Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
ПС: Вече не търся нищо, тъй като се изнасям от България.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
едва ли мога да я извадя от ръкава, но това не ви ли удовлетворява:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7x8s5p&f1=2
и колкото да има дъвка във форума:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7x8s0r&f1=1
зависи с колко милиона сте готави да се разделите, но едва ли е проблем за топ 0,1%, доходите трябва да позволяват поне първите две оферти. които са на 3К и 5К квадрата, вярно голяма площ и неясни общи части и поддръжка, но да кажем че това са дребни неща за това ниво купувачи
И не, не бих дал 650к за апартамент в София, при положение че за тази сума мога да си купя цяла къща в Германия. Втората обява пък няма изобщо какво да я коментираме.
ПС: Вече не търся нищо, тъй като се изнасям от България.Last edited by ejonny2376; 17.04.2022, 00:52.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И слушал Кретена да купи в Атина апарти. Ама Кретеня хитър - чопнал един имот за 8К€ и го дал за 100€. Е, то заето по един месец макс, ама и Кретеня си подсигурил място като сложи памперса. А Ботича осъзнал грешката си взел поука и се насочил кам Истанбул - пак в сегмент дето и бедняците не купуват.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
То, е достатъчно да им четеш мненията на двамата ботури..силно недоволни от това, че съществуват на този свят.Единият даже послъгва, че кривогледата му дъщеря била в Германия, докато тя се дрогира в кв. Надежда, жалка история...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Защо говориш глупости бе човек? Кое е благоприятното на ипотеката, освен че рискът е да останеш без стотинка с висок остатъчен дълг и да загубиш целия собствен капитал?
От ипотека има смисъл само тогава, когато имам парите да купя имота поне няколко пъти, но тези пари са инвестирани в по-високодоходни активи и не следва да се разваля инвестицията. Както и тогава, когато може да се изплати за 2-3 години макс.
ПС: Още чакам от теб представителна извадка от огромния избор от апартаменти, който имам.
и колкото да има дъвка във форума:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7x8s0r&f1=1
зависи с колко милиона сте готави да се разделите, но едва ли е проблем за топ 0,1%, доходите трябва да позволяват поне първите две оферти. които са на 3К и 5К квадрата, вярно голяма площ и неясни общи части и поддръжка, но да кажем че това са дребни неща за това ниво купувачи
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И слушал Кретена да купи в Атина апарти. Ама Кретеня хитър - чопнал един имот за 8К€ и го дал за 100€. Е, то заето по един месец макс, ама и Кретеня си подсигурил място като сложи памперса. А Ботича осъзнал грешката си взел поука и се насочил кам Истанбул - пак в сегмент дето и бедняците не купуват.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И, ти с това твое мнение твърдиш, че някога си купувал имот
Сега, сред огромния избор от имоти който имам, под 40 наема няма нищо.
- 1 like
Коментар
-
Рисковете на живота, но човек е в по- благоприятна позиция с ипотеката отколкото под наем. И да се застрахова, другото е Божа работа. Едва ли се стига до 5к без риск, ипотеката е още един премерен риск.
Премерен риск ипотечката не е защото тя е извън твоят контрол. Понеже си нов ще ти напиша , че първата ми покупка беше с ипотечка / преди това бях под наем 5-6 години, но ми го вдигнаха и затва купих/ . За 2 години ми вдигнаха лихвата без предупреждение с 2 процента и я изплатих.
Та не съм против нея та разбираш ли да ми идват наематели / те са ми чужденци и без това по-често/ , но трябва да е премерена. Например с 60-70% самоучастие и възможност да се изплати за макс 5 години / каквато беше моята едно време/ А някой ще събира 5 години 20% самоучастие и после ще тегли 80% които ще изплаща 15 години е непремерен риск.... за мен....Иначе имаше и такива които взимат и 100% ипотека. Отново повечето ще успеят , но не всички.
ПП Понеже повтаряш застраховките. Те не са за всичко и струват пари...не са безплатни....
Коментар
-
И кое точно не проумяваш? Да предплатя 40 годишни наема, за да ме впишат в някаква папка, че съм собственик на нещо си? За какво ми е? Какво печеля от това, освен обремененост с данъци до гроб и невъзможност да сменя местоживеенето при нужда? Те хората затова са казали, че 15-20 годишни наема е разумно, оттам нататък - олигофрения.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И кое точно не проумяваш? Да предплатя 40 годишни наема, за да ме впишат в някаква папка, че съм собственик на нещо си? За какво ми е? Какво печеля от това, освен обремененост с данъци до гроб и невъзможност да сменя местоживеенето при нужда? Те хората затова са казали, че 15-20 годишни наема е разумно, оттам нататък - олигофрения.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Рисковете на живота, но човек е в по- благоприятна позиция с ипотеката отколкото под наем. И да се застрахова, другото е Божа работа. Едва ли се стига до 5к без риск, ипотеката е още един премерен риск.
От ипотека има смисъл само тогава, когато имам парите да купя имота поне няколко пъти, но тези пари са инвестирани в по-високодоходни активи и не следва да се разваля инвестицията. Както и тогава, когато може да се изплати за 2-3 години макс.
ПС: Още чакам от теб представителна извадка от огромния избор от апартаменти, който имам.
- 1 like
Коментар
-
Сещам се за клетия Бота156, горкия нещастник. Продал когато не трябва и целиот свят много крив. Дори на Путин се уповава сакатия несретник...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нещо не осмислих написаното сори, ама ако имаш предвид всички да бягат от наема на хазяина и да кацнат на наема на банката требе да ти кажа, че има малка разлика между тези наемодатели. При мен са в момента на 20% подпазарен наем и не притискам никой, а при банката няма и ден да пуснат някой на 20% подпазарна лихва....
И да за 15 години / а те са 20 в случката с Обеля могат да се случват много неща - ето аз съм сменил няколко работи, появили са се няколко деца , някои близки са се разболели и харча над 1К всеки месец сега и за лечения съм похарчил през периода много стотин К в евро за близки, миналата седмица един бивш ваксиниран / тва за Боби/ бивш колега от Англия на 51 си замина от инфаркт/
Тук малко по Бай Пешето - добре е човек да е по-смирен..... особено ако гледа 20 години напред.....:-)
- 1 like
Коментар
-
Като, че ли под наем не е финансово самоубийство? Да си командирован - ок, да нямаш за имот дори на 100% - разбирам, но да имаш парите и да ги стискаш с мечта да удариш намалението - веднъж на поколение - това не мога да проумея
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар