If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кавръков(а и другите понижители, които му пригласят) съвсем се зомбирал от фикс-идеята му за срив на имотите, която при нормални условия никога няма да се осъществи.
Затова той няма ясен поглед върху пазара на имоти и не трябва много да да му обръщаме внимание на постовете.
Кавръков, може ли да ми посочиш поне една столица, в която цените на имотите някога са спаднали?
Кавръков не е истински понижител вече. Сам не вярва, че ще има спад в цените и затова пише горещи молби до ръководството на ЕЦБ за вдигане на лихвите с цел охлаждане на пазара.
Е, да. Преди десет години са паднали, ама само временно.
Покажи ми столица някъде по света, където имотите сега са по-евтини спрямо 10 години назад.
Ако се разминем с 3-та световна война, лично аз няма да се изненадам, ако през 2030-та 3-4 стайните в София започват от 500 000 евро, а двустайните започват от 450 000 евро.
Кавръков(а и другите понижители, които му пригласят) съвсем се зомбирал от фикс-идеята му за срив на имотите, която при нормални условия никога няма да се осъществи.
Затова той няма ясен поглед върху пазара на имоти и не трябва много да да му обръщаме внимание на постовете.
Кавръков, може ли да ми посочиш поне една столица, в която цените на имотите някога са спаднали?
Да ,глобално преди 10 години цените са паднали навсякъде,в София с над 40%.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Много спартанско изглежда. Хижа Камен дел е моделът по който трябва да се водят. Въпреки, че не възприемам концепцията за шкембе-скара-бира в планината, без съмнение на Камен дел им се получава.
Камен Дел е по развито,тука нямаше шкембе,но тези са отскоро ,малко по човешко е като атмосфера,няма го това бизнес отношение ,даже и бащата на момчето беше зад печката да дава боб на хората,хареса ми.
Ей тука бях.
Хижа Кикиш се казва..оправили са в семейство програмисти,до нея има вирче със студени бирички,цените са народни,супи по 2,3 лева,даже хляба е безплатен ,като комплимент,отделно едно малко куче дървено са оправили до самата хижа...пътя до хижата е равен и е страхотно за разходки..
Много спартанско изглежда. Хижа Камен дел е моделът по който трябва да се водят. Въпреки, че не възприемам концепцията за шкембе-скара-бира в планината, без съмнение на Камен дел им се получава.
Сега ми е ясно, че нищо не си купил, нищо не си реставрирал и нищо не си отдал под наем през живота си и никак не са ти ясни тия неща, за да даваш акъли на останалите. Приеми, че си изтървал момента да купиш от глупост, алчност, или от двете, и се кротни най сетне. Това, че нямаш жилище, и най вероятно няма и да имаш, не е краят на света.
Имай уважение към треньора и не се въздигай щото все пак се предполага че след банските фойерверки трябва да си по смирен,ама май не си..
Хижа "Септември". И още две са взети от младежи - "Балканити" (бивша база на БАН) и "Червената шапчица".
Готиното е, че има wi-fi, бургери на дъска с нож, забит по средата, крафт бирички. Минус - малко са го обърнали на хипстърийка.
Вярно, че ниската част на Витоша е просто един по-висок Южен парк, ама хора с цигарки и сандалки да пият Аперол пред хижа ... това е мааааалко нанагорно.
Ей тука бях.
Хижа Кикиш се казва..оправили са в семейство програмисти,до нея има вирче със студени бирички,цените са народни,супи по 2,3 лева,даже хляба е безплатен ,като комплимент,отделно едно малко куче дървено са оправили до самата хижа...пътя до хижата е равен и е страхотно за разходки..
Сега ми е ясно, че нищо не си купил, нищо не си реставрирал и нищо не си отдал под наем през живота си и никак не са ти ясни тия неща, за да даваш акъли на останалите. Приеми, че си изтървал момента да купиш от глупост, алчност, или от двете, и се кротни най сетне. Това, че нямаш жилище, и най вероятно няма и да имаш, не е краят на света.
Каврък, това и мен ме притеснява. Едва ли мога да се боря с наемните нива с профове или собственик който избива себестойност на сградата си и отдава под наем, а аз съм купил и тепърва избовам и гоня доходност. Та в този ред на мисли аз набих вече десетина имота - тоест 9 за да съм точен, но в две живеем. И спирам с покупката на имоти освен ако не ми се отвори парашута да захлупя едно местенце на брега на р. Искър към Карлуковското дефиле - за 2000 лв ще го ковна и имам страхотна гледка, панорама, риболов кеф ти, кеф ти плаж. Е, требва и каравана или палатка, или временна конструкция къще некво.
Демографски районът предполага, че още при появата на Вашата каравана или палатка, ще бъде открадната заедно със собственика в нея и чимовете райграс ако има такива.
Иначе - без съмнение красиви места в района. Да не ме разберете погрешно.
Колко имота си купил? Колко имота си реставрирал? Колко имота си отдал под наем?
Това е все едно Христо Стоичков като е номер 1 едно като футболист и автоматично да кажем че ще е номер едно като треньор.
Приеми че ти си играча,а аз съм треньора,има много неща дето ти като играч не виждаш,защото си в играта,а аз виждам защото съм отстрани и ги виждам...
Сега ясно ли ти е ?
Това го зарежи.
Едни ИТ та въртят едни подобни бизнеси горе на Витоша,но си е доста ангажимент,облагородили са го и доста готино е станало,след Златните мостове нагоре е пълно с такива ентусиасти,но за собствено ползване не знам,другия вариант е да си направиш един кабинет там и да станеш известен ...
Хижа "Септември". И още две са взети от младежи - "Балканити" (бивша база на БАН) и "Червената шапчица".
Готиното е, че има wi-fi, бургери на дъска с нож, забит по средата, крафт бирички. Минус - малко са го обърнали на хипстърийка.
Вярно, че ниската част на Витоша е просто един по-висок Южен парк, ама хора с цигарки и сандалки да пият Аперол пред хижа ... това е мааааалко нанагорно.
Другото което обмислям е една стара полуразрушена хижа, мястото е уникално, надвиснала над едни скали в един тектонски гребен - пълно е с туристи, екопътеки и пр. Не знам къде е причината някой да не го е отнесъл, ще разпитам кмета - трябват връзки може би. Става страхотен имот за отдаване, но и би изисквало много средства за оправяне. Транспорт и път има, стълби надолу към реката и пътека към екомаршрути. Зали за хранене, стаи...кухня. идеален имот, но би отнесъл 300 хилки поне за привеждане в ред. И подарък от общината за мястото.
Това го зарежи.
Едни ИТ та въртят едни подобни бизнеси горе на Витоша,но си е доста ангажимент,облагородили са го и доста готино е станало,след Златните мостове нагоре е пълно с такива ентусиасти,но за собствено ползване не знам,другия вариант е да си направиш един кабинет там и да станеш известен ...
Каврък, това и мен ме притеснява. Едва ли мога да се боря с наемните нива с профове или собственик който избива себестойност на сградата си и отдава под наем, а аз съм купил и тепърва избовам и гоня доходност. Та в този ред на мисли аз набих вече десетина имота - тоест 9 за да съм точен, но в две живеем. И спирам с покупката на имоти освен ако не ми се отвори парашута да захлупя едно местенце на брега на р. Искър към Карлуковското дефиле - за 2000 лв ще го ковна и имам страхотна гледка, панорама, риболов кеф ти, кеф ти плаж. Е, требва и каравана или палатка, или временна конструкция къще некво.
Това е ясно ,няма как да се бориш с фондове.
Тук се опитват да правят бизнес като фондовете ,но като е толкова ок ,защо не го развиват те ?
В крайна сметка искат да продадат жилищата на фонд,ако беше толкова добре за тях щяха те да играят ролята на фонд,но пак казвам говорил съм с хора които са представители на фондове и те бягат като дявол от тамян от България,корупция малък пазар,нерегулиран,слаба законова рамка и още и още ,няма как да станат нещата,сегментирано както в Плевен и други,да но това не е пазарната мощ на един фонд.
И в момента има физически лица с по 20 имота,можем да ги приемем като мини фондове,но както виждаш пазара се срива на определено време докато в другите държави,развити силно в тази насока там няма такива флуктуации,защото има развита икономика.
В България също един ден ще има такива неща,но не по рано от едни 10 години да кажем поне...
Гледай поне да е равно ,и да има читав път.
За къще има групи по фейса с хиляди опции ,пазара на сглобяемите е доста жив и предлагане има...бунгала,контейнери,сглобяеми,всякакви опции,направо свят да ти се завие..
Коментар