IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Да на село няма проблем с паркирането. Който иска там да си паркира колкото иска. АМА като дойде в Софията съвсем случайно шъ требе да си плаща кат поп, ако е с кола иначе влакче и СКГТ е супер. Аз съм им гоУем фен....:-)
    Е то с кола в София е приключение, а освен всичко друго е и доста по-скъпо от градски транспорт. Не са ми ясни малоумниците дето търкалят с трошките всеки ден, но ....

Коментар

• Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение

Не съм ходил във Варшава, но Прага е много красив град в който ако изключим тълпите от туристи е доста приятно за живеене. На мен ми е интересно например как функционира пазара на имотите в Сърбия и по-точно в Белград - официално заплатите са по-ниски от тези в София ( около 800 евро средно при 1100 в София по последни данни ), а имот в Центъра на Белград е 5000 евра и 3000 извън центъра. Не коментираме качеството на живот - ходил съм само за 3 дена, но Белград ми се стори доста по-добре уреден град от София, но и все пак.
      Белград е много по-зле от София. Дори и Нови Београд, който поне има опит за планиране. Например няма метро / чак сега има планове/. Иначе цените на храна / по-качествена от тук като бонус/, кръчми са по-ниски. Заплатите са МНОГО ниски, дори и на меринджейски позиции... Достатъчно близо е до Виена, Будапеща, Тимишоара, Загреб.... въобще до Европа. Масово бягат най-вече в Австрия да работят и изкараното обратно в тухли.....Освен това е център за наливане на кеш на Сърби от цяла бивша Югославия - например който е имал нива на брега в Черна гора и я е продал на некой руснак задължително си купува в Белград....
      Цените на апартите не са толкова високи колкото пишеш. Имаше и 1 хубав проект до реката / Левчо ще се сети/, ама то при тези доходи какви наеми може човек да събере....
      https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ayCurrency=EUR
      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.02.2022, 19:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
        Ние тука се оплакваме, ама май цяла Източна Европа е полудяла - Варшава по-скъпо от Брюксел, а в Прага абсурдни цени, много над възможностите на местните:
        Не съм ходил във Варшава, но Прага е много красив град в който ако изключим тълпите от туристи е доста приятно за живеене. На мен ми е интересно например как функционира пазара на имотите в Сърбия и по-точно в Белград - официално заплатите са по-ниски от тези в София ( около 800 евро средно при 1100 в София по последни данни ), а имот в Центъра на Белград е 5000 евра и 3000 извън центъра. Не коментираме качеството на живот - ходил съм само за 3 дена, но Белград ми се стори доста по-добре уреден град от София, но и все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
          Той песимимста какъвто е конспиратор...... ако прочете тая статия.... уйде коня у ряката!

https://www.24chasa.bg/novini/article/10875472
          - Ало, от ДАНС се обаждаме.
          - Знам, телефона ми е изключен.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Уникално е, че все още не си осъзнал ситуацията. Баровците купуват. Няма значение какво, просто купуват. Апартаменти, парцели, ниви, яхти, самолети, копчета за ръкавели... Няма да остане нищо. Цената в пари е почти без значение, защото тези пари нищо не струват. В случая имаме късмет, че сме периферия и някои от големите баровци още не са открили, че у нас все още останало нещо за купуване.
            Те парите ако нищо не струват тогава кой ще работи за пари обаче? Полиция, армия, доставки всичко свършва. Колко ще струват имоите без държава? Вече настъпихме в тая фаза, няма работна ръка. Лагард се присмива на раята колко не рабирали, че то било за добро. А местните кировци мигат като месечина.

Колкото и да има се иска, само отлагат неизбежното. Дълговете растът по бързо от инфлацията заради "инвестиции" уж, които само ограбват бъдещото поколение. Айде тоя новия завод за батерии примерно е някакво изключение което може и да се върне като инвестиция, но всичко друго е леш.

Ето един от най-високо платените анализатори в света как вижда нещата от птичи поглед. Същия е отказвал работа като министър на финансите на Тръмп, както и пост в борда на Фед. Практически е обяснил всичко което се случва в момента https://www.youtube.com/watch?v=01vMtJUknwo

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Викаш по добре да дадеш 30к за 2-ро паркомясто вместо 2к за платформа.
              Аз викам че е най-добре къще на село и си спираш на полянката пред къщи.
              Няма природозащитници ама ИМА природа
              Няма паркоместа ама ИМА места за паркиране
              Няма мерки за чист въздух ама ИМА КРИСТАЛЕН въздух
              Да на село няма проблем с паркирането. Който иска там да си паркира колкото иска. АМА като дойде в Софията съвсем случайно шъ требе да си плаща кат поп, ако е с кола иначе влакче и СКГТ е супер. Аз съм им гоУем фен....:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Той песимимста какъвто е конспиратор...... ако прочете тая статия.... уйде коня у ряката!

Чел съм го донякъде. Нема какво ново да науча по темата. И да вероятно почти всичко от смарт уредите се записва или може да се запише. Ето имам прахосмукачка Шиаоми. Тя бачка с приложение на телефона, чертае карти, къде праща данните немам идея и т.н. , имам и ТВ с Андроид, вързан е в нета непрекъснато. От дистанционното с глас търся неща в него и в тубата през имейл профила. Нямам съмнение, че голяма част от нещата под някаква форма се записват. Може и дори се записват неща когато устройството е в контакта но изключено.
                Тези суперкомпютри дето никнат като гъби нали не мислиш че се ползвам само за симулация на ядрени взривове :-)
                По другата тема ако искаш се задълбай да видиш в Китай как се проследяват контактите на всеки заразен дни назад.....
                Та Юлка, това не са конспирации, а реалности на новият свят. Аз няма какво да крия, та не се притеснявам, че евентуално нещо може да ме записва.... Вече никой не може да има тайни освен ако не живее в пещера и не излиза от нея....;-)
                Иначе Каките може да се замислят по-сериозно по темата :-)
                https://news.bg/health/seks-igrachki...e-momenti.html
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.02.2022, 16:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Само за последното не си прав. Повечето села са страшна смрат през отоплителния сезон. Всеки гори кой каквото има. Гуми, черги, стара боядисана дограма, ПДЧ... Едно време имаше някои села, където масово се крадеше ток. Само там нямаше смрад, но ги изловиха и сега и те кадят. Не знам защо държавата не изгради инфраструктура?!? За какво са ни тези патоци? А може да газифицират много села.
                  То при сегашните цени на газа / разправят че скоро нямало да паднат/ нещо смисъла леко се губи / за селска къща 1000 лева нема да стигнат на месец за отопление/. А за да ти докарат газа до всека селска къщичка са вероятно десетки милиарди, а най забавното е как някой живееш в къща на стойност 10К на село ще даде 20К за газово котле, радиатори и цялата система + ремонт после и т.н..... Това са просто немислими неща освен за села в близост до най-голеите градове и евентуално Черноморието....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Само за последното не си прав. Повечето села са страшна смрат през отоплителния сезон. Всеки гори кой каквото има. Гуми, черги, стара боядисана дограма, ПДЧ... Едно време имаше някои села, където масово се крадеше ток. Само там нямаше смрад, но ги изловиха и сега и те кадят. Не знам защо държавата не изгради инфраструктура?!? За какво са ни тези патоци? А може да газифицират много села.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Люлин засега ми е неосъществена мечта с най-гоУемо РОИ. :-) Ама проблема е за целият град....
                      Иначе малко грубо звучи, но аз съм за МНОГО твърди мерки/глоби за подобни паркирания. И не , оправданието ама то общината не ни е създала паркоместа не ме интересува. Всеки сам трябва да си наеме паркомясто. Ето аз съм плащал по 30К евро за паркомясто в което държа кола за 1000 лева. Който не може да си позволи да си купи/наеме паркомясто просто няма да паркира кола в града .... , и съответният СТАР имот ако няма гаражи и паркоместа си е отново негов проблем , който САМ трябва да разреши без да накърнява чуждите интереси паркирайки в градинките....
                      Разбира се за бъдещите проекти тази щуротия с НЕдостатъчното паркоместа трябва да се реши законово.... Строителите ако трябва ще копаят 3 етажа надолу за да направят нужният брой иначе никакво разрешение. Сега гледам на някои места набутали некви платформи Ще държа коли на 2 етажа на 1 паркомясто. Що за щуротия..... Ама минава за разрешителните....
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                        Песимисте, ти в Люлин ли щеше да инвестираш?

Коментар

Коли в столицата се оказаха надраскани със спрей, спукани гуми и счупени стъкла. Става въпрос за квартал "Люлин 2". По автомобилите са изписани и множество нецензурни изрази и символи.

Самите автомобили са паркирани на тротоари и зелени площи, а един от надписите гласи: Това е за пешеходци.

Живеещи в квартала не толерират вандалския акт, но винаги подават сигнали за неправилно паркиралите коли. Казват, че войната за паркоместа в „Люлин“ е от години, а глобите не спират нарушителите.

Те обясниха, че това се случва често в квартала им.

Люлин засега ми е неосъществена мечта с най-гоУемо РОИ. :-) Ама проблема е за целият град....
                          Иначе малко грубо звучи, но аз съм за МНОГО твърди мерки/глоби за подобни паркирания. И не , оправданието ама то общината не ни е създала паркоместа не ме интересува. Всеки сам трябва да си наеме паркомясто. Ето аз съм плащал по 30К евро за паркомясто в което държа кола за 1000 лева. Който не може да си позволи да си купи/наеме паркомясто просто няма да паркира кола в града .... , и съответният СТАР имот ако няма гаражи и паркоместа си е отново негов проблем , който САМ трябва да разреши без да накърнява чуждите интереси паркирайки в градинките....
                          Разбира се за бъдещите проекти това с НЕдостатъчното паркоместа трябва да се реши законово.... Строителите ако трябва ще копаят 3 етажа надолу за да направят нужният брой иначе никакво разрешение. Сега гледам на някои места набутали некви платформи Ще държа коли на 2 етажа на 1 паркомясто. Що за щуротия..... Ама минава за разрешителните....
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.02.2022, 15:46.

Коментар

Коли в столицата се оказаха надраскани със спрей, спукани гуми и счупени стъкла. Става въпрос за квартал "Люлин 2". По автомобилите са изписани и множество нецензурни изрази и символи.

Самите автомобили са паркирани на тротоари и зелени площи, а един от надписите гласи: Това е за пешеходци.

Живеещи в квартала не толерират вандалския акт, но винаги подават сигнали за неправилно паркиралите коли. Казват, че войната за паркоместа в „Люлин“ е от години, а глобите не спират нарушителите.

Има микрорайни, където има доста паркинги пред старите блокове.

А в моя квартал разчистиха всички незаконни бетонни гаражи, поставени преди 20-23 г.

Вероятно един ден ще решат нещо и за недостроените блокове на Акт 14 - или да се завършат или да се бутат.

Коментар

Много е вероятно такива изпълнения да зачестят и да се разпространят из всички квартали. Заради доброто градоустройство на европейската ни столица.

Коментар

• Коли в столицата се оказаха надраскани със спрей, спукани гуми и счупени стъкла. Става въпрос за квартал "Люлин 2". По автомобилите са изписани и множество нецензурни изрази и символи.

Last edited by pepe1234; 14.02.2022, 13:53.

Коментар

Working...
                                X