Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Разбира се купувачите са в паника - лихвите високи, а цените продължават яко нагоре с тенденция в най-добрия случай да се нормализират:
https://www.fanniemae.com/newsroom/f...ingly-unlikely
Като нямаш познати в Щатите не коментирай или ако имаш чуй се с тях и питай,статии взел да поства
Коментар
-
[QUOTE=Pringles;n3915684]
Разбира се купувачите са в паника - лихвите високи, а цените продължават яко нагоре с тенденция в най-добрия случай да се нормализират:
[/QUOTE ще се нормализират - точно се задава такъв момент , каквото и да значи)))))))))))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Писах за филма в Щатите ,купувачите /търсенето е в ступор/,очакват лихви до 9% по ипотеките -нужно е търсенето на жилища да бъде смазано и от там да паднат цените .
Високи лихви ,стабилно опоскване на разполагаемия доход да купувачите ....и т.н.
аз лично не съм фен на японския сценарии ама въобще, но с тази инфлация все повече се отдалечаваме от него.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеИ без това няколко банкери и макроикономисти с позиции в голямата политика ми подсказаха, че 5 цифрената заплата ще стане обичайна за втората половина на 23-та година.
https://www.investor.bg/biudjet-i-fi...gariia-351088/
От МФ очакват реалното нарастване на доходите от труд да се възстанови частично през 2023 г., като едва през 2024–2025 г. може да се очаква то да е съпоставимо с темповете в периода преди 2021 г.
p.s.
Еле пък ако закъсат сума предприятия покрай историята с газта - ептен ще цъфнем и вържем!
Коментар
-
Писах за филма в Щатите ,купувачите /търсенето е в ступор/,очакват лихви до 9% по ипотеките -нужно е търсенето на жилища да бъде смазано и от там да паднат цените .
Високи лихви ,стабилно опоскване на разполагаемия доход да купувачите ....и т.н.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Прав сте, нямам план за кеша. Няма и да бързам...а и локацията ми е по-добра от Лазур. И без това няколко банкери и макроикономисти с позиции в голямата политика ми подсказаха, че 5 цифрената заплата ще стане обичайна за втората половина на 23-та година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
В БС няма читаво предлагане, а градът се развива. Ако нямате план за кеша, защо да бързате. В Лазур и през най-трудните години беше скъпо, ако изобщо някой продава нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тези със съществуващите ипотеки ще избутат криво-ляво. Освен тези, които не са оставили мазнинка за поне 1 година напред да плащат, без да работят. Нови сделки обаче не виждам как ще има. В момента банките би трябвало да сключват вече сделки поне на 5% според актуалните лихвени нива. Няма как бай Байдън да плаща 3%, а бай Гошо по-малко.
Според мен реално закъсалите ще бъдат най-вече тези включили се СЕГА на зелено / на висока цена спрямо преди/ и с нужда от ипотечка след 2-3 години когато това зелено стане готово. Не съм сигурен колко по-висока би била продажната цена на това зелено след 3 години / може и да е и по-ниска дори/, а лихвата по ипотечките тогава може да е 5%. Тва съчетано със сумарна инфлация 100% на храните няма да е приятно.
Да кажем, че нещата особено за нови кандидат ипотекари стават дискусионни.... , а за инвеститори зелено-ипотечка -наем ще са драматични.
Коментар
-
Последната ми прогноза е за след средата на това лято .Това ми е финалната прогноза .
Едната беше за март /пролетта на 2020/-тогава ако беше всичко нормално щеше да се реализира ,сега ще видим .
Това е финално ,повече прогнози нямам .
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тези със съществуващите ипотеки ще избутат криво-ляво. Освен тези, които не са оставили мазнинка за поне 1 година напред да плащат, без да работят. Нови сделки обаче не виждам как ще има. В момента банките би трябвало да сключват вече сделки поне на 5% според актуалните лихвени нива. Няма как бай Байдън да плаща 3%, а бай Гошо по-малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
То зависи колко голяма е тази каруца, но пак не може толкова бързо. То 1 година банката ще ''помага'' на закъсалият. Може да се точат и дела. Поне към момента не мисля че има толкова много ипотекари , които дори и безработни да не могат да плащат вноските поне година.
Ето една голяма каруца като възможен вариант - от есента парно по 3, ток по 2, инфлация на храни 50%+, безработица 10% + и т.н. в този стил. Това пак няма да доведе до драма с ипотеките преди есента на следващата година/ например няма да си плащат парното, а ще плащат ипотечката/
Коментар
-
Каруцата трябва да се обръща защото това са нормални процеси ,по твоята логика купона трябва да е вечен -някой да каже къде има вечен купон ?реалността не винаги е приятна и желана.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Това е така, само, че забравяш инфлацията. Ако продължава поскъпването на суровините и вдигането на заплатите, вече ще гледаме кои фактори ще натежат в повече, дали тези изброените плюс спасяването на кеша спрямо вдигането на лихвите. Само 30% от имотите се купуват с ипотека, все пак.
Не си спомням добре, но ако може подскажи кога, какви прогнози беше давал за обръщане на пазара и в кои пъти позна?
Едната беше за март /пролетта на 2020/-тогава ако беше всичко нормално щеше да се реализира ,сега ще видим .
Това е финално ,повече прогнози нямам .
Коментар
Коментар