Първоначално изпратено от Pringles
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7s7cd0&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7s7cd0&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7s7fci&f1=1
Вярно е, че е сериозна квадратурата, но локацията е спорна за тази меко казано шокираща цена. В по-близките до центъра топ локации още може нагоре, ако ще искат подобни цени за стари блокове, пък било то "елитни".Last edited by Pringles; 13.03.2022, 00:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнениеПич, като те гледам, темата ти е политика....., поне там си боднал по рождение в тоя форум.
Бегай си играй там на "войни"....
Коментар
-
Пич, като те гледам, темата ти е политика....., поне там си боднал по рождение в тоя форум.
Бегай си играй там на "войни"....
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Изясни ми се картината вече.Взел си от този сайт данните за скъпите имоти в КиевLast edited by maverik; 12.03.2022, 21:01.
Коментар
-
Коньовски "тарикат", би ли обяснил следното....: " една нова гаранция за стабилност между собственика и "НОВОТО ВРЕМЕ".... ?!?
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
....
Така имота се превръща в една нова гаранция за стабилност между собственика и новото време.
Коментар
-
Изясни ми се картината вече.Взел си от този сайт данните за скъпите имоти в Киев
Темата за имотите просто не ти е силата....:-) Там не става с Фибоначи и 2-3 прави линии.... требе и мислене.... :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеLocal Purchasing Power in Sofia is 12.06% higher than in Kiev (Kyiv)
Local Purchasing Power in Sofia is 55.03% higher than in Kharkiv
Local Purchasing Power in Sofia is 36.73% higher than in Lviv
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Търсене-предлагане намества цените в повечето случаи и ако има кой да даде едни пари за каквото и да е, това е цената.
Иначе, аз не съм спекулант, виж в речниците какво е спекула. Аз инвестирам и поемам риск да се вдигне или падне цената и да спечеля или загубя. Ти ще ми кажеш колко имота да имам или колко акции, хахаха.
Сега се очертава да няма пари,предлагането ще се появи защото предлагането ще търси парите,дето до оня ден бяха налице,но сега ще са кът .
Ти не си инвеститор ,а спекулант.
Хората които инвестират добавят стойност,докато ти дори унищожаваш стойност,защото стимулираш строителите да се фокусират върху парите а не върху човешкия фактор,резултата са кутийки и кал,липса на улици,и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нещото, което ме притеснява е невъзможността да реализирам кеша по сигурен начин. Зеленото в момента е не само скъпо, а и несигурно, така че тази опция отива много надолу вече в желанията ми. А имотната експозиция ме УСПОКОЯВА и има единствено съжаление , че не е толкова голяма колкото трябваше....
Марина говори леки глупости или не знам в кой селски маХазин / tна Украински/ е гледала цени. Като човек бил в Украйна всяка година по няколко пъти в продължение на десетилетие мога да ти кажа, че живота за обикновен човек там беше МНОГО , ама МНОГО по-лош и труден от при нас. Нали не мислиш, че жените им са често ''леки'' казано внимателно и го правят за кеф , а не за пари....? Храната им беше 20% по-евтина особено зърнени неща и по-качествена също.. В същото време окъсани баби продават круши, ябълки, кисели краставички и какво ли не покрай метрото.... мизерия и глад знаеш ли какво е ?
Та по-евтината храна върви с по-ниска заплата особено извън Киев е ГЛАД....
Когато ходихме за по-дълго наемахме гледачка за децата..... Та женицата / страхотна жена с медицинско образование при това/ се молеше да я измъкнем от там и да ни гледа децата в София или да гледа на наши познати..... за под 500 евро.....
Накратко:
Local Purchasing Power in Sofia is 12.06% higher than in Kiev (Kyiv)
Ето,четиво точно за теб и в подходящия момент...
Да се подготвиш...имотите за жалост не са в списъка,миннодобивния сектор,енергетиката,шоколада,дори алкохола....дерзай...кризата идва...
Между другото още 2019 година ,уцелих сектора който ще ми бъде подслон при криза,и в момента явно съм познал...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.informiran.net/%D1%83%D0...%D1%82-%D0%BD/
Цецко,
Постарах се да намеря статия ТОП за теб !!!
Точно в десетката..
има нещо сбъркано в България, например продавачка в магазин ще получава до 1000 лв заплата, квартирата на месец обаче струва около 500 лв, после като добавим и цените на храните, които са високи, много високи спрямо Украйна, а според местните тук цените са по-високи дори от тези в Германия, трябва да се запитате с какво ще си плащате комуналните разходи, ток, вода както и с какво ще си платите разходите за децата.
Има нещо сбъркано в тази държава от ЕС. Така че мислете преди да се качите в автобусите, тук може и да е на запад от Киев, но определено няма нищо общо с разбирането ни за западните държави, като Германия, Италия, Франция, Испания
Жителка на Киев ,на име Марина
Марина говори леки глупости или не знам в кой селски маХазин / tна Украински/ е гледала цени. Като човек бил в Украйна всяка година по няколко пъти в продължение на десетилетие мога да ти кажа, че живота за обикновен човек там беше МНОГО , ама МНОГО по-лош и труден от при нас. Нали не мислиш, че жените им са често ''леки'' казано внимателно и го правят за кеф , а не за пари....? Храната им беше 20% по-евтина особено зърнени неща и по-качествена също.. В същото време окъсани баби продават круши, ябълки, кисели краставички и какво ли не покрай метрото.... мизерия и глад знаеш ли какво е ?
Та по-евтината храна върви с по-ниска заплата особено извън Киев е ГЛАД....
Когато ходихме за по-дълго наемахме гледачка за децата..... Та женицата / страхотна жена с медицинско образование при това/ се молеше да я измъкнем от там и да ни гледа децата в София или да гледа на наши познати..... за под 500 евро.....
Накратко:
Local Purchasing Power in Sofia is 12.06% higher than in Kiev (Kyiv)
- 4 Харесвания
Коментар
-
То с четене не става само ве момче
Базирайки се на умствения ти "капацитет" с твърдението ти за поскъпващите имоти в момента в Киев , си взел грешно решение.Решение което ще ти струва адски скъпо ,но тепърва ще го разбереш !
Виж ако реша да се интересувам от изобразително изкуство, картини, дизайн на апартаменти винаги ще се вслушам в твоите писания....:-)
ПП Относно решението ми. Към момента цифрите показват че е топ ъф дъ топ. А целта е била винаги златната среда.... Така че мога без проблем да претърпя и някои загуби....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 12.03.2022, 17:42.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
А,ти какво си взел да ни даваш примери които са неадекватни спрямо ситуацията в момента ???
Това е аналогично аз да почна да ги давам примери на хора купили каквато и да е недвижимост през 2008 година ,началото да речем???
Според теб дали в момента това което даваш за пример е изобщо кореспондиращо с настоящата ситуация в която се намираме ???
Като никой не знае колко ще излезе,строителя ти каза ,стои и чака спада за да строи в нормална обстановка,а не калкулира като такива спекуланти като теб.
Ти си спекулант,,купуваш на зелено с чиста спекула,и даже в един момент както е видно дори не знаеш изобщо къде се намираш,мислиш си че купона ще продължи вечно
Иначе, аз не съм спекулант, виж в речниците какво е спекула. Аз инвестирам и поемам риск да се вдигне или падне цената и да спечеля или загубя. Ти ще ми кажеш колко имота да имам или колко акции, хахаха.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тази Марина явно не е гледала статистиките на Песимиста - в България нали уж е в пъти по-евтино от където и да било другаде според него...
Хората ще бягат с двеста от това нашето жалко подобие на държава.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Хора, които седят отстрани и броят парите на строителите има много, колко излизал квадрата и т. н. Вчера си говорих с приятел, искаше да купува парцел, но цената вече е 1500 евро/м2 през жилищна площ. Колко ще бъде чистата строителната себестойност и колко ще излезе накрая общо никой не знае. Задавам въпрос, кой е лошия в такъв случай и кого да громят във форума: собственика на парцела, строителя-инвеститор или крайния купувач?
Това е аналогично аз да почна да ги давам примери на хора купили каквато и да е недвижимост през 2008 година ,началото да речем???
Според теб дали в момента това което даваш за пример е изобщо кореспондиращо с настоящата ситуация в която се намираме ???
Като никой не знае колко ще излезе,строителя ти каза ,стои и чака спада за да строи в нормална обстановка,а не калкулира като такива спекуланти като теб.
Ти си спекулант,,купуваш на зелено с чиста спекула,и даже в един момент както е видно дори не знаеш изобщо къде се намираш,мислиш си че купона ще продължи вечноLast edited by nkavrakov1982; 12.03.2022, 14:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Мога да се съглася, че до шпакловка и замазка на кооперация излиза нещо такова, но това не включва разходи за земя, присъединяване на разните ток вода и прочие, вертикална планировка, евентуално улица, разни подкупи където трябва и прочие. Ако е толкова лесно, можеш и ти да се пробваш и да правиш 400% печалба.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар