IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 13ADROL

Твоята хипотеза се гради, че някой ще продава, не си представям, че има такъв участник, тоест никой не е готов да продава, това ви е трагедията на теб и Кавръка.
    Ще продава този който е на зор. А пазарната цена е тази, на която се извършва сделката, не тази, която ти се иска. Дори ти да не си на зор, там някoй ще бъде и съответно имотът ти ще струва толкова, за колкото другият продава. Продавате или не, стойността на имуществото не зависи от вас - зависи повече дали бай Гошо от съседния вход може да си плаща ипотечката, което пък зависи от хода на икономиката, от на баба Лагард цикъла и от още куп неща. С една дума - случаен, непредвидим процес, в който относително сигурен е само фундаментът, докато спекулата е т.нар.рандом уолк. Когато фундаментът липсва (основният проблем на БГ имотите), цялото ви имущество се крепи на един случаен процес, а вие сте се нагушили на 90%-100% в една кошница -бг имоти, вместо да разпределяте риска.
    Last edited by ejonny2376; 09.04.2022, 01:07.

Коментар

• Цените са умопомрачително нагоре. Имаме балон. Не може за 2 години имотът ми да се е качил с 60%. За разлика от лъжците от статистиката аз си пиша - всеки месец колко би му била продажната цена. И то го пиша консервативно! Преди ковид беше една. Сега е с 60% нагоре. Но това не ме прави 60% по-богат! Само ме спасява до някъде от инфлацията, но като ми е поскъпнал живота до Бога кял файда ?! Това не е нормално! Това е избухнал пазар, извратен. Никой няма да купува на такива цени. Сделките, които се обявяват ще бъдат на хора придобили имоти при акт 16, закупен преди 2 години и сградата станала, никой не купува в момента! Разберете това е лудост. Зеленото спря, защото строителите започнаха да индексират цените и да прехвърлят целия риск на купувачите - никой няма да се навие на това! - това вдигна още повече цената на вече готовите апартаменти! Зеленото умря! Пазарът замръзна! Инфлацията е до небето. Ужас!
      Last edited by LuckyYou; 09.04.2022, 01:07.
      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
      не е препоръка

Коментар

• Хоп хоп...новина от днес...
        Какво говори този човек ???
        Ха ха ха ..изплатиха си дълга към МВФ и лихвеното сиртаки може да започва,за жалост много длъжници ще го отнесат..

Стурнарас от ЕЦБ: Банката ще направи всичко необходимо да спре инфлацията Можеше да унищожим инфлацията за месец, ако искахме, но така щяхме да убием и икономиката, заяви гуверньорът на Гръцката централна банка..

А този го имат за лихвен понижител...
        Смятайте..

https://m.investor.bg/novini/130/a/s...comment-newest

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Те злобеят, защото нямат план B и C. Не са били никога извън БГ за по-дълго, нямат шанса и възможностите да отидат там и да се развиват. Имат по 1-2 имота в България и си мислят, че са хванали господ за оная работа. Животът им изцяло зависи от мизерните схемички в БГ - брокери, банкови чиновници, кредитни консултанти. Все безсмислени и ненужни паразитни професийки, за които имаше хляб през послендите 10 години главно заради беззаконието и безхаберието на управленско ниво. Тях на запад никой не би ги взел даже за домоуправители на вход (както казва бат Венци), камо ли за нещо смислено.
          Така е прав си.Подкрепям те,най малкото защото си понижител .
          И за другите неща си прав.
          Лошото е че хората не мислят.
          Сега казват ,богати сме защото нашите имоти ценови са в космоса
          Тези нива обаче ще им донесат проблеми.
          Системата не търпи дисбаланси в такива огромни диспропорции

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Така е Джонка подкрепям,за разлика от повечето злобари тук.
            Проблема е в липсата на стабилност,Ценова,социална..всякаква
            Те злобеят, защото нямат план B и C. Не са били никога извън БГ за по-дълго, нямат шанса и възможностите да отидат там и да се развиват. Имат по 1-2 имота в България и си мислят, че са хванали господ за оная работа. Животът им изцяло зависи от мизерните схемички в БГ - брокери, банкови чиновници, кредитни консултанти. Все безсмислени и ненужни паразитни професийки, за които имаше хляб през послендите 10 години главно заради беззаконието и безхаберието на управленско ниво. Тях на запад никой не би ги взел даже за домоуправители на вход (както казва бат Венци), камо ли за нещо смислено.

Коментар

Обзалагам се, че олиото, захарта, брашното са по-евтини в Испания. Днес говорихме с колеги от различни краища на света и почнаха да разказват колко струвало олиото в техните градове. Аз направо си замълчах - България е най-скъпа в цяла Европа. Тук просто инфлацията е x 5 - тотална спекула навсякъде. Е как да живееш на такова място.
              И тук сигурно има поскъпване,но не е в същите огромни проценти.Сега кацнах,като си тръгна ще кажа .Цените са по ниски защото в по развитите държави има силно земеделие а в БГ внос ,only

Коментар

• Как без конвергенция ще настигнем средните нива на ЕС?

Коментар

Там е работата - до преди 5-6 години животът в България се ядваше. Мизерия, корупция, мръсотия, простолюдие, но и безбожно евтино. Така човек с прилични доходи можеше да живее добре, примирявайки се с многото недостатъци. В момента обаче цените са изравнени и дори по-високи, а недостатъците се увеличават вместо да намаляват - София става все по-зле и по-зле с всеки изминат ден. Когато изчезне финансовият стимул да живееш в България си събираш багажа и се изнасяш обратно в нормалните държави. Скоро много "прибрали се" ще го осъзнаят и сбогом.

ПС: В Югоизточна Азия такова нещо като инфлация не са чували, даже има сериозен настиск върху цените заради по-малкото туристи. Там не зависят от руски газ, съплай чейна е съвсем раличен...Нека ми е зле ако имам някой лев кеш, който не е набит в Софийски кофтор. През оная работа ми е какви са цените в Гоцето.
                  Така е Джонка подкрепям,за разлика от повечето злобари тук.
                  Проблема е в липсата на стабилност,Ценова,социална..всякаква

Коментар

Да де ама сега всичко е нагоре,и тука в Испания и а инфлация ,а това са 3 часа път с цени на горивата също нагоре и билета не е мръднала и с един евроцента,а в България вдигнаха всичко над 20 % са билетите,последния път ходих с влака до Пловдив,излезе ми 15 лева отиване и връщане
                    Обзалагам се, че олиото, захарта, брашното са по-евтини в Испания. Днес говорихме с колеги от различни краища на света и почнаха да разказват колко струвало олиото в техните градове. Аз направо си замълчах - България е най-скъпа в цяла Европа. Тук просто инфлацията е x 5 - тотална спекула навсякъде. Е как да живееш на такова място.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

И в България е така, автобусните билети до морето, даже бяха на много занижени цени през миналия април. Сега като пътувам ще е или с кола за 5-ти път или с нощен влак. Влакът е лукс и цените дебели, но кефът е як
                      Да де ама сега всичко е нагоре,и тука в Испания и а инфлация ,а това са 3 часа път с цени на горивата също нагоре и билета не е мръднала и с един евроцента,а в България вдигнаха всичко над 20 % са билетите,последния път ходих с влака до Пловдив,излезе ми 15 лева отиване и връщане Влака не е скъп иначе,защо казваш скъп ?
                      Last edited by nkavrakov1982; 08.04.2022, 23:53.

Коментар

Сега седя и си пия бирата на летището в Мадрид,и се чудя.
                        За толкова години,вече не знам колко билета ми струва 19.92,евро.Това е трансфера от Мадрид до Бургос с автобуса.
                        Инфлации, Ковид,какво ли не ,и цената не е мръднала,как стават тия работи ?
                        В България всичко скача до небесата а в другите държави и там уж инфлации ,ама май не е точно така..
                        И в България е така, автобусните билети до морето, даже бяха на много занижени цени през миналия април. Сега като пътувам ще е или с кола за 5-ти път или с нощен влак. Влакът е лукс и цените дебели, но кефът е як

Коментар

Сега седя и си пия бирата на летището в Мадрид,и се чудя.
                          За толкова години,вече не знам колко билета ми струва 19.92,евро.Това е трансфера от Мадрид до Бургос с автобуса.
                          В България всичко скача до небесата а в другите държави и там уж инфлации ,ама май не е точно така..
                          Там е работата - до преди 5-6 години животът в България се ядваше. Мизерия, корупция, мръсотия, простолюдие, но и безбожно евтино. Така човек с прилични доходи можеше да живее добре, примирявайки се с многото недостатъци. В момента обаче цените са изравнени и дори по-високи, а недостатъците се увеличават вместо да намаляват - София става все по-зле и по-зле с всеки изминат ден. Когато изчезне финансовият стимул да живееш в България си събираш багажа и се изнасяш обратно в нормалните държави. Скоро много "прибрали се" ще го осъзнаят и сбогом.

ПС: В Югоизточна Азия такова нещо като инфлация не са чували, даже има сериозен настиск върху цените заради по-малкото туристи. Там не зависят от руски газ, съплай чейна е съвсем раличен...Нека ми е зле ако имам някой лев кеш, който не е набит в Софийски кофтор. През оная работа ми е какви са цените в Гоцето.
                          Last edited by ejonny2376; 08.04.2022, 23:46.

Коментар

• Сега седя и си пия бирата на летището в Мадрид,и се чудя.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Вярно е. Много такива соц вили пустеят, а някои не са лоши. Но малко се продават. Държат си ги, да има.
                              На кого да ги продадат? Даже Евго не ги иска и разпродаде бащинията на целия си род за стотинки

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                                Преди години имаше такава мода чичовците да строят вили. Дори през социализма се правеха 3-етажни вили, без да им трябват толкова много стаи - да има. С ламперия, с венецианска мозайка, с камина, китеници, черги, кой каквото има,

Днес обаче мъжете в активна възраст 30-50 г. не им се занимава, нито купуват, нито ходят на вече пострените вили. Предпочитат по-други неща - на море в Гърция, в Дубай или из Европа.
                                Вярно е. Много такива соц вили пустеят, а някои не са лоши. Но малко се продават. Държат си ги, да има.

Коментар

Working...
                                X