Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
И какво му следиш на търсенето като проспа 10% намяване на населението за 10 години. Демографията като я следиш трябва да следиш каква опустошителна вълна се задава, особено последните 15 години. Толкова грозна картнка няма никъде в Европа. Тия дето ще ти купуват имота след 10-40 години можеш да ги видиш като бройка в последните три стълба.
И да демографията ние ужасна . Тя е такава не за Европа, а и за света. добре, че София ще бъде що годе ок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нещата с търсенето и предлагането ги следя МНОГО внимателно и както виждаш не спестих нищо по темата / аз пуснах линка с нарасналите разрешения и брой обяви в сайта/, Търсенето е ок. След 30-40 години явно, че ще е по-зле, ама не мисля да продавам въобще.
Ако целта ми беше да купя нещо и да го продам след 5-10-20 години щях да взема некви акции или дори ЕТФ.
Та като цяло демографията по света до 2100 година ще е нагоре и КЪМ големите градове. Това води до по-високи цени на тези места. София няма да е много по-различна от тези големи градове - към края на века вероятно ще започне да намалява, но и ставащите за обитаване сгради също.
Няма да има голяма драма с цените в София освен ако не се строят по 15-20К жилища на година както се очертава да е в близките няколко години...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Що да не са? Всеки който се е ОБЛАЖИЛ ЯКО от 2020г ще е добре. Останалото кеч на баламатума. Ние сме от тях и точно това обсъждаме - как да не умрем от глад. Забравете за илюзиите че ще се възползвате ВИЕ - единствения шанс е да не играеш тяхната игра. Да не ползваш БАНКИ, ака кредити, ливъридж по борсите - АБСУРД. Такива движения ще има че и най-коравите ще изгърмят.
Ние сме във война - не с измислената ковид пландемия а със ПРАВАТА. Те суспендират конституциите на ВСИЧКИ държави, харти на човешки права вие за некви хартишки и имоти сте се загрижили.
Кво им пречи да ти забранят да стопанисваш имота както намериш за добре?
Нима не направиха това с ресторантите, магазините, моловете ....?
Я питай бай Пеше - мое ли да гледа прасе? Кво като има кочина?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Ти се сети че предлагането може да има нещо общо с цената. Ама като се сетиш че търсенето е също толкова важно направо ще стигнеш нивото на Асенчо от Хардвард, без майтап и той толкова разбира. Остави колко тухла се произвежда ами гледай колко хора се произвеждата да я купуват тая тухла, защото тука е неминуемия и неизбежен проблем. Тухла се строи за 2 години, купувач на тухла се прави за по 40 години на нагоре.
Ако целта ми беше да купя нещо и да го продам след 5-10-20 години щях да взема некви акции или дори ЕТФ.
Та като цяло демографията по света до 2100 година ще е нагоре и КЪМ големите градове. Това води до по-високи цени на тези места. София няма да е много по-различна от тези големи градове - към края на века вероятно ще започне да намалява, но и ставащите за обитаване сгради също.
Няма да има голяма драма с цените в София освен ако не се строят по 15-20К жилища на година както се очертава да е в близките няколко години...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.02.2022, 15:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение
Така е. Аз репликирам на така поставеното условие: Извън темата, само за протокола да кажа, че вероятността да уцелиш 6 е една и съща без значение от броя хвърляния. Какво голямо значение има правилното използване на езиковите и граматическите особеностти. Ако в края на изречението имаше уточнение за всяко отделно хвърляне щеше да си прав
. Иначе аз съм прав.
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
ПС: Вероятността от 2 хвърляния на зарчето да уцелиш 6 ПОНЕ ВЕДНЪЖ е по-голяма, отколкото само от едно хвърляне. При N наброй хвърляния вероятността клони към 1 когато N клони към безкрайност. Закон на големите числа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеМоже да се обзаложим ако от 100 хвърляния имаш над 25 шестици. Вероятността е една шеста ако ти докараш по- висока от това, от сто хвърляния да кажем 1/4, т.е. 25% съм ок да се обзаложимИ така 100, 1000, 1000000 хвърляния да направиш вероятността си остава все 1/6.
. Ако в края на изречението имаше уточнение за всяко отделно хвърляне щеше да си прав
. Иначе аз съм прав.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение
Само ако се гледа всяко хвърляне самостоятелно. В съвкупност от хвърляния не е така. Ако искаш да се обзаложим? Залагаме по 100 лв. Ти хвърляш един път, аз 100 пъти. Ако ти имаш 6-ца, печелиш, колкото и 6-ци да имам аз?При вероятност 1/6 аз съм средностатистически губещ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Условието е да уцелиш поне веднъж.
Вероятността да не уцелиш нито веднъж е очевидно (1-1/6)^N, откъдето вероятността да уцелиш поне веднъж е 1-(1-1/6)^N (където N е броят хвърляния).
При N=2 тази вероятност е 11/36.
При 26 хвърляния горната вероятност е над 99%.
При последователно хвърляне, за да уцелиш поне една шестица трябва на единия зар да уцелиш 1 число (6-цата) от 6 възможности, а на другия зар няма значение какво число (т.е. 6 от 6). Следователно 1/6*6/6 = 6/36 = 1/6.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да тва е добро за задържане....
В темата има големи разбирачи и могат да изяснят детайлно, но имаше една теория, че печатаньЕто всъщност е необходимо защото поради различните индустриални революции, автоматизации и т.н. повишаване на производството на по-ниска себестойност води до дефлация.
Така че колкото повече произведено толкова по-малко инфлация. От тук ми е и притеснението за цените на имотите защото в близките години ще се произзведе повее тула от необходимото.....Това неизбежно ще доведе до дефлация на тулата пък дори външната среда да е инфлационна....
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнениеЕто това върши повече работа за намаляване на инфлацията, отколкото повишаването на лихвените %.
В темата има големи разбирачи и могат да изяснят детайлно, но имаше една теория, че печатаньЕто всъщност е необходимо защото поради различните индустриални революции, автоматизации и т.н. повишаване на производството на по-ниска себестойност води до дефлация.
Така че колкото повече произведено толкова по-малко инфлация. От тук ми е и притеснението за цените на имотите защото в близките години ще се произзведе повее тула от необходимото.....Това неизбежно ще доведе до дефлация на тулата пък дори външната среда да е инфлационна....
Коментар
-
Може да се обзаложим ако от 100 хвърляния имаш над 25 шестици. Вероятността е една шеста ако ти докараш по- висока от това, от сто хвърляния да кажем 1/4, т.е. 25% съм ок да се обзаложимИ така 100, 1000, 1000000 хвърляния да направиш вероятността си остава все 1/6.
Last edited by pepe1234; 08.02.2022, 11:14.
Коментар
Коментар