IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

За бога братя не купувайте приключи не много добре. Някои помним.

Пп Ботич този е написал откровени слабоумия / дай да видим какво повече ще купиш в Париж с 10 годишната заплата примерно/. Разбира се както и по-рано написах нетният доход не е добър показател, а остатъчният такъв след ВСИЧКИ разходи е нещото. и понеже са го публикували и като чета тона просто е фрустриран БЕЗИМОТЕН бедняк търсещ лайкове.... Човек който има собствен покрив над главата не е беден... сети са кои са наистина бедните....
    Човек изплащаш ИПОТЕКА - НЯМА ИМОТ. Има банката. Евентуално ще имаш НАПЪЛНО АМОРТИЗИРАН котур пред пенсия . Уникално богатство.
    По какво сравняваш софия с ПАРИЖ? Дрипав клошар с руски олигарх повече общо имат
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не, като начало ще съм в района на Конщанц. Имам и готово жилище, където ще отида в началото. После ще наема или ще купя нещо, най-вероятно къща. Вече съм почти готов, още месец макс и ме няма.
      Браво, след 20 години ще повториш героичния преход деЦка-WG. Само не знам къде ще си държат сървъра като те няма?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

дали? Я ни кажи коя година беше и коя година фалирахме примерно.
        Друг е въпроса дали НЯКОЙ го е слушал

Коментар

• Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
          Не купувайте бе, идиоти! Българинът най-беден, но с най-много и скъпи имоти

https://frognews.bg/novini/kupuvaite...api-imoti.html

Пп Ботич този е написал откровени слабоумия / дай да видим какво повече ще купиш в Париж с 10 годишната заплата примерно/. Разбира се както и по-рано написах нетният доход не е добър показател, а остатъчният такъв след ВСИЧКИ разходи е нещото. и понеже са го публикували и като чета тона просто е фрустриран БЕЗИМОТЕН бедняк търсещ лайкове.... Човек който има собствен покрив над главата не е беден... сети са кои са наистина бедните....
          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.04.2022, 11:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
            Не купувайте бе, идиоти! Българинът най-беден, но с най-много и скъпи имоти

Понеже 90% не четат и линковете
            Два метода са приети в световната практика за оценка на пазара на недвижими имоти, което се премълчава умишлено в България.
            Първият метод е чрез използване на коефициента наем спрямо цена, който се изчислява на годишна база и по този начин показва каква е текущата възвръщаемост на инвестицията. Според този метод за оценка, нормалната възвръщаемост при инвестициите в имоти е 10-12% за година, а към момента при имотите в София той е не повече от 4%, което е надценяване и „балон“.
            Вторият метод е чрез използването на коефициента цена към доход, като този показател показва съотношението колко брутни годишни дохода са нужни на едно домакинство, за да си закупи недвижим имот. В повечето европейски страни този индекс е до 10 г. Елементарно е всеки да изчисли колко заплати трябва да вложи българинът за един среден по размери цена имот. Отново говорим за рекорд и абсурд! Цените са раздути до небесата и съвсем логично възниква съмнение за някакви договорки между строители и имотни агенции (и банки и банки дядо попе). Не твърдим, че ги има, но така изглежда…
            Пълна лудница! Най-бедни, но с най-много собствени жилища.

Абе тоз кога УСПЯ да ми прочете мнението и да публикува статията
            Last edited by bota156; 17.04.2022, 11:02.

Коментар

• https://www.capital.bg/politika_i_ik...jen_i_po-skup/

финансирането вече е проблем.....на последният аукцион банките се отдръпват и са притиснали пенсионните фондове за да набавят средства от втори опит.....първи неуспешен!
              Банките отказват ипотечни заеми заради безумните цени, върви само кешът. Лихвите се покачват, гответе се за рецесия. Който купи сега ще изгуби най-много, шоуто започва! Имате ли пуканки?

Коментар

• Не купувайте бе, идиоти! Българинът най-беден, но с най-много и скъпи имоти

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Левчо парата не е никакъв проблем.Могат да напечатят колкото си искат...Големият въпрос е какво ще може да се купи с нея...Дано си попаднал на читави арендатори и да има брашно и олио че инак уята ша е голям
                  Точно това му казвам. Пара има, може и още да има, печатане до безкрай. Но ето защо имотите няма да останат на тези нива, а нагоре. И както казваш какво ще може да се купи с парата.
                  Не разчитам на арендаторите само да ме хранят. Но така е - оттук малко, оттам малко, няма друга формула.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да, Джони, но събитията които предстоят във финансов аспект, несигурност, кризи на всички фронтове според мен 2029 се отлага. Може да се окаже че тогава ще има ръст и на цени, и на доходи. Но нв и спад. Не бъди доверчив че цикъла е свършил. Пара има много, това е разликата с 2009.
                    Левчо парата не е никакъв проблем.Могат да напечатят колкото си искат...Големият въпрос е какво ще може да се купи с нея...Дано си попаднал на читави арендатори и да има брашно и олио че инак уята ша е голям

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

Рисковете на живота, но човек е в по- благоприятна позиция с ипотеката отколкото под наем. И да се застрахова, другото е Божа работа. Едва ли се стига до 5к без риск, ипотеката е още един премерен риск.
                      Това е категорично невярно.България е пълна с папурковци които искат да са баровци.Няма пари ама има големи желания и потребности.Всеки опит да притежаваме неща които не можем да си позволим води до катастрофи.

Коментар

• https://tradingeconomics.com/bulgari...ent-bond-yield

Лихвите по 10 годишният дълг на България скочиха от 0.15 до 1.9 процента и се на нива от 2017 година.

Гледам и банките са намалили сроковета на възможност за фисирана лихва от 10 на 3 и 5 години.
                        Което общо взето обезмисля тая работа като се има предвит че ипотекта е 20 -30 години.
                        Last edited by Майстора233; 17.04.2022, 10:25.

Коментар

Базира се на здравия ми разум и на образованието ми. Когато предплатиш инфлацията за 10 години напред, купувайки нещо дето не струва и половината, си финансов самоубиец.
                          Не е единствен - 99% са такива. И се хвалят един друг кой повече се е прекарал. Естествено само един друг, а тЕрикатите строители, банки и брокери ВСИЧКИ тях вкупом
                          И злобеят че АЗ НЕ СЕ прекарвам.
                          Бил съм продал само на 2-на цена, а сега били тройни, че и 5-ни. Е аз не дружа с неграмотни, откъде да знам че ще попадна и на 5-6 ПЪТИ НЕГРАМОТЕН. За мен и 2 пъти е БЕЗУМНО голяма неграмотност.
                          Има си елементарни правила - 7+% брутна ДОХОДНОСТ(за имот туй нящу е наема) при 5% си на ръба и всеки повей на вятъра те изхвърля от пазара (ака ФАЛИРАШ).
                          Може да упорстваш и цял живот като наливаш странични доходи в ГУБЕЩАТА единствена имотна "инвестиция". Това обаче НИКОГА няма да те направи успешен. Да ИЗПЛАТИШ за 30г един котур пред пенсия (на 50-60г) те прави ПРОПИЛЯЛ ЖИВОТА си неудачник.
                          Моите (дето ги продадох) ги купих на 27-28 години, взех 3к заем да обзаведа и го изплатих заема за 1 година.

Коментар

Не, като начало ще съм в района на Конщанц. Имам и готово жилище, където ще отида в началото. После ще наема или ще купя нещо, най-вероятно къща. Вече съм почти готов, още месец макс и ме няма.
                            Щом си решил и имаш възможност за работа, развитие и новости действай и не се колебай. Но си имай едно наум.
                            Ти пък ще вземеш да изчезнеш и имотите ще се срупаят, ти да видиш.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Собственик продава 3 апетитни имота в гр. Априлци (ТРОЯНСКИЯ БАЛКАН) Имотите са с уникална панорама към вр. Ботев. На асвалтов път са и са с подготвени актуални документи за продажба.
                              Цена 30 лв. за кв.м. Тел. 0988 220994

Гр. Априлци, п.к. 5641, ул. "Соколска", местноста Боголонта
                              Поземлен имот с кадастрален номер: 52218.545.61
                              Имота е в регулация с право на строеж и площ 1443 кв.м.

Гр. Априлци, кв. ОСТРЕЦ, местноста Боголонта (ТРОЯНСКИЯ БАЛКАН)
                              Поземлен имот с кадастрален номер: 52218.545.83
                              Имота е на главен път, в регулация с обща площ 1420 кв. м

Гр. Априлци кв. Острец местноста Боголонта.
                              Кадастрален номер: 52218.545.81
                              Площ: 1490 кв.м.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Е как бре? От кое време на Крети къщата на село мина 650К€. Теб там ли те влече?

Коментар

Working...
                                X