IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Що се праиш на прост? :-)

Защото лично е заявил, че иска да купи и рути цените от 5 години.
    Какво дири в темата, та спами с лихвени новини постоянно?
    не се прАви...
    той самия често бърка форума с такъв за допълнителни услуги свързани с акомодейшъна на социално слаби и малцинствени групи.
    Last edited by ratten; 20.05.2022, 22:09.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Отличен анализ изготвен от професионалист! Браво! Дурка май брокерка ще излезе, гледа в тавана и нарича.
      Това е само отгоре, отгоре. Картинката е много по-сериозна.
      Ако купиш 2011 за съшата къша, която би купил 2007, щеше да плащаш наем $3000 или към $3.6к под моргиджа.Наема реално ще е с 30% нагоре зашото мого вероятно е да плащащ данък върху него докато в началото , по-голяма част от ипотеката е лихви и се приспадат от дохода. Наема заедно с данъка дори да е $4к , пак си $2.6к под моргиджа, сложи ги $2к средно за 4-те години ( ако наема се качи с времето) . Това са $24к годишно /96к за четири години
      Ако за съшите тези 4 години вземеш ДЦК за 260к на 3% годишно ще са оше към $30к и 2011 ако я купуваш тази къща можеш да сложиш 260к+126к = 386к даун Сложи ги 380к за да не ми скочат за данъците от дохода на 260к. Както се вижда закръглявама нагоре разходите за наем и данъци и надолу приходите от 260к.

цена $800,000
      даунпеймънт $380,000
      -------------------------------
      кредит :$420,000
      при 4% лихва месечно плащането е около $2,000 на месец или 30% от $6,600
      при 4.5% ще е $2,100 на месец

2к месечно плащане е по-ниско от наема и къшата може да носи доход от наем и да се самоизплаща, $6600 ше е едно безкрайно плащане на цена по-висока от наема. Чак 2019-та наема на такава къша стигна 6-7к, така , че шяха да са 12 години ангария без ваканции, без нова кола, без лигавщини защото сте послушали гуруто от Швейцария и сте плашали едни $50к годишно отгоре.В момента тази къша би Ви носила чисто около 30к годишно , което е малко под половината от годишната такса на добър частен университет. Така , че едно единствено решение 2007 може да определи не само Вашето , но и бъдешето на детето Ви.
      Ако мога да перифразирам един тукашен политик, "решенията имат последствия".

Сега ако сме на платото на балона, който купи все едно купува 2007-2008. Може и да не сме на платото.
      2007 балона не беше заради ниски лихви а заради раздаване на кредити на куцо , кьораво и сакато. Реално погледнато лихвите паднаха след кризата , но я все пак беше предизвикана от кредитната политика.
      Всеки сам да си преценява.
      Last edited by segato; 20.05.2022, 22:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Колега, как може да сте толкова предсказуем ? Казахте глупост , което беше опит за № 4, след това се опитвате да се измъкнете с № 1, № 5 и № 6:

https://www.inc.com/jessica-stillman...ight-them.html

Абе всички в този форум на един и същ трейнинг ли ходите ?
        Мда сега пък съм бил манипулатор. Кажи ми какво искам да ти продам? Или и ти си поредния с мантрата - всички са брокери.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Ако не можеш да разбереш че не съм обсъждал причинно-следствените връзки а просто съм констатирал крайния резултат, може би си в спектъра.
          Колега, как може да сте толкова предсказуем ? Казахте глупост , което беше опит за № 4, след това се опитвате да се измъкнете с № 1, № 5 и № 6:

https://www.inc.com/jessica-stillman...ight-them.html

Абе всички в този форум на един и същ трейнинг ли ходите ?

Коментар

• https://www.capital.bg/podcast/glasa...rsovoto_parti/

Краят на борсовото парти

Въпреки риска от подкопаване на икономическия растеж и свиването на корпоративните печалби централните банки дадоха ясен знак, че няма да се спрат

Коментар

Колега, няма да е лошо да се опитате да разберете какво сте написали:

Има разлика между :
              1.ако лихвите са високи цените са ниски (което казах аз)
              2 ако цените са ниски лихвите са високи ( което казхате Вие)

надявам се да можете да разберете че:
              1. нагряването на водата води до изпарение
              не е съшото като
              2. изпарението на водата води до нагряване
              Ако не можеш да разбереш че не съм обсъждал причинно-следствените връзки а просто съм констатирал крайния резултат, може би си в спектъра.

Коментар

• Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение
                Британци избират: “Дали да ям аз или децата?

https://gospodari.com/britantsi-izbi...z-ili-detsata/
                Егати дилемата. Яж децата.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/4-anali...at-v-nova-faza

Разпродажбите на фондовата борса заплашват реалната икономика Трусовете на пазара може би навлизат в нова фаза, заплашвайки функционирането му

Предсказанията на Джулиъса излизат в реалността !!

Коментар

Стига бе, ти съвсем се самозабрави. 2007 къща със 4 спални беше около милион и 300к при 6.5% лихва. Подобна къша в по-добър квартал беше 800к при 4% лихва 2011. Сметките са както следва

2007 година
                    цена $1,300,000
                    даунпеймънт $260,000
                    кредит :$1,040,000
                    при 6.5% лихва месечно плащане е около $6,600 на месец

2011 година
                    цена $800,000
                    даунпеймънт $160,000
                    кредит :$640,000
                    при 4% лихва месечно плащането е около $3,100 на месец

пак 2011 ако сложиш съшия даунпеймънт като 2007 ($260,000) дори без да смяташ колко би изкарала от лихви или друго инвестиране за 4 години
                    цена $800,000
                    даунпеймънт $260,000
                    кредит :$540,000
                    при 4% лихва месечно плащането е около $2,600 на месец

т.е. ако купиш 2011 ше плащаш 40% от това което би плащала ако купиш 2007

Веднък купила 2007 цената не можеш да я свалиш, това, което е по-големия проблем обаче е , че хората купили 2007 трябваше да чакат до 2017 за да се вдигнат цените и да могат да рефиннасират на по нисък процент. Тоест дори когато лихвите станаха 4% те плащаха лихви по 6.5 % зашото кредита им е бил по-голям от стойността на къшата ( викахаму "под вода") а за да рефинансираш банката иска да види , че стойността на къшата е по-висока от тази на кредита. Поради тази причина една камара хора спряха да плащат и се напълни с лоши кредити, Както виждаш , не говоря за лонг търм зашото не се стига дотам.

Ако не си съгласна с цифрите си вкарай твоите и покажи друга изчисления, но няма да е зле да се събразяваш кога пишеш на лични на "избраните" и кога пишеш "пъблик" и може и някой от "невярвашите" да го прочете.
                    Отличен анализ изготвен от професионалист! Браво! Дурка май брокерка ще излезе, гледа в тавана и нарича.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Много изписа, нищо не каза, а дори не си разбрал че съм написал същото като теб. Както казах това много пъти е коментирано във форума и преди да затрията темата, вероятно и много преди аз да чета форума.
                      Колега, няма да е лошо да се опитате да разберете какво сте написали:
                      Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

И преди сте го дъвкали това - ако цените са ниски лихвите са високи, ако цените са високи лихвите са ниски. Във всеки случай никога не стават по-достъпни.
                      Има разлика между :
                      1.ако лихвите са високи цените са ниски (което казах аз)
                      2 ако цените са ниски лихвите са високи ( което казхате Вие)

надявам се да можете да разберете че:
                      1. нагряването на водата води до изпарение
                      не е съшото като
                      2. изпарението на водата води до нагряване

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                        Manyy ако не си получил нищо ми пиши да ти върна понеже ми излизат error при изпращане на съобщенията.
                        Получих, Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Тоя се е регнал да плюе по квартала. Преди известно време писа за отглеждани овце и патици до същия този пазар, а такова нещо не се е виждало от десетилетия. Е, той може да си живее в Абисиниа, но и там вече няма такива стопанства. За две седмици два пъти ми се наложи да минавам транзит.
                          Еми ,горе над Скай Сити нали една кобила роди насред улицата.

Коментар

• Manyy ако не си получил нищо ми пиши да ти върна понеже ми излизат error при изпращане на съобщенията.

Коментар

Колега, наобратно е : ако лихвите са високи, цените са ниски. Дължи се на факта, че хората ,в нормалния свят, могат да си правят сметка и знаят сумата, която могат платят. Ако общата сума е 100 и лихвата е 10, цената може да е 90. Ако лихвата стане 30 цената може да е 70. Това в България може би не е вярно зашото българина е изключително наивен и необразован а и вместо да мисли, слуша "авторитети" и следва насоки за "бъдешето". Не знам колко време трябва да мине да се преодолеят последиците от комунизма.В нормалния свят никой не смята, че инфлацията ше му вдигне дохода зашото не е предвидимо кога това ше се случи и с колко. Освен това доходите се ОПИТВАТ да догонят инфлацията и специално доходите от нормална работа никога не го правят зашото първо, че официалната инфлация се манипулира лесно, второ при инфлация се влошават условията за бизнес, увеличава се безработицата и има повече предлагане на работна ръка, което сваля цената и. Бизнеса цъфти при ниска инфлация зашото падат лихвите и се стимулира инвестирането, това води до ниска безработица, нарастване на доходите, инфлация, вдигане на лихвите, ввдигане на безработицата, намаляване на доходите и инфлацията и затвряне на цикъла. Много е опростено, но не е много грешно.
                              Много изписа, нищо не каза, а дори не си разбрал че съм написал същото като теб. Както казах това много пъти е коментирано във форума и преди да затрията темата, вероятно и много преди аз да чета форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Истината е ,че никога в дългосрочен план няма да загубят от покупка на имот. При положение ,че е за лично ползване да купуват веднага когато могат и да не се помайват много.
                                Стига бе, ти съвсем се самозабрави. 2007 къща със 4 спални беше около милион и 300к при 6.5% лихва. Подобна къша в по-добър квартал беше 800к при 4% лихва 2011. Сметките са както следва

2007 година
                                цена $1,300,000
                                даунпеймънт $260,000
                                кредит :$1,040,000
                                при 6.5% лихва месечно плащане е около $6,600 на месец

2011 година
                                цена $800,000
                                даунпеймънт $160,000
                                кредит :$640,000
                                при 4% лихва месечно плащането е около $3,100 на месец

пак 2011 ако сложиш съшия даунпеймънт като 2007 ($260,000) дори без да смяташ колко би изкарала от лихви или друго инвестиране за 4 години
                                цена $800,000
                                даунпеймънт $260,000
                                кредит :$540,000
                                при 4% лихва месечно плащането е около $2,600 на месец

т.е. ако купиш 2011 ше плащаш 40% от това което би плащала ако купиш 2007 и ще си в по-добър квартал.

Веднък купила 2007 цената не можеш да я свалиш, това, което е по-големия проблем обаче е , че хората купили 2007 трябваше да чакат до 2017 за да се вдигнат цените и да могат да рефиннасират на по-нисък процент. Тоест дори когато лихвите станаха 4% те плащаха лихви по 6.5 % зашото кредита им е бил по-голям от стойността на къшата ( викаха му "под вода") а за да рефинансираш стойността на къшата (оценена от банката) трябва да е по-висока от остатъка по кредита. Поради тази причина една камара хора спряха да плащат и се напълни с лоши кредити, Както виждаш , не говоря за лонг търм зашото не се стига дотам.

Ако не си съгласна с цифрите си вкарай твоите и покажи друга изчисления, но няма да е зле да се събразяваш кога пишеш на лични на "избраните" и кога пишеш "пъблик" и може и някой от "невярвашите" да го прочете.
                                Last edited by segato; 20.05.2022, 19:21.

Коментар

Working...
                                X