IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Не ме слушат хората като им казвам да не се заробват с дългове. Не са виновни харата, а алчните изедници. Държавата трябва повече регулации да вкара. Иначе излиза, че въшка като мен с джобни 200к може да вземе с ипотека нещо за милиони. Лудост! Да се заробя - никога!
    Отново си прав, Обаче, има и друг момент.

Ако става дума за млада двойка на 25-30г, с добри заплати, общо над 4000 лв чисто (те на младите хора не дават много високи заплати в БГ), те могат за 1 г да купят двустаен, виличка в някое село и кола втора употреба за 10К. И да си свиркат и да им е хубаво, а не да чакат 20-30г да им дойде ред, както по времето на НРБ.

Поздрави

Коментар

• https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/0..._poskupvaneto/ Просто няма откъде да вземат пари: поскъпването спъна строежа на жилища "на зелено"
      Ако им поискаш още 5 хил. евро, не че не искат да ги платят, просто няма откъде да ги вземат - това е големият проблем

Георги Шопов,

строителен предприемач

Те виждат като пазаруват какво се случва, знаят че цените са се качили, но въпросът е да могат да ги платят. Защото голяма част от тях са си направили сметката до последното евро, така че да могат да направят ремонт на жилището, след като е готово, и да се нанесат", обяснява строителят.

Отдавна обясних че вискоите цени в един момент НЯМА КОЙ ДА ГИ ПЛАТИ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Не , аз не строя копторчета бацин !
        Ти какво строиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Айде избери си сега какво ще има - високи лихви с падаща инфлация не вървят.
          Ако кажеш че догодина инфлацията ще е 10% , а лихвите ще се вдигнат до 0.5% ще ти повярвам че е възможно, ама догодина инфлация 3% и лихви 5% никогаш......
          Инфлацията ще се самокоригира,защото слава богу ръста на заплатите не може да я догони,за реалната инфлация говоря.Така хората ще са назад от поскъпването и със спада на потреблението ще има корекции.Проблемите не са малко,не спре ли войната ще го закъсаме сериозно,фирмите не смогват да се оправят с разходите и вече се вижда това.Работниците искат по големи заплати,но те няма от къде да дойдат защото инфлацията изяжда печалбите и намаля маржовете.
          ЕЦБ ,то колкото и да чака натиска е огромен отвсякъде,и иска не иска ще тръгнат корекции,и в момента почнаха с рекламите за депозити някои банки като Прокредит,и за фирми и за физически лица,това е ясен тренд независимо от условията по тях.
          Когато нямаш предлагане в икономиката реално е счупен принципа и на функциониране .

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

А дано! Ама ако може по-скоро, че изсъхнах от чакане повече от две години.
            Вземи си нещо в Гърция, цените все още са добри, след като бяха паднали много заради кризата 2011-та.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Ц, те просто ще откажат да живеят в мизерията с вас Веднъж опитал хубавото на запад, всеки остава - освен ако е пълен некадърник и му се наложи при мама и тате обратно.
              Не позна. Не е необходимо да са при мама и тате, те и така вече изкарват повече от тебе, само не плащат немски данъци.

Коментар

Няма как да сме топ световна сила в каквото и да е поради куп причини, но в твоят сектор можем да сме добре като за Европа. Това ще помогне да се издърпат и другите сектори бавно.
                Самият факт че има вече няколко наши компании оценени на милиард е показателен че се случват нещата. Вече не е ишлеме....
                кои тез няколко бре, като само една УЖ е оценена - и тя с централа в САЩ Та баш ишлеме

Коментар

Аз те питам дали продаваш обещания

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Може би Екзотика и натурел
                    Времето на ...Пандемията ...ми отвори очите за другата страна на западната култура, философия в отношенията, проекциите на демокрацията в тези общества.
                    Ту мач ми идва цялата подреденост и добре планирана зеленина, базирани приоритетно на Контрола, но без възражения и високи данъци.
                    Не искам да живея нито в красивия Мюнхен, нито в Холандия с красиво подредените еднотипни мезонетни къщи.
                    Надявам се, да си подредим тук нещата, малко по малко, една София, например да стане по-чиста и приветлива, но дори и такава, близостта й с Витоша и близката Рила ми стигат
                    Не можеш да изкараш прасето от кочината

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Да, особено младежите които масово учат в Европа ще променят средата напълно. Ние сме с абсурдна пропроция на учащи в чужбина студенти, в пъти повече от всички други източноевропейски страни. В Холандия българите са втори най-голям брой чуждестранни студенти, след 85 милионна Германия. Един малко неочакван но много добър ефект от калпавите ни университети. Още малко време трябва.
                      Ц, те просто ще откажат да живеят в мизерията с вас Веднъж опитал хубавото на запад, всеки остава - освен ако е пълен некадърник и му се наложи при мама и тате обратно.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Ти ли му прибра париците, я си признай

Коментар

Бе трай си ти казах ! Хвалбите като го вземеш !
                          Ти ли му прибра париците, я си признай

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

В средносрочен план - лихви 5%, инфлация 7%.
                            Имотите -(минус) 50%, като последното е не толкова заради лихвите, колкото заради фундаменталната им стойност, която в момента е надута двойно. Лихвите ще бъдат само фактор за спукването на балона.
                            Звучи като отлична възможност за пазаруване 23-та или 24-та ?

Коментар

Айде избери си сега какво ще има - високи лихви с падаща инфлация не вървят.
                              Ако кажеш че догодина инфлацията ще е 10% , а лихвите ще се вдигнат до 0.5% ще ти повярвам че е възможно, ама догодина инфлация 3% и лихви 5% никогаш......
                              В средносрочен план - лихви 5%, инфлация 7%.
                              Имотите -(минус) 50%, като последното е не толкова заради лихвите, колкото заради фундаменталната им стойност, която в момента е надута двойно. Лихвите ще бъдат само фактор за спукването на балона.
                              Last edited by ejonny2376; 01.04.2022, 02:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Какво давене аз вече стъпих на брега!
                                Другият месец ми го издават.
                                Честито! Със здраве да го ползваш, или тинейджърски Р/Е да вадиш, ако е за под наем. Надявам се, че не си горд собственик на ипотечен кредит?

Коментар

Working...
                                X