Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Каврък, живееш си ден за ден, радваш се на живота и каквото стане. Ако тръгне човек да се замисля не трябва да прави нищо
Пс. като тръгне човек особено в България да прави нещо винаги се намират поне няколко човека, които да му обяснят как няма да успееОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Твоето мнение не е безпристрастно.
И не не си струва
Коментар
-
Каврък, живееш си ден за ден, радваш се на живота и каквото стане. Ако тръгне човек да се замисля не трябва да прави нищо
Пс. като тръгне човек особено в България да прави нещо винаги се намират поне няколко човека, които да му обяснят как няма да успее
Това е доста силен фактор.
Имаш само една точка,от която чакаш изплащане и това е наем.
Ако сложиш на кантара рисковете като брой, във времето спрямо възможностите срещу тях,рисковете са много повече като шансове да се реализират спрямо позитивите да изплатиш.
Ако не можеш да изплатиш имота за 10 ,,15 години,не си струва.
Какво ще те топли едно изплащане като си станал на 55,60 години?
А, освен това до колкото знам това не е единствената ти авантюра от този тип?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Точно тук ти е грешката. Първо нищо не е безплатно - дори при нулеви лихви главницата трябва да се плаща, а ти нямаш парите и се лишаваш от бъдещи доходи, за да получиш на хартия собственост върху нещо, дето не ти трябва ама изобщо. Лихви по кредита може и да няма високи, но няма и някаква доходност, която да оправдава риска. Ти си поел риск с този кредит, а насреща не получаваш нищо. Колко средногодишни наема изплащат инвестицията (заедно с първоначалния ремонт и таксите)? Предполагам поне около 35. Познах ли?
Супер наивно е да смяташ, че 30 години ще се самоизплаща този апартамент, наемателят ще живее там до гроб и ще плаща, а ти няма да имаш грижи. Наемите ти не могат да покрият само ремонтите, а такива ще са необходими след смяната на всеки наемател.
С една дума - поемаш дългосрочен финансов риск, за да си в най-добрия случай на нула. Къде е логиката?
Тази малоумна мания по апартаменти ми е тотално непонятна. Разбирам - да имаш натрупан кеш, това е една алтернатива да го загробиш (макар и не добра алтернатива). Но да нямаш нищо и да теглиш кредити, слагайки си главата в торбата - не го схващам и не го приемам.Толкова ли няма за какво да си харчите заплатите бе хора?Лишавате се от качествен живот, пестите всяка стотинка да изплащате ненужни жилища, при това в столицата на умираща държава. Не схващам логиката.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/...prichinite/amp
За да не ме нападате излишно поствам данни за продължителността на живота,за мъжете и жените е общо 74 години,за мъжете е 71 години,по долу в статията има и данни за масово починалите и от Ковид за тези две години,масово пак казвам са от 50 години,до горна граница 70 ,а най големите числа се въртят в диапазона 50,60,до 65.
Когато почина моя баща ,се замислилих чисто числово и статистически за хората които починаха на неговите 63 години,само в 6 месеца ,тогава ,и само за улицата където живееше имаше 3,4 смъртни случаи жена на 63,мъж на под 60,даже едно момче на 35 години,и така нататък,повечето негови набори или бяха починали или бяха с вече доста стабилно здравословни проблеми.Специално мъжете в България умират страшно рано.
Това е статистиката,това е реалността,пожеланията да сме живи и здрави и да не мислим за това са едно нещо,но пак казвам реалността е друго.
Това има голяма връзка със сметките за жилища,срокове на ипотеките и изобщо сметките дето си прави всеки...
Пс. като тръгне човек особено в България да прави нещо винаги се намират поне няколко човека, които да му обяснят как няма да успееLast edited by mitko2848; 27.03.2022, 14:26.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Точно тук ти е грешката. Първо нищо не е безплатно - дори при нулеви лихви главницата трябва да се плаща, а ти нямаш парите и се лишаваш от бъдещи доходи, за да получиш на хартия собственост върху нещо, дето не ти трябва ама изобщо. Лихви по кредита може и да няма високи, но няма и някаква доходност, която да оправдава риска. Ти си поел риск с този кредит, а насреща не получаваш нищо. Колко средногодишни наема изплащат инвестицията (заедно с първоначалния ремонт и таксите)? Предполагам поне около 35. Познах ли?
Супер наивно е да смяташ, че 30 години ще се самоизплаща този апартамент, наемателят ще живее там до гроб и ще плаща, а ти няма да имаш грижи. Наемите ти не могат да покрият само ремонтите, а такива ще са необходими след смяната на всеки наемател.
С една дума - поемаш дългосрочен финансов риск, за да си в най-добрия случай на нула. Къде е логиката?
Тази малоумна мания по апартаменти ми е тотално непонятна. Разбирам - да имаш натрупан кеш, това е една алтернатива да го загробиш (макар и не добра алтернатива). Но да нямаш нищо и да теглиш кредити, слагайки си главата в торбата - не го схващам и не го приемам.Толкова ли няма за какво да си харчите заплатите бе хора?Лишавате се от качествен живот, пестите всяка стотинка да изплащате ненужни жилища, при това в столицата на умираща държава. Не схващам логиката.
Коментар
-
Митето има деца, които когато пораснат ще ги ползват тези имоти. А до тогава под наем. При мен е същото, само дето нямам кредит и имотите са ми малко по-скъпи/големи.
Има и още 1 голям бонус- Митето е добър в ръцете , което му намалява със страшно много разходите за поддръжка....
И въпреки това мисля, че той леко се увлече - това му е трета ипотечка. Спрямо финансовите му възможности към момента е доста смело, а лихвите макар не толкова скоро все пак ще се вдигнат.... или поне посоката е нагоре.
Ама той е млад и силен ще се справи :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Според теб ,при текущите нива на наемите и изобщо цялата картинка,дали си струва ?
Безпристрастно мнение..
И не не си струва
- 1 like
Коментар
-
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/...prichinite/amp
За да не ме нападате излишно поствам данни за продължителността на живота,за мъжете и жените е общо 74 години,за мъжете е 71 години,по долу в статията има и данни за масово починалите и от Ковид за тези две години,масово пак казвам са от 50 години,до горна граница 70 ,а най големите числа се въртят в диапазона 50,60,до 65.
Когато почина моя баща ,се замислилих чисто числово и статистически за хората които починаха на неговите 63 години,само в 6 месеца ,тогава ,и само за улицата където живееше имаше 3,4 смъртни случаи жена на 63,мъж на под 60,даже едно момче на 35 години,и така нататък,повечето негови набори или бяха починали или бяха с вече доста стабилно здравословни проблеми.Специално мъжете в България умират страшно рано.
Това е статистиката,това е реалността,пожеланията да сме живи и здрави и да не мислим за това са едно нещо,но пак казвам реалността е друго.
Това има голяма връзка със сметките за жилища,срокове на ипотеките и изобщо сметките дето си прави всеки...
Коментар
-
Че е скъпо- скъпо е, но 2.4 % лихва при тази инфлация са си безплатни пари както и да го погледнеш. Модела е да се изплаща сама, за печалби при тези наеми и цени е трудно да се говори. Капиталова евентуално и това е.
Тази малоумна мания по апартаменти ми е тотално непонятна. Разбирам - да имаш натрупан кеш, това е една алтернатива да го загробиш (макар и не добра алтернатива). Но да нямаш нищо и да теглиш кредити, слагайки си главата в торбата - не го схващам и не го приемам.Толкова ли няма за какво да си харчите заплатите бе хора?Лишавате се от качествен живот, пестите всяка стотинка да изплащате ненужни жилища, при това в столицата на умираща държава. Не схващам логиката.Last edited by ejonny2376; 27.03.2022, 13:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Нали... толкова много скъсаняци, които искат и другите да са скъсаняци като тях. Я обяснете на човека как се е набутал и как ще умре на 60 години и няма да може да си изплати ипотеката. Патологични неудачници и завистници.
Няма спад на наемите, има покачване, ама как да ви го проумеят бедните глави това...
Масово мъжете умират под 70 години,процентите на тези които минават бариерата от числото 70 намалява всяка година.
Казвам мъжете защото жените живеят малко повече.
Отделно след 60,65 години рязко спада жизнеността във всеки един човек,малко са хората които се запазват физически,ментално и изобщо цялостоно след тези нива.
Това е чистата математика,без нищо лично,сега ако на някой тези числа не му харесват може да се обърна към Джеф Безос,той мисля че работи по темата за вечния живот и младост.
С най добри пожелания от мен .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеМалко актуално инфо от мен. Мусагеница 1800 E на зелено.
Безпристрастно мнение..
Коментар
-
За 30 години е кредита, 57 000 евра + разходи за затваряне на сделката . 37 реални квадрата+ огромен балкон пред 2- те стаи който не влиза в квадратурата + мазе. Според брокерите близо 60 квадрата
2.Дори и да сметнеш капиталовата,какво правиш ако плана ти за изплащане с наеми се срине и трябва да продаваш или да довнасяш ти пари?-Взел си кредита на дъно при лихвите ,при задаващ се възходящ лихвен цикъл,който носи след себе си ,риск от високи лихви,падащи наеми.....самите наеми и в момента са ниски спрямо вноските по една ипотека ...
Наскоро коментирах темата с близка която е финансов анализатор,с огромен опит,в КФН,БНБ,редица търговски банки,изобщо специалист с над 20 годи.опит...и тя ми каза че в момента при тези наеми,при тези цени на жилищата,при тези вноски,които една 30 годишна ипотека формира,да говорим за инвестиция в жилище е чисто финансово самоубийство,сега аз не съм финансов анализатор нито ,но мисля че преди да беше направил една такава покупка можеше да се консултираш с някой който може да ти сметне инвестиция от всеки възможен ъгъл,който ти би пропуснал...
- 1 like
Коментар
Коментар