IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Тука сме все стари кучета, няма нужда да ни преразказваш впечатленията на младшите.
    Тука сте все милионери акционери се големци...Боби ти през живота си виждал ли си 7000 лева накуп?По телевизора не се признава...Незнам какво пушите и пиете ама много ви отдалечава от реалността...

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
      Юлка пиша за бизнес бре човек, къде е тва в нумбео. Потърси колко е наема на висок клас офиси и всякакви услуги свързани с бизнеса, данъчните скали, правилата в държавата / дали ще можеш да ги заобикаляш като у нас/
      В подобни държави е изгодно да се отвори офис само като има държавен съпорт примерно 10-20 години безданъчни или там квото се разберат....
      Е, е, е, е ..........

Един път пишеш: "ВСИЧКИ РАЗХОДИ за всичко"

Втори път - САМО за БИЗНЕС.

Ти вече 'ептен за баламурници ни взе, а!

p.s.
      Дори и така да е - дай конкректни примери за офиси, наеми...

Ти и за услугите в чужбина дето уж бяха В ПЪТИ по-скъпи - пак не даде пример!

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Видяхме те многократно, че умножението не ти е силата, така че това "В ПЪТИ" малко го понамали. Разликата е достатъчно малка, за да избере една стабилна компания да инвестира в бялата държава Полша вместо в държавата от третия свят България. Преди 5 години предимството на България беше осезаемо и затова имаше заблудили се. В момента никой не иска и да чуе.
        В твоят сектор сега е сложно защото кадрите са малко, но те са кът навсякъде по света.Иначе си прав при нас не могат да се бълват по 100К програмисти на година. Ако сме умни в правителството можем да започнем да привличаме масово програмисти от цял свят.... тва сериозно....
        И пак докато има плосък данък и МНОГО бетон ние ще сме ок. Никъде по света няма такъв висок клас офиси на такива наемни нива. Това проверявал ли си го ?

Коментар

• Един познат завърши Висшият Индиански Институт - Каръл Май. На нищо не го научиха. Но имаше лектори, които поне житейски мърдости му дадоха:
          "Имаш крава - пиеш мляко. Нямаш крава - не пиеш мляко."
          и най-вече:
          "Средната дълбочина на водата е 20 сантиметра, но кравата се е удавила".
          Предполага се, че не малко от хората тук са финансисти или счетоводители. Всички знаем, че е едно да работиш за фирмата, която правеше перфектно одитите на КТБ, а съвсем друго е в някоя родопска община. Помня чудовищната разлика в заплатите, за една и съща длъжност в една българска банка, която тогава беше с гръцки собственик и единствената френска банка у нас. Онази със седалище във Варна е българска с френски собственик. Когато човек стане професионалист и се развива добре в професията си, за него не съществуват лошите фирми. Когато сменя работодателя го прави само с по-добър. Когато и семейството и приятелите му работят за добри фирми, така наречената средна заплата за сектора е пълен фарс в очите му. У нас има много професии, в които човек може да закупи НИ за година - две, използвайки изцяло собствени и напълно декларирани средства.

Коментар

Всъщност е доста повече, защото в тези цифри не са включени различни екстри като акции, заплата в акции, коли, карти за различни неща, здравни и пенсионни застраховки, при 1 познат частна детска по Монтесори имаше , което е 1000+ и т.н части от пакета.
            Макар да съм писал че не съм програмист много от най-близките ми приятели са и 3-те К на Бай Пешето са само за начинаещи или в БГ фирми или правачи на сайтове....
            Относно милионерите - ВСИЧКИТЕ ми приятели програмисти / да речем десетина/ са милионери в различни активи - основно имоти, но и акции, крипто и т.н. стаж 15-20+ години....
            Най-зле са тези дето отидоха в САП Германия щото данъците и по 2К евро наем и сметки и другите разходи им разказаха играта... постояха и някои заминаха за Щатите след това..... Там са добре към отлично....с огромни ипотечки, но се изплащат с добри доходи....По-добре от тези у нас вече във финансов смисъл въпреки че бабите им ходеха/редуваха през 6 месеца да им гледат малките деца, че немаха свободен кеш за детска....
            Песи айде запри наркотиците и спри да се изхвърляш.Тука сте се сбрали се велики програмисти милионери акционери търговци а в реалността кой ви знае кви сте.Оня ден на колега детето започна 1800 бруто тва е.Вярно е че младеже няма опит на колегата ли да вярвам на дъщеря си или на глупостите ви тука.И не ми пиши че баба Пена от радомир бачка в Гугъл и зема два милиона...Като чета форума май само Жонката ще излезе нормален.Ти изкупи миризливото стрелбище Замаушката Московска...За смях станахте и всички се гъбаркат с вас.Намалете фантазиите и затворете фабриката за илюзии.Ти 7000 кинта накуп не си виждал ама тука се репчиш.Омръзна ви да ви чета глупостите че си пиете кафето с шефовете на Гугъл и Майкрософт а Бил Гейтс едва ли не ти е комшия у Стрелбище..

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
              E, e, e ....... удари пак дупарата в тавана!

Любимото ти нумбео сОвсем не е съгласно!

https://www.numbeo.com/cost-of-livin...atchComparison

p.s.

Ти и други неудобни сравнения подмина, ама няма да ти турсим ся кусури, айде....
              Юлка пиша за бизнес бре човек , къде е тва в нумбео. Потърси колко е наема на висок клас офиси и всякакви услуги свързани с бизнеса, данъчните скали, правилата в държавата / дали ще можеш да ги заобикаляш като у нас/
              В подобни държави е изгодно да се отвори офис само като има държавен съпорт примерно 10-20 години безданъчни или там квото се разберат....

Коментар

И какво знаеш ? Кажи колко са данъците и наемите в Полша да те видим ? ВСИЧКИ РАЗХОДИ за всичко са ПЪТИ по-високи в Полша от у нас....Ама бързо без да търсиш в нета ....
                Аматьор....:-)))))
                Видяхме те многократно, че умножението не ти е силата, така че това "В ПЪТИ" малко го понамали. Разликата е достатъчно малка, за да избере една стабилна компания да инвестира в бялата държава Полша вместо в държавата от третия свят България. Преди 5 години предимството на България беше осезаемо и затова имаше заблудили се. В момента никой не иска и да чуе.

Коментар

ВСИЧКИ РАЗХОДИ за всичко са ПЪТИ по-високи в Полша от у нас....
                  E, e, e ....... удари пак дупарата в тавана!

Любимото ти нумбео сОвсем не е съгласно!

https://www.numbeo.com/cost-of-livin...atchComparison

p.s.

Ти и други неудобни сравнения подмина, ама няма да ти турсим ся кусури, айде....

Коментар

Еми като е 7К брутно що пишеш че е 3К нето ?
                    Щото пиша за средното в страната, не за средното при нас.

Коментар

• Оправихме апартаментите сега и програмистите ще оправяме! Вие ако не вземате повече от тях що чините тука.
                      Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

ПС: В Софийския ни офис средната брутна е около 7к по последни спомени.Нямам точни данни, защото не отговарям вече за тях. Там обаче са все хора, които са в топ 10% като умения и опит. Масовата картинка е коренно различна. И не всеки работи в САП и ВМВАРЕ.
                        Еми като е 7К брутно що пишеш че е 3К нето ?
                        На тези 2 места не знам сега колко човека общо работят, но до 3 години ще са над 5К.. Това за да не напиша , че скоро е са 10К. Не знаеш ли че Геритаж го почнаха и построиха заради тях ? И за колко човека е планиран и разширения и т.н.
                        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 30.03.2022, 21:13.

Коментар

Знам много по-добре от теб защото всичко това съм го минал.Ти си брокерският трол, аз съм този, който работи от дълги години в бранша. Така че разправяй небивалиците си на баба си Пенка, не на мен.
                          И какво знаеш ? Кажи колко са данъците и наемите в Полша да те видим ? ВСИЧКИ РАЗХОДИ за всичко са ПЪТИ по-високи в Полша от у нас....Ама бързо без да търсиш в нета ....
                          Аматьор....:-)))))

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

В този кюп влизат и кол центрове, телекомите, пощи и прочие. Твърде широка извадка, говорим за доста малка част от тези.
                            Точно така...всъщност са основно телефонистите... Мале колко се е вдигнала средната цифра. Преди 2-3 години беше около 3К....

Коментар

Така си пишеш само. Айде отвори офис в Полша....А знаеш ли какви са данъците ? А наема на офис знаеш ли че е МНОГО по-скъп.
                              Единственото по-изгодно място БЕШЕ Украйна като съвкупност от разходи и кадри.... ама свърши тази.... Дори и Индия е по-неизгодна от нас като видиш заплатите и наемите на офиси в Бомбай.....
                              Иначе при вас може да са по 3К заплатите ама във ВМуеър и САП примерно чистачките взимат по толкова....:-) .
                              Знам много по-добре от теб, защото всичко това съм го минал.Ти си брокерският трол, аз съм този, който работи от дълги години в бранша. Така че разправяй небивалиците си на баба си Пенка, не на мен.

ПС: В Софийския ни офис средната брутна е около 7к по последни спомени.Нямам точни данни, защото не отговарям вече за тях. Там обаче са все хора, които са в топ 10% като умения и опит. Масовата картинка е коренно различна. И не всеки работи в САП и ВМВАРЕ.
                              Last edited by ejonny2376; 30.03.2022, 21:10.

Коментар

Всъщност е доста повече, защото в тези цифри не са включени различни екстри като акции, заплата в акции, коли, карти за различни неща, здравни и пенсионни застраховки, при 1 познат частна детска по Монтесори имаше , което е 1000+ и т.н части от пакета.
                                Макар да съм писал че не съм програмист много от най-близките ми приятели са и 3-те К на Бай Пешето са само за начинаещи или в БГ фирми или правачи на сайтове....
                                Относно милионерите - ВСИЧКИТЕ ми приятели програмисти / да речем десетина/ са милионери в различни активи - основно имоти, но и акции, крипто и т.н. стаж 15-20+ години....
                                Най-зле са тези дето отидоха в САП Германия щото данъците и по 2К евро наем и сметки и другите разходи им разказаха играта... постояха и някои заминаха за Щатите след това..... Там са добре към отлично....с огромни ипотечки, но се изплащат с добри доходи....По-добре от тези у нас вече във финансов смисъл въпреки че бабите им ходеха/редуваха през 6 месеца да им гледат малките деца, че немаха свободен кеш за детска....
                                Абе милионер, живеещ в мизерия не е никакъв милионер да ти кажа. Да стоиш на ниските данъци в София иска огромна саможертва в много други направляния. Данъците не се плащат току-така за нищо, те ти носят огромни ползи. В България плащаш малко, но всеки те краде и ти пробутва боклуци на високи цени, ходиш с риск за живота си по улицата, дишаш мръсен въздух и всичко е заринато с боклуци. Всеки нормален би предпочел първия вариант.

Аз пък познавам човек с 100.000 долара месечна заплата в Луанда, Ангола - даже съм му гостувал там. Парите ги получава, защото компанията му краде природните ресурси на Ангола, докато населението им живее в мизерия - един вид компенсация за риска, който поема и за големите неудобства да живее там. България изцяло придобива облика на Африканска държава. Финансов рай за малка група хора, тотална корупция и беззаконие, унищожаване на природните ресурси и крайна бедност на населението.

Коментар

Working...
                                X