Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dva taraleja
Тук в темата имаме един много кадърен брокер. За съжаление маверик не е активен участник в темата. Разбира си от занаята, на няколко пъти реши сложни казуси за Левчо и за мен.
Бива ли го да смени бутилките с пропан на караваната?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ботчо ИМА излишни пари защото неговата пенция БИЕ заплатата на кмета!
а със заплатата направо го оставя в прашна точка.
ядец!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dva taraleja Разгледай мнение
Бита определя съзнанието. Едни си харчат "излишните пари" за пътуване по екзотични дестинации, други си чешат егото със скъпи хобита, а такива като тебе ги харчат за прах за пране, зехтин, юргани, цигари и тн. Ганьо, Ганьоооо... Ганьо Балкански. Един купува яйце на Фаберже, друг пък цяла кора с яйца. Общото е, че си харчат "излишните пари" за яйца.
а със заплатата направо го оставя в прашна точка.
ядец!препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Да, апартамент, но не съм сигурен, не съм толкова компетен, все пак според мен не е от значение. То всичко си е НИ, апартамент, сутерен, гараж, ателие. Някой да прочете закона, че съм в движение и нямам възможност.
Иначе, на лични може, не за друго, а защото има хора, които не дават комисионни на брокери а само ги плюят, ок, но аз съм си платил 6000 лв тази година за съвети, знания, инвестиционни предложения и не искам на тези хора да им помагам. Аз не съм тарикат, аз съм балък и си плащам за да получа, не искам да минавам тънко. Да си наемат юрист или сами да открият топлата вода.
те плюват мнозинството от брокерите, които наистина са безхаберни. от опит го казвам.
но съм казвал и, че има и читави хора, работещи този занаят.
аз съм купувал един таван през брокер и жената си беше подготвила нещата много добре, въпреки, че беше позната на другата страна
беше съвсем безпристрастна при сделката.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
хората ходят там да ХАРЧАТ ИЗЛИШНИТЕ пари.
Явно на теб не ти стигат и затова 24/7/365 ти се налага да работиш и да изкарваш
- 2 Харесвания
Коментар
-
интересно. благодаря.
а ти всъщност като си продавал трябва да е било "апартамент" в нотариалния акт, или бъркам?
кажи ми повече за този законов начин да си спестиш данъка. ако не ти се пише тук, дай на лични.
Иначе, на лични може, не за друго, а защото има хора, които не дават комисионни на брокери а само ги плюят, ок, но аз съм си платил 6000 лв тази година за съвети, знания, инвестиционни предложения и не искам на тези хора да им помагам. Аз не съм тарикат, аз съм балък и си плащам за да получа, не искам да минавам тънко. Да си наемат юрист или сами да открият топлата вода.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Така е и не е така. Най-вероятно в масата случаи си е така. Сега не знам, дали още върви номера, но преди време, когато бях по-близо до нещата, имаше тарикати с ДДС проблеми по другите си фирми, нарочно, и когато строяха конкретен обект с друга нова своя фирма им отказваха регистрация по ДДС. Което беше супер изгодно за тях, защото не внасяха ДДС, минаваха само на корпоративен данък и дивидент, които я ги има я не. От НАП им правеха голяма услуга.
Иначе, спорите за ДДС-та и т. н., предпоследния апартамент му купих правото на строеж оше преди да излезе разрешителното за строеж. Когато препродаваш такъв имот после не те хваща и срока 3 години за препродажба в който да държиш данък. Продаваш след 6 месеца ако искаш и не дължиш нищо.
Само за информация, за случаи, в които препродаваш преди този срок от 3 години, какъвто и имот, след РС или Акт 14, 15, 16, старо строителство, има законно решение да си спестиш данък печалба. Работи и при банков кредит.
а ти всъщност като си продавал трябва да е било "апартамент" в нотариалния акт, или бъркам?
кажи ми повече за този законов начин да си спестиш данъка. ако не ти се пише тук, дай на лични.препоръка е
Коментар
-
точно така.
и мисля, че не мое да не е регистриран по ддс когато ти продава апартаменти.
Иначе, спорите за ДДС-та и т. н., предпоследния апартамент му купих правото на строеж оше преди да излезе разрешителното за строеж. Когато препродаваш такъв имот после не те хваща и срока 3 години за препродажба в който да държиш данък. Продаваш след 6 месеца ако искаш и не дължиш нищо.
Само за информация, за случаи, в които препродаваш преди този срок от 3 години, какъвто и имот, след РС или Акт 14, 15, 16, старо строителство, има законно решение да си спестиш данък печалба. Работи и при банков кредит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеДоставка, свързана със земя и сгради
Чл. 45. (1) Освободена доставка е прехвърлянето на правото на собственост върху земя, учредяването или прехвърлянето на ограничени вещни права върху земя, както и отдаването и под наем или аренда.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Учредяването или прехвърлянето на право на строеж се смята за освободена доставка по ал. 1 до момента на издаването на разрешение за строеж на сградата, за която се учредява или прехвърля правото на строеж.
Факт че явно не се спазва и можеш да продадеш или купиш право на строеж и преди акт 14
Също така това не задължава инвеститора да е регистриран по ДДС
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
хората ходят там да ХАРЧАТ ИЗЛИШНИТЕ пари.
Явно на теб не ти стигат и затова 24/7/365 ти се налага да работиш и да изкарваш
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
Това е за бедняци. Хора защо не си цените времето! За времето за което ще отида до там и ще се върна изкарвам тройно повече.
Явно на теб не ти стигат и затова 24/7/365 ти се налага да работиш и да изкарвашНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Всъщност е чл45
Чл. 45. (1) Освободена доставка е прехвърлянето на правото на собственост върху земя, учредяването или прехвърлянето на ограничени вещни права върху земя, както и отдаването и под наем или аренда.
Но това не променя нещата
и е факт че пред три години купих на зелено точно преди акт14 без ДДС
Имайки в предвид икономическата ти компетентност не е учуващо ще все още с в гарсониера в Дружба
(2) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Учредяването или прехвърлянето на право на строеж се смята за освободена доставка по ал. 1 до момента на издаването на разрешение за строеж на сградата, за която се учредява или прехвърля правото на строеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Ти какво мислиш, че данъчните не ги знаят тия работи ли?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар