Първоначално изпратено от 13ADROL
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by ejonny2376; 09.04.2022, 01:07.
- 1 like
-
Цените са умопомрачително нагоре. Имаме балон. Не може за 2 години имотът ми да се е качил с 60%. За разлика от лъжците от статистиката аз си пиша - всеки месец колко би му била продажната цена. И то го пиша консервативно! Преди ковид беше една. Сега е с 60% нагоре. Но това не ме прави 60% по-богат! Само ме спасява до някъде от инфлацията, но като ми е поскъпнал живота до Бога кял файда ?! Това не е нормално! Това е избухнал пазар, извратен. Никой няма да купува на такива цени. Сделките, които се обявяват ще бъдат на хора придобили имоти при акт 16, закупен преди 2 години и сградата станала, никой не купува в момента! Разберете това е лудост. Зеленото спря, защото строителите започнаха да индексират цените и да прехвърлят целия риск на купувачите - никой няма да се навие на това! - това вдигна още повече цената на вече готовите апартаменти! Зеленото умря! Пазарът замръзна! Инфлацията е до небето. Ужас!Last edited by LuckyYou; 09.04.2022, 01:07.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
- 1 like
Коментар
-
Хоп хоп...новина от днес...
Какво говори този човек ???
Ха ха ха ..изплатиха си дълга към МВФ и лихвеното сиртаки може да започва,за жалост много длъжници ще го отнесат..
Стурнарас от ЕЦБ: Банката ще направи всичко необходимо да спре инфлацията Можеше да унищожим инфлацията за месец, ако искахме, но така щяхме да убием и икономиката, заяви гуверньорът на Гръцката централна банка..
А този го имат за лихвен понижител...
Смятайте..
https://m.investor.bg/novini/130/a/s...comment-newest
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Те злобеят, защото нямат план B и C. Не са били никога извън БГ за по-дълго, нямат шанса и възможностите да отидат там и да се развиват. Имат по 1-2 имота в България и си мислят, че са хванали господ за оная работа. Животът им изцяло зависи от мизерните схемички в БГ - брокери, банкови чиновници, кредитни консултанти. Все безсмислени и ненужни паразитни професийки, за които имаше хляб през послендите 10 години главно заради беззаконието и безхаберието на управленско ниво. Тях на запад никой не би ги взел даже за домоуправители на вход (както казва бат Венци), камо ли за нещо смислено.
И за другите неща си прав.
Лошото е че хората не мислят.
Сега казват ,богати сме защото нашите имоти ценови са в космоса
Тези нива обаче ще им донесат проблеми.
Системата не търпи дисбаланси в такива огромни диспропорции
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Така е Джонка подкрепям,за разлика от повечето злобари тук.
Проблема е в липсата на стабилност,Ценова,социална..всякаква
- 1 like
Коментар
-
Обзалагам се, че олиото, захарта, брашното са по-евтини в Испания. Днес говорихме с колеги от различни краища на света и почнаха да разказват колко струвало олиото в техните градове. Аз направо си замълчах - България е най-скъпа в цяла Европа. Тук просто инфлацията е x 5 - тотална спекула навсякъде. Е как да живееш на такова място.
Коментар
-
Там е работата - до преди 5-6 години животът в България се ядваше. Мизерия, корупция, мръсотия, простолюдие, но и безбожно евтино. Така човек с прилични доходи можеше да живее добре, примирявайки се с многото недостатъци. В момента обаче цените са изравнени и дори по-високи, а недостатъците се увеличават вместо да намаляват - София става все по-зле и по-зле с всеки изминат ден. Когато изчезне финансовият стимул да живееш в България си събираш багажа и се изнасяш обратно в нормалните държави. Скоро много "прибрали се" ще го осъзнаят и сбогом.
ПС: В Югоизточна Азия такова нещо като инфлация не са чували, даже има сериозен настиск върху цените заради по-малкото туристи. Там не зависят от руски газ, съплай чейна е съвсем раличен...Нека ми е зле ако имам някой лев кеш, който не е набит в Софийски кофтор. През оная работа ми е какви са цените в Гоцето.
Проблема е в липсата на стабилност,Ценова,социална..всякаква
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Да де ама сега всичко е нагоре,и тука в Испания и а инфлация ,а това са 3 часа път с цени на горивата също нагоре и билета не е мръднала и с един евроцента,а в България вдигнаха всичко над 20 % са билетите,последния път ходих с влака до Пловдив,излезе ми 15 лева отиване и връщане
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
И в България е така, автобусните билети до морето, даже бяха на много занижени цени през миналия април. Сега като пътувам ще е или с кола за 5-ти път или с нощен влак. Влакът е лукс и цените дебели, но кефът е як
Last edited by nkavrakov1982; 08.04.2022, 23:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеСега седя и си пия бирата на летището в Мадрид,и се чудя.
За толкова години,вече не знам колко билета ми струва 19.92,евро.Това е трансфера от Мадрид до Бургос с автобуса.
Инфлации, Ковид,какво ли не ,и цената не е мръднала,как стават тия работи ?
В България всичко скача до небесата а в другите държави и там уж инфлации ,ама май не е точно така..
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеСега седя и си пия бирата на летището в Мадрид,и се чудя.
За толкова години,вече не знам колко билета ми струва 19.92,евро.Това е трансфера от Мадрид до Бургос с автобуса.
В България всичко скача до небесата а в другите държави и там уж инфлации ,ама май не е точно така..
ПС: В Югоизточна Азия такова нещо като инфлация не са чували, даже има сериозен настиск върху цените заради по-малкото туристи. Там не зависят от руски газ, съплай чейна е съвсем раличен...Нека ми е зле ако имам някой лев кеш, който не е набит в Софийски кофтор. През оная работа ми е какви са цените в Гоцето.Last edited by ejonny2376; 08.04.2022, 23:46.
Коментар
-
Сега седя и си пия бирата на летището в Мадрид,и се чудя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Вярно е. Много такива соц вили пустеят, а някои не са лоши. Но малко се продават. Държат си ги, да има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеПреди години имаше такава мода чичовците да строят вили. Дори през социализма се правеха 3-етажни вили, без да им трябват толкова много стаи - да има. С ламперия, с венецианска мозайка, с камина, китеници, черги, кой каквото има,
Днес обаче мъжете в активна възраст 30-50 г. не им се занимава, нито купуват, нито ходят на вече пострените вили. Предпочитат по-други неща - на море в Гърция, в Дубай или из Европа.
Коментар
Коментар