IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Веднага му казвам на Кавръка. И в наемите има сегменти. Целим се в по-високия с апарт и локация. Кофторите с една спалня от 8 кв и хол-бокс са масовите. В момента македонци цакат по 600 до 700 лв за подобни. Има други студенти които дават по 500€ за апарт с подобни параметри и видонаблюдение.
    Общежитията са вече скъпи и затова и възнамеряват да правят такива, за да свличат пара. За бесараби и украинци...нека го почнат първо че и не е сигурно още. На другия край на града.
    Точно наемите в този сегмент са кът, за които аз говоря. А гараж аз още не мога да си намеря в района където живея. Добре че имам подземно място в един комплекс и срещу 70 лв на месец едната кола е на топло. За другата чакам ред, няма място. Асансьор от паркомястото до апарта на последния етаж на собственика. Ще ти пратя утре снимки на сградата. Стени, плочи, желязо самия той ми пусна клип от ранните етапи на строежа. Нямаше и стъпка къде да стъпиш без да си на железен прът на клипа. Строил е добре.
    Левчо твоят филм е все едно аз да купя апарт е Карлово и да го давам под наем.Влезни и виж цените,все едно си в Пловдив.
    Сега ще кажеш сравнение Карлово с Плевен...ами там имаш огромно поделение,отделно множество фирми ,сега даже ще правят и ритейл парк,Лидл също влиза с инвестиции...но въпреки всичко не си струва инвестицията,та аналогията е същата,само градовете са различни.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Тепърва нещо ще се случва, но каквото и да е, на мен ми остава 4 г. да изплащам нещо, което ще го изплатя при всички положения, при теб нещата са по-сложни..
      С най добри пожелания всичко да мине добре.
      Има вече гилям риск за банките по линия на свързани сделки и парични потоци отпреди войната с проекти свързани с Русия,пряко или преносно,знаеш всичко е навързано,зарова обаче не се и говори,защоти както знаем банка се убива с вестник.
      При този риск,как смяташ,на къде отива като цяло кредитиране,лихви,цени на жилищата ???
      Това е само едната линия,а другата е инфлацията,която зе бори с по скъпи кредити в един моммент вече..

Коментар

Себестойност в Плевен е 600€. В Сф с 30 до 50% в суперцентър обезщетение на собственика на земята не знам. И в Благоевград не знам, но не е колкото смяташ.
        Себестойността я знае тоя дето строи,а публиката какво смята са общи приказки,н аедин себстойността може да излезе много,на друг далеч от цифрите които споменаваш,зависи,кой каква сделка е направул за земята,кога,и на какви цени е договорил материали,от къде,и пак кога във времето...

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Прав си , така е.
          Може да сключим договор ако искаш например че ще ти изкупя цялата сграда дето ще построиш в Гоцето на 1000 евро.
          Правиш дабъл на момента.... минимум. Искам съответно да е с разрешение за ползване / тогава я плащам/ и земята. Не искам да е хиперлукс , а само средно ниво за ново строителство в София.
          Съгласен ли си ?
          За съжаление, не щат понижителите да почнат да строят. Няма понижител да е сложил тухла върху тухла през живота си. Виж чуждите печалби как умело смятат..булгар, като му кажеш да си науми нещо за съседа, което да му се умножи по две, казва на Господ: "Извади ми едното око"

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
            https://bntnews.bg/news/prodalzhavat...89211news.html

От 400 на 600 евро за зелено в Благоевград. Вътре е и печалбата. Е, колко е себестойността на квадратен метър? 200-300 евро? По-малко?
            В София как вървят парцелите плюс допълнителните такси на квадратен метър застроена площ? (Извинявайте, ако не се изразявам коректно.) 500-600 евро дали стига себестойността? После продаваш на двойна или тройна цена. Някой по-навътре ще сподели ли? Явно да строиш си е голяма далавера. Браво, браво!
            Себестойност в Плевен е 600€. В Сф с 30 до 50% в суперцентър обезщетение на собственика на земята не знам. И в Благоевград не знам, но не е колкото смяташ.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Веднага му казвам на Кавръка. И в наемите има сегменти. Целим се в по-високия с апарт и локация. Кофторите с една спалня от 8 кв и хол-бокс са масовите. В момента македонци цакат по 600 до 700 лв за подобни. Има други студенти които дават по 500€ за апарт с подобни параметри и видонаблюдение.
              Общежитията са вече скъпи и затова и възнамеряват да правят такива, за да свличат пара. За бесараби и украинци...нека го почнат първо че и не е сигурно още. На другия край на града.
              Точно наемите в този сегмент са кът, за които аз говоря. А гараж аз още не мога да си намеря в района където живея. Добре че имам подземно място в един комплекс и срещу 70 лв на месец едната кола е на топло. За другата чакам ред, няма място. Асансьор от паркомястото до апарта на последния етаж на собственика. Ще ти пратя утре снимки на сградата. Стени, плочи по 25 см, желязо самия той ми пусна клип от ранните етапи на строежа. Нямаше и стъпка къде да стъпиш без да си на железен прът на клипа. Строил е добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Точно тъй е Левчо, Припомни му на Кавръка колко време търси гараж.... Не знам дали си намерил въобще....
                Един апарт особено НОВ сега има безкрай предимства и възможности... дори и тъмен да стои пак е плюс особено на 900 евро :-) А кефа като похарчиш кеша за нещо което да пипнеш е несравним....:-)
                Точно наемите в този сегмент са кът, за които аз говоря. А гараж аз още не мога да си намеря в района където живея. Добре че имам подземно място в един комплекс и срещу 70 лв на месец едната кола е на топло. За другата чакам ред, няма място. Асансьор от паркомястото до апарта на последния етаж на собственика. Ще ти пратя утре снимки на сградата. Стени, плочи, желязо самия той ми пусна клип от ранните етапи на строежа. Нямаше и стъпка къде да стъпиш без да си на железен прът на клипа. Строил е добре.
                Last edited by bulgarian lev; 23.03.2022, 01:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Жинътъ като ти земе половината имотя при развода, ще пееш фалцет тука
                  Аз да не съм ти, бре. Ти затва ли и не пееш, сал пишеш да ти не личи фалцета. Я да видим, колко жени те одрънкаха, за две имам спомен аз. Е, нищо де, ти нямаше чак толкоз много за вземане.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

https://www.capital.bg/politika_i_ik...finansira_vse/

Виж с колко е поскъпнал новия дълг ,който България изтегли само за една година.

Заради въшни фактори държавата се финансира все по-скъпо от вътрешния пазар На аукциона за 7.5-годишните ДЦК в понеделник доходността е достигнала 1.33% при 0.49% през ноември миналата година

....поскъпването е тройно почти,същото поскъпване тепърва ще се реализира върху множество кредити и продукти от финансовия пазар...
                    Тепърва нещо ще се случва, но каквото и да е, на мен ми остава 4 г. да изплащам нещо, което ще го изплатя при всички положения, при теб нещата са по-сложни..

Коментар

Споко бре, Евго!
                      Не го разваляме, а заздравяваме.
                      Жинътъ като ти земе половината имотя при развода, ще пееш фалцет тука

Коментар

С него имахме закачка, неговия изяден от инфлацията депозит, vs моят потребителски кредит застрашен от повишена лихва за новозакупен имот в Бургас. На 1 май се навършва 1г. от моя кредит, който е 40% от цената на имота в момента на изтеглянето му. ЕДНА ГОДИНА лихвата не ми е повишена. През тази една година, инфлацията избуши тавана. Дори да предположим, че ще ми се вдигне лихвата по въпросния кредит, остатъка от главницата, който дължа е в размер на 1/3 от цената на имота в момента на придобиването му.
                        Като се има предвид, че това не ми е основно жилище, а ваканционен каприз, колко притеснен бих бил от негова евентуална обезценка и с колко %?
                        https://www.capital.bg/politika_i_ik...finansira_vse/

Виж с колко е поскъпнал новия дълг ,който България изтегли само за една година.

Заради въшни фактори държавата се финансира все по-скъпо от вътрешния пазар На аукциона за 7.5-годишните ДЦК в понеделник доходността е достигнала 1.33% при 0.49% през ноември миналата година

....поскъпването е тройно почти,същото поскъпване тепърва ще се реализира върху множество кредити и продукти от финансовия пазар...
                        Last edited by nkavrakov1982; 22.03.2022, 23:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Тъкмо щях да пиша за бабите /модитата/ и хилавото дете /кавръка/ , ама се отказах.

Хахахаха
                          С него имахме закачка, неговия изяден от инфлацията депозит, vs моят потребителски кредит застрашен от повишена лихва за новозакупен имот в Бургас. На 1 май се навършва 1г. от моя кредит, който е 40% от цената на имота в момента на изтеглянето му. ЕДНА ГОДИНА лихвата не ми е повишена. През тази една година, инфлацията избуши тавана. Дори да предположим, че ще ми се вдигне лихвата по въпросния кредит, остатъка от главницата, който дължа е в размер на 1/3 от цената на имота в момента на придобиването му.
                          Като се има предвид, че това не ми е основно жилище, а ваканционен каприз, колко притеснен бих бил от негова евентуална обезценка и с колко %?

Коментар

Както казах всички освен Кавръка биват изтрити, накрая ще си пишете само с него, модита.
                            Не знам защо ме споменаваш мен все едно аз съм виновен,за това че се трият коментари,ами те трият и мои ако си забелязъл?

Коментар

Защо критикуваш този "РЕШИТЕЛЕН"инвеститор в имоти?
                              Тъкмо щях да пиша за бабите /модитата/ и хилавото дете /кавръка/ , ама се отказах.

Хахахаха

Коментар

Както казах всички освен Кавръка биват изтрити, накрая ще си пишете само с него, модита.
                                Защо критикуваш този "РЕШИТЕЛЕН"инвеститор в имоти? Та той само 5 години къта парите за основно жилище. Какво е това на фона на Млечния път?
                                Last edited by 13ADROL; 22.03.2022, 22:13.

Коментар

Working...
                                X