крива Съвсем лека калкулация - у нас се раждат по над 60К деца все още годишно. При очаквана продължителност на живота от над 80 години в бъдеще / да увеличава се дори и тук освен сега случката с вируса, но той ще отмине/ в близките 30-50 години няма да паднем под 5 милиона. Чак тогава Шведите ще станат евентуално 50%. Миграцията вече е и ще бъда нула или дори положителна за нас. Не че е добра перспектива де.... Ама знаеш ли след 50 години каква ще бъде демографията в целият свят ? Наясно ли се , че единствено черна Африка ще расте и облагородява генетичният фонд на Западна Европа / да белите Германки, Италианки и Французойки раждат колкото Българката и дори по-малко/
              И сега си представи децата ми в Черна Европа като ЧУЖДЕНЦИ . Аз не искам да си го представям. Колкото и да е зле у нас все пак ще си бъдат у дома, сигурно ще може да се сегменткираме по райони, села , анклави. За да стане това в Мюнхен ще им трябват няколко милиона евро и ще бъдат пак чужденци при белите Германци.... иначе остават Турско-църните квартали и зони. Какво бъдеще имат децата ми там ?!?! Да имам синеок и тъмнозелен внук на име Али Абу Акбар .... Ми не искам такова сори...
              Разбира се светът не се знае какъв ще бъде след 10-20 камо ли 50 години, но в смутни времена каквито предстоят по-добре да си си у дома.
              Разбирам ти позицията - ти още фърчиш по кариера / не е грешка, всеки човек е различен/ и не ти дреме / не искаш/ семейство и най-вече деца поради това виждаш по различен начин нещата. Някога като направиш някое и друго чаве може и да ти се промени светогледа или пък не .... не може всички да мислим еднакво. :-)
              Хаха, самият ти го каза. След 30 години ще сме 5 милиона, от които 50% шведи. А според мен това ще стане след 20, не след 30 години. Просто защото намаляваме с 800к за 10 години, при това 2011-2021 когато доста народ се върна в БГ (такива заблудени като мен) и имаше някакво увеличение на жизнения стандарт. Идните години е твърде възможен обратният сценарии, защото кризата все един ден ще ни удари и защото просто няма как да се живее на кредит вечно. Според теб колко ли са шведчетата от тези 60к деца? Но дори и 30 да са годините. Твоите чавета сега са още дребаци, точно след 30 години ще са в най-активна възраст. Как ги виждаш тогава нещата? Дали ще искат да създават семейства в Шведистан? Предполагам още преди това ще са се изнесли, най-малкото за да учат в някой добър университет. Още тук е вариант изобщо да не искат да се върнат повече. Но дори да се върнат, не знам каква работа ще има за тях тук при 50% шведи и 30% българи-пенсионери. Кой според теб инвеститор ще дойде да изръси пари тук, да създава работни места? Нали трябва да има кадри за това?

Не ти казвам изобщо да мислиш за Германия, тази локация е една от хилядите възможни. Просто според мен е тотална лудост всичко да се инвестира в имоти и то само в България. Тези имоти няма да са нужни на никого след 30 години. Или ще трябва да заградите Гоцето с бодлива тел и да го охранявате. Това е за жалост реалността. Винаги трябва да имаш план Б и никога да не залагаш всичко на една карта.

Ние сме в демографска катастрофа. Не криза, катастрофа. Ако не се направи нещо спешно, предстоят изключително тежки години за тези след нас, а и за нас. Варианти има, но както виждаш поредните крадци дойдоха на власт и не ги интересува този най-тежък за страната проблем. Молдова, Украйна, Беларус, Македония, Албания, Сърбия... Президентът трябва да тръгне да обикаля паланките с готови български паспорти и пари за релокация, вместо да се заяжда за Мата Хари...Без мигранти няма как да стане. Дори и араби. Това е положението. Те имат раждаемост, постепенно настъпват и ни завземат. По-добре част от тях да са интегрирани навреме и да работят, отколкото да се самонастанят един ден в апартите ти.
              Last edited by ejonny2376; 09.01.2022, 01:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

In 2020, the national debt of Germany amounted to approximately 69.06 percent of the GDP.

пс. до към 75-80% дълг се счита за здравословен

а 100+% ???

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

In 2020, the national debt of Germany amounted to approximately 69.06 percent of the GDP.

Мите, виж за какъв дълг пише Джони. Не ми се търси колко е точно сега но цифрата е към 400%

Коментар

А па Германия е ного убава с 300-400% дълг от БВП...., ако не е и вече повече.
                    Тва като пишем за гърмене и пирамиди.

Коментар

Това са крайно рискови комбинации. Тези 30% са срещу съществения риск, който си поел. Ти си просто спекулант, не инвеститор. И на борсата мога да направя 300% ако ми стиска да поема риска. Деривати, форекси колкото искаш и всичко става от днес за утре - никакви плочи, никакви строителства. Подобни стратегии работят веднъж, два-пъти, три-пъти... Гърми се само веднъж и си чао.
                      е ти как мислиш се става от спекулант в НИ - инвеститор?
                      като е заседнал на загуба завинаги та дългосрочен сега.

Коментар

Ако ще и 4000% дълг да има - там има производство, услуги, индустрия - във всяко едно малко забутано село.
                        В България няма нищичко, кръгла нула. Там се произвежда и строи, тук се съсипва. И в Германия ще има кризи, но ще ги преживеят. Ние тук сме чао. 6,5 милиона останахме, от които 1,5 милиона римляни и още толкова пенсионери. Само след 20 години - 5 милиона, от които 2,5 римляни и 2 милиона пенсионери. А само след 10 години няма да има кьорав доктор и мед сестра. Не знам как тези числа не те плашат, мене ме плашат много.

Ако ти си избрал да живееш в България - добре, разбираемо. Но поне се смили над чаветата си. Ще им оставиш едни апартаменти в умряла държава. По-добре се погрижи да имаш вратичка и да се изнесеш, когато стане непоносимо. Предполагам си млад още, и на теб ще ти дойде до главата, не само на чаветата ти.
                        И къде по-точно да се изнеса ? В Германия където и след 5 поколения все ще сме чужденци..... Аре по-добре не.
                        Единствените места , които някога съм обмислял бяха Австралия и НЗ, но след случилото се напоследък съм безкрайно щастлив, че никога не съм пристъпил към действие....
                        Децата ми надявам се че никога няма да напуснат България освен за екскурзия иначе какво бъдеще биха имали ?! Дори ако приемем че имат твоите качества и доходи / което е 1 на 100 или на 1000 за Германия/, а на такива вероятности не залагам те никога няма да могат да си купят жилище в Мюнхен или Берлин. В Западна Европа ги чака мизерия или провинциален хан и ще са като препикавано дърво без корен....
                        У нас поне имат покрив и ще трябва да работят евентуално само за манджата и екстрите.
                        С Демографията понеже пишеш подобни неща за Н-ти път ще ти кажа, че сметката ти е крива Съвсем лека калкулация - у нас се раждат по над 60К деца все още годишно. При очаквана продължителност на живота от над 80 години в бъдеще / да увеличава се дори и тук освен сега случката с вируса, но той ще отмине/ в близките 30-50 години няма да паднем под 5 милиона. Чак тогава Шведите ще станат евентуално 50%. Миграцията вече е и ще бъда нула или дори положителна за нас. Не че е добра перспектива де.... Ама знаеш ли след 50 години каква ще бъде демографията в целият свят ? Наясно ли се , че единствено черна Африка ще расте и облагородява генетичният фонд на Западна Европа / да белите Германки, Италианки и Французойки раждат колкото Българката и дори по-малко/
                        И сега си представи децата ми в Черна Европа като ЧУЖДЕНЦИ . Аз не искам да си го представям. Колкото и да е зле у нас все пак ще си бъдат у дома, сигурно ще може да се сегменткираме по райони, села , анклави. За да стане това в Мюнхен ще им трябват няколко милиона евро и ще бъдат пак чужденци при белите Германци.... иначе остават Турско-църните квартали и зони. Какво бъдеще имат децата ми там ?!?! Да имам синеок и тъмнозелен внук на име Али Абу Акбар .... Ми не искам такова сори...
                        Разбира се светът не се знае какъв ще бъде след 10-20 камо ли 50 години, но в смутни времена каквито предстоят по-добре да си си у дома.
                        Разбирам ти позицията - ти още фърчиш по кариера / не е грешка, всеки човек е различен/ и не ти дреме / не искаш/ семейство и най-вече деца поради това виждаш по различен начин нещата. Някога като направиш някое и друго чаве може и да ти се промени светогледа или пък не .... не може всички да мислим еднакво. :-)
                        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.01.2022, 23:42.

Коментар

А па Германия е ного убава с 300-400% дълг от БВП...., ако не е и вече повече.
                          Тва като пишем за гърмене и пирамиди.
                          Ако ще и 4000% дълг да има - там има производство, услуги, индустрия - във всяко едно малко забутано село.
                          В България няма нищичко, кръгла нула. Там се произвежда и строи, тук се съсипва. И в Германия ще има кризи, но ще ги преживеят. Ние тук сме чао. 6,5 милиона останахме, от които 1,5 милиона римляни и още толкова пенсионери. Само след 20 години - 5 милиона, от които 2,5 римляни и 2 милиона пенсионери. А само след 10 години няма да има кьорав доктор и мед сестра. Не знам как тези числа не те плашат, мене ме плашат много.

Ако ти си избрал да живееш в България - добре, разбираемо. Но поне се смили над чаветата си. Ще им оставиш едни апартаменти в умряла държава. По-добре се погрижи да имаш вратичка и да се изнесеш, когато стане непоносимо. Предполагам си млад още, и на теб ще ти дойде до главата, не само на чаветата ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

теорията така казва, но виж един действителен пример
                            преди време нагазих в люцерната със 100% кредит първа вноска /50%/ на първа плоча
                            докато стана блока бях оправил кредита и събрал другата част.
                            излязох с около 30% чисти
                            ако бях задържал маломерката сега щях да съм със 110% капиталова
                            Това са крайно рискови комбинации. Тези 30% са срещу съществения риск, който си поел. Ти си просто спекулант, не инвеститор. И на борсата мога да направя 300% ако ми стиска да поема риска. Деривати, форекси колкото искаш и всичко става от днес за утре - никакви плочи, никакви строителства. Подобни стратегии работят веднъж, два-пъти, три-пъти... Гърми се само веднъж и си чао.

Коментар

Хората с по 5000 лева заплата само си мислят, че могат да купят нещо, понеже банката им налива пари. Така точно тази група става дойна крава за банки, брокери и строители. Работодателят, който плаща тези 5000 лева също се финансира с кредит и снежната топка се уголемява все повече и повече. Не знам на какво се радват толкова повишителите - доходите се били качвали. В икономика, която не произвежда нищо, от която чуждестранните инвеститори бягат с 200. И заплати, и имоти и цени - всичко расте, защото се финансира с нови и нови дългове - реален ръст няма. Това цялото нещо ще изгърми по същия начин, както изгърмяха пирамидите навремето. Самата държава България е една пирамида - шепа измамници обират за пореден път целия народ.

Пак ще го кажа - нямаш ли кеша на 100% или доходи, с които да изплатиш ипотеката за максимум 2-3 години, значи си пълен идиот, ако теглиш кредит и купиш жилище. Ако пък покупката е с цел "инвестиция", трябва да бъдеш затворен в Карлуково като вреден за това общество психопат.
                              теорията така казва, но виж един действителен пример
                              преди време нагазих в люцерната със 100% кредит първа вноска /50%/ на първа плоча
                              докато стана блока бях оправил кредита и събрал другата част.
                              излязох с около 30% чисти
                              ако бях задържал маломерката сега щях да съм със 110% капиталова
                              Last edited by ratten; 08.01.2022, 22:41.
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

ма как ша има значение, те такива като Цецо с асансьора са милиони... простете френския ми
                                аа нема кво да ти прощаваме
                                легенди се носят за твоя френски
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X