IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Е, те и милионерите са под наем масово - сам виждаш.
    Мда, 0,1% по доходите явно лесно се вадят, че има време и за брокерски форуми

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

Не съм чул някой купил имот да го казва, а само тези без имот. Защо ли е така?
      Защото този който има имот знае ползите и е прибирал и прибира. А този който няма се чуди как да се оправдае че е извън борда - иска да прибира без да дава. Даваш, чакаш и тогава прибираш.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Много ми е интересно Джони, откъде се базира твоето мнение за покупките на целокупния български народ и как направи заключението, че е финансово самоубийство? Дай реални примери от форуми на купувачи-оплаквачи как финансово са се самоубили..иначе звучиш, като селска оплаквачка, като потребителя, който се чуди как може да има цена от 130К€ в Обеля, като работи пазач на паркинг на 710лв./м.
        Базира се на здравия ми разум и на образованието ми. Когато предплатиш инфлацията за 10 години напред, купувайки нещо дето не струва и половината, си финансов самоубиец.

Коментар

Гл.т. на хазяина? Непосилно било дори в Обеля, море до колене, за 15 години щяло да се случи нещо... подценявате си аудиторията. Който не скача веднага да купува, каквото и да, а стои на наем се закопава сам. Ако трябва през 5 години да продава нагоре по стълицата.
          Нещо не осмислих написаното сори, ама ако имаш предвид всички да бягат от наема на хазяина и да кацнат на наема на банката требе да ти кажа, че има малка разлика между тези наемодатели. При мен са в момента на 20% подпазарен наем и не притискам никой, а при банката няма и ден да пуснат някой на 20% подпазарна лихва....
          И да за 15 години / а те са 20 в случката с Обеля могат да се случват много неща - ето аз съм сменил няколко работи, появили са се няколко деца , някои близки са се разболели и харча над 1К всеки месец сега и за лечения съм похарчил през периода много стотин К в евро за близки, миналата седмица един ваксиниран / тва за Боби/ бивш колега от Англия на 51 си замина от инфаркт/
          Тук малко по Бай Пешето - добре е човек да е по-смирен..... особено ако гледа 20 години напред.....:-)
          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 16.04.2022, 23:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Много ми е интересно Джони, откъде се базира твоето мнение за покупките на целокупния български народ и как направи заключението, че е финансово самоубийство? Дай реални примери от форуми на купувачи-оплаквачи как финансово са се самоубили..иначе звучиш, като селска оплаквачка, като потребителя, който се чуди как може да има цена от 130К€ в Обеля, като работи пазач на паркинг на 710лв./м.
            Като, че ли под наем не е финансово самоубийство? Да си командирован - ок, да нямаш за имот дори на 100% - разбирам, но да имаш парите и да ги стискаш с мечта да удариш намалението - веднъж на поколение - това не мога да проумея

Коментар

• https://fortune.com/2022/04/14/jp-mo...rns-recession/

Гответе се за рецесия, имотите бяха до тук. Който купува сега ще бъде на голяма загуба!

Коментар

• https://fortune.com/2022/04/14/jp-mo...rns-recession/

Гответе се за рецесия, имотите бяха до тук! Който купува сега ще бъде на голяма загуба.

Коментар

Така е, всички милионери са у нашия форум, наемателчета и ни дават акъл на бедняците с по няколко имоти, как покупката на имот е катастрофа. Опитах се да обясня този прецедент на приятел от КПКОНПИ , а той само се изсмя гръмогласно...

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Да де, но ние говорим от днешна гледна точка. С една дума - покупка при сегашните цени е равносилно на финансово самоубийство.
                    Не съм чул някой купил имот да го казва, а само тези без имот. Защо ли е така?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не искам да влизам в изморителен разяснителен режим, но накратко колегата е млад и си мисли, че морето е до колене, а нещата хич не са прости нито за събиране на 125К от такава база, нито за изплащане на ипотечката. За 15-20 години могат много неща да се случат на всеки човек свързани не само с повишаване на доходи, а и с тяхната загуба или увеличаване на разходите. Повечето ще се справят безпроблемно, но не всички....
                      Ми отде да знае колко често се прибира кеша - дали чрез инфлация, хиперинфлация не е изживял, банкови фалити също, нека събира с 10К да видим колко ще събере и дали ще догони процента на поскъпване. Става ако има криза баш като 2009-2013 ама да продължи повечко. А дори и в симфоничната музика акордите са същите но винаги има малка разлика. За тези които могат да я доловят. Къв пример да му дам се чудя.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Да де, но ние говорим от днешна гледна точка. С една дума - покупка при сегашните цени е равносилно на финансово самоубийство.

Коментар

Обеля си има своя чар предполагам, но адрес там не казва "аз съм в топ 1% по доходи".

Коментар

Не искам да влизам в изморителен разяснителен режим, но накратко колегата е млад и си мисли, че морето е до колене, а нещата хич не са прости нито за събиране на 125К от такава база, нито за изплащане на ипотечката. За 15-20 години могат много неща да се случат на всеки човек свързани не само с повишаване на доходи, а и с тяхната загуба или увеличаване на разходите. Повечето ще се справят безпроблемно, но не всички....
                            Гл.т. на хазяина? Непосилно било дори в Обеля, море до колене, за 15 години щяло да се случи нещо... подценявате си аудиторията. Който не скача веднага да купува, каквото и да, а стои на наем се закопава сам. Ако трябва през 5 години да продава нагоре по стълицата.

Коментар

За кво да купим в Обеля с Песимиста като искаме да сме в добър сегмент на наемния пазар. Ако беше за живеене в Сф и сега купувах за първи път кова на момента. Обеля хич не е лош квартал.
                              Обеля си има своя чар предполагам, но адрес там не казва "аз съм в топ 1% по доходи".

Коментар

Берти, нещо си се объркал. От 15 месеца не съм сменял наемател. Предполагам няма и да сменя освен ако не реша да актуализирам наемите.
                                Нямам нужда от Украинци и не търся краткосрочни наеми каквито е вероятно да са тези.
                                Поста ми беше за това , че тези 88К трябва да живеят някъде. И това някъде ще са обикновено евтините места и квартири, което ще изтласка търсенето на другите на по-скъпите места.
                                И понеже днес се занимавам с аритметика малко цифри. 88К са вероятно 25-30К семейства. Обявите за наем в София с дублирането са 15К. Добре че Украинците предпочитат морето щото в София няма място за тях.
                                Аз пък викам да дойдат при вас да ви повишат наемите!
                                Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

Working...
                                X