Първоначално изпратено от blackaquarius
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by X_Y; 21.03.2022, 10:09.
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеНие живеем в най - свободната/ за сега / страна в европа. Когато го осъзнете ще се кротнете и ще си гледате живота!Last edited by X_Y; 21.03.2022, 10:08.
Коментар
-
Ние живеем в най - свободната/ за сега / страна в европа. Когато го осъзнете ще се кротнете и ще си гледате живота!Last edited by X_Y; 21.03.2022, 10:08.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Лош опит. Средно 250 Евро Годишно в Германия за 2021. За начинаещи шофьори към 1000, които бързо падат с придобиването на опит. Познай защо? Защото са истински застрахователите, не такива, които се скътават.
В София 350 лева хвърлени на вятъра - независимо кой идиот е зад волана. Плащане чакай на кукуво лято ако се наложи.
Отново: Средно 50% до 100% по-скъпо, но в пъти по-добро качество на услугата.
Къде са десетките пъти?
ПС: Таксито от летището във Франкфурт- 2 Евро на километър. Мерцедес Е класа на 1 година.
В София - смрадлив чичак с кола на 20 години, ако си късметлия няма да е "Супершанс" или подобна копърка, че цената до центъра може да ти излезе и двойна на немската. Скорошен пример с немски колеги.
Издишаш.
Единственото наистина в пъти по-скъпо, за което се сещам,е билетчето за градския. Еднократният във Франкфурт май гонеше 3 Евро. Софийският не е пипан от години и при сегашните цени на тока, нищо чудно да скочи над 2 лева в скоро време. И пак -дори при сегашните цени, 1 немска заплата купува повече билетчета, отколкото 1 Софийска.
Я да каже Песимиста кога в България ще си пратиш детето на такъв тип екскурзия ,за 100 лева,с нощувки и спане,че и три яденето на ден,а забравих имали са и парти с DJ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
ГО, айде и специално за теб такси във Франкфурт като пример.
В София 350 лева хвърлени на вятъра - независимо кой идиот е зад волана. Плащане чакай на кукуво лято ако се наложи.
Отново: Средно 50% до 100% по-скъпо, но в пъти по-добро качество на услугата.
Къде са десетките пъти?
ПС: Таксито от летището във Франкфурт- 2 Евро на километър. Мерцедес Е класа на 1 година.
В София - смрадлив чичак с кола на 20 години, ако си късметлия няма да е "Супершанс" или подобна копърка, че цената до центъра може да ти излезе и двойна на немската. Скорошен пример с немски колеги.
Издишаш.
Единственото наистина в пъти по-скъпо, за което се сещам,е билетчето за градския. Еднократният във Франкфурт май гонеше 3 Евро. Софийският не е пипан от години и при сегашните цени на тока, нищо чудно да скочи над 2 лева в скоро време. И пак -дори при сегашните цени, 1 немска заплата купува повече билетчета, отколкото 1 Софийска.Last edited by ejonny2376; 21.03.2022, 00:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеДойде ли времето да се спука балона? Мисля си за младите семейства, примерно сина ми е под наем сега и мислеше да си купува по някое време апартамент, но вече не. На фона на тази несигурност и риска за България да бъде нападната от "братушките", всеки вече отлага за неопределено бъдеще евентуални планове. Според мен ако някой продава сега, най-добре да побърза.
1. Братушките нема да ни нападнат. Освен ако нещо с Нато не се счепкат и по същото време у нас има позиционирани ''защитни'' Натовски сили. Ако нема нищо у нас дори и да са се сбили ще ни подминат.... А Гоцето е бетон и въобще района - пълно е с рускоговорящи. Те руснаците не бомбят своите.... ъъъ или греша :-)
2. Балон няма засега. Има начало на надуването . В последните 18 месеца цените растат над нормалното, но до надуването обикновено трябва повече време. А и зависи дали някой не подава допълнително хартиен въздух...
3. Живота под наем в момента и близките години ще бъде много изгоден.
4 Дали да купува сега сина ти или да изчака тук никой не може да каже.... и не е редно да казва. Всеки да си гледа/решава собствената купичка.
5. Левчо беше написал по-долу. Само пълен идиот би продавал сега.....:-) без много сериозна причина - печалба тип спекула от ЧЛ не е такава. Строителството е....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Факт Песимистов, не цифров.
Дай пример за услуга, десетки пъти по-скъпа в Рим (или където и да било другаде) отколкото в София.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.03.2022, 23:35.
Коментар
-
Трудно се приема реалността каквато е. В съзнанието на повечето хора има константа , че у нас всичко е гадно, заплатите са ниски и че цените у нас са по-ниски за всичко. Когато отидеш на място където заплатите са по-високи номинално и видиш еднакъв продукт с такъв у нас на по-ниска цена е нещо шокиращо и неочаквано как е възможно това. Та сигурен съм че това за колелото е истина. Само не ме карай да преподавам уроци по ритейл в темата защо е така:-) Има безкрай много подобни случаи /продукти. Има обаче и случаи в обратната посока най-вече за услуги когато разликите се мерят в пъти и дори десетки пъти. Това нещо се игнорира и го приемаш за нормално. Когато всичко това се сумира се оказва че у нас нещата са по-зле генерално, но не чак толкова много. Например в Испания навсякъде покупателната сила е по-добра от София, в Германия също, във Франция също, в Англия, Скандинавия и т.н. На всичките тези места който и град да хванеш е с по-добра покупателна сила от София.И ако липсваше тазип
Обаче знаеш ли че 97-ма година София имаше покупателна сила на равнището на най-изостаналата Африка, а сега вече бие някои ЗАПАДНОЕвропейски градове. Факт цифров. Колкото и да не искате да приемете реалността :-) Тук става леко като с цените на имотите - как не можело да са такива, кви отстъпки се правели и не знам си какво. Е сега вече виждаме какви са.....и ако липсваше покупателната сила такава каквато е то цените щяха да са по-ниски....Просто нямаше да има кой да купува на тези нива.
Дай пример за услуга, десетки пъти по-скъпа в Рим (или където и да било другаде) отколкото в София.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
И като си излизал какво ?
Нали сам виждаш реакциите на множество потребители,не моите реакции,които пътуват,живеят извън България,спрямо твоите коментари ???
Ходил си за някой друг ден командировка ,на хотел и до там.
Нито си седял за дълго,нито си усетил живота какъв е .
Ето и аз съм в България,но като ходя навън ходя и оставам там със седмици,пазарувам както в България,купувам неща за детето там,и виждам какво е тук и какво там,преди години от Декатлон в Испания купих колело ,което беше с 50 лева по евтино от същия модел в Декатлона в София,и това е малък пример само..ти нищо не си видял от живота навън и си личи от далеч..
Обаче знаеш ли че 97-ма година София имаше покупателна сила на равнището на най-изостаналата Африка, а сега вече бие някои ЗАПАДНОЕвропейски градове. Факт цифров. Колкото и да не искате да приемете реалността :-) Тук става леко като с цените на имотите - как не можело да са такива, кви отстъпки се правели и не знам си какво. Е сега вече виждаме какви са.....и ако липсваше покупателната сила такава каквато е то цените щяха да са по-ниски....Просто нямаше да има кой да купува на тези нива.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.03.2022, 23:34.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Кавръков имаме официална позиция от кабинета че инфлацията ще галопира а имотите са единственото спасение и държавата ще потъне в заеми да подпомага недостиг на суровини и работна ръка в строителния сектор за 5 години напред с инфраструктурни проекти. Няма колко по-ясно да ти го кажат.
За банките аз се самоцензурирам да обяснявам положението, но трябва да е ясно че сме прекрачили вече 100К евро средното за сделка а над 100К евро кеш в БГ банка никой не иска да има. Докато не се вдигне тоя праг или банките не измислят нещо друго никой няма да иска да продава.
Запомни едно нещо,за да разбереш кога идват кризите ,след нивото на безработицата,стигне ли дъно,това ниво,стигнем ли до там че всичко да е заето и безработицата да е на дъно,следва обратен сценарий и криза,рецесия ,безработицата се вдига и така колелото се завърта наобратно..
- 1 like
Коментар
-
И така да е , това няма да ти помогне да купиш.... :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Отговаряш неотговаряйки..... ако така носиш пълните табли ,празни ще те бият и то сериозно !
Да ти кажа до момента няма недоволен от това как нося таблите. Виж понякога има проблеми с гозбите ама там готвача е виновен не аз.... макар и аз да го отнасям на първо четене.... Не е лесен келнерският живот....:-)
Коментар
-
Кавръче, много си забавен. Ходил съм в около 50 държави..... повечето по работа. Преди вируса излизах от България 2 пъти месечно до различна страна/и... по работа. Срещи с хора.... в кръчми на сладка приказка за тяхна сметка....Може ли да не ми обясняваш моля те кое и къде и колко е ? :–)
Това че не ви харесват цифрите от нумбео или цените на имотите няма да ги промени. Отричането на реалността не помага :-)
Нали сам виждаш реакциите на множество потребители,не моите реакции,които пътуват,живеят извън България,спрямо твоите коментари ???
Ходил си за някой друг ден командировка ,на хотел и до там.
Нито си седял за дълго,нито си усетил живота какъв е .
Ето и аз съм в България,но като ходя навън ходя и оставам там със седмици,пазарувам както в България,купувам неща за детето там,и виждам какво е тук и какво там,преди години от Декатлон в Испания купих колело ,което беше с 50 лева по евтино от същия модел в Декатлона в София,и това е малък пример само..ти нищо не си видял от живота навън и си личи от далеч..
Коментар
-
Кавръче, много си забавен. Ходил съм в около 50 държави..... повечето по работа. Преди вируса излизах от България 2 пъти месечно до различна страна/и... по работа. Срещи с хора.... в кръчми на сладка приказка за тяхна сметка....Може ли да не ми обясняваш моля те кое и къде и колко е ? :–)
Това че не ви харесват цифрите от нумбео или цените на имотите няма да ги промени. Отричането на реалността не помага :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Така,така,има хора и хора.
Тази явно не е била човек.
И с продажбите не е лесно,на моя имот 10 огледа,едни искали да купят цялата къща,но горния етаж си е на други хора,едни са кандидатствали за кредит но банката ги е резнала,иначе цените държат ,долна граница 60 000 евра,но брокерката каза че можело още.
Както писах и преди там гаражите дигат много цената,нашите гаражи са топ,навремето беше голям градеж.Стават и сервиз даже да си направиш,понеже има бетонен канал.
За банките аз се самоцензурирам да обяснявам положението, но трябва да е ясно че сме прекрачили вече 100К евро средното за сделка а над 100К евро кеш в БГ банка никой не иска да има. Докато не се вдигне тоя праг или банките не измислят нещо друго никой няма да иска да продава.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар