If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
„Жестоко е. Преди една година всичко беше в полза на наемателите. Сега е точно обратното“, отбелязва Маклойд.
ама това е от моята любима рубрика. днес там, утре сещай се къде
"Дълги опашки в студеното време, ожесточена конкуренция и наддаване."
изглежда първо там е дошло големото мяу.
Те наемите пак са по-изгодни щото цените излетяха в космоса в Щатите. Наемите имат да наваксват.
И разбира се илюзията за бягството от големият град, домашен офис и т.н. бързо се изпари....
Дори на Запад където селските райони са в чудесно състояние пак не става.... Всички ще мигрират в големите градове рано или късно
Тук съм съгласен с теб ,но специално за там се очаква приземяване ,защото инфлацията и там е голяма -бензина скача с по 0,20 цента за ден .
У нас с цените на горивата има вече голямо приземяване ,хората търсят само къде е най-евтино и там зареждат ,други се ограничават да пътуват както преди,или дори обмислят продажба на колите си .
Не са добре нещата ,защото инфлацията е просто огромна ,риска да влезнем бързо в криза не е малък
„Жестоко е. Преди една година всичко беше в полза на наемателите. Сега е точно обратното“, отбелязва Маклойд.
Те наемите пак са по-изгодни щото цените излетяха в космоса в Щатите. Наемите имат да наваксват.
И разбира се илюзията за бягството от големият град, домашен офис и т.н. бързо се изпари....
Дори на Запад където селските райони са в чудесно състояние пак не става.... Всички ще мигрират в големите градове рано или късно
Зад океана е друго ,друг свят .
Австралия например исторически никога не била удряна от икономически кризи или поне за последния половин век .
Щатитте са друга вселена -вчера се чух с приятел ,сестра му е там ,станала зъботеххник след курсове в зъботехническа клиника ,това в Европа или БГ кога ще стане ,за талкова кратко време ?
Отделно там са с по 5 дена отпуск за годината ,работят нон стоп,недай си боже ако се разболееш ипотеката и всичко заминава на кино ,не работиш ли ,няма пари за лечение ,не е като в Европа ,социално здравеопазването
Не знам Песимиста какво ще прави с топ локациите...
Песи,звънни до Украйна и ги помоли ако могат да изключат териториите на Гоцето от обстрел.
Аз с Украйна съм гъст... С Русия не толкова, но и руснаци имам познати също.... не че ако почнат да ни бомбят некой ще ме пита :-)
Та ако почнат първата цел нали знаеш коя ще бъде ? Ако са неколко км неточни.....Продавай етажа с дискаунт БЪРЗО....:-)
В Радомир съм в пущиняка , много декари, без съседи, река в двора....там нема кой да бомби ... А от Гоцето до там са ми 40-50 минути.....
Сега Лавров се изказал че видиш ли били си свикнали си санкциите и оставали готови за преговори ,така че нищо чудно до Март да се уталожат нещата и да си постигнат целите и тогава пътя е отворен
Абсолютно нищо няма да ни струва - само трябва да им даваме ВЕДНАГА гражданство, демек хартийка. Те сами ще изкупят и нанесат в хилядите ОБЕЗЛЮДЕНИ села
Ако им дадем веднага гражданство има риск да забегнат на запад. По-рано беше дискутирано и имаше добри предложения от Песимиста и Джони.
Да, но трябва държавна политика. Имаме нужда от държавници, а не държанки.
Единични случаи ще има, ето вчера разбрах за украинска студентка тук, която планира да издърпа родителите си.
Абсолютно нищо няма да ни струва - само трябва да им даваме ВЕДНАГА гражданство, демек хартийка. Те сами ще изкупят и нанесат в хилядите ОБЕЗЛЮДЕНИ села
Конфликта е много подценен в реални стойности и средносрочен план. Вече е сигурно че ще имаме продължения на това. Или ще има остър икономически конфликт между запада и Русия или Китай като види че няма последствия от окупация ще си прибере Тайван заедно със цялата полупроводникова индустрия. Вчера на секундата почнаха да подскачат в Китай. При един шок на полупроводниковата индустрия пък или ще има голямо залитане към Китайската сфера на влияние или пак мощни санкции на цяла азия. При всички случаи ще се наложи голяма част от икономиката да тръгне към военна индустрия и с това ще има много промени. Засега ми изглежда неутрално за имотите. България е лесна мишена за обстрели и кибератаки ама на тоя етапсме толкова жалки и инфилтрирани с агенти че не си струва да хабят патрони.
Напрежението ще окаже и психологически ефект върху целия пазар,никой не знае какво ще стане вече.
Проблема е че минаха много ,много червени линии и дипломацията вече не я виждам лично.
Щатите не искат да рискуват със глобален конфликт.
По скоро ще оставят Украйна и ще налагат санкции,затова и махнаха войниците си от там,защото ако имаше директен сблъсък вече нещата щяха да отидат в космоса като риск за целия свят.
Колкото до Китай ,в Тайван има договорки че ако Китай нахлуе Тайван Семи Кондукторс ще си запалят всички фабрики и всички данни ще бъдат унищожени.
Коментар