Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Банката може да реши да информира полицията, например, загрижена, че сте обект на изнудване или измама.
Ако бяха 300К не знам....
Всяко теглене в брой от каса над 2-3К не ми е било гладко в последните 2 години....
Коментар
-
Банката може да реши да информира полицията, например, загрижена, че сте обект на изнудване или измама.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Защо да е трудно? Имаш доказани средства в банка, заявяваш сумата и я теглиш. Не могат да те пипнат. Строителят пък плаща на работниците под масата и кой откъде е.
Всичко е измама в България, всичко!
Коментар
-
Според Вас, на какви цени са се осъществявали сделки на ул."Оборище", в частта и до до "Александър Невски" или това е уникален имот и там е ясна работата?
Аналогични на софийската "Оборище" са варненските "Опълченска" и "Славянска".
Коментар
-
Защо да е трудно? Имаш доказани средства в банка, заявяваш сумата и я теглиш. Не могат да те пипнат. Строителят пък плаща на работниците под масата и кой откъде е.
- 1 like
Коментар
-
Добре, дай конкретни примери за сделки в София, които според теб са под нивата от 2008. Интересно ми е. Изключвам сделки в Банско и по морето, там нещата са ясни.
Локация, квадратура, цена по нот. акт. Щом имаш тази информация, ще е много полезно да я споделиш тук.
Аналогични на софийската "Оборище" са варненските "Опълченска" и "Славянска".
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВсе по-трудно се използват пари в брой. Помислете над това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеПри положение, че 30% от жилищата са купени чрез банков заем и там са на реални цени сделките, как става така, че според теб 90% са на данъчна оценка? Не ми излиза математиката, обясни ми.
Не знам защо си мислите, че са на реални?!
p.s.
И да ти кажа, знам го от моя адвокат - ако се стигне до развод, като се дели жилището - тоя, който получава тази 1/2 понеже пак дължи данък - съдиите често не приемат оценката по Акт, именно защото знаят, че е данъчна и пращат оценители! Щото и тези хиени се хранят от % който измъкнат в полза на държавата...
Коментар
-
Добре, дай конкретни примери за сделки в София, които според теб са под нивата от 2008. Интересно ми е. Изключвам сделки в Банско и по морето, там нещата са ясни.
Локация, квадратура, цена по нот. акт. Щом имаш тази информация, ще е много полезно да я споделиш тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
При положение, че 30% от жилищата са купени чрез банков заем и там са на реални цени сделките, как става така, че според теб 90% са на данъчна оценка? Не ми излиза математиката, обясни ми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Десетки, стотици, все тая.... Джони е прав. Сделките масово се изповядват на данъчна оценка! Нещо повече - дори когато сделките са тристранни (т.е. учредена е ипотека и банката също участва в изповядването на сделката пред нотариуса) - пак се декларират на данъчна! А разликата над нея, която се превежда в полза на продавача/строителя се замаскира под формата на "подобрения", или "ремонти" и прочее глупости. И по този начин данъка, който купувача дължи на държавата (там 1% ли беше, или 2%...?) е по-малък.
Коментар
-
При сделки с чужденци е малко трудно. :Не говоря за 1-2 НА, а за дестки, които съм имала възможност да прочета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Трябва да осъзнаеш, че като заплатите растат и цените също.... особено на услугите. Няма как да се увеличават заплатите , а цените да стоят на място.
Така че да, възможно е / не го твърдя/ преди 5 години с по-малко пари някои хора да са живеели по-добре от сега с повече.
А най-големият спад в качеството на живот е за хората с доходи от чужбина, които тогава са били много нещо на фона на местните, а сега са по-малко нещо относително.
Това нещо говори, че стандартът на живот в България пада и че държавата обеднява. Така е и в Западна Европа, но там спекулата в цените е далеч от тази лудост при нас. Просто в България няма конкуренция, няма закони, няма нищо.
Коментар
-
90% от имотните сделки се изповядват на данъчна оценка, с пари под масата. Какви платежни, какви актове?
А като казваш "попадали са ми", според теб това дали ти дава реална представа за пазара?
Нот. Акт на Цвъки за Латинка е на 600 Евро например. Намери ми 4-стаен на Латинка за 600 Евро и получаваш от мен 100% комисионна.
Намираме се в България бе хора, разберете че това подобие на държава никога няма да функционира като белите страни.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар